FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zasto je tvoja svaka druga rijec balija, sisokurac itd?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bezveze rasprava ide vezano za mlade igrače i njihove potencijalne tutore. Pidro, Mujakić, Resić, Šabanović i Mustafić trebaju da treniraju, rade na sebi i da napreduju. Ovdje neće ništa naučiti svakako, samo mogu da se prodaju vani. Oni će tek naučiti kad odu u bolju sredinu i jaču ligu.
druže ne znam kako da ti saopštim ovo ali 2 navedene ekipe su šampioni francuske i engleskeStariGrad071 je napisao/la:Imena ni pare ne igraju da je takp city i psg bi redovno bili u finalima i osvajali ligu.
Zrinjski dominira bez stranaca, imena i prezimena. Samo balija iskpmpleksirani pati i boluje od toga.
Zrinjski je doveo par stranaca kvalitetnih Filipović, Jović, Jakovljevića(sve u prvoj postavi) i uvijek pokušavaju iz HNL-a pogodit s nekim igračem
ne govori niko nužno imena, ali igrače za prvih 11 sigurno...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- StariGrad071
- Kontakt:
Jer smo pogani.
Ne budi bukvalac.
Stranci zbog kojih bi se mi recimo sezonom haljalivali sa sezonom u junu. To su stranci tipa pavlovic, adukor, sofranac, velkoski. Ako su njihovi stranci bolji u redu onda.DenchiNL je napisao/la:druže ne znam kako da ti saopštim ovo ali 2 navedene ekipe su šampioni francuske i engleskeStariGrad071 je napisao/la:Imena ni pare ne igraju da je takp city i psg bi redovno bili u finalima i osvajali ligu.
Zrinjski dominira bez stranaca, imena i prezimena. Samo balija iskpmpleksirani pati i boluje od toga.![]()
Zrinjski je doveo par stranaca kvalitetnih Filipović, Jović, Jakovljevića(sve u prvoj postavi) i uvijek pokušavaju iz HNL-a pogodit s nekim igračem
Ne budi bukvalac.
Zadnja izmjena: StariGrad071, dana/u 03 jul 2018, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
mislim da tu ima prostora za razliku u mišljenju, cimirot je imao lakši put po meni zbog dobrog razvoja ovdje prije sljedećeg koraka...Stroj1946 je napisao/la:Bezveze rasprava ide vezano za mlade igrače i njihove potencijalne tutore. Pidro, Mujakić, Resić, Šabanović i Mustafić trebaju da treniraju, rade na sebi i da napreduju. Ovdje neće ništa naučiti svakako, samo mogu da se prodaju vani. Oni će tek naučiti kad odu u bolju sredinu i jaču ligu.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
sumnjam , posebno jer su neki od njih u prvoj sezoni primjetno bolji od ostalih kao Filipović, ne dešava se često da krilo u ligi poput naše bude prvi strijelac, uostalom titula šampiona sve govori zar ne?StariGrad071 je napisao/la:Jer smo pogani.
Stranci zbog kojih bi se mi recimo sezonom haljalivali sa sezonom u junu. To su stranci tipa pavlovic, adukor, sofranac, velkoski. Ako su njihovi stranci bolji u redu onda.DenchiNL je napisao/la:druže ne znam kako da ti saopštim ovo ali 2 navedene ekipe su šampioni francuske i engleskeStariGrad071 je napisao/la:Imena ni pare ne igraju da je takp city i psg bi redovno bili u finalima i osvajali ligu.
Zrinjski dominira bez stranaca, imena i prezimena. Samo balija iskpmpleksirani pati i boluje od toga.![]()
Ne budi bukvalac.
Adukor je dobar primjer stranca koji je bolji od ostalih i upao je odmah u prvih 11...
Cimirot je druga priča. On je sa 18 godina odigro skoro cijelu sezonu za Leotar, a debitovo ako se ne varam sa 16 čak. Za naše pojmoveDenchiNL je napisao/la:mislim da tu ima prostora za razliku u mišljenju, cimirot je imao lakši put po meni zbog dobrog razvoja ovdje prije sljedećeg koraka...Stroj1946 je napisao/la:Bezveze rasprava ide vezano za mlade igrače i njihove potencijalne tutore. Pidro, Mujakić, Resić, Šabanović i Mustafić trebaju da treniraju, rade na sebi i da napreduju. Ovdje neće ništa naučiti svakako, samo mogu da se prodaju vani. Oni će tek naučiti kad odu u bolju sredinu i jaču ligu.
- StariGrad071
- Kontakt:
Pa covjek ima 27 godina i ovo mu je prva dobra sezona. Al ok, tvoje misljenje. Adukor ismijavan kad je dosao stqndardno nase. Krle 12 golova 10 asistencija se tjera, pavlovic radi gola protiv zarije se tjera itd. Ali to smo mi.
opet je bio nesiguran kad je došao dobro i uz bolje igrače oko sebe proigrao, eh sad , nema načina da znamo da li bi isti nivo dostigao da je ostao u leotaru i igrao svaku, ja mislim da ne bi ali eto....Stroj1946 je napisao/la:Cimirot je druga priča. On je sa 18 godina odigro skoro cijelu sezonu za Leotar, a debitovo ako se ne varam sa 16 čak. Za naše pojmoveDenchiNL je napisao/la:mislim da tu ima prostora za razliku u mišljenju, cimirot je imao lakši put po meni zbog dobrog razvoja ovdje prije sljedećeg koraka...Stroj1946 je napisao/la:Bezveze rasprava ide vezano za mlade igrače i njihove potencijalne tutore. Pidro, Mujakić, Resić, Šabanović i Mustafić trebaju da treniraju, rade na sebi i da napreduju. Ovdje neće ništa naučiti svakako, samo mogu da se prodaju vani. Oni će tek naučiti kad odu u bolju sredinu i jaču ligu.(evropske normalne) odigro skoro cijelu sezonu, nekih 20 utakmica, sa 18 godina. I sa 19 čitavu, pa kod nas došo. Nije on došo vamo baš neiskusan toliko. To je ogromna razlika. Dvije sezone odrađene prije prelaska kod nas.
Kod njega je to pitanje odgoja i kulture ocigledno. A ima i nekog kompleksa.MortemHz je napisao/la:Zasto je tvoja svaka druga rijec balija, sisokurac itd?
Ono sto je Milos imao nije ni blizu onog sto su imali ti igraci na koje mislis, on ne moze nikako u skupinu skupih igraca, i na kraju doktor uopste nije bio stranac nego domaci igracDenchiNL je napisao/la:ime možda ne ali nije skoro niko, kvalitet i stranac jeste a imao je dobru platu i dobar iznos na rukeYNWA je napisao/la:
Milos nije bio skupi stranac, niti neko ime kad je dosao kod nas...![]()
Jel to ona prica, onaj arkanovac zasluzan za kup, jer je dzeno vidio kako je postavio ekipu na onom jednom treninguDenchiNL je napisao/la:taj amater je idalje amater, a tehnički(spominjano ranije na ovoj temi) nije osvojio ništa sa seniorima jer nema licence, nego je to osvojio Naser i Ibraković, ne bih se previše prsio sa ekipama koje je preuzeo nekoliko kola prije kraja, nakon što ti neko odradi pripreme, uigra, selektuje ekipu itd. to bi bilo jednako tvrditi da je onaj kloc Pandža zaslužan za EP u košarci one zlatne generacije jer je vodio ekipu 30 dana a što mu je neko sastavio, trenirao i uigrao 3 godine prije toga je kao ništa, malo shupački čak....YNWA je napisao/la:Bogami taj amater osvoji kup, a preuzeo ekipu od Jarnija(veliko ime), uze ligu, nakon sto je otisao Kodro(veliko ime), igrao PO EL, sa ekipom koja je bila najbolje Sarajevo koje sam gledao, a najvazniji dio ekipe sreda u kojoj su igrali Cimi, Milos i Radovac, nijedan skupi stranac...
sam si spomenuo Miloša, pa onda Krste, Delač, itd. (teško prihvataš fakte)
Dzenan Uscuplic je najtrofejniji trener kluba za koji navijas, pa mogao bi makar zbog toga imati neko postovanje prema njemu, i ne nazivati ga amaterom...
I ako cemo tako pisati, jel to ispade da smo pod Kodrom dobro igrali jer je Dzeno odradio pripreme, uigrao, selektovao ekipu, pa kasnije to uradio i Hurticu i Jesicu, i na kraju Cala Husrefu prosle sezone ?
Ili to vrijedi samo kad Dzeno preuzme ekipu u toku sezone i mi proigramo ?
Ovdje se svrsavalo na tog Alispahica, na pripremama odlican bio, Milosa slali na tribine, i na kraju ovdje stavljate linkove sa TM od takvih igraca i svrsavate...DenchiNL je napisao/la:vječno ozlijeđeni Alispahić? Nemanja je polušpic i samo napad je i igrao...dakle da elaboriramo, prodao si trkača(cimija) stavio si radovca koji to nije na to mjesto, i prodao si playa a nisi imao drugog...od dobre veze do bez-vezeYNWA je napisao/la:Kako nismo doveli playa, a Alispahic bio tu, jel to on ne ulazi u skupinu skupih igraca? a nemanju si spomenuo...
Jel to onda opravdanje za onog kako ga nazivas amatera, jel se i on zalio zbog toga ?
To necemo brojati promasaje, nego samo one sa kojima smo pogodili ? a promasaja i onih koji su nam **** od a do z, je bilo duplo vise, ali za njih uvijek ima nego opravdanje, povrijeđen, menadzer, nije dobar u glavi, dio tala...i na kraju kad sa tim sa kojima smo pogodili, ne izborimo Evropu, opet je neko drugi kriv...DenchiNL je napisao/la:pokušavaš da relativiraš i stavljaš sve pod isti koš, igrači koji su došli prije Ješića su i imali nekog smisla, bilo je i grešaka naravno...ali nakon Ješića je svima bila čistka da bi on doveo svoje igrače...odvojeni događaji totalno...igrači nakon Ješića su dovođeni preko menadžera od strane likova(naše uprave) koji nemaju stručnost u sportu....YNWA je napisao/la:Sta cemo sa Stepanova, Ikandea, Jesica i njegovih pojacanja ? Jel to ni oni nisu skupi stranci ?
I dodaj jos Cetkovica, Barica, Novakovica, Husejinovica...
pricamo o nasoj ligi, i spomenuti cu Zrinjski, koje to one skupe strance imaju, doveli onog Kukoca, predtsavljen ko superpojacanje, i sto prije otjeran...DenchiNL je napisao/la:nasumice izaberi ligu fudbalsku i najtrofejniji klub te lige, da li ima stranaca u ekipi? da li su skuplji od domaćih?YNWA je napisao/la:Toliko o tome da treba dovoditi skupe strance i imena...
Kad si dovodio najbolje domace igrace ? pa prvi put kad si pokupio nekoliko talenata iz lige, uzeo si ligu, zaradio dobru lovu...DenchiNL je napisao/la: Kontrateza: koliko godina prije 15-te se pokušavalo sa domaćim igračima osvojiti nešto?(dakle bez skupih stranaca) i koliko je to bilo uspješno?
I da sad ne ispadne, kako ja nisam za to da se dovede stranac, neko kao Benko, naravno da jesam, ali tek kao onaj zadnji dio slagalice, prvo napraviti ekipu, napraviti kolektiv, i onda dovesti takvog igraca, ali pod uslovom da on nece pokvariti atmosferu u ekipi, a mi smo to uradili dovodjenjem Benke i pogotovo Alispahica, i tjeranjem Todorovica, razjebali smo ekipu, i jos nismo napravili kolektiv, po prvi put od 2015, imam osjecaj da imamo ekipu, skupinu igraca koji ce biti kao porodica, igrati jedan za drugog, a ne skup kvalitetnih pojedinaca, koji ce na individualni kvalitet nesto napravit...
Po prvi put imamo dobro izbalansiranu ekipu i zdravu konkurenciju...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
i Kukoča su doveli ali nije se uklapao, pokušavaju oni svake sezone ubosti sa strancima...ali eto to je pamet neka jbgStariGrad071 je napisao/la:Pa covjek ima 27 godina i ovo mu je prva dobra sezona. Al ok, tvoje misljenje. Adukor ismijavan kad je dosao stqndardno nase. Krle 12 golova 10 asistencija se tjera, pavlovic radi gola protiv zarije se tjera itd. Ali to smo mi.
Adukor i Boki su dobri igrači, mada mislim da se može naći bolji golman od Bokija vani(neki kažu i domaći), Krste ima dobar učinak mada meni lično nije drag...to je sad više lične preferense jbg
- StariGrad071
- Kontakt:
DenchiNL je napisao/la:i Kukoča su doveli ali nije se uklapao, pokušavaju oni svake sezone ubosti sa strancima...ali eto to je pamet neka jbgStariGrad071 je napisao/la:Pa covjek ima 27 godina i ovo mu je prva dobra sezona. Al ok, tvoje misljenje. Adukor ismijavan kad je dosao stqndardno nase. Krle 12 golova 10 asistencija se tjera, pavlovic radi gola protiv zarije se tjera itd. Ali to smo mi.
Adukor i Boki su dobri igrači, mada mislim da se može naći bolji golman od Bokija vani(neki kažu i domaći), Krste ima dobar učinak mada meni lično nije drag...to je sad više lične preferense jbg
Mi imamo bolje strance, domaci su tu negdje. Ali oni imaju bolju atmosferu u i oko kluba, poraz nije gasenje kluba i bojkot. Ljudi kapiraju da u sezoni bude i padova i ne prave dramu. Nama toga fali. Sa benkom, delacem smo bili 4i. Nije to nikakav garant.
-
Pitaristok
- Kontakt:
Nebi ti drug Husrefa danas na press-u da ih javno prozove
[/quote]
sta ce on na pressici
Izvršio pritisak na njih da mu dovedu napadaca sto je urodilo plodom
sta ce on na pressici
Izvršio pritisak na njih da mu dovedu napadaca sto je urodilo plodom
Koje sezone?joker90 je napisao/la:Titula na kraju sezone.. Je li vakat za novo slavlje?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ove! Husref je tu od početka, a rekao je da bi osvojio prošle da se gledao samo učinak otkad je on tu. Vjerujemo li u titulu na kraju sezone pod palicom našeg Husa??skoroalen je napisao/la:Koje sezone?joker90 je napisao/la:Titula na kraju sezone.. Je li vakat za novo slavlje?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
E cuj Pavlovic se tjera zbog Zarije

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Naravno, handzic na stopera sa Adukora, hodzic zadnji vezni, krste krilo, resic na beka, Mustafica na lijevog beka,. Ima da silujem ligu!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mi ako prvih pet tekmi uzmemo titula je tu. Ako tu zabrljamo nesto, pisi propalo.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 45 gostiju.