BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

oldtown1990
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la oldtown1990 » 03 jul 2018, 15:55

Mirza ocajan. Damir u 2.kolu protiv Gulbisa

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 03 jul 2018, 15:59

Mirza koliko god je ovo veliki rezultat, prikazano je sramota
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 03 jul 2018, 16:05

Moj Mirza kad te na travi Schwarzman razbije. :facepalm:
Rezultat je trend, ideal je vječan!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 jul 2018, 16:09

Damir je mentalni patuljak :lolno: :lolno: :silent:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 jul 2018, 16:13

damiru cestitke od srca, radi cuda kad je karijera u pitanju, otrest gulbisa i onda se pomarisat sa banderom. Da mi je neko rekao prije par godina da ce damir ovo raditi na travi, dobio bih ban istog trenutka:-)

za razliku od njega, basic nema ambiciju i volju da radi velika cuda, ne vjerujem ni da je spreman da sada novac ulozi u nekog trenera...mada je ova titula u bugarskoj to cudo koje se desilo kad je on u pitanju i ima cime da se klinci citav zivot.
njemu prije svega treba biti cilj da se zadrzi u top 100 barem 3-4 godine i da naplati sve do sada ulozeno u njega. Mene on jos uvijek nije ubijedio da moze biti stalni top 100 igrac i nekako sam ubijedjen da ce od februara vanka. Nekad se ponadam da ce biti nesto ozbiljnije ali brzo me i ohladi, tako da cu se drzati svojih ranijih ocekivanja kad sam mastao da udje u top 100, redovno bere pare iz 1. kola slamova i to je to.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 03 jul 2018, 16:44

Mirzu sam povremeno gledao, ono sto sam uspio vidjeti da je bio bas inferioran... Nisam vidio pa ne znam kako je uspio da napravi ona dva brejka. Naravno, pitao se tu Schwarzman, nije on bezveze sa svojih 170cm visine na pragu top 10!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 jul 2018, 17:17

effe_sa je napisao/la:Damir je gigant (i to odavno) a svakim danom sve više raste. I to baš u tenisu da imamo top sportistu to je svakako fenomen koji se skoro nikako ne može objasniti. Damir je fantastičan a koliko se to cijeni i koliko će se cijeniti i kada dođe do padova to je druga priča. Mi smo navikli samo kukumakat nad sportskim podbačajima i čak i od sportskih uspjeha pravit kroz priču neuspjehe.

BRAVO DAMIRE i svakako da zaslužuje još veću pažnju medija i javnosti (al valja nama čekati neke neuspjehe bilo kojeg bh. sportiste, o tome mi volimo "naglabat").
Zaista razumijem sta pises.uglavnom se slazem ,samo se ne bih slozio sa ovim"kukumakanje i...".Balkan , a nasa drzava(koju neizmjerno volim)prednjaci sa losim preduvjetima za sport(kazu najbolji ambasador).Nemamo pedagoge,trenere,terene(kampove za sve sportove),da ne pominjem politicku i dr. korupcije(tu smo prvaci svijeta).Ono sto mi imamo jeste TALENT(Tuka,Damir,Dzeko,Musa,Nurkic,Cericka i dr.)i to nebruseni talent , oni sportisti koji dobiju iole bolje uslove ili im se posreci u inostranstvu ,pokazu nevjerovatan kvalitet.Teniser koji u ovim okolnostima dodje do TOP300 je cudo , al zaista.Nebitan sam starcic koji prati sport dugo godina i prije 3-4 mjeseca se"registrovao na forum" i napisao Damir Dzumhur ZIVA LEGENDA BH SPORTA izazvao sam salve podsmjeha.Naravno nebitan sam,kao i vecina ljudi koji ovdje tipkaju,ipak mislim da smo kao grupa bitni.Internet daje mogucnost da Vi koji ste obrazovaniji,a BiH Vam na srcu mozete zatalasati za nas sport,ako nista pokusati.Ucimo od najboljih kakav je po meni Dusko Vujosevic filozof i humanista(izvinjavam se na digresiji , covjek ce nas odvesti na SP)i starijeg Dzumhura (nije lansirao trojicu tenisera u TOP200).Izvinjavam se na duzini posta ,@Uno. nadam se da se nisam ogrijesio o pravila foruma.Pozdrav.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 03 jul 2018, 17:44

Rutinski :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 jul 2018, 18:08

babino je napisao/la:damiru cestitke od srca, radi cuda kad je karijera u pitanju, otrest gulbisa i onda se pomarisat sa banderom. Da mi je neko rekao prije par godina da ce damir ovo raditi na travi, dobio bih ban istog trenutka:-)

za razliku od njega, basic nema ambiciju i volju da radi velika cuda, ne vjerujem ni da je spreman da sada novac ulozi u nekog trenera...mada je ova titula u bugarskoj to cudo koje se desilo kad je on u pitanju i ima cime da se klinci citav zivot.
njemu prije svega treba biti cilj da se zadrzi u top 100 barem 3-4 godine i da naplati sve do sada ulozeno u njega. Mene on jos uvijek nije ubijedio da moze biti stalni top 100 igrac i nekako sam ubijedjen da ce od februara vanka. Nekad se ponadam da ce biti nesto ozbiljnije ali brzo me i ohladi, tako da cu se drzati svojih ranijih ocekivanja kad sam mastao da udje u top 100, redovno bere pare iz 1. kola slamova i to je to.
Tersu :rol: :rol: . Ti si mi jedan od drazih forumasa .Rijetko ko me nasmije kao ti :rol: :rol: . Ti si pobornik one narodne "SAMO BUDALA NE MJENJA MISLJENJE" , ali brate ti to cesto radis :rol: :rol: Nastavt ces po svme , ne bi ti bio ti da ne bude tako , a ja cu te sa zadovoljstvom citati :rol: :rol: . Tipican si ters navijac :rol: :rol: .Pozdrav za tebe i Mirzu Basica :bih:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jul 2018, 19:09

Samozdravlje je napisao/la:
Zaista razumijem sta pises.uglavnom se slazem ,samo se ne bih slozio sa ovim"kukumakanje i...".Balkan , a nasa drzava(koju neizmjerno volim)prednjaci sa losim preduvjetima za sport(kazu najbolji ambasador).Nemamo pedagoge,trenere,terene(kampove za sve sportove),da ne pominjem politicku i dr. korupcije(tu smo prvaci svijeta).Ono sto mi imamo jeste TALENT(Tuka,Damir,Dzeko,Musa,Nurkic,Cericka i dr.)i to nebruseni talent , oni sportisti koji dobiju iole bolje uslove ili im se posreci u inostranstvu ,pokazu nevjerovatan kvalitet.Teniser koji u ovim okolnostima dodje do TOP300 je cudo , al zaista.Nebitan sam starcic koji prati sport dugo godina i prije 3-4 mjeseca se"registrovao na forum" i napisao Damir Dzumhur ZIVA LEGENDA BH SPORTA izazvao sam salve podsmjeha.Naravno nebitan sam,kao i vecina ljudi koji ovdje tipkaju,ipak mislim da smo kao grupa bitni.Internet daje mogucnost da Vi koji ste obrazovaniji,a BiH Vam na srcu mozete zatalasati za nas sport,ako nista pokusati.Ucimo od najboljih kakav je po meni Dusko Vujosevic filozof i humanista(izvinjavam se na digresiji , covjek ce nas odvesti na SP)i starijeg Dzumhura (nije lansirao trojicu tenisera u TOP200).Izvinjavam se na duzini posta ,@Uno. nadam se da se nisam ogrijesio o pravila foruma.Pozdrav.
Pa i ti si sada sve dobro rekao...I upravo zbog uslova kakvi su u državi, složenost države, raznorazna dešavanja u prošlosti i s tim povezan nedostatak infrastrukture i uslova, zbog toga treba sagledati nekad realnije stvari. Primjer kako mi nismo bili zadovoljni s košarkaškom reprezentacijom (muškom, iako je i ženska imala jedno vrijeme jako dobre rezultate), kada je redovno učestovala na završnicama EP, pa se rahmetli Sabit Hadžić skoro morao pravdati i čak se i obračunavao s novinarima, zbog ispadanja u prvom krugu, bez obzira što su ti stalni plasmani na završnu smotru bili veliki uspjesi. Mi vidimo susjedi osvojili u nekom sportu medalju, pa onda bi i mi tu medalju..A ne gledamo neke druge uspjehe. Nije bilo malo tih uspjeha, nego je problem kako se gledaju stvari.
Ali da se ovdje prije svega vratimo na tenis i na Damira. Za mene je on sve ispunio kada je ušao u top 50, jer ranije sam rekao, mi prije rata nismo faktički egzistirali u ovom sportu, jer u bivšoj Jugoslaviji nije bilo ni prosječnog bh. tenisera, da ne govorimo o nekom makar solidnom. Problem je što mi onda ne uživamo kada se dostigne npr tih top 50, nego već maštamo o top 10. Treba prvo shvatiti koliko je teško postići uspjeh u ovom sportu, zbog njegove popularnosti (tj nedovoljne popularnosti i nikakvih uslova u našoj državi). Ne znamo uživati u trenutku, a ako u tome ne uživaš onda ćeš poslije i sa sitnim neuspjehom biti nezadovoljan. Treba uvijek težiti najboljem, ali treba nekad reći hvala Bogu na ovom, pa idemo dalje korak po korak. E kada se stvari realno sagledaju onda je sreća još veća kada Damir dostigne i ovih top 30 tj. sad već i top 25 na svijetu. I naravno kada ostvari ovako uvjerljivu pobjedu na Grand slam-u, kao što je danas bio slučaj...

A ono kukumakanje se odnosi na to što mi više pažnje posvetimo i nekom nevažnom porazu, nekog sportiste ili neke naše ekipe, a i pored toga što se posveti dosta pažnje uspjehu jednog Damira Džumhura, nekad to ispadne minorno u odnosu na ovo prvo. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jul 2018, 19:11

izgleda bolje je za damira kad ja ne mogu gledati :mrgreen:

sad još jedno kolo proći i opet je obavezni dio ispunjen, sto milja u padže i svi sretni, i onda u miru pokušati vratiti ono što mu je zverev oteo u RG!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 03 jul 2018, 20:03

Vratit ces se ti u Recanati i Portoroz ako tako nastavid moj Mirzete
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 03 jul 2018, 22:29

Zamislite Fritz izbaci Rusa :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 jul 2018, 23:51

emir79 je napisao/la:Zamislite Fritz izbaci Rusa :mrgreen:
Ja zamislio . Super. :clap:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 jul 2018, 00:56

Ma Damir je doso do nivoa da moze igrati sa svim igracima na touru osim fedexa i nadala. Sto se tice Mirze ako ga iko gotivi na ovom forumu onda sam to ja, al ovaj poraz me vise boli nego i jedan prije. Toliko nosalnacije qrcobolje, bezvolje ja nisam vidio nigdje, otrese ga covjek koji nije odigrao spacnog meca na travi u svojoj karijeri. Sta je u njegovoj glavi to samo dragi Bog zna. Odnos prema medijima i navijacima jedna velika 0. Ulaganje u sebe i i opremu -0. Igra u patikama otrcanim koje je adidas radio za djokovica prije 3 godine. Zaradio je preko 300k dolara pa ajd nek mu odbiju porez nek mu je ostalo 150k on i dalje ko vuk samotnjak grabi sam. Drzi se onog debeolog krmka iz Belgije kad dodje u sarajevo radibsa I.Krehicem kojeg jako cijenim al brate nadji sebi tim grob ga yebo ako hoces nesto ozbiljnije. Ko sto brat @babino kaze mozda se i odrzi nekako do februara u top 100 al onda ide ogroman pad i vucaranje po cehlengerima sa bublikom ivaskom , galovicem i ostalom ekipom te klase. Mozda on i stvarno nije za ovog nivoa. Al ko zna...
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 jul 2018, 07:46

Danas u Njemačkoj u prvom kolu Futuresa derbi između bivših kadetskih i juniorskih prvaka Bih; Elmar Ejupović (TK Bosna Sarajevo) i Aziz Kijametović (TK Zmaj od Bosne).

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 04 jul 2018, 08:20

Galion je napisao/la:Danas u Njemačkoj u prvom kolu Futuresa derbi između bivših kadetskih i juniorskih prvaka Bih; Elmar Ejupović (TK Bosna Sarajevo) i Aziz Kijametović (TK Zmaj od Bosne).
Elmar igra pod Njemačkom zastavom.
Nije nam trebao ovaj meč. Nadao sam se da će Aziz u prvom kolu dobiti lakšeg protivnika, a ne prvog nosioca(još naše gore list), jer mu svaki poen (pobjeda) donosi mogučnost igranja u MD a ne u Q(ili minimalno ga postavlja na nosioca u Q) Futuresa ovog nivoa.
:kafa:
PS
igraju u 13:30

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 jul 2018, 10:49

Još je Elmar u formi.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 04 jul 2018, 10:57

Danas u 13.30 igraju dubl meceve i Damir i Mirza... Mozda neko od njih prodje u II kolo :bih:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 04 jul 2018, 11:30

Galion je napisao/la:Još je Elmar u formi.
Nas talenat koji je radi nebrige, države i odgovornih, prešao pod Njemačku zastavu.
:sick:

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.