BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 29 sep 2010, 12:05

Lambertov Norwich je dobio 4-3 Sousin Leicester u jednoj sjajnoj utakmici. :P

Pred meč sa Sevillom, u timu i dalje vlada sjajna atmosfera, maksimalno se koristi ova velika pauza od subote, a glavni aspekt na treninzima je ponovo bačen na taktičke zamisli...I Klopponja i igrači su svjesni koliko je bitan ovaj meč, tako da je sva pažnja usredotočena na isti, a o Bayernu će se razmišljati tek poslije 21:00 h u četvrtak...

Dr. Reinhard Rauball će vjerovatno ponovo biti izbaran za Predsjednika BVB-a na skupštini koja će se održati 28.11.'10. godine.....Njegova žeja da se opet kandiduje je velika stvar za BVB, jer svima je već dobro poznato koliko dobroga je on donio našem klubu. :D

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 sep 2010, 13:47

Joachim Jogi Low ( Selektor Njemacke reprezentacije ) Je izjavio kako ce za prijateljsku utakmicu protiv Svedske pozvati Kevina Groskreutza, Macu Mac Hummy-a Hummelsa :D, Super Maria Gotzea ... Po mom misljenju Uskoro bi i Schmelzer a i Bender mogli dobit poziv...

Cjene nasih igraca na Transfermarktu su neki dan skocile i to sledecim igracima : Gotzeu, Benderu, Barriosu, Kagawi i Schmelzeru ... Cjena Gotzea je sada 5.000.000 eura a momak ima 18 godina slab al skroz :D ... Bender 5.000.0000 , Kagawa 5.000.000 , Barrios 14.000.000 , Schmelzer 4.500.000...

Dortmund prati Baselovog Xherdan Shaqiri-a ... Krilni je igrac koji igra i lijevo i desno, ima 18 godina, vrijedi 5.000.000 eura. Vec je odigrao 7 utakmica za A reprezentaciju Svicarske... Po svemu sudeci dobar igrac s velikim potencijalom za napredovanje... Dok ga je Otmar Hitzfeld pozvao za repku znaci da je dobar ... Sve tu stima mlad perspektivan igrac uklapa se dakle u nas koncept samo sto je skup tako da sumnjam da od ovog moze sta bit ali eto moraju novinari nesto pisat kao i neki dan za Cardoza koji je igracina al za nas preskup a i ne potreban...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 sep 2010, 13:54

Trenutno 3 najbolja ocjenjena igraca BUNDESLIGE su Kagawa, Sahin, Bender ...

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... aison.html
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 sep 2010, 14:02

Shaqiri je veliki talenat i bio bi veliko pojačanje....Mislim da ga Basel ne bio dao ispod 10 mil €...Možda bi ga mogli očekivati već u zimskom prelaznom roku, jer nismo puno trošili ljetos, a sad smo i dobili neku lovu od EL, a ako prođemo grupnu fazu sigurno će dovesti nekog kvalitetnog igrača...Tu bi možda bila najbolja neka trampa, npr. da im damo Hajnala i nešto love. :)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 sep 2010, 09:20

onda zidan mora ici jer bi kevin presao u napad a saquiri na krilo....onda kagawa mora na klypu...uostalom valentin stocker ,isto iz basela je puno bolji od njega...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 sep 2010, 10:22

gruezi je napisao/la:onda zidan mora ici jer bi kevin presao u napad a saquiri na krilo....onda kagawa mora na klypu...uostalom valentin stocker ,isto iz basela je puno bolji od njega...
Klopponja je već počeo rotirati igrače, pogotovo na desnoj strani...Grossonja je jedini koji kvalitetno može odigrati na pozicji lijevog krila, jer ni Kagawa (drugo poluvrijeme protiv Leverkusena), ni Gotze a ni Kuba ne mogu kvalitetno odigrati na toj poziciji....Zidan je alternativa za Kagawu i čim se oporavi i on će početi dobivati šansu, jer na njega Klopponja i dalje ozbiljno računa...Inače Zidan je u SAD_u gdje se opravlja i očekuje se da će početi sa treninzima za 2-3 sedmice :D .....Sve pozicije su manje-više poduplane, jedino to lijevo krilo malo škripi, jer šta u slučaju da se Grosonja ne d'o Bog ozlijedi....Ako prezimimo u Europi biće doveden neki kvalitetan igrač, a ja mislim da nam je potrebniji destruktivac u veznom redu nego pomenuti Shaqiri koji je krilni igrač....Zasad igrači ne osjećaju toliki umor zbog stalnih igranja utakmica, ali do toga će siguno doći, tako da nam je potrebniji što širi roster za nastavak sezone, mada sam ja i vše nego zadovoljan trenutnim, samo da ne bude nekih teških povreda.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 sep 2010, 11:44

Hare_BvB je napisao/la:
Klopponja je već počeo rotirati igrače, pogotovo na desnoj strani...Grossonja je jedini koji kvalitetno može odigrati na pozicji lijevog krila, jer ni Kagawa (drugo poluvrijeme protiv Leverkusena), ni Gotze a ni Kuba ne mogu kvalitetno odigrati na toj poziciji....Zidan je alternativa za Kagawu i čim se oporavi i on će početi dobivati šansu, jer na njega Klopponja i dalje ozbiljno računa...Inače Zidan je u SAD_u gdje se opravlja i očekuje se da će početi sa treninzima za 2-3 sedmice :D .....Sve pozicije su manje-više poduplane, jedino to lijevo krilo malo škripi, jer šta u slučaju da se Grosonja ne d'o Bog ozlijedi....Ako prezimimo u Europi biće doveden neki kvalitetan igrač, a ja mislim da nam je potrebniji destruktivac u veznom redu nego pomenuti Shaqiri koji je krilni igrač....Zasad igrači ne osjećaju toliki umor zbog stalnih igranja utakmica, ali do toga će siguno doći, tako da nam je potrebniji što širi roster za nastavak sezone, mada sam ja i vše nego zadovoljan trenutnim, samo da ne bude nekih teških povreda.

Treba sa Dede-om probati na lijevom krilu...istina da vise nije onaj stari ali svojevremeno je bio veoma prodoran po toj strani a ima i odlican centarsut...ja bih probao tako nesto ali vidjet cemo...ne moze ni Kevin odigrati sve utakmice.
Ja se nadam da ce Zidan biti onaj stari kad se vrati i da nece imati nekih sitnih povreda kao sto je slucaj sa igracima koji dugo pauziraju...ipak je on bio jedan od boljih prosle sezone.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 sep 2010, 12:19

@adnan

Slažem se da bi Dede mogao odigrati jako dobro na pozicji lijevog krila, samo ove povrde su ga skroz izbacile iz kolosijeka....Očekujem i tu varijantu čim se naša legenda potpuno oporavi i bude spreman za naporan ritam koji imamo u ovoj sezoni...

Ev' jedan uvod za večerašnji meč sa Sevillom- http://www.goal.com/en/match/50812/boru ... la/preview

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 30 sep 2010, 18:27

Nekako imam osjecaj da cemo izgubiti vecerasnju tekmu. Sevilla je daleko iskusnija ekipa, s 2-3 igraca svjetske klase. Nekako je previse hvale na nas racun u zadnje vrijeme i euforije, tako da bi nas Sevilla mogla spustiti. Prioritet bi nam ipak trebala biti Bundesliga i ja bih sad potpisao poraz protiv Seville pod uslovom da pobijedimo u nedjelju Bayerna.

Sto se tice sastava, u igri Piscek i Kuba na desnoj strani umjesto Owomoyele i Götzea. Götze nije ni na klupi, vidjecemo da li je rijec o povredi ili ga Klopp cuva za Bayern.

Edit: Ko ima vremena moze pogledati tekmu na Sat1, bice direktan prijenos u 19 h.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 sep 2010, 19:57

Jbg ne znam sta da kazem, bezze smo primili gol glupost i ne iskustvo u zadnjoj minuti protivniku omogucit prekid. Ne kazem nista protiv Schmellea momak je super igrao , al et ovaj faul nije morao bit moglo se ono i drukcije rjesit al et jbg lako je pricat sad uglavnom u toj situaciji se vidjelo iskustvo zapravo ne iskustvo.... I to je do sad jedino presudilo... Inace dobro smo igrali jbg i trebali smo vodit zasluzili smo gol.... Pisonja mi je skroz tanak ne znam sto on igra jbg bolji je Okojedan ... I mnogo mi se vise svidja igra po lijevoj strani preko kg i schmellea... Sahin takodje veceras nije na svom nivou... i dalje vjerujem da mozemo doc do 3 boda u ovoj utakmici moguce je mozemo to jer smo bolji... Idemo momci sad izac iz svlacionice i borit se borit i zabiijat golove abd ... Nadam se da ce uc ubrzo Owo jer bi nam godio... Necemo valjda izgubit dosta je i bod al moze i 3 boda ...

Ale ale ale ale oooooo BvB 09 !
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 sep 2010, 21:02

Iako smo porazeni ja sam jos vise uvjeren da prolazimo ovu grupu...ovako nesto se mora negdje vratiti i ne moze se ponoviti...Jedan jedini sut su imali u okvir gola i to su zabili...sudjenje blago receno u korist Seville...Dati crveni za onakvo nesto je smijesno,da se ono sudi bila bi 3 crvena po svakom mecu...Na kraju 18-6 sutevi...8-1 u okvir gola i posjed 54% na nasoj strani iako smo skoro citavo drugo poluvrijeme igrali sa 10 igraca...
Vidim Psg dobio 2-0 iako su Karpaty imali 15-8 u sutevima...Protiv francuza minimalno 4 boda uzimamo

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 sep 2010, 21:09

Ponosan sam na vecerasnju partiju...Odlicno smo igrali i zasluzili smo puno vise od ovog rezultata...Nedostatak srece i incestoidni engleski sudac su najvise kumovali ovom ishodu...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 sep 2010, 21:10

Tako smo ne sretno izgubili al ova ekipa ce ove godine da jos mnog mnogo pobjeda na nize, odlicno smo igrali... Ali smo toliko ne sretni bili da je ne opisivo... Crveni karton za Schmellea stvarno je greska sudije nije mu morao davat crveni nije bilo potrebe za crvenim, i tu je definitivno upropastio utakmicu po ovom sto sam ja vidio stvarno je sudija slab i nadam se da ce za svoje greske odgovarat... mozda nam je mogao dat i penal jedan ali hajde ne treba se sad zalit na sudiju sve se u toku jedne sezone izjednaci svakako... Ali dobro se sjecam sudije su nas zeznule protiv bayera kad su kehlu ponistili gol i izgubili smo, pa sad evo isto tako bez potreban crveni karton i mnogo losih procjena protiv nase ekipe.... Jbg stvarno steta velika jer da smo ovu tekmu dobilo mnogo bi nam to znacilo... Neki igraci su danas bili ispod svog nivoa recimo Sahin je bio tanak, dosta sitnih greskica, pisonja los takodje malo se gubio, Kuba takodje slab... Za mene je najbolji na terenu bio KG jer je odigrao na 3 pozicije u toku utakmice i na svakoj je zadovoljio, borio se ostavio srce na terenu kao i uvijek... Barrigol isto dobar, kagawa dobar pogodio stativu nazalost... Sve u svemu kad se sagleda dobra predstava i siguran sam da smo iz ovog poraza mnogo tog pozitivnog mogli izvuc za predstojece utakmice ... ponavljam jos jednom odlicna igra ne zasluzen poraz ali eto sigurno ce u toku sezone bit i neka utakmica gdje cemo mi uz sudijsku pomoc izvuc bodove ... Sad ide Bayern jako tezak mec za nas jer su nasi gladijatori :D puno puno puno pretrcali, i nadam se da ce Gotze igrat jer Kuba je u krizi i opadajucoj formi... Da pohvalim i navijace 90 minuta su podrili ekipu sjajno, super atmosfera na najboljem stadionu svijeta kao i uvijek...

Ale ale ale ooooo BvB 09 !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 sep 2010, 21:13

Hare_BvB je napisao/la:Ponosan sam na vecerasnju partiju...Odlicno smo igrali i zasluzili smo puno vise od ovog rezultata...Nedostatak srece i incestoidni engleski sudac su najvise kumovali ovom ishodu...

Tako je Hare mislim da su svi crno zuti ponosni na ovu predstavu i utakmicu uzdignute glave mozemo gledat prema naprijed i ocekivat novog protivnika.... ovo treba sto prije zaboravit i nastavit dalje s ovom igrom ...
BvB Echte Liebe !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 sep 2010, 22:25

Šteta. Gledao sam utakmicu na prekide, ali nije moglo proći nezapaženo ta velika želja za dobrim rezultatom, moral, pristup igri...
Ne želim ništa slutiti, ali mislim da vam je sljedeći poraz vrlo blizu. ;)
Spreman sam na svaku vrstu opklade. :D
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 sep 2010, 23:44

geronimo je napisao/la: Ne želim ništa slutiti, ali mislim da vam je sljedeći poraz vrlo blizu. ;)

Zelis zelis :D ...iako kao sto sam ranije pisao Bayern uvijek odigra odlicno protiv nas ja sam ovaj put optimista i vjerujem da nema dvice...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 sep 2010, 23:58

adnan24 je napisao/la:
Zelis zelis :D ...iako kao sto sam ranije pisao Bayern uvijek odigra odlicno protiv nas ja sam ovaj put optimista i vjerujem da nema dvice...
Pa dobro, bice trica. :D :D

Ovo veceras nisam gledao, ali citajuci po forumima, BvB je bio bolji tim i zasluzili su barem remi, ali kako je tako je.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2010, 00:02

Omerbavarac je napisao/la: Pa dobro, bice trica. :D :D

Ovo veceras nisam gledao, ali citajuci po forumima, BvB je bio bolji tim i zasluzili su barem remi, ali kako je tako je.

Bice trica samo ne znam u cijoj mrezi :lol:
Bod bi bio Sevilli puna kapa prema prikazanom ali sta se moze...nadam se da ce se ovo vratiti negdje i to ubrzo

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 okt 2010, 00:23

Velika je šteta što smo večeras ostali praznih ruku...Sve se urotilo protiv nas : prvi pokušaj napada Seville i odmah gol, tele ostrvsko i njegov sudački kriterij, 4-5 promašenih zicera, stativa, spašavanje s gol linije, etc..
Igrali smo odlično, čak i sa igračem manje diktirali smo tempo, ali nije šćelo večeras :evil: ....Naplatit ćemo mi ovu nesreću u narednim mečevima, u to ne sumljam. :P
Ne želim ništa slutiti, ali mislim da vam je sljedeći poraz vrlo blizu. ;)
U pe' deka kafe da ćemo vam guzu oderat. :D ...Smiješ :?: :lol:

Za kraj, da citiram jednog velikog Bayinog štovatelja:
Jel vas strah?? :?: :roll: :D
:? :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 01 okt 2010, 02:43, ukupno mijenjano 1 put.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2010, 00:31

Hare_BvB je napisao/la:Velika je šteta što smo večeras ostali praznih ruku...Sve se urotilo protiv nas večeras: prvi pokušaj napada Seville i odmah gol, tele ostrvsko i njegov sudački kriterij, 4-5 promašenih zicera, stativa, spašavanje s gol linije, etc..
Igrali smo odlično, čak i sa igračem manje diktirali smo tempo, ali nije šćelo večeras :evil: ....Naplatit ćemo mi ovu nesreću u narednim mečevima, u to ne sumljam. :P

Tacno mrzim engleske sudije...jos od Rileya koji je ocajno sudio mec BvB-Brugge pa sve do veceras...a i Sevilla mi je mnogo antipaticna od veceras...ovako ni talijani ne igraju(kako takticki tako i hinjski u svakom slucaju)

P.S. Gotze nije igrao zbog povrede...valjda nije nista ozbiljno

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.