Četvrtfinale SP-a

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

HPCompaq
Kontakt:

Re: Četvrtfinale SP-a

Post Postao/la HPCompaq » 05 jul 2018, 23:04

Francuska-Urugvaj
Brazil-Belgija
Engleska-Švedska
Rusija-Hrvatska
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 05 jul 2018, 23:20

Jedva čekam da krenu utakmice, ova dva dana pauze su me ubila u pojam. :zzz:

Urugvaj- Francuska (50-50) šanse, hendikep za Urugvaj je povreda Kavanija, ali opet taj bunker ne odgovara Francuzima i vidjelo se da pate od tog, dok su s Argentinom iz tranzicije ubili Messija i ekipu u pojam i mislim da im je to najvece oružje i svaka ekipa koja im nametne posjed je u velikim problemima, dok kad oni imaju loptu u svojim nogama su u problemima, posebno kad igraš protiv tako uigrane i kompaktne ekipe.

Belgija- Brazil (35-65), Belgija po meni ima najjači roster na turniru, ali ona ubleha od trenera im je najslabija karika, očajno postavljena svaka utakmica, protiv Japana su pokazali sve svoje mane sistema koji igraju, previše šupljina prema nazad, s lijeve strane je strašan propuh a i De Bruyne i Witsel nisam primjetio da pomažu da se to zatvori u tranziciji, dok s druge strane ako Brazil bude silovao loptu, ubit će ih Hazard i ekipa kontrama. Očekujem neku golijadu jer obje ekipe su dale puno a primile malo golova isključivo jer nisu imali neki težak put do ovog dijela takmičenja, puno je potrosaca lopti s obje strane a obje ekipe su ubojite na kontrama.

Engleska- Švedska(60-40) očekujem neku frljoku Engleza jer pojma nemam u kojem smjeru će ići ova utakmica, samo jednu utakmicu Šveda sam gledao i izgledaju mi čvrsto u defanzivi, ali prema naprijed nisu nešto pokazali, kontre su očajno realizovali što sam ja pogledao.

Rusija- Hrvatska (30-70) jedino da Putin zaprijeti Kolindi nekom bombicom, publika tu ne igra veliku ulogu jer puno igraca Hrvatske ima iskustvo velikih utakmica, samo da taj balkanski mentalitet ne unisti sve i neki kiks da ne bude u ranoj fazi jer ovi kad se zatvore tesko je to probiti. Ocekujem majstoriju nekog od nosioca igre Hrvatske.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 05 jul 2018, 23:36

Sve utakmice su nekako neizvjesne. Ja ne bih Ruse otpisivao uopce. Oni su na domacem terenu, Hrvati nisu sa glavom najbolji, a ako Rusi nametnu svoju igru onda ce ih to jos dodatno poljuljati. Ne bi me iznenadilo da Rusi dodju do polufinala. Belgija je po meni jaca ekipa, ali i oni imaju luzerski mentalitet koji bi ih mogao kostati. Englezi nisu pokazali neku igru, sa druge strane Svedjani su dosta neiskusni, ali imaju organiziranu igru, i uz gresku zadnje linije Engleske (sto je pocesta pojava na ovom prvenstvu), Svedjani mogu do iznenadjenja. Onda Francuska koja ima odlican napad, i Urugvaj koji ima odlicnu odbranu. Utakmica kojoj se najvise radujem. Sve cetiri utakmice mogu otici u oba smjera.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 05 jul 2018, 23:45

Sutra bi Fella trebao startati umjesto Mertensa izgleda

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jul 2018, 01:06

ja ne vjerujem da će se francuzi bog zna šta namučiti protiv urugvaja, pa osim suareza, godina i gimeneza to je već sve većinom istrošeno i u godinama, što će neko od francuza iskoristiti na iskustvo ili brzinu poput mbapea jer su neuporedivo kvalitetniji tim.
još je i neigranje cavanija ogromni hendikep, opasnost manje.

ne znam na čemu se zasniva optimizan u vezi urugvajaca, igrali su u ubjedljivo najlošijoj grupi sa najlošijim protivnicima, pa ih je zadesio mrtvi portugal kojeg su dobili isključivo na kvalitete pojedinaca, a daleko od toga da su pokazali neku stamenu odbranu jer im je portugal prelako ulazio u šesnaeterac.

što se ostale utakmice tiče, svim srcem uz belgiju... belegija do trofeja :ljepota: :ljepota:
uz odgovarajući pristup, taktiku i postavu mogu biti u najmanju ruku ravnopravan protivnik, a što da ne i jači koji će proći dalje.

neka osvoji ko god, samo neka ona ljiga ciganska ne dođe do trofeja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 06 jul 2018, 02:18

Francuska
Brazil

Engleska
Hrvatska

btw ko diže od Brazilaca trofej? :crazy:
"We need to suffer. And we need to fight."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 jul 2018, 02:35

Captain4 je napisao/la:Francuska
Brazil

Engleska
Hrvatska

btw ko diže od Brazilaca trofej? :crazy:
Niko jer nece osvojiti. Za Katar ne znam.
27.10.2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 jul 2018, 03:11

Idemo Brazil :opaopa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 jul 2018, 06:08

Fra
Bra
Cro
Eng
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 jul 2018, 09:27

U prvoj danasnjoj utakmici ne ocekujem puno. Mislim da ce jedan gol presuditi, mozda cak i 0-0 bude. Onako realno bih dao blagu prednost Francuskoj, ali imam neki osjecaj da dalje ide Urugvaj, a i nadam se da hoce.

U drugoj utakmici ocekujem golijadu, nesto tipa 4-2. I jedna i druga ekipa izgledaju uvjerljivo. Brazil je nadigrao i Svicarsku koju nisu uspjeli pobjediti, a Belgija se mucila s Japanom protiv kojeg je ipak pokazala karakter. To su im bile jedine mrlje na prvenstvu, ako se to uopce moze nazvati mrljama. Mislim da je Brazil u prednosti, ali samo zato sto je to Brazil. Ne bih otpisao ni Belgiju i dajem im velike sanse za prolaz. Ni jednu ekipu ne gotivim pa mi je svejedno tko ce dalje. Ako u prvoj utakmici prodje Urugvaj onda cu navijati za Brazil da gledamo juznoamericko polufinale. Mislim da bi to bila odlicna utakmica.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 jul 2018, 11:11

Previse se vjeruje Francuskoj :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 jul 2018, 12:31

argentinac sudi urugvaj :o .... FIFA se malo našalila :mrgreen:
dobro da nisu stavili mažića hrvatskoj :mrgreen: :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 jul 2018, 12:57

slika

samo za madridiste :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 jul 2018, 13:08

Uzbudljivija grupna faza od ovoga. Uvijek se zasitim fudbala na grupama a kasnije preko volje gledam.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 jul 2018, 13:10

Očekujem danas reviju dajvanja dva najveća umjetnika u toj disciplini, prvi kreće u 16h Suarez a nešto kasnije dolazi na scenu možda i najveći u istoriji Neymar J.r.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 06 jul 2018, 13:11

sljivo je napisao/la:Uzbudljivija grupna faza od ovoga. Uvijek se zasitim fudbala na grupama a kasnije preko volje gledam.
Tesko da je tako, prije da ovi dani pauze malo "ohlade" pa ti se cini
Don't believe the hype.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 06 jul 2018, 13:17

jestamaji je napisao/la:argentinac sudi urugvaj :o .... FIFA se malo našalila :mrgreen:
I odlično bi sudio. Ko preživi srpski derbi može da sudi i sudnji dan
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 jul 2018, 13:18

Saurman je napisao/la:Očekujem danas reviju dajvanja dva najveća umjetnika u toj disciplini, prvi kreće u 16h Suarez a nešto kasnije dolazi na scenu možda i najveći u istoriji Neymar J.r.
od drogbe naovamo definitivno dva najveća valjača :mrgreen:
LAZARUS2000 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:argentinac sudi urugvaj :o .... FIFA se malo našalila :mrgreen:
I odlično bi sudio. Ko preživi srpski derbi može da sudi i sudnji dan
ti ili ne kontaš ili ne želiš da kontaš, ali to je kod vas uglavnom normalno

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 jul 2018, 14:20

Zasto urugvaj i argentina imaju skoro istu zastavu :D
=\_1921_/=

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 jul 2018, 14:26

invincible1921 je napisao/la:Zasto urugvaj i argentina imaju skoro istu zastavu :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Sun_of_May
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.