FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Novi prvak Svijeta će postati:

Anketa je završila: 14 jul 2018, 23:11.

Francuska
67
50%
Hrvatska
68
50%

Ukupno glasova: 135

bent
Kontakt:

Re: FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)

Post Postao/la bent » 12 jul 2018, 17:44

avenija je napisao/la:
bent je napisao/la:
avenija je napisao/la:Zapamtite, na Svjetskom prvenstvu ljudi pamte samo pobjednike. Nikog nije briga za finaliste", rekao je Deschamps igračima nakon pobjede nad Belgijom.

Tako je legendo, osvojite SP i upisite se u historiju
Ajde onako pošteno odgovori. Hoćeš li danas navijati za NK ŠB?
Mozda ce te iznenaditi moj odgovor, ali nakon neprikosnovenog Celika jedina dva klupa koja su mi simpaticna su Borac Banjalucki i Siroki te malo Zvijezda Gradacac.

To su neka tri kluba koja simpatisem oduvijek.
Je li to znači DA?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 jul 2018, 17:48

L-Train je napisao/la:Finale se igra u 17h :think:
Azijsko trziste je zlatna koka. U Kini ce finale poceti u 23.00, a sve prema zapadu i ranije. Samo ce u Japanu i Koreji utakmica startati u ponoc. Tu ne racunam onaj azijski dio Rusije. U Americi ce utakmica startati od 07.00 pa do 12.00. Mi cemo eto gledati u 17.00, dok ce utakmica u Moskvi po lokalnom vremenu poceti u 18.00. Najbolje su prosli u Indiji gdje utakmica pocinje u 21.00. Tu je svega par drzava koje cine nekih 40% svjetske populacije i logicno da ce se ici na to da im utakmica nije iza ponoci, a ne treba zaboraviti ni da je Rusija domacin i da oni zele da cijela drzava gleda to finale u nekom normalnijem terminu, a imaju devet vremenskih zona ako se ne varam.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 12 jul 2018, 17:54

Pa nabijem ih na qrac polufinala su bila u 20 sati po nasem i sad stave u 17 :lol:
Eto bas ce neko ko nije meca odgledo maksuz gledati jer je promjenjen termin

Nego,Brozovic utakmica zivota, mali Kovacic na aparatima. :kafa:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 jul 2018, 17:55

Raonffa je napisao/la:Najjači su mi ovi naši koji će "navijati" za Francuze zbog naših domaćih Hrvata, kako bi njima bilo krivo jer su izgubili finale i kako bi ih naši mogli podjebavati :D

A ono, baš ima logike ljude zayebavati jer su druga reprezentacija na svijetu, ono u fazonu "šta je pičqke niste mogli osvojit SP jel" :lol:
A možda su ljudi izgubili nekog u ratu, pa imaju svoje razloge zašto ne mogu navijati za jedne ili druge komšije, možda imaju nekog od rodbine u nekoj od zemalja koje igraju protiv njih, možda gotive kulturu i tu zemlju, navijaju za klub iz te zemlje, mislim nebitno, al svakako ne znam zašto vam smeta što neko neće ili hoće navijati za nekoga. Svako ima svoje razloge, ne treba ulaziti u to, navijajte svi za koga hoćete ha ja.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 jul 2018, 18:01

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Najjači su mi ovi naši koji će "navijati" za Francuze zbog naših domaćih Hrvata, kako bi njima bilo krivo jer su izgubili finale i kako bi ih naši mogli podjebavati :D

A ono, baš ima logike ljude zayebavati jer su druga reprezentacija na svijetu, ono u fazonu "šta je pičqke niste mogli osvojit SP jel" :lol:
A možda su ljudi izgubili nekog u ratu, pa imaju svoje razloge zašto ne mogu navijati za jedne ili druge komšije, možda imaju nekog od rodbine u nekoj od zemalja koje igraju protiv njih, možda gotive kulturu i tu zemlju, navijaju za klub iz te zemlje, mislim nebitno, al svakako ne znam zašto vam smeta što neko neće ili hoće navijati za nekoga. Svako ima svoje razloge, ne treba ulaziti u to, navijajte svi za koga hoćete ha ja.
Sve je to uredu, meni beskurac ko za koga navija al' mi smiješno što će kao oni podyebavati nekoga jer je, pazi sad, izgubio finale SP-a :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 12 jul 2018, 18:02

Faraon javi se Lani Jurcevic eno poklanja 5.000 kuna Hrvatskim navijacima koji najkreativnije otpjevaju njenu pjesmu. :kafa:

BakaSliskovic
Kontakt:

Post Postao/la BakaSliskovic » 12 jul 2018, 18:05

Hrvatska ovo prvenstvo igra kao u transu. Navijam da pobijede Francuze i budu prvaci svijeta, zaslužili su to svakom dosadašnjom utakmicom u kojoj su ostavili srce i dušu na terenu!
Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 jul 2018, 18:13

Raonffa je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:

Sve je to uredu, meni beskurac ko za koga navija al' mi smiješno što će kao oni podyebavati nekoga jer je, pazi sad, izgubio finale SP-a :lol:
Pa podjebavat će i ako Francuska izgubi, bilo ko da izgubi to će se raditi, isto kao što se dešava u LP, kad su klubovi u pitanju, ništa čudno, isto kao sad za Engleze, kojima je ovo najbolji rezultat u zadnjih 40 god. To je sastavni dio foruma, a sve dok je u granicama zdrave zezancije neka toga.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2018, 18:14

Dantes ako osvoji Hrvatska nema razloga da tuguje, pa parirate im. Mali Tiger pobjedio "prvaka Italije" u Jagodini od Palme. Pa jel moze bolji sporski uspeh od toga?

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 12 jul 2018, 18:28

Fikret1946 je napisao/la:Faraon javi se Lani Jurcevic eno poklanja 5.000 kuna Hrvatskim navijacima koji najkreativnije otpjevaju njenu pjesmu. :kafa:
slika
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 12 jul 2018, 18:30

TonySosa je napisao/la:
Fikret1946 je napisao/la:Faraon javi se Lani Jurcevic eno poklanja 5.000 kuna Hrvatskim navijacima koji najkreativnije otpjevaju njenu pjesmu. :kafa:
slika
Dijelil hičke :njanjanja:

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 12 jul 2018, 18:31

Hrvati su prije svega kompaktni kao ekipa, kao da su ovi igrači odigrali cijelu sezonu zajedno, na ovom SP-u smo imali četiri dominantna načina igre fudbala, prvi je igra na posjed koja je prije palila Špancima, pa poslije njih Nijemcima i te ekipe su bile dominantne do ovog prvenstva, drugi način igre je čvrsto u defanzivi i čekaj polukontre i kontre, što su igrali Urugvajci i Francuzi od dominantnijih ekipa, treći način je brza tranzicija i igra na prekide, što su Englezi igrali, i četvrti način je ovaj Hrvatske, kompaktnost sa obje strane, igranje na posjed, ali bez prevelikog srljanja(osim možda zadnjih 20 minuta prvog poluvremena, mada ni tada nisu nešto previše srljali, ali su izgledali kao ekipa koja će primiti gol iz kontre), igra preko krila i bokova, okomitije od Njemačke i Španije, jer se na ovom prvenstvu definitivno ne isplati čekati, i držati loptu u svojim nogama, jer danas sve ekipe imaju ono što su imale samo Njemačka i Španija, a to je kretanje svih linija, to jeste odbrane, veze i napada zajedno, kao trojanska vojska, to je bila revolucija u ono vrijeme kada je Španija počela dominirati, danas i manje kvalitetne reprezentacije poput Rusije imaju dovoljno kvalitetne igrače da se mogu dobro kretati svih 90. minuta, i više. Fudbal napreduje, ili se mijenja, drago mi je da su ponovo ekipe sa raznim taktikama preuzele primat, a ne samo da se sve svodi na to ko duže drži loptu.

Francuzi su favoriti, Francuzi su pojedinačno malo kvalitetniji, jači su, dominantniji, ali Hrvati su kompaktnija ekipa, i ekipa koja ima više znanja u nogama, i mislim da će to presuditi u ovom meču, Hrvati imaju 2 brza beka u Pivariću i Vrsaljku, koji bi mogli spriječiti Francusku kontru, Kante nema koga isključiti iz utakmice, kao što je isključio Messija i Hazarda. Mislim, vjerovatno će igrati na Modriću, ali ne znam koliko će se Francuzi usrećiti s tim, jer Modrić ni blizu nije bitan za Hrvatsku koliko su Messi i Hazard za Belgiju i Argentinu, a i daleko je korisniji bez lopte od prethodno pomenute dvojice.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 12 jul 2018, 18:36

Ne znam sta si ti gledao ali daleko od toga da je Kante iskljucio Hazarda, pravio ga je smijesim u par navrata i njega i Pogbu, problem je bio sto ga niko nije ispratio, a pogotovo Kdb koji je bio uzasan

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 12 jul 2018, 18:41

Kad je dodjela Zlatne lopte, zna li ko mozda?
NK Široki Brijeg

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 12 jul 2018, 18:48

Fikret1946 je napisao/la:Ne znam sta si ti gledao ali daleko od toga da je Kante iskljucio Hazarda, pravio ga je smijesim u par navrata i njega i Pogbu, problem je bio sto ga niko nije ispratio, a pogotovo Kdb koji je bio uzasan
Hazard protiv Brazila=Hazard protiv Francuske, ništa, onda sam ja fulio.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 12 jul 2018, 18:50

RollsRoyce je napisao/la:
Fikret1946 je napisao/la:Ne znam sta si ti gledao ali daleko od toga da je Kante iskljucio Hazarda, pravio ga je smijesim u par navrata i njega i Pogbu, problem je bio sto ga niko nije ispratio, a pogotovo Kdb koji je bio uzasan
Hazard protiv Brazila=Hazard protiv Francuske, ništa, onda sam ja fulio.
To sam sigurno napisao

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 jul 2018, 18:54

rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa podjebavat će i ako Francuska izgubi, bilo ko da izgubi to će se raditi, isto kao što se dešava u LP, kad su klubovi u pitanju, ništa čudno, isto kao sad za Engleze, kojima je ovo najbolji rezultat u zadnjih 40 god. To je sastavni dio foruma, a sve dok je u granicama zdrave zezancije neka toga.
Dobro brate al' ti izgleda ne kontaš mene, Hrvatska došla do finala i oni podjebavati nekoga zato što su izgubili finale? Pa brate to je u rangu da budeš nezadovoljan rezultatom, a pobijedio si 5:0, dakle van pameti.

Jasno je meni da će biti podjebavanje, sve je to normalno al' mi je simpatično da neko sad tako srčano navija protiv Hrvatske u finalu da bi mogao zayebavati 'lokalne' Hrvate, prosto nema logičnog pokrića :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 jul 2018, 19:04

Realno je očekivati poprilično dosadno finale.

Ova Francuska je Grčka 2004. samo sa vrhunskim igračima. Deschamps je imao tako širok izbor igrača da je mogao konceptirati tim kako je želio, pa tako i da imaju incijativu i napadaju od prve minute, a on se odlučio na strogu defanzivu i Mbapea koji jedini pokazuje znake života prema naprijed.

Jedini klasični špic Giroud ima razne zadatke na terenu a najmanje da postiže golove, pa je selektor zadovoljan sa njegovim partijama iako nije postigao ni jedan. U startnoj postavi imaju čak trojicu igrača(Kante, Pogba, Matuidi) kojima je "zadnji vezni" ili primarna pozicija ili definitivno jedna od onih koju mogu igrati. Hrvatska recimo igra bez klasičnog destruktivca zadnjeg veznog.

Niko na ovom turniru ne djeluje da se osjeća ugodnije i sigurniji da ima sve pod kontrolom kod neriješenog rezultata kao Francuska. Sa pokrićem odaju uvjerenost da su puno veće šanse da će svakako onaj gol do kraja utakmice prije završiti u protivničkoj mreži nego u njihovoj. Kad su ih Argentinci ugrozili, vodili, pokazali su da imaju odgovor i za to kad ih prisiliš izaći iz njihove komforne zone, da se znaju otvoriti i napasti ako baš moraju.

Reklo bi se da kod 0 - 0 protiv Francuza moraš razmišljati na način da zapravo gubiš utakmicu.

Hrvatska jeste napravila nevjerovatan i historijski uspjeh, ali nije to senzacionalni finalist sa igračima Groningena i Sparte Prag, već ekipa sačinjena od vrhunskih igrača koja je konačno ispunila svoj puni potencijal. Moglo bi se argumentima dokazivati da je Hrvatska jednostavno imala kvalitetnije igrače od svih svojih dosadašnjih protivnika na ovom SP, a to što do penala nisu mogli završiti ni Dansku ni Rusiju je više za kritike nego za pohvale, ali sad su tu gdje jesu, na Olimpu i glupo je sad analizirati te već zaboravljene utakmice. Neko je rekao da je sreća "ništa drugo do kombinacije pripreme i prilike", u hrvatskom taboru bi se vjerovatno složili sa time.

Djeluje da je Hrvatska iskoristile sve rezerve. Zadnja je bio taj Perišić kojeg se čekalo i trpilo cijeli turnir, vidjelo se da nije na očekivanom nivou, konačno su ga dočekali u polufinalu sa golom i asistencijom i sad više i nemaju ništa nova za prikazati što već nismo vidjeli na turniru. To je Hrvatska, sve smo već vidjeli što imaju za ponuditi.

Teško je i zamisliti neki scenario po kojem Hrvatska pobjeđuje u finalu. Njihova najveća prednost je u tome što su se već upisali u povijest hrvatskog nogometa i doček ako izgube u finalu neće biti ništa pretjerano manji nego u slučaju pobjede, kod njih nema potrebe ni za kakvim pritiskom i mogu finale odigrati za svoju dušu i sa pristupom da samo žele uživati u finalu SP. Ta hrvatska rasterećenost može se pokazati zamkom za Francuze, njima 2. mjesto i poraz u finalu nije nešto sa čime bi bili zadovoljni, a sa ovakvom igrom to bi Deschampsa koštalo posla. Moglo bi se desiti da mentalno "trokiraju", u finalima se to zna dogoditi, nije neka velika nada ali je vjerovatno i jedina za Hrvatsku.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 12 jul 2018, 19:55

Argentinian ref Pitana to ref World Cup final.
Last time an Argentinian did so, France had lost the final, in 2006
slika

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 12 jul 2018, 21:01

:ljepota:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.