Natkrivanje tribine može biti samo plus,jer bez obzira na vremenske uslove možemo očekivati navijače na tribinama.gigglessmoke je napisao/la:Kakve crne natkrivene tribine, samo kvalitetan teren kako kolega iznad reče.
U vezi terena,spomenuo bih jednu sjajnu ideju koja nije moja:
FrancescoTotti je napisao/la: Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.
Treba razgledati varijable al ja mislim da je puno vise pozitivnih nego negativnih.
Domace prvenstvo bi se diglo bar za dvije klase, dobar fudbal bi privlacio i vise navijaca, vise navijaca=vise novca, na tim terenima bi rasli novi reprezentativci umjesto sto se sad po navici moljakaju dijasporci.
Premijerligasi bi savezu recimo kroz pet godina morali da otplate cijenu kostanja tog terena.
Kroz tih pet godina savez bi cak mogao i zaraditi na tom kreditu koji bi dao premijerligasima, a kredit koji bi oni podigli ne treba gledat kao na dug vec na investiciju.
Win-win-win situacija.