FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Novi prvak Svijeta će postati:

Anketa je završila: 14 jul 2018, 23:11.

Francuska
67
50%
Hrvatska
68
50%

Ukupno glasova: 135

Drape
Kontakt:

Re: FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)

Post Postao/la Drape » 16 jul 2018, 13:09

Moggi je napisao/la:
Drape je napisao/la:Od kad su to protivnici poput Argentine, Danske i Engleske "lahak put do finala"? Osim Francuske, Belgije i možda Brazila i nema izrazito jačih ekipa od tih koji su mogli zapasti Hrvatsku.
od kada imas igrace koji svake godinu igraju finala lige prvaka i osvajaju tisuce trofeja u domacim prvenstvima, mahom lige petice, da ne nabrajam klubove znas ih
To znači da je Hrvatska jaka, a ne da je "imala sreće u žrijebu".

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 jul 2018, 13:10

japa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Kod nas će se tražiti izgovori i 2068 te spominjati rat i kako je nama teško ostvariti neki uspjeh.
Ko oni klauni kad je KDB rekao za Grbavicu da krompiriste i da nije na tako losim terenima igrao ni kao pionir, bosnjo mu na twiter zalijepio sliku grbavice kako gori ko biva znas li ti papak da je na ovmo stadionu rat bio :lol: :lol: Sve ok kralju samo ta je slika nastala prije cetvrt vijeka :lol: :lol: Za to vrijeme si mogao da srusis rusevinu napravis novu Grbavicu pa i to jos jednom zaratis i srusis i dignes novu :mrgreen:
Lave mogao si da ima ko ulagat. Al de Bruyneov Babo neki tamo Thomas i mama mu Brigitta su stalno imali love da malom Kevinom i kupe najnovije kopacke i da ga salju u kamp Genk-a, gdje malom Kevinu nije falila dlaka zglave, gdje imao pored odlicnih uslova za sport i ishranu ko neki Princ - dok je Mithad Dzeko cekao u redu crvenog krsta da dobije kilu brasna...

Pa ti Kevine pogledaj sada, da si odprilike tu gdje je i Dzeko - i zapitaj se kakvu si glupost izvalio.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 16 jul 2018, 13:12

spursman je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:
Evander je napisao/la:Ponavljam, Lovrenov pradeda se prije 150 godina nije izjasnjavao kao Hrvat sigurno, jer takvi nisu postaojali u BiH do 1800 i neke.
Ima ih jos takvih u njihovoj reprezentaciji, dakle, rezerve Bosne i Hercegovine su drugi na svijetu ali mi nismo ni Srbi ni Hrvati da slavimo neuspjeh.
a šta vi slavite, kada je fešta i ja bih došao
nacija kojoj je najveći uspjeh nepriznati gol sa SP-a nema što drugo nego pratiti tuđe uspjehe i neuspjehe. To je uredu :bih:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 16 jul 2018, 13:13

Brokula je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:
Ocigledno ne znas sta je etnicka skupina. Nema veze sa bojom koze ali ima veze sa plemenskom pozadinom. Hrvati su pleme, narod, nacija slavenskog porijekla. I kada nisu imali drzavu uvijek su bili zaseban narod. Hrvatska drzava je rezultat nacionalnih teznji Hrvatskog naroda a ne plod neke geografske slucajnosti.
I po čemu je Lovren etnički Hrvat onda? Možeš li molim te objasniti :hmmmmm:
Prije 1300 godina na prostor zapadnog Balkana su iz daleke Rusije dojahali preci Lovrena, Modrica i drugih. Bjezali su od Mongola a zvali su se Hrvatima. To sto i je sudbina rastavila u vise drzava nemoze osporiti cinjenicu da su oni nacija.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 16 jul 2018, 13:13

filip13 je napisao/la:
katolik je vjerska odrednica,kako ti znas da je on uopce katolik,mozda nije vjernik?
Kakve veze ima je li vjernik? Katoličanstvo je njegova religija, očigledno je rođen u katoličkoj porodici negdje u Zenici.

A pošto si katolik/katoličkog porijekla na ovom prostoru to automatski po vama znači da je Hrvat. Pa ja pitam zašto :hmmmmm:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 jul 2018, 13:15

Zajebana stvar bgm.Svaki Hrvat u Bih haman zna svoju lozu 1500 godina unazad I nikad im nije palo na pamet zivit na Hrvatskom nacionalnom prostoru.Ludilo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 jul 2018, 13:15

Vidi ovog što se k.urči što mu kapa po 500 eura. Džaba ti sve pare ovoga svijeta kad si ti glup, pamet ne možeš kupiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jul 2018, 13:15

japa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Kod nas će se tražiti izgovori i 2068 te spominjati rat i kako je nama teško ostvariti neki uspjeh.
Ko oni klauni kad je KDB rekao za Grbavicu da krompiriste i da nije na tako losim terenima igrao ni kao pionir, bosnjo mu na twiter zalijepio sliku grbavice kako gori ko biva znas li ti papak da je na ovmo stadionu rat bio :lol: :lol: Sve ok kralju samo ta je slika nastala prije cetvrt vijeka :lol: :lol: Za to vrijeme si mogao da srusis rusevinu napravis novu Grbavicu pa i to jos jednom zaratis i srusis i dignes novu :mrgreen:
Na Hirošimu bacili atomsku bombu i 6 godina kasnije ljudi osvajaju medalje na olimpijadi, dok kod nas mašu ratnim slikama 25g čim im proradi žuć gledajući uspjehe drugih. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jul 2018, 13:16

Drape je napisao/la:
Moggi je napisao/la:
Drape je napisao/la:Od kad su to protivnici poput Argentine, Danske i Engleske "lahak put do finala"? Osim Francuske, Belgije i možda Brazila i nema izrazito jačih ekipa od tih koji su mogli zapasti Hrvatsku.
od kada imas igrace koji svake godinu igraju finala lige prvaka i osvajaju tisuce trofeja u domacim prvenstvima, mahom lige petice, da ne nabrajam klubove znas ih
To znači da je Hrvatska jaka, a ne da je "imala sreće u žrijebu".
Znaci oboje. Danska je ekipa drugog ranga, Rusija isto, Engleska isto. Veoma rijetko se desi da do finala dobijes samo ekipe drugog ranga. Francuzi morali preko Urugvaja i Belgije, Belgija preko Brazila i Francuske.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 16 jul 2018, 13:17

Brokula je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
katolik je vjerska odrednica,kako ti znas da je on uopce katolik,mozda nije vjernik?
Kakve veze ima je li vjernik? Katoličanstvo je njegova religija, očigledno je rođen u katoličkoj porodici negdje u Zenici.

A pošto si katolik/katoličkog porijekla na ovom prostoru to automatski po vama znači da je Hrvat. Pa ja pitam zašto :hmmmmm:
Zbog spc i njene ideje da si srbin ako si kršten u spc. Time su zalupili vrata svim Srbima drugih vjera. Nabijem ih
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 jul 2018, 13:18

filip13 je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:
Ocigledno ne znas sta je etnicka skupina. Nema veze sa bojom koze ali ima veze sa plemenskom pozadinom. Hrvati su pleme, narod, nacija slavenskog porijekla. I kada nisu imali drzavu uvijek su bili zaseban narod. Hrvatska drzava je rezultat nacionalnih teznji Hrvatskog naroda a ne plod neke geografske slucajnosti.
I po čemu je Lovren etnički Hrvat onda? Možeš li molim te objasniti :hmmmmm:

mozda po tome sto u ustavu ove drzave pise da ovdje zive tri naroda
I sad to definicija NARODA ???

Ustvav BiH je ustvari MIROVNI SPORAZUM

1000 godina su ovjde bili samo BOŠNJANI i sadašnji "Hrvati" su bili prvo Bošnjani Bosanske crkve , pa tek onda Bošnjani Katoličke crkve.....

Kraljevina Jugoslavija je radila da se ukine indetitet Bosne , a SFRJ toatlno jer se guni nacija i narod BOŠNJANI i uvodi samo Srbi i Hrvati i tek 1971 neka nakarada od naziva "Muslinani" što uopće nije naziv za narod.

Sadašnji Bosanski nisu imali ništa sa Hrvatima iz Hrvatske odnosno država Hrvatska je kroz historiju bila jako slaba bila podjelejna na Dalmaciju , Hrvarsku i sl.... osim Katoličke vjere.

Onda su i Španci i Francuzi i Portugalci i Itzalijani sti narod jer su Romanskog porjekla i većinom su Katolici.

Jebbeni rat odnosno agresija Hrvatske i Srbije su poremetili odnose ovdje odnosno hrvatski i srpski nacionalizam i pretenzije na Bosnu kao i mržnja prema Islamu.

Sve dok Hrvai i Srbi iz Bosne ne prihvate da su Bošnjnani ili Bosanci ali da imamo jednu zastavu a da se razlikujemo u vjeri jer je to individualna stvar , mi ćemo svi biti u Bosni i Hercegovini sjebbani , meni je žalosno koliko ovje u Hrvatskoj (tenutno sam na moru gdje imam i neku nekretninu i prijatelje) boli neka stvar za "Hercegovcima" koje oni sami ne priznaju da su njihovi !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jul 2018, 13:19

Amarinho je napisao/la:
Pa i jeste?????

Pa koja je to generacija sto sad igra takmicenja??? Jel to ta sto je odrasla u ratu ili po izbjeglicnim centrima na zapadu???

Jeste?

Pa onda druze imas odgovor.
Nedostak kvalitete loš rad u svim selekcijama i na kraju luzerski mentalitet sa stavom "daj šta daš" nas čini smiješnim u sportu.Kakav rat i pm.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 jul 2018, 13:19

Amarinho je napisao/la:
japa je napisao/la:
Lave mogao si da ima ko ulagat. Al de Bruyneov Babo neki tamo Thomas i mama mu Brigitta su stalno imali love da malom Kevinom i kupe najnovije kopacke i da ga salju u kamp Genk-a, gdje malom Kevinu nije falila dlaka zglave, gdje imao pored odlicnih uslova za sport i ishranu ko neki Princ - dok je Mithad Dzeko cekao u redu crvenog krsta da dobije kilu brasna...

Pa ti Kevine pogledaj sada, da si odprilike tu gdje je i Dzeko - i zapitaj se kakvu si glupost izvalio.
Malo se raspitaj koliko milijardi dolara je BiH dobila za obnovu nakon rata od toh istog Thomasa i Brigite cije su drzave dale od poreza sto su oni placali za obnovu. Nije Kevin kriv sto je lokalni Bosnjo kormumpirani lopov koji je to sve sa jaranima pokrao a za 25 godina nije napravio ni stadiona ni dvorane ali zato jeste 300 dzamija...Mozda bi vise djece imalo kopacke i bolje terene da Bosnjo nije pokrao sve i potrosiona gluposti. I sad kad je 25 godina poslije Kevin dosao da se smije tome on je kriv sto se smije glupan a ne lokalni banditi...

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 16 jul 2018, 13:20

darker10 je napisao/la:Zajebana stvar bgm.Svaki Hrvat u Bih haman zna svoju lozu 1500 godina unazad I nikad im nije palo na pamet zivit na Hrvatskom nacionalnom prostoru.Ludilo.
Znam da ti je to tesko shvatiti ali bilo je zivota i prije 1945 godine. I moj rodjeni otac misli da prije Tite nije bilo nicega da je sve izmisljeno i sl. Komunizam je takva droga.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 16 jul 2018, 13:22

Rigoletto je napisao/la: nacija kojoj je najveći uspjeh nepriznati gol sa SP-a nema što drugo nego pratiti tuđe uspjehe i neuspjehe. To je uredu :bih:
Nije nacija nego zemlja. Pa ti zivis u toj zemlji. Nemas ti nikakve veze sa Hrvatskom moj krmak osim sto si krscanin kao oni kad prodjes Metkovic :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Mexico, dana/u 16 jul 2018, 13:22, ukupno mijenjano 2 puta.
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 jul 2018, 13:22

Cestitke Francuskoj. Ne znam kako su dobili, al eto, dobili su.

Kako je pocelo mislio sam da ce Hrvatska to srediti vec do poluvremena. Ljudi nisu igrali nista i daju gol iz prekida, drugacije i ne bi. Kasnije taj glupi penal. Glup je zato sto je dosao u finalu SP, ali da je bio, bio je. Perisic je igrao rukom i jbg.

U drugom poluvremenu je Hrvatska malo pala, ali je meni i dalje izgledala bolje od Francuske koja je dala dva brza gola i rijesila pitanje pobjednika. Gol Mandzukica je malo vratio nadu, bilo je i puno vremena do kraja, ali lopta nije isla u gol.

Mislim da je Hrvatska pokazala da nije slucajno u finalu. Jest sve odigrala nerijeseno, ali je od svih protivnika bila bolja, primala glupe golove, vracala se i kasnije prolazila dalje. Ovo finale je nevjerojatan uspjeh, tko zna kad ce se opet ponoviti, jer tko zna kad ce jedna mala Hrvatska opet imati igraca kakav je Modric i da ju vodi do finala. Mozda nikad. Iduci Euro je posljednja sansa da ova generacija uzme zlato i to je to. Modric u Katar moze turisticki, ne vjerujem da ce s 37 igrati igrati uopce.

Meni je krivo, bas sam tuzan, sjeban, mamuran, nikakav. Gledam ljude sinoc kako slave, neka i slave, ne trebaju svi past u depresiju, ali me muci to sto dodjes na korak do sna i ne dozivis ga. Trebalo je ovo iskoristit, to je bila utakmica koja se morala pobjedit iz prostog razloga sto ne mozes reci 'ajde bit ce bolje na iducem prvenstvu', jer imas takav renome da ga mozda neces ni igrati cak. Pamtimo Grcku, pamtimo Portugal, oni su svoje sanse iskoristili. Dobili su utakmice u kojima nisu bili favoriti i dobili su utakmice koje mozda vise nikad nece igrati. Hrvatskoj je trebalo 20 godina da pretekne najveci uspjeh, da uopce prodje grupu na SP, mozda ce za 20 godina biti prvak, ali mozda. Samo da ne dozivi sudbinu Lake konjice. Sad ce biti najteze opet se naviknuti na ona razocarenja, mada, tko zna, mozda za dvije godine na Wembleyu Hrvatska uzme zlato, iako je veca sansa da se uopce ne plasira. I nakon SP 98. na naredni Euro se nije otislo.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 16 jul 2018, 13:22

ja sam se pomirio sa cinjenicom da su price o srednjovjekovnoj kraljevini bosni, zemlji SAMO dobrih bosnjanja otisle u nepovratm , te bi sutra potpisao da se otcijepim i zivim prvi put normalno na potezu tuzla-bihac-sarajevo ili gdje vec ,gdje mi nece niko sputavat napredak i vuci me nazad u provaliju ko ovi
Zarathustra

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 16 jul 2018, 13:23

Mexico je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la: nacija kojoj je najveći uspjeh nepriznati gol sa SP-a nema što drugo nego pratiti tuđe uspjehe i neuspjehe. To je uredu :bih:
Pa ti zivis u toj zemlji. Nemas ti nikakve veze sa Hrvatskom moj krmak osim sto si krscanin kao oni kad prodjes Metkovic :lol: :lol:
Rigoletto priča o naciji ne o patriji
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Pikaci
Kontakt:

Post Postao/la Pikaci » 16 jul 2018, 13:23

Amarinho je napisao/la:
Pikaci je napisao/la: ps. u redu je što vas dosta navija protiv Hrvatske i kao priča.... mi smo rivali. Vi mislite da... da ste vi nama rivali. Mi vas ne doživljavamo rivalima jer ste jako loši i ne možemo se uspoređivati. Oprosti ali tako je.
Pa recimo jarane, da je bilo obratno - da smo mi vas klali i silovali - a da su vas s druge strane hebali Slovenci, da smo mi dosli do Splita i da je sad taj Split grad podjeljen na muslimanski i katolicki dio, da smo se na kraju svega toga iz licnog interesa pridruzili vama u borbi protiv tih Slovenaca da bi prosli bolje... pitao bi ja tebe ko je los.

Pusti tu dijecu pricu bolan ovaj onaj je los. Za ono sto nam se desilo mi smo svemirski brod. Mi smo velesila bolan j.ebena za ono sto nam se desavalo (i dalje se desava).
Ma šta da je bilo obratno ? Šta se vataš rata ?

Ako cemo o ratu pa postoje i brojke ljudskih žrtava pa vidi koliko je Hrvata poginilo ? Vaši nisu klali ?

Ajde baci oko pa vidi izjave Alije koji kaže da ovo nije vaš rat a prije toga je Vukovar spaljen ? Jel vas bilo briga ?

Di se ovaj vaš Izabeković mlađi skriva dok se pucalo u Bih ? Pa po Hrvatskoj je bija na sigurnom.

Koliko je St bolnica i Hrvatska primila izbjeglica ? Ko je to platija sve ?

Došli bi Srbi do Splita ali su naši Hercegovci legli isprid tenkova i borili se da ne dođu. Mostar je bija i prije podiljen grad tako da ti argument ne stoji.

Negdi su se naši i vaši skupa borili negdi međusobno i zašto sad to povlacit ako se radi o sportu ?

Ne mogu svatit ovoliku količinu zavisti ali dobro. Jedno je ljubomora.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 jul 2018, 13:24

Nije nacija nego država u kojoj i sam životariš,sve je dobro dok ne svojatamo tuđe uspjehe,jel tako rigo ?

Zaključano

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.