Kobe Bryant je napisao/la:filip13 je napisao/la:Brokula je napisao/la:
Ocigledno ne znas sta je etnicka skupina. Nema veze sa bojom koze ali ima veze sa plemenskom pozadinom. Hrvati su pleme, narod, nacija slavenskog porijekla. I kada nisu imali drzavu uvijek su bili zaseban narod. Hrvatska drzava je rezultat nacionalnih teznji Hrvatskog naroda a ne plod neke geografske slucajnosti.
I po čemu je Lovren etnički Hrvat onda? Možeš li molim te objasniti

mozda po tome sto u
ustavu ove drzave pise da ovdje zive tri naroda
I sad to definicija NARODA ???
Ustvav BiH je ustvari MIROVNI SPORAZUM
1000 godina su ovjde bili samo BOŠNJANI i sadašnji "Hrvati" su bili prvo Bošnjani Bosanske crkve , pa tek onda Bošnjani Katoličke crkve.....
Kraljevina Jugoslavija je radila da se ukine indetitet Bosne , a SFRJ toatlno jer se guni nacija i narod BOŠNJANI i uvodi samo Srbi i Hrvati i tek 1971 neka nakarada od naziva "Muslinani" što uopće nije naziv za narod.
Sadašnji Bosanski nisu imali ništa sa Hrvatima iz Hrvatske odnosno država Hrvatska je kroz historiju bila jako slaba bila podjelejna na Dalmaciju , Hrvarsku i sl.... osim Katoličke vjere.
Onda su i Španci i Francuzi i Portugalci i Itzalijani sti narod jer su Romanskog porjekla i većinom su Katolici.
Jebbeni rat odnosno agresija Hrvatske i Srbije su poremetili odnose ovdje odnosno hrvatski i srpski nacionalizam i pretenzije na Bosnu kao i mržnja prema Islamu.
Sve dok Hrvai i Srbi iz Bosne ne prihvate da su Bošnjnani ili Bosanci ali da imamo jednu zastavu a da se razlikujemo u vjeri jer je to individualna stvar , mi ćemo svi biti u Bosni i Hercegovini sjebbani , meni je žalosno koliko ovje u Hrvatskoj (tenutno sam na moru gdje imam i neku nekretninu i prijatelje) boli neka stvar za "Hercegovcima" koje oni sami ne priznaju da su njihovi !!![/quote]
mozemo o ovome na chatu,da ne sjebemo temu