Mainz je svoju nevjerojatnu seriju nastavio na svome stadionu Bruchweg pobjedom protiv Hoffenheima 4:2. Sedmi trijumf u isto toliko kola na početku njemačkog prvenstva doseg je kakav je u povijesti uspio samo Bayernu u sezoni 1995./1996. i Kaiserslauternu u sezoni 2001./2002.
Zanimljivo, oba su spomenuta kluba u tim sezonama na koncu ostala bez naslova, a prvak je u oba slučaja bila Borussia Dortmund koja je i danas prvi pratitelj Mainzu.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Malo ga drug ti pretjera, ali nema veze. Kaiserslautern tu je sezonu zavrsio na sedmom ili osmom mjestu tako da bas ne vjerujem da su bili ukljuceni u borbu za titulu. Vodila se bitka izmedju Vas i Vizekusena, a Bayern je imao jos teoretske sanse ukoliko bi Vi kuci izgubili od Bremena, a Leverkusen, takodjer od Herthe.Hare_BvB je napisao/la:Mainz je svoju nevjerojatnu seriju nastavio na svome stadionu Bruchweg pobjedom protiv Hoffenheima 4:2. Sedmi trijumf u isto toliko kola na početku njemačkog prvenstva doseg je kakav je u povijesti uspio samo Bayernu u sezoni 1995./1996. i Kaiserslauternu u sezoni 2001./2002.
Zanimljivo, oba su spomenuta kluba u tim sezonama na koncu ostala bez naslova, a prvak je u oba slučaja bila Borussia Dortmund koja je i danas prvi pratitelj Mainzu.![]()
Takodjer se sjecam da je Lverkusen tri kola prije kraja imao pet bodova prednosti, ali su i to uspjeli ispustiti.
Sto se tice sutrasnje utakmice, ocekujem da ce konacni rezultat biti 2-1 za Vas, ukoliko ne podlegnete pritisku. Mislim da je to sutra za Kloppa najvazniji zadatak, jer vecina ovih igraca, nije igrala ovako veliku utakmicu punu naboja, nabrijae atmosfere. Ukoliko uspije u namjeri da igraci udju hladne glave u utakmicu mislim da cete dobiti jer ste trenutno u boljoj formi od Bayerna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ma ne druže, pogrešno si protumačio.amerosm je napisao/la:Malo ga drug ti pretjera, ali nema veze. Kaiserslautern tu je sezonu zavrsio na sedmom ili osmom mjestu tako da bas ne vjerujem da su bili ukljuceni u borbu za titulu. Vodila se bitka izmedju Vas i Vizekusena, a Bayern je imao jos teoretske sanse ukoliko bi Vi kuci izgubili od Bremena, a Leverkusen, takodjer od Herthe.Hare_BvB je napisao/la:Mainz je svoju nevjerojatnu seriju nastavio na svome stadionu Bruchweg pobjedom protiv Hoffenheima 4:2. Sedmi trijumf u isto toliko kola na početku njemačkog prvenstva doseg je kakav je u povijesti uspio samo Bayernu u sezoni 1995./1996. i Kaiserslauternu u sezoni 2001./2002.
Zanimljivo, oba su spomenuta kluba u tim sezonama na koncu ostala bez naslova, a prvak je u oba slučaja bila Borussia Dortmund koja je i danas prvi pratitelj Mainzu.![]()
Takodjer se sjecam da je Lverkusen tri kola prije kraja imao pet bodova prednosti, ali su i to uspjeli ispustiti.
Sto se tice sutrasnje utakmice, ocekujem da ce konacni rezultat biti 2-1 za Vas, ukoliko ne podlegnete pritisku. Mislim da je to sutra za Kloppa najvazniji zadatak, jer vecina ovih igraca, nije igrala ovako veliku utakmicu punu naboja, nabrijae atmosfere. Ukoliko uspije u namjeri da igraci udju hladne glave u utakmicu mislim da cete dobiti jer ste trenutno u boljoj formi od Bayerna.
K'lautern je bio loše plasiran u toj sezoni na kraju (kao što ti napisa 7. ili 8.) i prvi poraz su imali od Vukojebine u osmom kolu (2-0, pogodio sam na kladi tad
Što se tiče sutrašnjeg meča, izjave i iz jednog i iz drugog tabora su poprilično optimistične....Velika je važnost pridana ovom meču, pogotovo od strane Bavaraca koji smatraju da im je ovaj meč prekretnica...Bayern je prava noćna mora za BVB kroz historiju, i mislim da mi sutra ne možemo ništa izgubiti u slučaju poraza, a možemo puno dobiti u slučaju pobjede...Ako takav pristup bude, mislim da se imamo čemu nadati.
Zadnjih 18 međusobnih ogleda:
13/02/2010 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 3:1
12/09/2009 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 1:5
08/02/2009 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 3:1
23/08/2008 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 1:1
23/07/2008 Super Kup Dortmund vs. Bayern München 2:1
19/04/2008 DFB Pokal Dortmund vs. Bayern München 1:1 (1-2 produžeci) - finalna utakmica
13/04/2008 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 5:0
28/10/2007 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 0:0
26/01/2007 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 3:2
11/08/2006 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 2:0
13/05/2006 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 3:3
17/12/2005 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 1:2
19/02/2005 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 5:0
18/09/2004 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 2:2
17/04/2004 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 2:0
09/11/2003 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 4:1
19/04/2003 Bundesliga Dortmund vs. Bayern München 1:0
09/11/2002 Bundesliga Bayern München vs. Dortmund 2:1
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 03 okt 2010, 02:30, ukupno mijenjano 3 puta.
Sutra , sretno nadam se da gubite bodove od nas ali nadam se bar dobroj utakmici s obje strane !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nesto smo vam cesto postizali po 5 golova.
Ali eto, neka se ponovi decembar 2005 i svi zadovoljni, dobro ne bas svi.
I da, informacije koje ja imam kazu da Klopponja jos nije nadmudrio niti jednog trenera Bayerna? Ako neko ima tacniju informaciju neka me ispravi.
I da, informacije koje ja imam kazu da Klopponja jos nije nadmudrio niti jednog trenera Bayerna? Ako neko ima tacniju informaciju neka me ispravi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Eh što nam sreću poželiCoDe je napisao/la:Sutra , sretno nadam se da gubite bodove od nas ali nadam se bar dobroj utakmici s obje strane !
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 03 okt 2010, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
Kad je mog'o i Felixa po prvi put nedavno, onda sutra može i Hallonja past.Omerbavarac je napisao/la:Nesto smo vam cesto postizali po 5 golova.![]()
- Los*Blancos
- Kontakt:
Sretno danas imate moju podrsku
2 komada nadam se 
2 komada nadam se El mejor club del siglo XX
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
Ako Bayern bude igrao bar slicno kao dosad ove sezone onda imamo solidnu sansu za 3 boda...ali poznavajuci bavarce danas cemo vidjeti jedan drugi Bayern,onaj koji je prosle sezone i osvojio ligu tako da bi ja definitivno ulogu favorita dao gostujucoj ekipi...Vidim Gomez ce igrati od prve-sad idem vidjeti ima li u nekoj kladionici ponuda da on postize gol...takav baksuz samo nama moze zabiti i onda ce opet zavrsiti na klupi do kraja sezone...
- Los*Blancos
- Kontakt:
Sad za sad Lucas zabio 1..hajmo i 2

El mejor club del siglo XX
DOOOOOOOOOOOOOOOOORTMUUUUUUUUUUUUUUUUND
Bayern bolji u prvom poluvremenu kada su mogli lako do 0-1 a onda u drugom mnogo bolja nasa igra i golovi Barriosa i Sahina za 2-0...Kasnije Barrios i Lewandowski mogli povecati na 3-0 dok je i Bayern imao par prilika za gol(najbolju Olic)...
Sve u svemu sigurna druga pozicija...
Bayern bolji u prvom poluvremenu kada su mogli lako do 0-1 a onda u drugom mnogo bolja nasa igra i golovi Barriosa i Sahina za 2-0...Kasnije Barrios i Lewandowski mogli povecati na 3-0 dok je i Bayern imao par prilika za gol(najbolju Olic)...
Čestitam.adnan24 je napisao/la:DOOOOOOOOOOOOOOOOORTMUUUUUUUUUUUUUUUUND![]()
Hvala "Zdena04"
1. (1.) FSV Mainz 05 21
2. (2.) Borussia Dortmund 18
3. (3.) Hannover 96 13
4. (5.) Bayer 04 Leverkusen 13
5. (7.) SC Freiburg 12
6. (4.) TSG 1899 Hoffenhei 11
7. (8.) Hamburger SV 11
8. (6.) VfL Wolfsburg 10
9. (10.) FC St. Pauli 10
Raduje me ovaj pogled na tabelu...ne samo zbog drugog mjesta vec i zbog cinjenice da su medju prvih 9 samo 4 tima pored BvB-a koja po meni mogu i na kraju biti medju 5 a to su Bayer,Hoffenheim,Wolfsburg i Hsv...dok su npr. Bayern,Werder,Schalke ili Stuttgart daleko ispod
1. (1.) FSV Mainz 05 21
2. (2.) Borussia Dortmund 18
3. (3.) Hannover 96 13
4. (5.) Bayer 04 Leverkusen 13
5. (7.) SC Freiburg 12
6. (4.) TSG 1899 Hoffenhei 11
7. (8.) Hamburger SV 11
8. (6.) VfL Wolfsburg 10
9. (10.) FC St. Pauli 10
Raduje me ovaj pogled na tabelu...ne samo zbog drugog mjesta vec i zbog cinjenice da su medju prvih 9 samo 4 tima pored BvB-a koja po meni mogu i na kraju biti medju 5 a to su Bayer,Hoffenheim,Wolfsburg i Hsv...dok su npr. Bayern,Werder,Schalke ili Stuttgart daleko ispod
- Omerbavarac
- Kontakt:
Cestitke na pobjedi, koja na osnovu prvog poluvremena nije zasluzena, ali poslije postignutog gola je sve islo na vas mlin.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kako se samo radovao Klopp nakon postignutih golova(prevazišao je samog sebe). Sahin je podesio nišanske sprave; momak pogađa iz slobodnjaka kao nikada. Kako je teklo prvo poluvrijeme, nisam ni pomišljao da ćete dobiti, ali drago mi je da ste očitali lekciju Bavarcima. Gomez nije 100 godina postigao pogodak, tako da nas i ne treba čuditi onaj promašaj kada je bio oči u oči sa Weidenfehlerom. Sjajna serija crno-žutih, iskreno se nadam da ćemo sljedeće sezone gledati CL na Signal Iduna Parku.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Monolog je napisao/la:Kako se samo radovao Klopp nakon postignutih golova(prevazišao je samog sebe). Sahin je podesio nišanske sprave; momak pogađa iz slobodnjaka kao nikada. Kako je teklo prvo poluvrijeme, nisam ni pomišljao da ćete dobiti, ali drago mi je da ste očitali lekciju Bavarcima. Gomez nije 100 godina postigao pogodak, tako da nas i ne treba čuditi onaj promašaj kada je bio oči u oči sa Weidenfehlerom. Sjajna serija crno-žutih, iskreno se nadam da ćemo sljedeće sezone gledati CL na Signal Iduna Parku.
Gomez nije nista lose uradio u onoj situaciji...prvo je odlicno prosao Nevena a onda i solidno sutirao ali nije imao srece...
S druge strane,bilo je jasno od prve minute drugog poluvremena da je Klopp krenuo mnogo ofanzivnije i agresivnije a ispostavit ce se da Bayern to nije mogao pratiti...
Poslije reprezentativne pauze slijedi gostovanje u Koln-u gdje idemo po nove bodove...
- Los*Blancos
- Kontakt:
zar je tekma samo 45 minOmerbavarac je napisao/la:Cestitke na pobjedi, koja na osnovu prvog poluvremena nije zasluzena, ali poslije postignutog gola je sve islo na vas mlin.
El mejor club del siglo XX
Čestitke ovoj zaista sjajnoj skupini forumaša, navijača Borussije.

Monolog je napisao/la:Kako se samo radovao Klopp nakon postignutih golova(prevazišao je samog sebe).
Vom Jäger zum Gejagten
Cestitke na zasluzenoj pobjedi danas 
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Hvala na cestitkama. A sto se tice utakmice mislim da smo odigrali najlosije poluvrijeme u dosadasnjoj sezoni. Prvo poluvrijeme ocajno, e sad ja kontam da li je to svjesno urađeno, da se prepusti igra Bayernu? Jer pouceni iskustvom nasim a i ostalih klubova, ako povedes rano protiv Bayerna slijedi ti povlacenje i ostavljas im mnogo vremena da preokrenu rezultat. U prethodne 3 utakmice smo uvijek poveli protiv Bayerna u prvih 15 minuta da bi na kraju uvijek prilicno uvjerljivo. A veceras je mislim ciljano se islo da se zapne u drugom poluvremenu, jer ni u jednom trenutku u prvom poluvremenu nisam primjetio onaj presing koji nas karakterise. To je neko moje vidjenje.
Kako je samo lijepo biti navijac BVB-a ove sezone. Poslije utakmice navijaci cekaju 20 minuta da im dođe Klopp jer nece da idu dok i on ne dozivi ovacije ispred juga. Cim izadju klipovi postavljacu ih ovdje jer mislim da odavno nije bila bolja atmosfera.
Moram izdvojiti Bendera. Momak je fenomenalan, 21 godina a ona smirenost i samouvjerenost se ne nalazi ni kod mnogo iskusnijih.
Kako je samo lijepo biti navijac BVB-a ove sezone. Poslije utakmice navijaci cekaju 20 minuta da im dođe Klopp jer nece da idu dok i on ne dozivi ovacije ispred juga. Cim izadju klipovi postavljacu ih ovdje jer mislim da odavno nije bila bolja atmosfera.
Moram izdvojiti Bendera. Momak je fenomenalan, 21 godina a ona smirenost i samouvjerenost se ne nalazi ni kod mnogo iskusnijih.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.