Postao/la AlfredNobel » 19 jul 2018, 22:37
Prva se igra u Italiji, što bezveze širite dezinformacije?
Odlično odrađena utakmica, meni žao što nisu zabili one zicere Ahmet i Krste, ali nema veze.
Mirno, strpljivo i sigurno odrađeno, bez puno muke. Raduje me igra prema naprijed, tu smo bili jaki i prošle sezone. Odlična je i transformacija i kontre idu glatko, to me raduje. Jedino na čemu mora Husref poraditi je odbrana.. Sigurno da je razlog i to visoko pozicioniranje koje Husref traži, ali mora se to zategnuti. Ove visoke lopte iz odbrane prave probleme, to se mora popraviti i sve će to biti bombon.
Raduje me i to što je Husref pomjerio Rahmanovića nazad na defanzivnog veznog. Puno bolje se tu snalazi, zna spustiti loptu na zemlju, diktirati tempo, prebaciti lijepo težište i poslati dijagonalu. A plus mu je i to što je fajter, što je potrebno za tu poziciju. Ako ovako nastavi, biće odlična zamjena za Sarića. Još kad se vrati Crepulja, biće opasna konkurencija i širina na klupi, što je odlično. Uz Rahmanovića, izdvojio bih još Velkoskog, Šišića i Pidru, mada su tu opet standardno dobar bio i Ahmetović i Adukor, kao i Mujakić.
Mali Pidro je beton, ako Husref stavi onog frlju Bekića, ja ću ga prvi popljuvati. Momak je dobar u defanzivi i ofanzivi, ima dobar centaršut, što se vidjelo i nakon kornera, gdje je Mujakić zabio.
Resić je zlatan momak. Tačno se na njemu vidi da ima znanje i kvalitetu i da je fudbalski obrazovan igrač. Pet puta bolji igrač od atletske kokoši Miće Kuzmanovića, koji veze nema.
Mustafić veoma dobar.. I kod njega se vidi da igra mozgom i jako je dobar na lopti.
Svaka čast ekipi, idemo dalje, step by step. Odmoriti se malo do nedjelje i skocentrisati se na Radnik. Potrebna je pobjeda za samopouzdanje i da se napokon krene kako treba u prvenstvu.
Zadnja izmjena:
AlfredNobel, dana/u 19 jul 2018, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka