FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Vratnik10
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vratnik10 » 20 jul 2018, 12:55

AlfredNobel je napisao/la:Jojj, ali ne mogu ovog tupljenja u prazno.. On bio na stadionu, pa vidio sve i sve mu je loše, a eto mi preko TV-a gledali drugu tekmu..

Odigralo se sigurno i mirno utakmica, bez puno potrošnje i ne do bog kakvih povreda. Čitavim tokom meča se kretalo iz odbrane polako i strpljivo i to je jedan plus. Zašto je toliko teško reći da se odigrala dobra tekma, da je igra bila vrlo dobra, uz par korekcija koje se moraju napraviti u pojedinim segmentima?

Drugo je to što pojedini očekuju da u revanš meču, gdje imaš rezultat na svojoj strani nešto jurišaš i fajtaš se, pa imaju očekivanja da se ode s peticom na poluvrijeme. Malo realnost nije na odmet.. Napokon se jedan meč odigrao taktički.. Dobro pokrivali nazad, gradili igru strpljivo osim u par navrata, pokazali da imamo dobru transformaciju i da znamo odigrati na kontre, iz koje je na kraju i pao gol. Kažem nismo srljali, osim u nekoliko situacija, gdje ih je malo ponijelo pa su se zaigrali, ali naravno i to treba usavršiti.

Eto baš nas zanima mišljenje strašnih svjetskih kultnih trenerskih faca, Agima i Šenera.. :lol: :lol:
Kakve se gluposti iznose..

Odigraš veoma dobro taktički utakmicu, opet ne valja, naziva se to pickastom igrom. A kad neka ekipa iz svijeta odigra dobru defanzivu i privede ovako utakmicu kraju, onda je to divljenje. Još su im naši strpali tri komada, a mogla su još ona dva zicera Ahmeta i Krstea.
Odvadite malo..
Bio sam blizu Husa, i on se je za glavu fato više puta zbog igre i pasova. Da je iole ozbiljnija ekipa bila slomili
bi nas. Eto dobili panjeve iz Armenije i odmah smo prvaci skoro svemira. Tipična naša pitarska.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 20 jul 2018, 12:56

Vratnik10 je napisao/la: Ti kad tako tvrdiš blage veze o fudbalu nemaš. Golovi jesu pali ali igra je bila slaba. Trebo si bit i čut raju kako negoduju...
Pa šta ti očekuješ da će se zaletiti od prve minute, pa da krene naopako, pa da onda imaš baš čitav stadion protiv sebe!? Poučeni iskustvom od prošle godine. Onda ti veze nemaš sa fudbalom. Sinoć su igrali onoliko koliko je bilo potrebno, a i početak je sezone. Trebaju se čuvat sa Radnik. Odbrana je malo tanja, al kad se vrate Dupovac i Šofranac, drugačije će to izgledati. Malo mozga da raja uključe, za promjenu, kolko pljuju skontali bi neke stvari.

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 20 jul 2018, 12:57

uNbx je napisao/la:Odbrambenim igračima fali koncentracije i reaktivnosti, konceptualno nije uopšte na lošem nivou. Ono što jest preloše je tranzicija, iznošenje lopte i istrčavanje kontri. 4/5 puta se stane na jedno 40m od protivničkog gola i ne zna se šta dalje, tačnije nema se opcija jer niko nigdje ne otvara. Dakle spori smo, fali i tu reaktivnost. Trebaju pogledat prvu tekmu na Koševu npr prošle sezone i kako je to tad izgledalo.

Dvojica jedinih igrača koji se konstantno nude i utrčavaju su Krste i Ahmet. Donekle Hebibović. Rahmanović zna lijepo stat na loptu, al u ovoj igri što mi pokušavamo gradit, to nije od neke prevelike koristi. Nama opasno fali tip igrača poput Cimirota za ovo što mi igramo. Ne mora bit taj kvalitet al igrač koji gaji taj stil. Rahmanović bi bio najbolji igrač da igra kod kona. Šišić dobar, eksplozivan, neko napisa gora varijanta Kuzmanovića, a on jučer pokazao tri puta više nego Kuzmanović uopšte.

Dakle, kvaliteta ima, ali ako se ne uštima to kako treba, ne gine nam preslikana sezona, jer ne možeš na mišiće izgurat sezonu.
Bravo za komentar. napiso si upravo ono što se meni ne da da kuckam.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 jul 2018, 13:00

Sve extra, rutinski odradjeno, sa 30% snage rijesili utakmicu bez primljenog pogotka :thumbup:

Akademci :bow: Tacno se vidi da su skolovani fudbaleri, za razliku od ovog skarta sto se navlaci iz pripizdina

Prvih 20 minuta za zaborav, mora se popraviti defanziva, nesigurni smo nazad, ali nakon prvih 20 min su pokazali da mogu i da znaju i odigrali ostatak utakmice perfektno.

Rahmanovic :bow: Ova pozicija je stvorena za njeg, sta kaze Husref treba dovest zamjenu za Sarica? Ne treba sefe Rahman ubija na njegovoj poziciji :bow:

Sisic je prebrz, ali to je sve sto se vidilo, losi pasovi, losa kretnja, pogubljenost, ali hajde sve cu to pripisati neuigranosti sa ekipom, da ima nekog potencijala, ima, nadam se da ce se uklopiti sto brze

Mislim da Radovac obozava Shishica, zbog prezimena logicno he he
1946~

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 20 jul 2018, 13:03

Stroj1946 je napisao/la:
Vratnik10 je napisao/la: Ti kad tako tvrdiš blage veze o fudbalu nemaš. Golovi jesu pali ali igra je bila slaba. Trebo si bit i čut raju kako negoduju...
Pa šta ti očekuješ da će se zaletiti od prve minute, pa da krene naopako, pa da onda imaš baš čitav stadion protiv sebe!? Poučeni iskustvom od prošle godine. Onda ti veze nemaš sa fudbalom. Sinoć su igrali onoliko koliko je bilo potrebno, a i početak je sezone. Trebaju se čuvat sa Radnik. Odbrana je malo tanja, al kad se vrate Dupovac i Šofranac, drugačije će to izgledati. Malo mozga da raja uključe, za promjenu, kolko pljuju skontali bi neke stvari.
Eto nek ti znaš. Da je ozbiljnija ekipa bila polomili bi nas. Ali eto po tebi treba oprezno, prva je...

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 20 jul 2018, 13:10

Vratnik10 je napisao/la:
StariGrad071 je napisao/la:
Vratnik10 je napisao/la:Za ovu raju što eventualno tvrde da smo bili dobri. Ja sam bio na tekmi i mislim da je ovo daleko od dobre igre. Večeras smo igrali protiv panjeva a po onome što sam vidio ili što nisam vidio večeras imam razloga da budem zabrinut za sezonu koja nam dolazi. Nije igra baš bila na nekom nivou...

Ti si vjerovatno jedan od onih sto u 3oj minuti psuje mrtve igracima i treneru, ili u 80oj kod 3:0 sto se dodaju sto ne napadamo. Tako da si garant zabrinut valja sovat a dobra igra, pametna, bez stljanja.
Ti kad tako tvrdiš blage veze o fudbalu nemaš. Golovi jesu pali ali igra je bila slaba. Trebo si bit i čut raju kako negoduju...

Ti si jedan od onih, hajde naprijed, sta se dodajes tu, nabij je, sta je nabijas itd. Igra odlicna za ovaj dio sezone. Cuo sam ja kako negoduju u 15oj min govore sad sam doso i nece mene Kosevo zadugo vidjeti itd. Psuju igracima od prve minute itd. Napaceni majmuncici kpji nemaju veze sa fudbalom.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 jul 2018, 13:11

Prva dole 26.jula u 20:30 na stadionu Stadio Città del Tricolore - Reggio Emilia ,revans za 7 dana 2.avgust termin 20:15.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 20 jul 2018, 13:13

miky_hz je napisao/la:Eh da je kako do 2 razlike tamo zijanit ,pa da bude pofino raje u revansu.Realno 3 i preko ce dosta raje "odbiti" a taj rezultat je neka realnost.Ali ko zna ,u fudbalu je sve moguce.
Atalanta nije ekipa koja postiže previše golova, pogotovo kada su domačini, vjerujem da se sa borbenom i požrtvovanom igrom u gostima, može postići zadovoljavajući rezultat.
Neshvatljivo mi je da kada se spomene prosječan IItalijanski prvoligaš odmah gače spadaju. Sa pristupom idemo da što manje primimo, a ne idemo da igramo fudbal, katastrofa je realnost.
Ali ako uđemo u taj dvomeč, sa pristupom, fudbal je sport, oni su favoriti na papiru, ali mi ćemo se boriti i probati napraviti dobar rezultat, svašta se može dogoditi. I nakon abd, dobrog (eventualno nelošog) rezultata u prvom meču, ima da trošimo grla i dlanove na prepunom Koševu.
PS
Ma mi to prolazimo, nameračio se Šef na Sevilju, pa mislim da ga igrači neće razočarati :kafa:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 20 jul 2018, 13:14

Esport je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Eh da je kako do 2 razlike tamo zijanit ,pa da bude pofino raje u revansu.Realno 3 i preko ce dosta raje "odbiti" a taj rezultat je neka realnost.Ali ko zna ,u fudbalu je sve moguce.
Atalanta nije ekipa koja postiže previše golova, pogotovo kada su domačini, vjerujem da se sa borbenom i požrtvovanom igrom u gostima, može postići zadovoljavajući rezultat.
Neshvatljivo mi je da kada se spomene prosječan IItalijanski prvoligaš odmah gače spadaju. Sa pristupom idemo da što manje primimo, a ne idemo da igramo fudbal, katastrofa je realnost.
Ali ako uđemo u taj dvomeč, sa pristupom, fudbal je sport, oni su favoriti na papiru, ali mi ćemo se boriti i probati napraviti dobar rezultat, svašta se može dogoditi. I nakon abd, dobrog (eventualno nelošog) rezultata u prvom meču, ima da trošimo grla i dlanove na prepunom Koševu.
PS
Ma mi to prolazimo, nameračio se Šef na Sevilju, pa mislim da ga igrači neće razočarati :kafa:

Atlanta ce igrat na neutralnom terenu u regio emiliji na stadionu sasuloa
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 20 jul 2018, 13:20

Fina je ekipa atalanta nikakav spektakl. Ilicic gomez i zapata su opasni. Ovaj zapata korpulentan, tezak zq cuvati.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jul 2018, 13:25

Yebo atalantu, da bi dobit Radnika :D
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 20 jul 2018, 13:28

BordoSarajevo je napisao/la:Yebo atalantu, da bi dobit Radnika :D
Da bi iole dobar rezultat ostvarili u Italiji, moramo i odigrat dobro i dobit Radnika.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 20 jul 2018, 13:36

uNbx je napisao/la:
BordoSarajevo je napisao/la:Yebo atalantu, da bi dobit Radnika :D
Da bi iole dobar rezultat ostvarili u Italiji, moramo i odigrat dobro i dobit Radnika.

protunjat cemo semberijommmmmm :)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 jul 2018, 13:48

Ma vjeruj da rezultat nikog neće odbiti, naravno bilo bi lijepo doći na Koševo s nekom razlikom, pa da se nafuramo :mrgreen:. Mene prvog neće odbiti rezultat, pa makar nam tamo peticu napucali, ja ću prvi kaparisati kartu. Atalanta je dobar i poznat klub i samim tim što dolaze iz Serie A, atraktivno je samo za čuti, a kamoli za otići. A da ne govorim za ove što prate detaljnije evropski fudbal i Seriu A recimo, doživljaj je otići na taj spektakl. Također, zamisli šta će tek biti dijaspore, kojima je uživanje otići pogledati svoj klub dok su tu..

Nama je svejedno bila to Fiorentina ili Atalanta, deset nivoa su iznad nas. Ali, treba se boriti, kidati, odigrati oprezno i pametno koliko god je to moguće. Samo borba je neka nada, a za takvog jednog protivnika ti ne treba motivacija, samo ime protivnika ti je dovoljan motiv. Jedna dobra i borbena igra i niko neće ništa zamjeriti, pickasto nikako..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 jul 2018, 13:56

Bilo je špekulacija da će te preuzeti Sarajevo, Željezničar… Je li bilo nekih poziva?

Mamić: Nemam problema da radim u bilo kojem klubu u BiH. Nogomet mi je u krvi. Teče u venama. Dinamo mi je sve u životu, ali nemam problem da radim negdje drugo, da organiziram omladinsku školu, pronalazim talentiranu djecu i da nudim svoja iskustva. No za to mi je samo potreban psihološki mir. Ali, vidjet ću koliko mi prilike dozvole zbog sigurnosne situacije.
Daj nam Maminja.. :kafa:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 20 jul 2018, 14:01

Ne vjerujem da ce Altanta igrati sa 100% snage. Talijani ti zabiju 1, 2 gola i hladno cekaju da prodje uakmica...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2018, 14:02

Hajmo informacije kako najbolje do reggio emilie . koliko sam vidjeo neki 850/km tj neki 10 tak sati s odmorom. Hajde ko zna koliko treba za putarine i koliko kosta nocenje u hotelu ili nekom hostelu. Hvala unaprijed :salut:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jul 2018, 14:14

Eto neočekivano prihod od 100 hiljada KM, dajte yebemu desnog beka i kreativca u vezi pa da osvojimo ligu.

Samo Šišić u prvih 11 od pojačanja, ništa bolji nismo nego prošle sezone koja je bila katastrofalna. Ako ne pojačamo ekipu sa još dva igrača, opet ćemo imati često razočarenja protiv GOŠKa, Krupe, Radnika i kod kuće i na strani, i opet će biti skoro pa nemoguće uzeti bodove na Grbavici, Širokom, Pod Bijelim brijegom... zbog mentaliteta igrača i zbog ne adekvatno popunjene ekipe...

Lijepo je proći prvo pretkolo, smara ova kritika al kasno je kasnije kad krene sezona i kad krene opet patnja i preslikana sezona kao prošla.

Dva igrača solidna za prve postave, bolji rezultati, konkurentniji za vrh, bolja atmosfera, veća posjeta.
Trenutna ekipa, oscilacije, razočarenja, nezadoljstvo, prosječna igra, ostavke, katastrofalna posjeta.

Isplati se... nadam se da će neko iz kluba pročitat i imat razumjevanja :D
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 20 jul 2018, 14:14

bordobijeli je napisao/la:Hajmo informacije kako najbolje do reggio emilie . koliko sam vidjeo neki 850/km tj neki 10 tak sati s odmorom. Hajde ko zna koliko treba za putarine i koliko kosta nocenje u hotelu ili nekom hostelu. Hvala unaprijed :salut:
Oko hiljadu km ti je put, znači Zagreb-Ljubljana-Padova-Ferrara-Bologna-Modena-Reggio. Cirka tri glave troškovi puta, a noćenja po Italiji se mogu nać jeftino prilično ako ti je cilj samo noćenje. Za petnaestak-dvaes evrića se moš snaći.

Ja, lično, da imam love i vremena, ganola bih se zaputio jadranskom obalom, chill kupanje pa preko Trsta na Ljubljanu pa dalje istim putem, svratio u Veneciju na kaficu itd. Yebem ti dvaes prvi vijek, ne moš ko čoek na gostovanje. :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Krste11
Kontakt:

Post Postao/la Krste11 » 20 jul 2018, 14:19

Pavlovic,Hebibovic,Sofranac,Mujakic,Pidro,Adukor,Mustafic,Rahmanovic,Halilovic,Velkoski,Ahmetovic ovako bih ja protiva Atalante,pofajtat se za solidan rezultat da ne izgubimo nakon prve utakmice sanse za prolaz pa u revansu napuniti Kosevo i nadat se nekom cudu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”