FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma ne znam cemu Husrefov strah, bacu djecu istrpi to i cao. Il si bos ili hadzija. Partizan skoro svake godine forsira tri cetiri igraca iz svog pogona i uvijek pogode.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ko je u pitanju?SNSa je napisao/la:Ovih dana ocekujemo kapitena mladjih selekcija smradova. Kaze malisa, svjestan je da je napravio gresku u pocetcima karijere.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
i ja bi takoesprit24 je napisao/la:Ma ne znam cemu Husrefov strah, bacu djecu istrpi to i cao. Il si bos ili hadzija. Partizan skoro svake godine forsira tri cetiri igraca iz svog pogona i uvijek pogode.
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 22 jul 2018, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Iskreno i mene zanima šta se dešava sa Hordama(ako moze neko pp?), neki dan sam pisao da njihov povratak doživljavam kao poraz, ali hvala Bogu samo su pojedinci se vratili, i vjerovatno zbog toga neki od vođa su odustali biti aktivni.
Ja još uvijek bojkotujem istočnu i zapadnu
, Ja nikad odustati necu, taman da dođe Pele, Maradona i Šekularac da igraju! Ovo nije moje Sarajevo ovo je fuksino Sarajevo, ovo Sarajevo nema ni želju ni snagu ni pamet! Sa istom ekipom ulazi u prvenstvo, a znamo kako smo završili prošlu sezonu. Trenutno pobjede i poraze doživljavam nonšalantno 
Ja još uvijek bojkotujem istočnu i zapadnu
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- BordoSarajevo
- Kontakt:
To bi bilo uredu da, kao što reče Denchi da mi imamo 4-5-6 kapitalaca pa njima upari ostatak mladih i imaš opet ekipu za vrh i trofeje.DenchiNL je napisao/la:i ja bi takoesprit24 je napisao/la:Ma ne znam cemu Husrefov strah, bacu djecu istrpi to i cao. Il si bos ili hadzija. Partizan skoro svake godine forsira tri cetiri igraca iz svog pogona i uvijek pogode.samo nisi spomenuo da npr. partizan samo u napadu ima 5 igrača od kojih je svaki preko 2 miliona KM dakle više nego naš cijeli tim...s takvim igračima mogu i ja s klupe uć
![]()
Eh sad, kad bi mi sad stavili Šabanovića, Pidru, Mujakića, Resića, Mustafića uz Hebiba, Halila i ostale.. bili bi u grčevitoj borbi za evropu ako i to..
Ja znam da imamo najjače mlade igrače u državi ubjedljivo, da su veliki talenti ali ne bi nikad stavio ih više u prvu postavu protiv Radnika npr.
Mujakić u prvoj, Mustafić u prvoj, dva mlada igrača i ostali stariji, to je i više nego dovoljno. Naravno, kad imamo rezultat kao što smo imali protiv Banantsa, onda bi naravno odma i svaki put ubacivao djecu kao što je Husref uradio sa Resićem, Pidrom i ostalim u prošloj tekmi.
Eh sad da mi odma guramu svu djecu u prvih 11, ne bi nam to ništa donijelo. Ne bi bili konkurenti za trofeje i eto ti odmah razočarenja, loše atmosfere, pritiska i svega ostalog negativnog. Koliko god mi govorili da bi istrpili to, sumnjam, samo bi ohladili od kluba. A i da ih istrpimo, niko nam ne garantuje da bi mi s tom djecom sljedeće sezone ili one tamo bili konkurentni za trofej.
Ja Halila nikako ne gotivim ali mislim da trenutno može više dati od Resića, naravno da je ovaj mali školovaniji, perspektivniji, može napraviti karijeru da za par godina igra u ligi petice ali minutažu treba dozirati, pomalo ga vremenom ubacivati i davati mu postepeno sve više i više minuta a i on će vremenom postati iskusniji, zreliji i bolji..
Da je drugačija situacija sa trofejima, pa uredu, da smo osvojili trofej prošle sezone pa hajd uredu, yebayiga, hajmo sad ove samo omladima davat šansu, eh onda ne bi imao ništa protiv, ovako, kad nismo osvojili 4 godine ništa, što je baš baš previše za veličinu kluba, onda moramo biti pametni što se tiče rezultata, omladinaca i ostalog.
Moje mišljenje.
SRETNO NAM DANAS, UZ BOŽIJU POMOĆ DO POBJEDE!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Za nas bi bilo najbolje dovesti 3,4 igrača 30+ godina tipa Benko, koji više nemaju ambicije da igraju u jačim ligama gdje je veći napor, a imaju iskustva igranja u večim klubovima i ligama. Da akademci imaju šta naučiti. Recimo kvalitetan golman, stoper, centralni vezni i napadač 30+. 3,4 akademca i ostalo domaći igrači i to do 23, 24 godine samo. Bolje ta 3,4 igrača dobro platit nego dovest 6,7 domaćih igrača sa 27, 28 godina od kojih nema puno hajra. Nit ih prodat, nit su kakav kvalitet. Uložit dobro, kasnije prodajom akademaca se taj uloženi novac vrati. Ali....DenchiNL je napisao/la:i ja bi takoesprit24 je napisao/la:Ma ne znam cemu Husrefov strah, bacu djecu istrpi to i cao. Il si bos ili hadzija. Partizan skoro svake godine forsira tri cetiri igraca iz svog pogona i uvijek pogode.samo nisi spomenuo da npr. partizan samo u napadu ima 5 igrača od kojih je svaki preko 2 miliona KM dakle više nego naš cijeli tim...s takvim igračima mogu i ja s klupe uć
![]()
Hahaha, pa on ti je izriciti krivac za cetvrtak. Svi u Bijeljinu!skoroalen je napisao/la:Chipe na svom fb profilu napisao da se povlači skroz i da mu je žao zbog nekih poteza koje je radio, da namjerava napisat autobiografiju i u toj knjizi detaljno opisat sve stvari s tribine dok je bio aktivan. Sad, koliko to znači ostalim, da li će se ostale podgrupe sad ujedinit u bojkotu il će postavit novog vođu pa se vratit svi...
Inače, mislim da je pad grupe došao onda kad su se podgrupe počele isticat a ne jedinstvo. Koreografije posvećene podgrupama, svaka svoju krpu kači na ogradu... U šampionskoj sezoni i 2-3 sezone ranije na sjeveru bude samo trans HORDE ZLA, il eventualno neki drugi, kao ono "I dok te gledam sa tribina...". Nigdje krpe FGR, Gang Evil, Sarajevo Siamo Noi... Po meni je to ispravan put, grupa je jedna, svi su HZ i ćao.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- StariGrad071
- Kontakt:
Opet pitqm, ime jednog trenera u zadnjih 10 godina koji je dao vise prostora djeci sto nqsoj sto tudjoj od Musemica?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Miodrag Ješić hahaha
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ma znam da je, upućen sam donekle u tu situaciju, zato i kažem da bi moglo sad bit bolje. Il će se ujedinit i nastavit bojkot dok ne izguraju sve, il da se svi vrate i formiraju sjever kao nekad, uz dobrog vođu za kojeg se svi slože.zlo87 je napisao/la: Hahaha, pa on ti je izriciti krivac za cetvrtak. Svi u Bijeljinu!
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ne znam sto ste se uvrijedili, shvaticete jednog dana zasto je ovakav sjever rak rana kluba... Tribina na kojoj imas mladice zaslijepljene ideologijom i starije “kolege” koji gledaju kako da tu omladinu upute na “pravi put” da isti postanu klienti njihovih dilerskih usluga, i dokle god bude vise od 50% sjevera na raznim drogama i u alkoholiziranom stanju, ja cu biti protiv te tribine, svaka cast normalnoj raji koja ide na tu tribinu, ja otisao par puta i jednostavno vidio da je to mjesto gdje ljudi ne znaju ni koja je minuta ni koji je rezultat, svi ko zombiji mumljaju pjesme, dok par dzointa kruzi okolo tribinom i u nekom su svom svijetu, da ih pitas da nabroje prvih 11 nece 3 igraca znat, ali to nije stvar samo nase tribine, ista je situacija na svim ostalim u nasoj drzavi sto furaju “ultras” fazon, a to nije vidilo ultrasa... Ovaj bojkot i raspad na sjeveru se nadam da ce posluziti da se tribina ocisti od narkomancica i papcica 
P.S. Dok Hordi nije bilo, ja na istoku nisam cuo da ih iko zali, cak sta vise ljudima je drago, jer je atmosfera na stadionu kao u teatru, bez ikakvih incidenata, i culi su se komentari da se na utakmice napokon moze porodicno dolaziti, sto se i moglo primjetiti u zadnje vrijeme da su Zapad i Istok bili puni i to vecinom roditelji s djecom dolazili, radije cu tu sliku gledati, punog zapada i istoka nego 2000 klosara na sjeveru i ostatak stadiona prazno
P.S. Dok Hordi nije bilo, ja na istoku nisam cuo da ih iko zali, cak sta vise ljudima je drago, jer je atmosfera na stadionu kao u teatru, bez ikakvih incidenata, i culi su se komentari da se na utakmice napokon moze porodicno dolaziti, sto se i moglo primjetiti u zadnje vrijeme da su Zapad i Istok bili puni i to vecinom roditelji s djecom dolazili, radije cu tu sliku gledati, punog zapada i istoka nego 2000 klosara na sjeveru i ostatak stadiona prazno
1946~
Starčević, mislim da je imao samo 6 igrača preko 25 godina u ekipiStariGrad071 je napisao/la:Opet pitqm, ime jednog trenera u zadnjih 10 godina koji je dao vise prostora djeci sto nqsoj sto tudjoj od Musemica?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Formiranje sjevera kao nekadaskoroalen je napisao/la:Ma znam da je, upućen sam donekle u tu situaciju, zato i kažem da bi moglo sad bit bolje. Il će se ujedinit i nastavit bojkot dok ne izguraju sve, il da se svi vrate i formiraju sjever kao nekad, uz dobrog vođu za kojeg se svi slože.zlo87 je napisao/la: Hahaha, pa on ti je izriciti krivac za cetvrtak. Svi u Bijeljinu!
To je silom prilika kad ti je nametnuta takva ekipa.Vidjet ces mu u Tuzli "juniora" i prosjeka ekipe 30+.DenchiNL je napisao/la:Starčević, mislim da je imao samo 6 igrača preko 25 godina u ekipiStariGrad071 je napisao/la:Opet pitqm, ime jednog trenera u zadnjih 10 godina koji je dao vise prostora djeci sto nqsoj sto tudjoj od Musemica?
Helem nejse morat ce svakako ovako da se radi za buducnost,pa eto sto prije pocnes sa djecom prije ces uletiti u ovaj novi sistem 4+ stranca.Mi smo rekao bih taman kad treba pogurali to glede tog pravila i ubacili ove momke.Sad godinama samo lagano nadogradjivati ekipu,kako kojeg prodas tako novog gurnes i to ti je to.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
@ThrillerHz brate ti momci, kakvi god bili, leđa odraše od pendreka širom BiH, psuje im se sarajevska majka, nekad naprave incident al češće bez razloga. Tu su na svakoj tekmi a vjeruj mi da znači igračima to. I ne vidim u čemu je problem u travi i alkoholu, sva omladina danas pije i drogira se. Svak za sebe, draži mi je travar na tribini nego čist seljak za volanom koji ugrozi i druge (primjer dajem). Ti ljudi za društvo više daju nego što uzimaju, daje se krv, kruže kutije po tribini za oboljelu djecu, pomagali su kad su poplave bile... I da se zagužva u državi, sjever će na liniju a guzonje iz VIP lože preko grane, kao i '92.
I ne vidim što porodica ne može doć na tekme, moj komšija dovodi dvije djevojčice na utakmice, na istok idu svaku i nikad im dlaka s glave nije pala. Zato i postoje istok i zapad, sjever nikog nikad nije povrijedio.
I ne vidim što porodica ne može doć na tekme, moj komšija dovodi dvije djevojčice na utakmice, na istok idu svaku i nikad im dlaka s glave nije pala. Zato i postoje istok i zapad, sjever nikog nikad nije povrijedio.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Dzaba objasnjavas, dosao 2x na sjever i sve znaskoroalen je napisao/la:@ThrillerHz brate ti momci, kakvi god bili, leđa odraše od pendreka širom BiH, psuje im se sarajevska majka, nekad naprave incident al češće bez razloga. Tu su na svakoj tekmi a vjeruj mi da znači igračima to. I ne vidim u čemu je problem u travi i alkoholu, sva omladina danas pije i drogira se. Svak za sebe, draži mi je travar na tribini nego čist seljak za volanom koji ugrozi i druge (primjer dajem). Ti ljudi za društvo više daju nego što uzimaju, daje se krv, kruže kutije po tribini za oboljelu djecu, pomagali su kad su poplave bile... I da se zagužva u državi, sjever će na liniju a guzonje iz VIP lože preko grane, kao i '92.
to je kad ti kub kaže kakva je politika, da nije Hus poznat po juniorima dosad bio????miky_hz je napisao/la:To je silom prilika kad ti je nametnuta takva ekipa.DenchiNL je napisao/la:Starčević, mislim da je imao samo 6 igrača preko 25 godina u ekipiStariGrad071 je napisao/la:Opet pitqm, ime jednog trenera u zadnjih 10 godina koji je dao vise prostora djeci sto nqsoj sto tudjoj od Musemica?
Nije ni jedaj vala u PL pa ni on,jel niko u ligi i nije bio poznat po tome evo od kad je lige uvijek su ekipe cinili mahom igraci iz regiona sumljive kvalitete zrelih igrackih godina.Zbog toga smo na kraju krajeva i dosli do ovog pravila
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Starčević je to radio prije ovog pravila...a eto jer su mu iz kluba tako uslovili..miky_hz je napisao/la:Nije ni jedaj vala u PL pa ni on,jel niko u ligi i nije bio poznat po tome evo od kad je lige uvijek su ekipe cinili mahom igraci iz regiona sumljive kvalitete zrelih igrackih godina.Zbog toga smo na kraju krajeva i dosli do ovog pravila
miky_hz je napisao/la:To je silom prilika kad ti je nametnuta takva ekipa.DenchiNL je napisao/la:Starčević, mislim da je imao samo 6 igrača preko 25 godina u ekipiStariGrad071 je napisao/la:Opet pitqm, ime jednog trenera u zadnjih 10 godina koji je dao vise prostora djeci sto nqsoj sto tudjoj od Musemica?
1 - Husref je poceo forsirati juniore kad se povecao broj povredjenih igraca krajem prosle sezone, pa je morao
2 - Rekao sam sredinom prosle sezone da ce od ove godine klub poceti forsirati juniore. Nije to njihova nova "vizija" vec je to puno jeftinije a mozda se sta i pozitivno ubode. Ne ocekujem velika pojacanja sve dok je ovakav sastav uprave, jer treba stisnuti damu pa odrijesiti kesu a onda se ispostavi greska. Sabrina rece ima se para (otprilike 3 miliona) a nigdje pojacanja. Osim toga treba pokriti troskove koje uprava pravi (plate, putovanja i ostalo)
Trenutno korisnika/ca: KarloIvandic, nedimmmm1337 i 23 gosta.