SarajevoJeBordo je napisao/la:AlfredNobel je napisao/la:Ovolike rotacije se ne mogu i ne smiju dešavati, odnosno u našem slučaju ponavljati u budućnosti. To je ključ ovog današnjeg poraza.. Ako se već u toku sezone naiđe na nešto gušći raspored, treba se odrediti mehanizam izmjena. To znači smiju biti max dvije izmjene. Sve ostalo je skakanje sebi u stomak. Zašto? Zato što u našoj ligi su sve ekipi u par deka, sve se to dobija na jedvite jade, a najbolji dokaz su ti plavušani s Grbavice, jedan šut u okvir gola i zabiju ga. Također, Zrinjski zavali frljoku, ne zna ni onaj Filipović kako uđe..
Kad je previše izmjena, to se osjeti dosta, jer nismo mi Barca da možeš promijeniti pola ekipe u svrhu odmora ili bilo čega drugog i opet očekuješ rezultat koji zacrtaš. Zato je Husref napravio grešku za ovu utakmicu, ali nadam se da je naučio da se to ne smije ponavljati.
To mi je jedino žao, napravila se greška u startu. Čim sam vidio spisak za Bijeljinu, odmah sam vidio da nema ništa od pobjede. Komentari i postovi su takvi kakvi su, nisam ništa drugo ni očekivao, pogotovo ne od likova kao što je Ledesma, koji bi sve klao zbog jednog rezultata u sportu.
Ono što sam vidio, prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, to sam i ja mogao vidjeti, iako mi je stream strašno prekidao. Drugo poluvrijeme, s tim izmjenama, situacija se preokrenula i remi je bio najrealniji, ali ko te pita.. Čim su ušli ti igrači udarne postave, sve je to bilo neuporedivo bolje. Također, ruku na srce nije bilo ni sreće, bilo je par zicera, isključivo ona šansa Šišića i Krstea.
Nisam nešto posebno razočaran zbog poraza. Napravila se greška u startu, to se ne smije više dešavati nikako, a nadam se da i neće. Igra kao igra u drugom dijelu, sa igračima iz prve postave, nije izgledala nimalo loše. Tako da sam optimističan za dalje, koliko god to nekome izgledalo suludo, ali razumljive su brojne frustracije i izljevi svega i svačega.
Sad se spremiti za Atalantu, a jedva čekam revanš na Koševu ako bog da..
Zašto je teško napisati jedan ovakav odmjeren komentar? Što neko napisa, ništa pozitivno nemamo de da se još i mi koljemo. Kako neko može pisati o tituli nakon jedne pobjede, ili o borbi za 4. mjesto nakon jednog poraza? Razumijem zanos, bijes, emocije, ali zar je teško to odraslom čovjeku da iskontroliše da ne napiše? Isto to se dešava i na tribini i mislim da mi promjenom načina podrške i kritike možemo više pomoći ekipi. U suprotnom bolje i ne zaslužujemo. U drugom poluvremenu, u utakmici sa spuštenim gardovima, bili smo bolji, bolje probijali, finih akcija i pasova je bilo, ali to niko neće napisati zato jer smo izgubili. Ako danas ima 100 kritika, treba vala biti i 50 pohvala pa me razapnite!
Ma ne treba da se suzdržavaš svog mišljenja, to ni u jednoj situaciji ne treba. Nećeš biti ovca i voditi se onom "gdje svi Turci, tu i mali Mujo". Bez da ikog uvrijedim, sa ovog PDF-a bi mi mogao izdvojiti možda pet nickova, čije pisanje ima smisla i čiji postovi su konkretni i konstruktivni. Ostalo je praćenje većine, pisanje nekih gluposti, psovanje itd. Ali, okej, svako neka piše šta hoće, svi koji mi ne odgovaraju, u 'ignore' su sekciji.
Ja shvatam frustracije, ljutnju i bijes, takav sam i sam bio nakon meča s Zarijom, u životu nisam bio bijesniji. Na putu do kuće s dvojicom prijatelja sam samo psovao, nisam riječi progovorio s njima. Imao sam osjećaj kad bi ne neko slučajno zaustavio i pitao nešto, da bi ga spucao glavom kao Zidane. Ali, takvo nešto mi se jednom desilo od kada pratim fudbal.. Ali, pisati neke gluposti, psovati, lafo nešto ti tjerati je nigdje veze.
Lud je ko misli da se u pisanje postova ne miješaju lične frustracije iz života. Imam osjećaj da se jedva čekalo da se zijani, da se krene sa sočnim psovkama. Evo, recimo ja kad vidim sve postove od Ledesme, meni je prva asocijacija da on ima nekih drugih problema, naravno ne do bog da ima, da me neko pogrešno ne shvati. Sav je u tom nekom agresivnom fazonu, samo bi klao, lemao, tjerao ili možda mu je to neki fazon.
Danas koliko god je to loše izgledalo u prvom, toliko je bilo dobro u drugom. Ovoj ekipi samo fali taj pobjednički mentalitet, a to je nešto što se gradi godinama i godinama, a pritom se moraju puniti vitrine. I dalje tvrdim, igramo igru koja je lijepa za oko, imamo jedan definisan stil igre, najefikasniji smo bili prošle sezone u ligi, iako smo znali da ne damo gol po nekoliko utakmica, odnosno golovi dolazili doslovno na kapaljku. Meni je lično važna i ljepota u igri, jer na tome se zasniva fudbal. Yebo ti i rezultate i sve, ako će mi biti zanimljivija turska safunjara od igre mog tima. Tako je nešto slično i u Barci.. Dva trofeja prošle sezone, ali većina opet tjera trenera zato što igra ziheraški i što jedna Barca doživila da se brani na Nou Campu. E o tome ja pričam.. Samo nam je najveći protivnik taj gubitnički mentalitet i greške koje znamo da pravimo, kao što je ova oko sastava danas. Idemo dalje, biće još mnogo razočarenja, kao i lijepih trenutaka. Igra me raduje, a generalno sam optimističan po pitanju ove sezone.