Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

brazzo
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la brazzo » 17 sep 2010, 13:16

kksiroki je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:
Boris Topalovic (KC 205 1992) bio je na pripremema za juniorsku reprezentaciju Hrvatske.
znam i ja tog lika trenirao u Diti(naravno)al et otiso je u Siroki znamo svi sta to znaci i imo je poziva za nasu juniorsku reprezentaciju odbio je
Da se jos malo nadovezem neki Valentino iz Dite presao u Siroki al nije neka steta visok je al ne zna hodat kao i vecina u Diti
Tu smo mi da ga naučimo ako ne zna a nisam siguran da ne zna .
ma pretjerao je čovjek čuj nezz hodat ccc pa već sad ima iza sebe par kvalitetnih klubova a da nezz sigurno ne bi bio ti gdje jeste ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

wekiva
Kontakt:

Post Postao/la wekiva » 03 okt 2010, 13:50

ali ja sam malo guglao i pise da je Jusuf Nurkic 94' evo pogledajte njegovog profil

http://web1.mbt.lt/prod/kzs/index.php/b" onclick="window.open(this.href);return false; ... A9MzI5MQ==
Zadnja izmjena: wekiva, dana/u 06 avg 2011, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 okt 2010, 14:52

I ja se pitam odakle im to da je Jusuf Nurkic 1995. :D On je 1994 godiste sigurno. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 03 okt 2010, 20:53

wekiva je napisao/la:
albiongate je napisao/la:Tarik Ceric (1993 ili 1994, Olimpija Ljubljana) decko je poreklom iz Sanskog Mosta.
Onda moze igrati za vasu kadetsku selekciju.

Po meni, sledecih igraci bi trebali biti na sirem spisku. Steta sto se mali Dino Dizdarevic odlucio za Nemacku, on je takodje veliki talenat.

Djoko Salic (C, 206, 1995, Sarajevo Spars)
Srdjan Djurasinovic (K/KC, 202, 1995, Estudiantes - Spanija)
Nemanja Tesic (K, 200, 1995, Rookie Banja Luka)
Tarik Ceric (1995, Olimpija Ljubljana - Slovenija)
Ivica Siric (SG 191 1995 Posusje)
Bojan Dzogazovic (1995)
Sandro Gacic (B/K, 196, 1996, Caja Laboral Vitoria - Spanija)
Mirsad Pilavdzic (1996, Sloboda Tuzla)
Ivo Cikes (1996, Posusje)
Milenko Predic (1996, Rookie Banja Luka)
Nedim Djedovic (185, 1997, Barcelona - Spanija)

ja licno treniram u KK Rookie i mislim (znam) da nisi pogrijesio kada si uvrstio Nemanju Tesica i Milenka Predica jer su to stvarno ekstra igraci ali mi je zao sto niste i Darka Petrovica (1995 KK Rookie) igra pleja jedan je od najzaslujnih za dobru igru kadeta KK Rookie....
ali ja sam malo guglao i pise da je Jusuf Nurkic 94' evo pogledajte njegovog profil

http://web1.mbt.lt/prod/kzs/index.php/b ... A9MzI5MQ==
Obzirom na moju gresku vezanu za godiste Nurkica, na nedavni prelazak Cikesa u Splitu (sto najverovatnije znaci i igranje za Hrvatsku) i na mom odusevljenjem radom u KK Rookie (poslednje dve godine sam vrlo aktivno pratio rad mladje kategorije na prostoru bivse SFRJ), onda nek bude i Darko Petrovic u timu.

Licno, zelim vam da tako nastavite, jer KK Rookie je jedna od retkih svetlih tacaka kad je rad sa klincima u pitanju u RS i velika je steta sto klubovi poput Igokea i Borca nisu jos shvatili da kosarkaski potencijal postoji i u RS.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 okt 2010, 18:57

U trećem kolu ukrajinske Superlige novu pobjedu je upisao Donetsk, klub naših Saše Vasiljevića i Jasmina Hukića, te se s tri pobjede učvrstio u vrhu tabele ukrajinskog prvenstva.

Naš dvojac je ponovo odigrao odličnu utakmicu. Posebno se to odnosi na Sašu Vasiljevića koji igra u životnoj formi. Nekadašnji play naše reprezentacije je u pobjedi Donetska nad Odesom (77:66) upisao 15 poena i 2 asistencije, a nakon tri kola je najbolji asistent lige.

Jasmin Hukić je ovaj put bio nešto skromniji, ali je imao zapažen učinak. Za 28 minuta igre Hukić je upisao 6 poena i 4 skoka. Odličan je bio i Luis Flores sa 14 poena i 5 asistencija. Justin Love i Andrej KOrochkin su kod Odese ubacili po 11 poena
bas me zanima ima li ih na EP u repki
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Učo
Kontakt:

Post Postao/la Učo » 11 okt 2010, 10:44

Ma mali Halilović je strašan igrač i gdje god bude igrao napraviće nešto.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 okt 2010, 15:50

Učo je napisao/la:Ma mali Halilović je strašan igrač i gdje god bude igrao napraviće nešto.
Koji Halilovic??

Miki, je li....

Boga mi tesko, ali vidjet cemo...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 11 okt 2010, 19:07

Benjamin Ćosić (C, 202, 1993) Radenska Creativ Murska Sobota

Guglao sam i po viđenoj "statistici" je dobar. Sigurno je bolji od nekih "tatinih" sinova.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 okt 2010, 20:37

nerminh74 je napisao/la:
U trećem kolu ukrajinske Superlige novu pobjedu je upisao Donetsk, klub naših Saše Vasiljevića i Jasmina Hukića, te se s tri pobjede učvrstio u vrhu tabele ukrajinskog prvenstva.

Naš dvojac je ponovo odigrao odličnu utakmicu. Posebno se to odnosi na Sašu Vasiljevića koji igra u životnoj formi. Nekadašnji play naše reprezentacije je u pobjedi Donetska nad Odesom (77:66) upisao 15 poena i 2 asistencije, a nakon tri kola je najbolji asistent lige.

Jasmin Hukić je ovaj put bio nešto skromniji, ali je imao zapažen učinak. Za 28 minuta igre Hukić je upisao 6 poena i 4 skoka. Odličan je bio i Luis Flores sa 14 poena i 5 asistencija. Justin Love i Andrej KOrochkin su kod Odese ubacili po 11 poena
bas me zanima ima li ih na EP u repki
Igrat ce 100%...

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 okt 2010, 22:39

neno#4 je napisao/la:
Učo je napisao/la:Ma mali Halilović je strašan igrač i gdje god bude igrao napraviće nešto.
Koji Halilovic??

Miki, je li....

Boga mi tesko, ali vidjet cemo...
nesto malo vezano za Mikija(iz moje glave):kako ja stvari vidim i kako mi ih on govori on je u Diti 3-4 godine stagnirao,niti jedan jedini individualni trening nije odradio.neistinite price po gradu tipa uzet ce ga Washington na neki univerzitet pa ce nekim eventualnim trade-ovima osigurati pravo na njega a do tada ga praivit onako kako ga oni zele :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dalje kad je to propalo ide prica Maccabi,PAO,pa da ga je Tele zvao u Caju,itd itd svi evropski klubovi otimaju se za njega,apsolutna neisitina to je sam potvrdio.Tacno je da ga je otac malo kocio nije mu dao u Partizan zbog ovih ili onih razloga al gore navedeni klubovi nisu bili u igri za njegove usluge.Jedne godine kapiten u Diti,uz malu minutazu,druge vec prva petorka,al ocigledno je da ga je teretana ubila.Suta ko da cigle baca,jedino je dobar u odbrani zbog dugih ruku i moze zakucati ima strasan odraz.Dodje i Leric izgubi Miki kapitensku traku odose i minute u nekoj svadji sa Senetom,i napokon uze ga Zagreb.Kako on kaze zdrava sredina,solidna konkurencija Mulaomerovic mu pomaze.Mislim da mu je NLB neki maximum i da tu moze ostvariti svoju karijeru.Usporedim li ga sa Kikanom usudio bi se reci i nije nesto.Puno bolje brojke je ovaj imao i puno dominantniji bio.Gura se kroz NBA kampove reprezentaciju i sve to.Zelim mu sve najbolje jer je iz mog kvarta i dobar drug al ako ima neko iz Tz ovdje na ovom podforumu da potvrdi kakve su price bile on nece nikada ostvariti svoj puno potencijal
PS:Nikada nije dobro odigrao za mladju repku i to ga malo koci
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 14 okt 2010, 18:11

hvala,, sklatinash7, na svom viđenju oko halilovića.
mogu reći samo šteta za momka, upratio sam ga par puta, prije par godina, kad je bio veliki potencijal, i lani dva puta, i, koliko vidim, sekunde nije napredovao...šteta!vjerovatno je sad kasno. ne znam koliku ima sad minutažu u zagrebu, nadam se da će imati, vremenom,veću...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 okt 2010, 19:20

frenki je napisao/la:hvala,, sklatinash7, na svom viđenju oko halilovića.
mogu reći samo šteta za momka, upratio sam ga par puta, prije par godina, kad je bio veliki potencijal, i lani dva puta, i, koliko vidim, sekunde nije napredovao...šteta!vjerovatno je sad kasno. ne znam koliku ima sad minutažu u zagrebu, nadam se da će imati, vremenom,veću...
pratim ga ja dosta.Minutaza u NLB je tacno 0 minuta po utakmici,ja sam se nadao necemu vecem barem protiv Igokee jer znam par tih ih igraca koji su tamo moze se reci u dusu i igrao je uvijek dobro protiv njih,ali eto ni tu minuta.Ja se nadam da ce biti bolje.isto citam da je 6 rangirani igrac za draft za svoja godista a prva 4 automatski su pozvana znaci jos malo pa draft,sto bi bilo veliki uspjeh.Valjda uz neki individualni rad u Zg moze napredovati do svog nekog zeljenog nivoa,sto je sigurno vise nego sto ja predvidjam a to je max malo iznad prosjeka NLB
Slatina Bog i batina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 okt 2010, 01:08

Miralem Halilovic je u kadetskim danima itekako obecavao...
Takvu eksplozivnost i odraz malo ko je imao...
Prvi put kada sam ga ja gledao, mislio sam, ovaj decko ce biti iznadprosjecno krilo za EL nivo...

Medjutim jedna cinjenica je da on nikada nece imati sut, a to u modernoj kosarci ne moze proci...

Druga stvar je sto je on dosao u nikad goroj soluciji u Zagreb...

Njegova prirodna pozicija je krilo...

A projekat zvani Dario Saric, decko kojeg porede sa Tonijem mora da igra, jer ce momak za par godina da igra kosarku u najboljim evropskim klubovima...

Poslije Sesara najveci hrvatski talenat...

A za "cetvorku" nema mesa i kila, a plus Daniels je tu....

Ja predvidjam da nece nista gore napraviti, moze biti da ja grijesim, ali ova druga varijanta su cinjenice...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 okt 2010, 01:17

pratim ga ja dosta.Minutaza u NLB je tacno 0 minuta po utakmici,ja sam se nadao necemu vecem barem protiv Igokee jer znam par tih ih igraca koji su tamo moze se reci u dusu i igrao je uvijek dobro protiv njih,ali eto ni tu minuta.Ja se nadam da ce biti bolje.isto citam da je 6 rangirani igrac za draft za svoja godista a prva 4 automatski su pozvana znaci jos malo pa draft,sto bi bilo veliki uspjeh.Valjda uz neki individualni rad u Zg moze napredovati do svog nekog zeljenog nivoa,sto je sigurno vise nego sto ja predvidjam a to je max malo iznad prosjeka NLB
Odakle ti da je 6. rangirani igrac za draft :o :o :o :o :o

Pa Veseli je po draftexpressu neki dan bio za svoje godiste 10 -ti, sada se popeo na 4...

A razlika je ne velika, nego ogromna...

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 okt 2010, 09:18

neno#4 je napisao/la:

Pa Veseli je po draftexpressu neki dan bio za svoje godiste 10 -ti, sada se popeo na 4...

A razlika je ne velika, nego ogromna...
ne bi znao tacno reci odakle al sam citao da je tako,moguce da su neki nasi kvazi novinari napisali kao sto su ga dizali za PAO i tako to.............Realno ni ja ne vjerujem u te stvari samo kazem sta sam citao
PS:Miki je 91 a Vesely 90 godiste ne mozes ih porediti s obzirom na godiste
Slatina Bog i batina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 okt 2010, 17:45

A razlika je ne velika, nego ogromna..
ne bi znao tacno reci odakle al sam citao da je tako,moguce da su neki nasi kvazi novinari napisali kao sto su ga dizali za PAO i tako to.............Realno ni ja ne vjerujem u te stvari samo kazem sta sam citao
Nije moguce nego je sigurno tako....

Nisi dobro procitao moj post, napisao sam ti fino da je Veseli neki dan za svoje godiste bio 10 -ti....

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 okt 2010, 19:36

neno#4 je napisao/la:

Nisi dobro procitao moj post, napisao sam ti fino da je Veseli neki dan za svoje godiste bio 10 -ti....
pogresno sam shvatio ja sam mislio da ti uporedjujes Mikija i Veselog po tim pozicijama,pa sam ja odgovorio da se to ne moze radi godista
sad smo kvit ako sam dobro skonto..........hahahah
Stvarno ne znam vise sta da ocekujem od Mikija,jedan dan u medijima je dobar sljedeci dan ne igra.Sve mi se cini da mediji pusu situaciju oko njegove karijere.Oko njegovog suta se bas i ne bi slozio,momak samo ima veliki manjak samopouzdanja koji su mu nabili u Diti,nedajuci mu da suta.Gledo sam ga u juniorimka kadetima 40+ poena po utakmici se ne daje samo na polaganja.Gledo sam ga na basketu i sara momak i trice al ima ruzan sut mozda ga je i malo stid sutnuti jos kad profula ima sigurno malecki kompleks od svog suta pa ga i ne koristi toliko
Slatina Bog i batina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 okt 2010, 20:11

neno#4 je napisao/la:

pogresno sam shvatio ja sam mislio da ti uporedjujes Mikija i Veselog po tim pozicijama,pa sam ja odgovorio da se to ne moze radi godista
sad smo kvit ako sam dobro skonto..........hahahah
Stvarno ne znam vise sta da ocekujem od Mikija,jedan dan u medijima je dobar sljedeci dan ne igra.Sve mi se cini da mediji pusu situaciju oko njegove karijere.Oko njegovog suta se bas i ne bi slozio,momak samo ima veliki manjak samopouzdanja koji su mu nabili u Diti,nedajuci mu da suta.Gledo sam ga u juniorimka kadetima 40+ poena po utakmici se ne daje samo na polaganja.Gledo sam ga na basketu i sara momak i trice al ima ruzan sut mozda ga je i malo stid sutnuti jos kad profula ima sigurno malecki kompleks od svog suta pa ga i ne koristi toliko
Miki uopste nema sut, pusti tu pricu, kadeti juniori, on sut nema i to je istina....
A bez suta ne moze uspjeti nigdje...
Pogotovo ne u Zagrebu jer ce mali Saric da igra...

U biti, u godinama kada mu je bilo najvise potrebno da igra on to nece moci nazalost....
Sve mi se cini da je napravio gresku onda kada je odbio Miska Raznjatovica...

Ostalo je samo ime.....

TruT
Kontakt:

Post Postao/la TruT » 18 okt 2010, 14:22

Stefan Damjanic ( 1.89, play, 1993. Kk Rookie Banja Luka) - Dobar igrac, tehnika mu je dobra, mogla bi se paznja obratit na njega u skorije vrijeme.

Ognjen Putnik ( 2.00 , 1993. KK Radivoj Korac Banja Luka) - Dobar momak, licno sam ga gledao na par utakmica, zadnju sam sinoc gledao, u pobedi nad Bulldogs Prnjavor, mali je dao oko 20 i nesta poena cini mi se, daleko najbolji na utakmici, s tim da je igrao i Miodanic Dalibor koji se ustalio na spisku reprezentacije, a sinoc je bio skoro pa neprimetan

Milan Vukotic ( 1.89. play. KK Radivoj Korac ) Sinoc jedan od najboljih aktera tekme, sjajan plej, brz, tehnika dobra... jedino ima problema sa passom, prekasno daje pas prema drugom igracu, no dobro, to se da promeniti

Ima jos i Nemanja Tesic, Milenko Predic...

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 23 okt 2010, 12:37

Halil Kanacevic (KC 203 1991) propustice celu NCAA sezonu (zbog pravila NCAA lige vezane za transfere igraca). Proslogodisnji najbolji skakac universiteta Hofstra, je posle smene prvog trenera, odlucio napustiti Hofstru. Karijeru i skolovanje ce nastaviti na St.Josephs's Universitetu u Filadlefiju.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.