BH klubovi u UEFA takmičenjima 2018./19.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Hans
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2018./19.

Post Postao/la Hans » 27 jul 2018, 14:39

Rooney88 je napisao/la:Ocekujem oko 25 hiljada na Kosevu. Atraktivan protivnik, Seria A I dobar rezultat u prvoj. Dobro njihova uprava radi marketing, vjerujem da su jos jutros poceli s "pripremama" za Atalantu. Tekmu nisam gledao, bude valjda snimak ba bacim pogled.

Zeljo ocajan, OCAJAN! Sabanadzovicu fali misica, Vranjesu mozga a cijeloj ekipi fizicke spreme da se nosi sa iole boljim protivnikom. Tribine opet na nivou, teren podbacio debelo. Sve I da je izvucen X nekako uz ovu igru nemas sta ocekivati u revansu. Jedini koji je valjao donekle je Krpic, pa I bez gola.
Kad si vec spomenuo gledatelje, zna li netko podatak na kojoj je utakmici premijerligaskih klubova bilo najvise gledatelja, u periodu od ujedinjenja liga do danas, racunajuci i europske i domace utakmice?

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 27 jul 2018, 14:43

Nakon prespavane noći i skoro završene radne sedmice, da malo analiziramo sinoćnje utakmice uz duži post :D pa kome je mrsko čitati nek preskoči.
Zrinjski:
Brkić-Soldo prosjek i jedan i drugi, mada kod gola nije se moglo nešto puno učiniti,
Galić-razočarao me sinoć, do sinoć sam smatrao da u nekoj idealnoj postavi igrača naše lige bi on bio prvi izbor za desnog beka ali ono što mu je sinoć radio onaj Italijan Picolo mislim je za zatvora,
Barišić-Jakovljević za našu ligu vrlo dobri stoperi ali u Evropi teško mogu da ne prime gol i sinoć lik im izaleđa ulazi i prije njih stiže na centaršut;
Stojkić-previše nervozan, nema centaršut, nije više ni prodoran sve u svemu loša utakmica sinoć;
Čirjak-Pezer su dva destruktivca i u onakvoj tekmi protiv ebenih Maltežana nemaju šta tražiti zajedno na terenu faktički imaš 6 defanzivno orijentiranih igrača, nemaju dobrog pasa prema naprijed nijedan, sa njima ne možeš stvoriti neki pritisak na protivnika jer ne znaju iznijeti loptu fino na protivničku polovinu, generalno Zrinjskom fali jedan centralni vezni sa inteligencijom u vidu Ćavara i Tomića nekoć što su imali i ovi na klupi Perišić, Rustemović su isti tip igrača kao opisana dvojica tek Hairlahović bi mogao nešto prema naprijed ali je on izgorio u revanšu protiv Trnave kada je počeo pa je klupiran sad po meni ako ništa najmlađi je od ove 4 i ima potencijala;
Filipović-neću ništa da komentarišem da ne bi lanuo samo i sinoć sam rekao ako nam je ovo najbolji igrač lige onda :roll: ,da je Bogdom pronašao inostrani angažman al jok neće ga niko vide ljudi da ne zna centrirat o prodoru da ne govorim;
Bilbija-sve čestitke majstorski gol i još par sjajnih asistencija, puno trke, borbenosti kapa dole, zaslužio je odavno transfer u neki bolji klub;
Todorović- je dobar igrač generalno ali ne mogu da vjerujem da su ga Maltežani onako dobro zatvorili a krenuo je solidno u prvih par minuta, u revanšu mora više 1 na 1 napadati;
Bekić- bez samopouzdanja, pod pritiskom, karijera u padu, nonšalantno je zicer promašio, jeste trčao i ganjao ali katastrofa sinoć umalo da i gol Bilbiji "poništi", mada opet i takav bolji od Aćimovića pa i Jovića koji nije špic;
Izmjene Bencun- zalutao u Zrinjski, spor, trom, viška kg slaba preglednost uglavnom nigdje veze evo sve ovo minuta što je odigrao u Europi do sad ,čak mu je i Bilbija imao šta reći na kraju tekme;
Aćimović----------0
Miše- bezmuda taktika sa 6defanzivno orijentisanih igrača, da nije Ante ne bi nikad sjeo na klupu Zrinjskog.
Uglavnom i ovako šanse su i dalje po mom mišljenju veće na strani Zrinjskog jer zabiće jedan gol u gostima a on odmah otvara mnogo toga ,gdje domaći moraju dati 2 za direktan prolazak, Kadušić na beka umjesto Stojkića (iako nema od toga ništa), Hairlahović umjesto jednog od dva DM, možda i Rustemović pa obojicu zamijeniti, Filipović bi trebao biti klupiran ali evo kad vidim sastav Zrinjski nema više krila (Bencun nije opcija) možda Jović desno (iako sam siguran da ni od toga nema ništa te da MVP Miloš starta) a ostala 3 mjesta ista, nadam se boljem meču Bekića i pogotovo Todorovića.
Ipak o ostale dvije ekipe u drugim postovima (ako vas ne smorim i sa ovim :D )jer bilo bi previše sve u jedan evo sad gledam i ovdje sam se ispisao, ne hatorite :kafa:

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 27 jul 2018, 14:48

Hans je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Ocekujem oko 25 hiljada na Kosevu. Atraktivan protivnik, Seria A I dobar rezultat u prvoj. Dobro njihova uprava radi marketing, vjerujem da su jos jutros poceli s "pripremama" za Atalantu. Tekmu nisam gledao, bude valjda snimak ba bacim pogled.

Zeljo ocajan, OCAJAN! Sabanadzovicu fali misica, Vranjesu mozga a cijeloj ekipi fizicke spreme da se nosi sa iole boljim protivnikom. Tribine opet na nivou, teren podbacio debelo. Sve I da je izvucen X nekako uz ovu igru nemas sta ocekivati u revansu. Jedini koji je valjao donekle je Krpic, pa I bez gola.
Kad si vec spomenuo gledatelje, zna li netko podatak na kojoj je utakmici premijerligaskih klubova bilo najvise gledatelja, u periodu od ujedinjenja liga do danas, racunajuci i europske i domace utakmice?
zeljo-sarajevo, kosevo 1998., 40.000 ljudi
newcastle, kosevo 2002. 38.000 ljudi
zeljo-sarajevo, finale playoffa 35.000 ljudi

onako od oka sto se sjecam :D
45515

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 jul 2018, 15:02

Sarajevo Gladbah 30 hiljada
Sarajevo Dynamo Kyev 25 hiljada
Sarajevo Sloboda 28 hiljada
Sarajevo Besiktas 30 hiljada.
.
Evo bez derbija sto se tice FK Sarajeva,bilo je tu jos posjeta preko 20 hiljada (Genk,Radnik proslava,Helsingborg je bilo pofino) otprilike to je to.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 27 jul 2018, 15:23

Lijepe cifre, kamo srece da nam se pola od tih brojki skuplja 5-6 puta godisnje :D

EDIT: Hvala momci na trudu :thumbup:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 jul 2018, 15:26

https://sportsport.ba/fudbal/kako-zaslu ... par/284750
Sreću, Fortunu, koju ćemo za potrebe ove prilike preimenovati u Emiliju, treba znati zaslužiti, a Sarajevo nam treba biti primjer. Izvući 2:2 protiv ekipe koja deklasira jednog Intera 7:0 treba biti pokazatelj da pravi pristup i neodustajanje kad-tad moraju biti naplaćeni.
Kako ovaj lik i dalje ima posao? :lol:

Inace, Inter je dobio Atalantu 7:1 prije dvije sezone
Don't believe the hype.

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 27 jul 2018, 16:26

Svaka cast Sarajevu, hrabro odigrati drugu i sta Bog da'. Horde minus zbog pirotehnike jer ce klub iskihati zbog vase gluposti.

High

Post Postao/la High » 27 jul 2018, 16:40

Goosman je napisao/la:Pa jeli moguce :urnebes:
https://sportsport.ba/fudbal/musemic-im ... ntu/284649
:lol: Manijak ne more biti svako! :lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 27 jul 2018, 16:40

Ali ljudi zabiju gol, i prvo što urade je bace baklje na teren. Koji mentalni sklopovi :lol:
U ovim Hordama zla sinoć šta su bili na utakmici ja mislim da je ukupan IQ sviju njih negdje oko 65.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 jul 2018, 17:02

grbavicka je napisao/la:
Opet nekad 2054-e :kafa:

dynamodresden1

Post Postao/la dynamodresden1 » 27 jul 2018, 17:10

BoixosNois1899 je napisao/la:Ali ljudi zabiju gol, i prvo što urade je bace baklje na teren. Koji mentalni sklopovi :lol:
U ovim Hordama zla sinoć šta su bili na utakmici ja mislim da je ukupan IQ sviju njih negdje oko 65.
Drzi se barse i ne seri,nemoj previse ti da mislis....

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 27 jul 2018, 17:31

Istocnonjemacko-spanjolski obracun na forumu
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 27 jul 2018, 17:36

Sarajevo
Pavlović-dežurni krivac inace sinoc i nije bio toliko kriv za golove jer on je takav golman a na odbrani je da ne dozvoli da se ljudi dobacuju glavama u petercu, osim tih golova bio je odlican vec prezvakano da je odbranom kod 2:0 ostavio Sarajevo u igri plus jos par dobrih udaraca je obranio, ali ono što bih ja istakao jeste da je odlično ispucavao lopte te skoro uvijek je nalazio Ahmeta ili Handžića što rijetko koji golman u naših klubova dobro radi,
Hebibović-ubjedljivo najgori igrač na terenu jos na neprirodnoj poziciji, lose postavljanje prvi gol nije bio ofsajd zbog njega jer nije izasao, promaha na njegovoj strani, puno pogresnih dodavanja....
Mujakić-dugo neki štoper nije odigrao onako dobru utakmicu u Evropi iz nasih timova, odlican u skoku, miran pri iznošenju lopte, a i dosta brz bio je negdje neki gif kako je stigao da izblokira Gomeza iako je bio 2x dalji od njega za razliku od Dupovca, dragulj Sarajeva ali i bh nogometa, konačno bi mogli imati "školovanog" stopera i u repci nakon Spahe :D,
Dupovac-da nije bio u tandemu sa Mujakićem rekao bih vrlo dobra utakmica a ovako kada smo vidjeli kako se moze odigrati onda onako solidan, malo mu fali samopouzdanja,
Pidro-otkrovljenje i iznenadjenje vjerujem za 90% navijača i onih koji prate nasu ligu, borben, staložen, izgleda iskusno na terenu sa tako malo godina, posebno me impresioniralo sto nije pao u zadnjih 20tak min ima snage bas, jer nije dozvolio da ga napadaju sa te strane Gosens i Barrow odlicno ih je zaustavio zadnjih 20tak minuta, ono što je za kritiku jeste bezveze faul nakon kojeg je dosao drugi gol, nije bila opasna situacija neka da se pravi faul Al dobro,
Adukor-reći cu samo da mislim da je ovo najbolje odigrana utakmica jednog igrača u eri Tana. I da nikad vise na stopera
Rahmanović-iako kao i Pavlovic dezurni krivac po mom mišljenju maestralna partija, na pocetku dao do znanja da nema prolaza lagano Italijanima, veoma agresivan uz nezasluzeni karton veoma rano uspio je izgurati do kraja, par odlicnih uklizavanja u svom šesnaestercu, odlično je iznosio loptu prema naprijed dal pasom dal time sto se zagradi i iznudi faul ono bas rutinski, plus mislim da je započeo akciju kod prvog a pas idealan tj predasistencija kod drugog gola, imao nekoliko sitnih nepreciznih dodavanja u prvih pola sata izrazito od kojeg je jedno kulminiralo kasnijim faulom a poslije i golom za Atalantu,
Šišić- ukoliko je neko mislio da je brz samo za nase lige vidio je sinoc da nije tako, ima i dobre zamisli samo se sporo rjesavao lopte ponekad, u defanzivi tanak pogotovo kad iza ledja ima Hebiba onda to izgleda jos tanje, ali onim golom je pobio sve kritike eventualne, a meni je zapalo za oko da on čim je ošutao prema golu je krenuo maltene da se raduje, što bi rekli odmah je znao da ce uci :D
Velkoski-srčano, borbeno, pritisak na sudiju, sve ono što Krste i zna najbolje, mada lopta kad je kod njega nekako imam osjecaj da ce je izgubiti konstantno,
Halilovic-s obzirom da sam ga prije par godina gledao uzivo jos dok je nosio dres Budućnosti :D onda mi je drago zbog njega da je dogurao ovdje, iako sinoc nakon Hebiba najlošiji realno, u napadu nista u odbrani par ispadanja i bespotrebnih faulova, mada nije bilo nekih izrazitih gresaka za zapamtiti,
Ahmetović-najbolji na terenu do izlaska definitivno, 90%dueela je dobio i to na nacin da primi loptu a ne samo da skocije i doda je drugom protivnickom odbrambenom, sa 33 godine me iznenadio kad je nekad na pocetku pretrcao svog cuvara u polukontri tamo kod desne korner zastavice, pas igra mu je losiji segment,
Izmjene
Handžić- junak svakako uz Pavlovića, odlicno kretanje borbenost, skok i duel igra, plus bolji pas ima od Ahmeta, nekako mislim veoma podcijenjen igrač, a ne zaboravimo da je godinu i nesto skoro 2 sezone pune bio prvi špic jedne ekipe u Rusiji mislim da je bila Ufa, a i dalje ima samo 28godina, perfektna reakcija kod gola,
Stanojević-ne znam ni ja sam gdje je stao da igra kad je usao mislim da pomogne Hebibu, nije bio los za to vrijeme mada iskreno mislim da ne treba kvotu stranaca popunjavati sa njim pogotovo sto na istoj poziciji imas Mustafica koji je em veci talenat em mladji em akademac,
Tatar-šta reci za igrača kojeg gledas tek par minuta u karijeri, imao jedno fino iznosenje lopte duboko u sudijskoj nadoknadi kad je izborio i faul, pa samim tim sto je rezultat bio takav kakav jeste moze se reci solidan, mada da je bilo 4:0 kad je on usao onda bi se reklo da je bio los,
Musemić-za razliku od kolega sinoc trenera izasao s mudima do poda i veoma ofanzivno u gostima protiv Atalante, nominalno 2 špica iako Krste igra iza, dva krila i Amara koji je vecinu karijere proveo kao i u Sarajevu otkako je dosao na poziciji iza napadača na zadnjem veznom plus na to i Hebib desni bek iako je mnogo ofanzivnije orijentiran aferim Husrefe, generalno fino iznosenje lopte par puta, kao i pocinjanje napada sa svoje polovice, što nisam vidio ni kod Zrinjskog a pogotovo ne kod Želje protiv slabijih protivnika, zamjerka su standardna boljka nasih ekipa prekidi iako Sarajevo kao autsajder se mozda trebalo po nekim nepisanim pravilima vise uzdati u iste ali eto, ja mislim da je dosta nas pomislilo kad je kamera bila uperena u šesnaesterac kod prvog gola i kad se vidjelo da je dosta igrača Sarajeva krenulo izaci da nece dobro zavrsiti jos kad imas Hebiba koji nije znao na vrijeme da izadje i napravi ofsajd primas gol, mada meni je vise krivo sto se prave ti faulovi bezveze oko šesnaesterca u nekim bezopasnim situacijama gdje faktički i najviše sto je mogao dobiti protivnik u datim situacijama jeste upravo taj slobodan udarac a jos kad se zna kako se prekidi brane i kako golman ne ulijeva samopouzdanje prilikom branjenja istih onda treba povesti racuna o tome.
Za revanš napuniti Koševo, Hebib out Šabanović in i eventualno ja bih krenuo sa Resicem lijevo umjesto Halila mada nema od toga nista, onda Halil ipak prije Tatara koji je nepoznanica, ne znam za stepen povrede Ahmeta ako bude spreman onda Handzić vjerovatno ponovo na klupu jer bi mozda i previse bilo krenuti i sa njim i sa Ahmetom u špicu i Krsteom lijevo a jos gore bi bilo Handžića staviti na lijevo krilo.
Uglavnom ponosan nakon sinoc, trebat ce jos srece ali nije nemoguće

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 27 jul 2018, 17:48

Kao što sam pisao na kraju prošle sezone da ovakav Zrinjski nema šta tražiti u Europi jer su i ligu sretno osvojili.
Ispostavilo se točno. Puno limitiranih igrača i taktično nezrelih.
Dva mjesta su se trebala riješiti i to središnji veznjak kao i napadač
Brkić- Prosječan golman i za BH ligu, vidi se velika nesigurnost kod ispucavanja
Galić- Sinoc ga je izludjivao igrač Vallete na njegovoj strani, osim fizikalija ja ne vidim ništa dobro u njemu
Stojkić - Čovjek koji je za BH ligu dobar a za Europu taraba obična, ne može ispratiti nikoga. Prošle godine protiv Maribora preko njega gol, ove godine i u Trnavi njegov gol
Jakovljević- pLus fizikala manjak citanje igra i postavljanje. Kuci primljen gol protiv trnave je njegov. Spor
Barisic- Veznjak koji igra stopera i vodi igru, nema nikakvog smisla pod svakim vecim prisitskom na njega grijesi
Cirjak- Trebao bi biti zamjena za tomica a ne moze mu ni kopačke cistiti. Gubi se u prostoru,vrti se kao na ringispilu. Svako treca lopta ispravna
Pezer- Destruktivac koji jedini moze odgovoriti trenutno zadatku na toj poziciji
Filipovic- VIidi se da je glavom van zrinjskog kao i da mu je ovo max njegove igre
Bilbija - Jedina klasa u ekipi, svaki skok dobiva i dobro se postavlja
Todorovic- Igrac na mahove bez nek konstante, jucer ustopan
Bekic- Igrač manje, sto prilika potrebno za zgoditak. Jučer promašivao nemogće. Puno boljeg napadača su dali nama na posudbu nermina hajdarevica

Mise zasada jako lose, neke ocite dogadjaje ne vidi. Luta sa sastavom stalno. Jucer umjesto da zatvara desni bek jer je tu curilo on ubacuje tromog bencuna

Nažalost izgleda da se u zrinjskom samo peru pare bez ikakve zelje za napretkom.
Jako loše odradjen prijelazni rok. Dovedeni igrači istog profila i iste (loše) kvalitete Rustemović,Bekić
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Namibija
Kontakt:

Post Postao/la Namibija » 27 jul 2018, 17:51

slika

Ja odavno govorim za Evropu moraš imati renome, a to u čitavoj državi jedino imaju FK Sarajevo i FK Željezničar uz dužno poštovanje drugim klubovima.

Znao se tu desiti poneki bljesak Širokog Brijega i Slavije, ali jedino vrijedno pomena su napravila dva gore spomenuta kluba.

Na tabelama su prikazani nastupi u Kupu UEFA i Europa Ligi od osamostaljenja Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo je po ovoj tabeli ipak bilo znatno uspješnije, stativa Damira Hadžića u Cluju, presudila je Sarajevu i taj jedan mali korak dijelio je ovaj klub od grupne faze prve ikada odigrane sezone Europa Lige.

Nevjerovatno glup poraz u Podgorici, znatno nadmoćnije Sarajevo je spriječio da po drugi puta učestvuje u play-offu za Europa Ligu, a uspjeh je ponovljen u nemogućoj misiji protiv giganta Borussije Monchengladbach.

Za mene je ona prva utakmica na Koševu, kada je FK Sarajevo izgubilo 2:3 i jedna od najljepših koje je ovaj klub odigrao. Kakogod, nije mala stvar pokazati zube bundesligašu.

Ne znam koji je mračniji period modernog FK Sarajeva bio, ispadanje od Kukesija, neigranje u Europa Ligi ili ispadanje od Zarije. Kukesi je bio totalno loša ekipa, ali Alen Melunović je tokom tog dvomeča uspio postati simbol propalih igrača koji su prodefilovali ovim klubom.

U Sarajevu je dovoljan bio samo gol, da se prođe dalje u treći krug, sudija svira penal, Melunović bez pitanja uzima loptu, fula čitav gol i sljedeće jutro napušta Sarajevo zauvijek.

Debakl se ponovio protiv Zarije, koja FK Sarajevo jeste prošla na penale, ali i dalje je debakl. Istinu govoreći, Zarija se opet takmiči u kvalifikacijama za Europa Ligu i ne igra tako loše.

Od nastupa FK Željezničar, najbolji je svakako remi sa Malagom i minimalan poraz u revanšu, te treće pretkolo kada su igrali protiv Standarda Liege, dali su svoj maksimum i na najbolji način odigrali utakmicu.
Zadnja izmjena: Namibija, dana/u 27 jul 2018, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 27 jul 2018, 17:56

dynamodresden1 je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:Ali ljudi zabiju gol, i prvo što urade je bace baklje na teren. Koji mentalni sklopovi :lol:
Drzi se barse i ne seri,nemoj previse ti da mislis....
2018. godina a oni jadnici još uvijek misle da su nekome zanimljivi sa bakljama. :urnebes:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 jul 2018, 17:57

hule_barca je napisao/la:Zrinjski i Željo debelo razočarali, s druge strane Sarajevo spasilo obraz bh. fudbala.
Nakon što je Široki ispao od Maltežana prije 2-3 godine, znao sam da Zrinjski neće imati tako lagan posao kao što se očekivalo. Ipak, pobjeda se morala upisati, kakva takva. S ovakvom igrom, Zrinjski je bliže ispadanju nego prolasku. Miše očigledno nije ni do koljena Baki, iako je Baka napravio ovu ekipu, ali vidim da tu nema ni zrno hrabrosti. Previše se taktizira kao da se igra protiv Barcelone.
Željo me sinoć apsolutno razočarao. Iako sam prateći pripreme i mečeve protiv Narve stekao utisak da je ovaj Željo lošiji nego pod Adžemom, ipak sam očekivao bolju igru sinoć. Ipak, čini se da sam bio preveliki optimista. Onakva igra je sramotna, a ko treba da snosi posljedice, to već nije u mom domenu.
Sarajevu prije svega svaka čast. Sigurno da su se malo "prepali" na početku meča, tj. dobrim dijelom meča, ali kada su vidjeli da se može igrati i sa Atalantom, konačno su zaigrali bolje i zabili dva mega vrijedna gola. Sigurno da je tu bilo i sreće u promašajima Atalante, ali Sarajevo je igralo taktički, srčano i hrabro i to se na kraju isplatilo. Što se tiče revanša, Atalanta ostaje i dalje veliki favorit. Cilj je da Sarajevo održava pozitivan rezultat što je moguće veći dio meča, kako bi Italijani počeli polako ulaziti u nervozu, a od svega će biti najbitnije izdržati taj početni pritisak u prvih 15-20 minuta.
:thumbup:
Bas htjedoh napisati neki osvrt na sve ono sinoc i vidim da si ukratko napisao sve objektivno, tacno i u potpunosti slazem do rijeci ;) Potpisujem !

Kad sam se vec "naostrio" dopunit cu malo dio u vezi Sarajeva jer su oni zasluzili. Pisat cu malo kriticki o njima jer sve osim ovog sto cu napisat bilo je pozitivno i za postovanje, a pohvala svakako nije izostalo tako da nema potrebe za njima, a i ovo sto su napisati je dobronamjerno.

Sinoc me tekma Atalanta- Sarajevo iznervirala, sto implicira da mi nije bilo svejedno i da sam nekog simpatisao. Naravno naseg predstavnika, FKS, sto je i meni bio cudan osjecaj, mecevi gdje mi odgovara pobjeda FKS-a su pravi raritet :mrgreen:

Prva stvar koje me nervirala je sudija. Treba reci da je sudjenje bilo bijedno. Neujednacen, pretenciozan kriterij sve u korist Atalante. Posebno strasno je bilo poslije drugog gola Sarajeva. Prosjecno nase premijerligasko sudjenje je kvalitetnije od ovog "madjarsko- europskog" :puke:

Druga stvar spomenuo @hule_barca a to je taj preveliki respekt/ trema/ strah/dojam/ utisak koji ostavlja protivnik ( ma kako to vise nazvali). To je normalna stvar, ali on ne smije trajati predugo. Moja percepcija je takva da je citavo prvo poluvirjeme Sarajevo igralo pod dojmom. Najbolji primjeri su ona hrvanja i cupanja Ahemtovica sa tri protivnicka igraca po 5 i vise sekundi gdje igraci Sarajeva stoje i gledaju to sa svoje polovine. Ne vjerujem da je Husref tako nesto trazio, nije u modi vise ona mahalska "ne prelazi pola terena a u napadu sta onaj napravi napravi". To je mala psiholoska barijera koja je igrace nepotrebno kocila, a proistekla iz prevelikog respekta prema protivniku. ( Naravno nije samo to, ima tu i do kvalitete protivnika.... ali to ne mozemo promjeniti, a mali psiholoski pritisak kod igraca Sarajeva se moze otkloniti)
Mi smo prvaci u podcjenjivanju podjednako kvalitenih ili tek malo kvalitetnijih protivnika, ali isto tako i u podcjenjivanju sebe kada igramo sa mnogo jacim. Toga smo se vec trebali rijesti, ali eto za Sarajevo nece biti kasno ni u "porpavnom" u cetvrtak :thumbup:

Treca stvar primanje prejeftinih golova. Svaki fudbalski strucnjak ce reci da je branjenje prekida jedna od jednostavnijih defanzivnih radnji, a Sarajevu se protivnik glavometom useta u gol. Jedan takav gol moze se progutat, ali drugi je preveliki luksuz. Pogotvo kada znamo da se Sarajevo u skaldu sa svojim odbrambenim kvalitetom a u skladu sa protivnickim napadackim potencijalom perfektno branilo u polju, odlicno se nadopunjavali, duplali krila, uvijek bili u liniji i pravili ofsajd zamke.... ma sve ono sto je teze odradili super a pali na jointu :tralala: :problem:

I da zakljucim, svaki igrac Sar. je dao 100% sinoc, trebat ce isto dati i revansu. Nivo igre Sarajeva nije bio na 100% upravo zbog te stidljivosti i treme u revansu, toga ne smije biti nikako. Ako se ta dva postulata ispune doci ce i treci a to je sportska sreca/ fortuna. Tek tada ce Sarajevo imati realnu sansu da se nada kako moze izbaciti znatno kvalitetniju ekipu kakva je Atalanta :bih: Ja vjerujem :kafa:

Eh jos samo za one koji kazu da je Atalanta bila na 30 % ili 50 % ili vidjet cete vi kad oni dodaju gas itd.... Bili su oni i sinoc itekako na maksimumu. Od trenera koji je izveo najbolje do igraca koji su pruzili onoliko koliko mogu s obzirom da tek izlaze iz nekakvih mini priprema ;) Vidjeli su to oni koji su gledali mec, a osjetili igraci Sarajeva :D
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 27 jul 2018, 18:28

4K SNIMAK | 1921TV Vam predstavlja snimak sa centra stadiona Grbavica od 360 stepeni u kojem možete pogledati kako je svaka tribina otpjevala našu najdražu pjesmu! Također, sa ovim videom naša ekipa postala je pionir u državi po ovom pitanju! Uživajte!
Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 27 jul 2018, 18:50

Stroj1946 je napisao/la:
grbavicka je napisao/la:
koja je euforija bila tada poslije rata za derbi... negde do 1999. svaki derbi docekan kao sudnji dan :D poslije do 2004. polako se raja manje interesovala za tu tekmu, a poslije 2004. interes je skroz opao... i dalje smo u tom stadiju nazalost...
45515

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 jul 2018, 19:04

grbavicka je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:
grbavicka je napisao/la:
koja je euforija bila tada poslije rata za derbi... negde do 1999. svaki derbi docekan kao sudnji dan :D poslije do 2004. polako se raja manje interesovala za tu tekmu, a poslije 2004. interes je skroz opao... i dalje smo u tom stadiju nazalost...
Daj DERBI, na kome se igra fudbal, a nečuvaju guzice(trenerima i upravi), odnosno ta sveta utakmica treba da se doživljava kao praznik fudbala, a ne kao prilika neiživljenim dječacima da se "dokažu", upravama da sačuvaju poziciju...
Tada će svaka cifra ispod 10-15.000 biti vic :hmmmmm:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.