Postao/la AlfredNobel » 27 jul 2018, 20:59
Rahmanović se preporodio na ovoj poziciji zadnjeg veznog. Zna smiriti loptu, okrenuti stranu, krenuti prema naprijed, poslati dijagonalni pas, a ta pozicija mu još više odgovara jer je borben i agresivan. Tu je Husref napravio odličnu stvar, gurnuo ga nazad, jer je vidio da nema neke prevelike koristi od njega na ofanzivnom veznom. Pozdravljam taj potez Husrefa.
Generalno, što se sredine tiče, odlična je. Ne osjeti se odlazak Sarića, a to sam i očekivao. Tu je Crepulja, za kojeg mislim da je bolji igrač od Elvisa, samo šteta što je sybao bio taj meniskus, jer bilo bi dobro da je odmah startao pripreme. Sad bi imali spremnog igrača koji je veoma dobar u defanzivi, dok mu i ofanziva leži dobro, zna je on u Belupu napraviti odličnih stvari u napadu. Ako ga povrede ne ometu, mislim da će biti jedan od ključnih igrača, jer u ligi čitavoj nema tri igrača koji imaju takvu eleganciju u igri. Ali, treba mu dati malo vremena dok uđe u ritam.
Još tu kad dodamo Adukora, Rahmanovića, Stanojevića, Mustafića, pa i Radovca, definitivno najjača sredina u ligi.
A kad se sjetim koliko sezona smo muku mučili sa vezom, pa nam na sredini igrali Ivetić i Rustemović, ovo sad je svemirski brod.
Nije nešto aman odigrao Velkoski, samo se on spominje, a nije bio baš toliko loš. Meni je recimo najgori igrač u prvoj postavi Halilović, bez dileme. Lik ima nekoliko kila viška, sporijeg igrača već dugo nisam gledao, niti ima nekakvog driblinga za jedno krilo, već samo taj udarac. A ako dodamo još činjenicu da je veliki potrošač lopti, da pokvari svaki meč par izglednih prilika, onda je to katastrofalno. Lično bih dao šansu Tataru, koji treba dobiti šansu, a brz je i pokretan, a uvijek se iz toga nešto može izroditi.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka