Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

kobe24
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 17:59

Mokroguz je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Arapi su to pogrešno prepisali od grka, već jednom sam u detalje ovdje objasnio. Pa u Kuranu se tvrdi da se sperma stvara između rebara i b̶u̶b̶r̶e̶g̶a̶ kicme, al vi ćete uvijek naći opravdanje za gluposti.
Od kojih?

Hipokrat je vjerov'o da sperma dolazi iz cijelog tijela, da krv majke konstantno "hrani" embryo(u kuranu pise "kap" ako se dobro sjecam), i da se prvo meso formira pa onda kost.
Aristotel je vjerov'o da se embryo formira od tecnosti majke i oca, ne od krvi.
Galen je samo vodio semanticke argumente protiv Hipokrata i stavljao svoje kategorije/periode u/o formiranju, vjerovao je da se ta masa formira prije nego sto bilo kakva krv udje u njoj, i da je meso formirano u drugoj fazi prije kosti, kasnije je samo rekao da se meso dodatno gradi na tim kostima koji se ostvare, i ako hoces reci da je upravo to sto je u kuranu, pa onda je to poprilicno u pravu i ostaje samo semanticna rasprava u "najboljem" slucaju.

Veci je apsurd da covjek u Muhamedovoj situaciji dodje do svo tog znanja pa da samo preprica. To ide protiv cijelog principa Occamove ostrice.
Prekrizi slobodno i ovo 'rebara', jer u Kur'anu stoji 'izmedju kicme i grudi'. Poenta je onom 'izmedju', a to otprilike dodje na isto, jer se bubrezi pruzaju od kraja torakalnog dijela kicme do treceg lumbalnog kraljeska. Mene bas zanima sta ce on sad reci u svoju odbranu, s obzirom da se jos jednom dokazalo da samo lupa gluposti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:08

ti si otisao puno dalje od kurana, al ovako se easpravlha a ne jes bio na mjesecu, jes bio na marsu
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 18:15

Penaltiky je napisao/la:ti si otisao puno dalje od kurana, al ovako se easpravlha a ne jes bio na mjesecu, jes bio na marsu
Zasto ne priznas da si izvalio glupost, nakon sto ti je fino pojasnjeno da je to sto pise u Kur'anu kasnije i naukom dokazano?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:20

kobe24 je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:ti si otisao puno dalje od kurana, al ovako se easpravlha a ne jes bio na mjesecu, jes bio na marsu
Zasto ne priznas da si izvalio glupost, nakon sto ti je fino pojasnjeno da je to sto pise u Kur'anu kasnije i naukom dokazano?
jer mi je mrsko trazit i prevodit Dawkinsovo seciranje i sprdnju

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 18:21

Helco sad si ko Buffon nikako ne odustajes :mrgreen:
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:23

Ramiy je napisao/la:Helco sad si ko Buffon nikako ne odustajes :mrgreen:
Pa više vjerujem Dawkinsu nego Kobetu :mrgreen:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2018, 18:28

Neke stvari su napisane crno na bijelo, tipa sta i kako u borbi ili sa zenama, a za neke treba tumacenje, te poznavanje 'pravog' arapskog, pa eto mogla bi se naci neka veza... Kao da i ove stvari nisu mogle biti napisane obicnim jezikom, pa da nas sviju raspamete kad ovamo budu napokon dokazane. Od evolucije, preko sunca i mjeseca itd.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 18:29

Nije ovo Kobe, ovo je literatura iz koje sam ucio na fakultetu. U pitanju je Langmanova medicinska embriologija - nesto najstrucnije iz ove oblasti.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 jul 2018, 18:39

kobe24 je napisao/la:Nije ovo Kobe, ovo je literatura iz koje sam ucio na fakultetu. U pitanju je Langmanova medicinska embriologija - nesto najstrucnije iz ove oblasti.
Doktore :tokralju:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:42

kobe24 je napisao/la:Nije ovo Kobe, ovo je literatura iz koje sam ucio na fakultetu. U pitanju je Langmanova medicinska embriologija - nesto najstrucnije iz ove oblasti.
Nisam ni mislio na tu knjigu nego na korelaciju između onoga što piše u Kuranu i u toj knjizi. Moram prelistat Dawkinsa, imao je čitavo poglavlje kad je raskrinkavao te "istine" iz svetih knjiga, i tamo se sjećam toga o spermi i onda o grcima.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 jul 2018, 18:52

Jel ovako u Tuzli i politicari?
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 18:55

Kanye je napisao/la:Jel ovako u Tuzli i politicari?

:rol: :rol: :rol:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 jul 2018, 19:04

Neki očito neće da shvate da nema nametanja u vjeri i da se ateista i vjernik nikada ne mogu složiti..
Onaj koji vjeruje, vjeruje bez premca i ne treba ulaziti u neko naročito dokazivanje, a onaj koji ne vjeruje ne bi trebao omalovažavati ljude suprotnog mišljenja i pljuvati po Bogu.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 28 jul 2018, 19:09

Rokoko87 je napisao/la:Neki očito neće da shvate da nema nametanja u vjeri i da se ateista i vjernik nikada ne mogu složiti..
Onaj koji vjeruje, vjeruje bez premca i ne treba ulaziti u neko naročito dokazivanje, a onaj koji ne vjeruje ne bi trebao omalovažavati ljude suprotnog mišljenja i pljuvati po Bogu.
:salut:
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jul 2018, 19:23

Rokoko87 je napisao/la:Neki očito neće da shvate da nema nametanja u vjeri i da se ateista i vjernik nikada ne mogu složiti..
Kolko si se ti promjenio kako si debitovo za reprezentaciju :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 jul 2018, 19:27

legenda reala je napisao/la:
Kolko si se ti promjenio kako si debitovo za reprezentaciju :bih:
Ah, šta ću, druženje sa rijetkim doajenima bosanskohercegovačke kulture i sporta kao što su Moggi, Osim13, Derdiyok itd. me je učinilo takvim. :bih:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jul 2018, 19:29

Ja mislim da te sad i kobe24 gotivi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 19:30

legenda reala je napisao/la:Ja mislim da te sad i kobe24 gotivi
Moze li se kupat na Drini

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 jul 2018, 19:34

Kanye je napisao/la:slika
Zašto ovo već nemaš kao avatar?
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jul 2018, 19:36

Penaltiky je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ja mislim da te sad i kobe24 gotivi
Moze li se kupat na Drini
Jok

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []