Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
na stranu Nurkić, Stotts i ostali, ovaj serija je najveći poraz za Lillarda. Gotivim dečka, i uvijek sam nekako držao njegovu stranu kada ga se blago osporavalo ili preskakalo u pričama za al star, ali brale ovde je baš podbacio.
Ovo je trebala biti serija u kojoj on može dobiti sam dvije utakmice, sa onom formom iz marta. Nije baš da je on igrač kome treba Stottsova matematika, on je klasičan pick i iso razbijač kome uglavnom zavisi sam od sebe. Jrue ga je doslovno ugasio, i to je po meni najveći problem Portlanda, gori i od manjka podrške ostalih (to im je ionako problem cijele sezone pa su uzeli 3 seed) i gori i od nezgodnog mečapa za Nurkića (koji mora da bira da li da čuva najboljeg visokog košarkaša na svijetu ili da splavari sa Mirotićem na perimetru daleko od svoje zone konfora).
Najveće kritike ipak idu Dejmu.
Ovo je trebala biti serija u kojoj on može dobiti sam dvije utakmice, sa onom formom iz marta. Nije baš da je on igrač kome treba Stottsova matematika, on je klasičan pick i iso razbijač kome uglavnom zavisi sam od sebe. Jrue ga je doslovno ugasio, i to je po meni najveći problem Portlanda, gori i od manjka podrške ostalih (to im je ionako problem cijele sezone pa su uzeli 3 seed) i gori i od nezgodnog mečapa za Nurkića (koji mora da bira da li da čuva najboljeg visokog košarkaša na svijetu ili da splavari sa Mirotićem na perimetru daleko od svoje zone konfora).
Najveće kritike ipak idu Dejmu.
Po mom misljenju portlandu je svjetlo na kraju tunela sezona u kojoj isticu ugovori turneru i mayersu. Da bi ih se rijesili moraju dati neke assete koje nemaju tako da mogu samo cekati da isteknu. Pitanje je sta raditi do tada, da li ostaviti lillarda ili ga dobro uvaljati. Ne znam al ja licno bi isao na varijantu ostaviti collinsa, juka ovisi koliko se jeftino moze dobiti (ako neko da blizu 20 milja pustio bi ga da odseta, rizik je da postane los ugovor u slucaju povrde etc..)pa onda i njega uvaljati jer ce colins pokrivati peticu u dogledno vrijeme, lillard i CJ za prospekte i pikove i to je ta prica. Za neke dvije sezone kad ispare losi ugovori imas mladu potentnu ekipu i prostor pod capom da eventualno pokusas uloviti nekog rubnog allstara da sve to pokrpa.lumani je napisao/la:pik njima ne znaci nista ,jer je to kao lutrija,kao Zach Collins.Mogu odraditi neki trade ,gdje ce dobiti provjerenog igraca.Kao kada su doveli Juku i sam on im je pomogao do playoffa,ehh sada mogu baciti CJ u neki trade,i dovesti mozda sf,pf...puna liga nezadovljnih igraca..
edin139 je napisao/la:Po mom misljenju portlandu je svjetlo na kraju tunela sezona u kojoj isticu ugovori turneru i mayersu. Da bi ih se rijesili moraju dati neke assete koje nemaju tako da mogu samo cekati da isteknu. Pitanje je sta raditi do tada, da li ostaviti lillarda ili ga dobro uvaljati. Ne znam al ja licno bi isao na varijantu ostaviti collinsa, juka ovisi koliko se jeftino moze dobiti (ako neko da blizu 20 milja pustio bi ga da odseta, rizik je da postane los ugovor u slucaju povrde etc..)pa onda i njega uvaljati jer ce colins pokrivati peticu u dogledno vrijeme, lillard i CJ za prospekte i pikove i to je ta prica. Za neke dvije sezone kad ispare losi ugovori imas mladu potentnu ekipu i prostor pod capom da eventualno pokusas uloviti nekog rubnog allstara da sve to pokrpa.lumani je napisao/la:pik njima ne znaci nista ,jer je to kao lutrija,kao Zach Collins.Mogu odraditi neki trade ,gdje ce dobiti provjerenog igraca.Kao kada su doveli Juku i sam on im je pomogao do playoffa,ehh sada mogu baciti CJ u neki trade,i dovesti mozda sf,pf...puna liga nezadovljnih igraca..
Lill ostaje gdje jeste,a svi ostali su upitni...CJ u neki trade,ali nikako pickove,treba neki provjeren igrac.
Upravo tako, trebao je samo pripremiti 3 ili 4 PnR akcije da umori AD kroz stalno izlazenje na te blokove i neka u napadu zabije 40 poena.svedjanin001 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakav totalni promasaj u taktici Stottsa.. Fokusiranje i neumorna potraga kroz ove 3 utakmice za taktikom da se uspori AD mijenjanjem njegovih cuvara, udvajanjima i raznim nacinima,umjesto pustanja AD-a da zabije svojih 30 poena koje ce uvijek zabiti ko god ga i kako god ga cuvao.. A tim fokusom na njega drugi igraci koji su ruku na srce za minimalno klasu ispod kvaliteta AD-a ti zabiju po 30 poena (mirotic sinoc) i holiday u prve dvije utakmice sto ih je natrpao. To su igraci na koje se trebalo fokusirati u odbrani a ne na AD-a. Juki koji igra odlicno u zadnje vrijeme je nabio pritisak moranja dobre odbrane protiv AD-a (sto ne mogu ni bolji odbrambeni igraci od Juke), da bi ga sinoc stavio na Mirotica koji je stretch 4!?!?!?! Sve sama fula za fulom trenera
Edit: zao mi Juke sto je dobio najgori moguci matchup u play offu, a svakako je mogao isporuciti svoj broj poena da je stotts bolje pripremio ove utakmice i nije srezao samopouzdanje Juki izmjenama ne bi li se bolje cuvao AD...
stots na trenutke izgleda ko safet sušić aka teleći pogled
Što se tiče serije, razočaran sam blago receno. Da su barem 6 utakmica izvukli. Bruka i sramota.
Što se tiče serije, razočaran sam blago receno. Da su barem 6 utakmica izvukli. Bruka i sramota.

Slika govori vise od hiljadu rijeci

Nakon ove blamaze CJ je mislim 90% bivsi igrac portlanda, cak mislim da se skotu opasno ljulja stolica. Ako se ide na varijantu slaganja tima oko lilarda (ja licno ne bih nakon ovog njegovog nestajanja u doigravanju), onda tu mislim nema mjesta ni za juku, ako ga dobiju jeftino trejd njega i colinsa za nekog boljeg visokog itd (recimo jordan je bio mnogo bolja opcija u ovom doigravanju)... tj. onda se nema vremena cekat da juka, colins isl postanu bolji igraci nego trazis igraca odmah bez obzira na godine.lumani je napisao/la:edin139 je napisao/la:Po mom misljenju portlandu je svjetlo na kraju tunela sezona u kojoj isticu ugovori turneru i mayersu. Da bi ih se rijesili moraju dati neke assete koje nemaju tako da mogu samo cekati da isteknu. Pitanje je sta raditi do tada, da li ostaviti lillarda ili ga dobro uvaljati. Ne znam al ja licno bi isao na varijantu ostaviti collinsa, juka ovisi koliko se jeftino moze dobiti (ako neko da blizu 20 milja pustio bi ga da odseta, rizik je da postane los ugovor u slucaju povrde etc..)pa onda i njega uvaljati jer ce colins pokrivati peticu u dogledno vrijeme, lillard i CJ za prospekte i pikove i to je ta prica. Za neke dvije sezone kad ispare losi ugovori imas mladu potentnu ekipu i prostor pod capom da eventualno pokusas uloviti nekog rubnog allstara da sve to pokrpa.lumani je napisao/la:pik njima ne znaci nista ,jer je to kao lutrija,kao Zach Collins.Mogu odraditi neki trade ,gdje ce dobiti provjerenog igraca.Kao kada su doveli Juku i sam on im je pomogao do playoffa,ehh sada mogu baciti CJ u neki trade,i dovesti mozda sf,pf...puna liga nezadovljnih igraca..
Lill ostaje gdje jeste,a svi ostali su upitni...CJ u neki trade,ali nikako pickove,treba neki provjeren igrac.
I sto je najgore ako se odluce na tu varijantu imaju kombinaciju turner+mayers=30 miliona.
Zbog toga su ostali u pauzi bez vonleha koji se mozda mogao iskorsitit i probati sa nekom varijantom juka, vonleh i aminu na trici sada u doigravanju. Tih 30 milja je unapredjenje na bilo kojoj poziciji sa rubnim allstar igracem.
Jednostavno taj teg ce biti tu jos dvije godine, sada kakav ce biti dame za dvije godine i da li uopste zeli cekati to potencijalno slaganje ekipe ko zna.
Bilo kako bilo mozda je ovo na kraju i ispalo dobro da glavni shvate da od ovog kursa sa lilard-CJ-juka nema hljeba.
Uvjeren sam da će večeras Portland upisati pobjedu. Nema šanse da će sebi dozvoliti metlu.
ŠVRLJ
Ma kakvi. Gledao sam šta su trener i igrači govorili poslije zadnje utakmice, nikakvog elana, prizivanja da još imaju šansi i da bi mogli okrenuti ovo...Vidi se da i oni jedva čekaju ga se ova golgota završi.Vedo20 je napisao/la:Uvjeren sam da će večeras Portland upisati pobjedu. Nema šanse da će sebi dozvoliti metlu.
samo nek pobijede, taman da juka ni minute ne odigra.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
- Kontakt:
imal neko neki link od SK2 ?
Dosta sebicna igra Portlanda
-
- Kontakt:
kolko se pati ovaj Portland, pa nikakve igre nemaju,cisto silovanje lopte
kao da nije ona ista ekipa iz regularnog dijela sezone
kao da nije ona ista ekipa iz regularnog dijela sezone
Pa **** mater kad god ima missmatch niko ga ne benda pet posto.. I ove sudije seru yebem im sve..
Nevjerovatno kako ignorisu Juku. **** vam sve!
Obrva je igracina..jbte,zalijepi Davisa i prvi istrci kontru
Pogledajte kako Pelicansi konstantno udvajaju CJ i Dame-a
bitno je da dobiju taman jusuf ostao na ova 2 poena
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.