................................
U SUSRET UTAKMICI FK MLADOST - FK TUZLA CITY
.........................................................
NEKA JE S BOŽIJOM POMOĆI
..........
..................................
- U subotu 04.08.2018. Tuzla City gostuje Mladosti u Doboju kod Kaknja.Mada se odavno već može pisati samo Mladost jer se dobro zna o kojoj je ekipi riječ.
-Prvi protivnik gdje smo na papiru bara-bara.Mladost ima prednost domaćinstva ,ali nije favorit.Mislim, ne može unaprijed upisati bodove.
U prvom kolu im je Zvijezda 09 iščupala bod u Doboju.Poslije su naletili na Sarajevo .
- Igra Tuzla City-a je daleko bolja kad je odbrana u pitanju ali to košta neefikasnostii ,nula datih golova u 2 utakmice.
- Hoće li Starčevič ući u utakmicu ponovo sa Stjepanovićem i Šečerovićem u paru ili će pored destruktora Stjepanovića postaviti tehnički potkovanog veznog igrača pitanje je sad.Vukmirović strpljivo čeka šansu.Istina još je u problemima sa kilogramima ali on je takva konstrukcija.On ima i snagu i trk i voljni momenat.Dobro sakrije loptu kad treba.Ono u čemu je pretjerivao ju 1 ligi Federacije je, da je predugo držao loptu.Imam dojam da je shvatio (napokon),da to ne ide tako i da lopta od njega mora brže ka sljedećem slobodnom saigraču.
-Nikola Mirović nije tehnički a ni snagom na nivou Vukmirovića i on je nešto treće između Šećerovića i Vukmirovića.
- Jedan ofanzivac,za sada Stojčev ,ne može sam stvoriti izglednu šansu za gol.Stokić je još i umio ali Stojčev ne može.Stokića smo vjerovatno kao i Nurkovića i Milakovića pa i Murgu i Mahmutovića, izgubili na duži rok.Šta je tu je.Crnkić bi mogao napraviti predah i početi utakmicu sa klupe.Moj adut je Ziljkić i to cijelu utakmicu a neka Crnkić poslije mijenja Nukića ili po potrebi.Na Poturalića smo prisiljeni jer mali Omerović treba još snage i drskosti za PL.
-ISTINA, MOŽE STARČEVIČ IĆI NA BOD I TO SA ISTOM POSTAVOM KAO PROTIV RADNIKA JER KAD JE ODIGRAO 0:0 KONTRA JEDNOG RADNIKA ŠTO NE BI PROTIV MLADOSTI.
- Znači ,Nemanja i Šećerović,ispred Stojčev ,desno lijevo Nukić i Crnkić i Centarfor.Može i Mitrovića kao veznog koji će pičiti od šesnest do šesnest ali bez Poturalića(igra iz Širokog).
-Ipak ne ide bez centarfora ,džaba priča.Daj ti Poturalića pa valjda će nešto korisno uraditi.Pogotovo ako Efe ili Nukić dođu do stative i dodaju mu loptu na metar da on zabije u "Engleskom stilu".
-Milaković je naš veliki gubitak.Nadam se da je operisan i da se u zdravstvenom smislu sve odvija kako treba. - - Efendić i Nukić mogu mnogo toga napraviti u protivničkom šesnestercu,nadam se i da hoće.
Na početku sam govorio o Vukmiroviću .Ostajem pri tom da on treba da igra uz Nemanju.Time će Stojčev dobiti čovjeka koji će ga rasteretiti.Ziljkić na koga takođe tipujem neka zatvara lijevo ali može i ostati ponekad ako Vukmirović ,Stojčev i Nukić krenu u izgledniji napad .Ili može da se mijenja sa Čomorom,da ga pusti naprijed a on da ostane i tako naizmjenično.Ali i Ziljkićevi prodori su itekao opasni jer zna iako je dešnjak ,ubaciti sa lijeve strane punom desnom .Ono u Širokom je bilo kao iz udžbenika.Taj momak ne staje i to puno znači za ekipu.On može kao Sarić trčati za svakog ,zavisi od situacije ali i opet napraviti belaj protivniku.
Neću biti nezadovoljan bodom iz Doboja,naprotiv .Baš kako "Barba"Starčević kaže :zrno po zrno, kamen po kamen.Početnici smo u ovoj ligi i ne smijemo sebi dozvoliti previše lutanja.Šabić ima dvije pobjede protiv FK Sloga.To ne treba zaboraviti.Pogotovo mi je ostao u sjećanju njegov" katanaćo" na "Barama".Bunker u samom šesnestercu ali Gerumovske kontre.To treba imati u vidu .Ne možemo sebi dozvoliti luksuz da mi napadamo a protivnik daje golove.Zasad naša odbrana nije primila gola iz igre.Još kad bi smislili kako da ga zabijemo bio bi pun Tušanj na derbiju protiv Slobode u 4. kolu.Dobro bi bilo da Sarajevo "krepe" protiv talijana i da Sloboda poput Radnika iskoristi njihov sad već očiti umor.Ako Tuzla i Sloboda u utakmicu uđu sa boljom bodovnom zalihom onda će derbi dati pun užitak gledaocima.No o tom po tom.