FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 30 jul 2018, 23:07

AlfredNobel je napisao/la:Ne mogu ni da zamislim atmosferu u slučaju prolaska, mislim da bi Sarajevo gorilo čitavu noć.. A bespotrebno je trošiti riječi koliko bi to značilo za ugled i reputaciju Kluba, lige i države, koliko bi se skrenula pažnja medija širom svijeta, koliko bi to značilo igračima, Husrefu i kompletnoj struci, nama navijačima, pa po pitanju para i općenito atmosfere za nastavak sezone.

Suvišno je i govoriti, ali step by step.. Atalanta je favorit ubjedljivo, ali uvijek u fudbalu treba imati, kao i prošli četvrtak. Također, dokaz toga je i ovo SP, gdje su male repke pobjeđivale one velike, smrt za kladioničare. Polako se ta situacija u fudbalu mijenja i to mi se sviđa. Danas svaka ekipa trenira, skautira i ima svoje adute, tako da nikada ne treba gubiti nadu. Biće užasno teško i to je činjenica, oni će sada još više stisnuti i biti na oprezu, ali uz našu pametnu i lavovsku igru, te sreću, može se desiti čudo.
Ja se i dalje pitam da li je Atalanta pala, ili nije još dostigla formu, i da li je realno da još jednu utakmicu mi odigramo onako kvalitetno i disciplinovano, a da oni opet padnu nakon sat vremena? U glavi mi se vrti kad su klubovi iz regije izbacivali ove iz lige 5. Rijeka izbaci Stuttgart, dvomeč u kojem je bilo svega, ali taj isti Stuttgart je ispao iz lige tu sezonu. Nešto slično se desilo i sa Sampdoriom protiv Vojvodine. Da li je realno da je onakva jedna Atalanta pala toliko ili da im baš duže treba da budu na nivou? Mislim da ne postoje šanse da oni ne isprave sve u revanšu...
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 jul 2018, 23:21

Atalanta je i dalje veliki favorit za prolaz, mada su se i nama sanse povecale. Mi nedostatak kvaliteta mozemo povecati samo trkom i borbenoscu. Zato nasi igraci moraju dati 200 % od sebe, na nama je da im damo maximalnu podrsku pa sta bog da. Imamo dobru ekipu, ali italijani su mnogo kvalitetniji od nas. Zato hocemo srce na teren.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 30 jul 2018, 23:30

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 jul 2018, 23:32

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 30 jul 2018, 23:34

SarajevoJeBordo je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Ne mogu ni da zamislim atmosferu u slučaju prolaska, mislim da bi Sarajevo gorilo čitavu noć.. A bespotrebno je trošiti riječi koliko bi to značilo za ugled i reputaciju Kluba, lige i države, koliko bi se skrenula pažnja medija širom svijeta, koliko bi to značilo igračima, Husrefu i kompletnoj struci, nama navijačima, pa po pitanju para i općenito atmosfere za nastavak sezone.

Suvišno je i govoriti, ali step by step.. Atalanta je favorit ubjedljivo, ali uvijek u fudbalu treba imati, kao i prošli četvrtak. Također, dokaz toga je i ovo SP, gdje su male repke pobjeđivale one velike, smrt za kladioničare. Polako se ta situacija u fudbalu mijenja i to mi se sviđa. Danas svaka ekipa trenira, skautira i ima svoje adute, tako da nikada ne treba gubiti nadu. Biće užasno teško i to je činjenica, oni će sada još više stisnuti i biti na oprezu, ali uz našu pametnu i lavovsku igru, te sreću, može se desiti čudo.
Ja se i dalje pitam da li je Atalanta pala, ili nije još dostigla formu, i da li je realno da još jednu utakmicu mi odigramo onako kvalitetno i disciplinovano, a da oni opet padnu nakon sat vremena? U glavi mi se vrti kad su klubovi iz regije izbacivali ove iz lige 5. Rijeka izbaci Stuttgart, dvomeč u kojem je bilo svega, ali taj isti Stuttgart je ispao iz lige tu sezonu. Nešto slično se desilo i sa Sampdoriom protiv Vojvodine. Da li je realno da je onakva jedna Atalanta pala toliko ili da im baš duže treba da budu na nivou? Mislim da ne postoje šanse da oni ne isprave sve u revanšu...
To je do forme.. Oni nisu odigrali nijedan takmičarski meč, nisu ni davno pripreme počeli, pa im nije igralo par igrača, a možda su nas malo i podcijenili. Nema sumnje, biće duplo teža utakmica u četvrtak nego li što je bila ona prva, pogotovo će oni ovo pravo ozbiljno shvatiti. A realno, imali smo i sreće tamo, jer su se fino ispromašivali, ali dobro da je tako, pa da i nas jednom sreća isprati, kad je nemamo u ligi.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 30 jul 2018, 23:38

Nisam mogao ni sanjati da cu ovo kad reci, pogotovo ne protiv ekipe iz lige 5, ali ja nasu sansu vidim u boljoj fizickoj spremi, da samo izdrzimo prvih 20min Atalantinih napada u oba poluvremena i mislim da se mozemo veseliti na kraju. Sad drugi je par cipela neke nase amaterske greske koje bi nas mogle kostati (tipa Pavlovic ala Piplica).
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jul 2018, 23:49

Ono sto moramo popraviti u odnosu na prvu utakmicu je defanzivni prekid , koncentracija u pocetku utakmice , Hebib mora bolje drzati svoju stranu bar kao drugo poluvrijeme . ono sto trebamo imati kao u prvoj tekmi je borbenost,trka ,zelja ,realizacija i Pavlovic da bude na onom nivou. Ako ispostujemo neke stvari onda nam se mozda i sreca osmjehne ma da realno bit ce strasno tesko.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 30 jul 2018, 23:56

mogu samo reci sledece
ako ne bude preko 30k gledalaca
onda moj zakljucak je da se kod nas ne prati fudbal u tolikoj mjeri

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 31 jul 2018, 00:02

Pitaristok je napisao/la:mogu samo reci sledece
Pa od 1995. do danas u BiH nije bilo preko 30 000 vise od 10-15 puta.
Par puta reprezentacija, jednom Zeljo, par puta mi i nekoliko poslijeratnih derbija.
Nemamo mi kulturu odlaska na sportske priredbe.
Pa kad reprezentacija igra, ako je neka manje atraktivna utakmica, ne moze se napuniti stadion koji je manji od vecine danasnjih kosarkaskih dvorana u Europi. I onda mi za sebe kazemo da smo "fudbalska" nacija. Samo mi nije jasno po cemu.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jul 2018, 00:15

Evander je napisao/la:
Pitaristok je napisao/la:mogu samo reci sledece
Pa od 1995. do danas u BiH nije bilo preko 30 000 vise od 10-15 puta.
Par puta reprezentacija, jednom Zeljo, par puta mi i nekoliko poslijeratnih derbija.
Nemamo mi kulturu odlaska na sportske priredbe.
Pa kad reprezentacija igra, ako je neka manje atraktivna utakmica, ne moze se napuniti stadion koji je manji od vecine danasnjih kosarkaskih dvorana u Europi. I onda mi za sebe kazemo da smo "fudbalska" nacija. Samo mi nije jasno po cemu.
Baš to. Za reprezentaciju se donekle može opravdat visokim cijenama ulaznica koje većinom tapkaroši razgrabe. Danas prosječan Bosanac teško može odgledat reprezentaciju, većinom dijaspora prati jer njima nije teško dat stoju za kartu. A za ostalo si u pravu, puno više ljudi će dovest koncert neke srpske muzičke zvijezde i korida u Čevljanovićima nego bilo koji fudbalski klub, nažalost. Utakmice koje ja pamtim a da je bila zapažena posjeta (30k+) su Željo Njukasl, Sarajevo Kiev, Sarajevo Gladbach, Sarajevo Bešiktaš (ako se ne varam, ne sjećam se baš koliko je bilo), reprezentacija protiv Danske, Francuske, Španije... i još par puta je bilo preko 20 hiljada, naše obje titule, Željo Standard, Sarajevo Genk, derbi 2015. itd.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jul 2018, 00:31

fks74 je napisao/la:Atalanta je i dalje veliki favorit za prolaz, mada su se i nama sanse povecale. Mi nedostatak kvaliteta mozemo povecati samo trkom i borbenoscu. Zato nasi igraci moraju dati 200 % od sebe, na nama je da im damo maximalnu podrsku pa sta Bog da. Imamo dobru ekipu, ali italijani su mnogo kvalitetniji od nas. Zato hocemo srce na teren.
Kalo je lijepo ovo citati.Do prije samo sedam dana bili smo utuceni navijaci naseg kluba.Proslih 10-ak godina imali smo samo manekene i uhljebe ,koji su se okoristili od FKS.Danas mi se cini da na terenu imamo ratnike,a da su mladost Akademije i ova dva povratnika(Handzic i Dupovac) unijeli zaboravljeni smek bordo boje.Bit ce dobro ako Bog da,moze se nekad biti ponosan i dostojanstven i u porazu,a posebno ako si autsajder . Bitno je nastaviti rast uz Akademiju sve je lakse. :thumbup:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 31 jul 2018, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 31 jul 2018, 00:34

Svi na stadion svi na Kosevo.Neka se ponovi sto se tice publike BIH-Danska ili Zeljo-Newcastle.Znaci svi na tekmu,ma nek grmi nek se ori jer Saraj'vo se ludo voooli.Opet sam ubjedjen da ce Hus pocet sa Ahmetom nek on nacne mrezu a Hare dokrajci!!!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 31 jul 2018, 00:39

Evo ga, svi svi svi :urnebes:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jul 2018, 00:41

Cesto nije bitno koliko je raje na derneku , da ti ostane u sjecanju. Kako je kljucalo protiv Levskog , zapad bio prazan(ako se ne varam),pa Sigma ,Genk ,Zeljo vise puta . Samo da dernek bude dobar,koliko hiljada nebitno.@skoroalene i ja sam strojar ima nesto u masincima , neka emulzija zayebana.Akademija

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jul 2018, 00:44

Derdiyok je napisao/la:Evo ga, svi svi svi :urnebes:
Ma samo zayebancija , bit ce ok,ako su nasi ratnici(a jesu ili ce biti uskoro).Vec smo mi malo vode popili sa izvora :rol: :rol: :urnebes:

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 31 jul 2018, 00:50

Nasi su za mene vec uradili vise nego se ocekivalo. Evo kad su se nalo strasti smirile, kontam da smo i dalje debeli autsajderi i da je bitno i u voj drugoj samo da se ne obrukamo. Ako izdrzimo do 80te minute ja cu tek tad poceti da vjerujem u prolaz.
Musemicu i igracima svaka cast, za mene au vec polozili ispit u ovom dvoboju. Idem na tekmu uzivati u cinjenici da je moje Sarajevo na muke stavilo jednu Atalantu, i nadati se cudu

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jul 2018, 00:50

Sad vidjeh 1001 post , Akademijo sto me vrati u mladost. Akademija :tokralju:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jul 2018, 00:56

Samozdravlje je napisao/la:Cesto nije bitno koliko je raje na derneku , da ti ostane u sjecanju. Kako je kljucalo protiv Levskog , zapad bio prazan(ako se ne varam),pa Sigma ,Genk ,Zeljo vise puta . Samo da dernek bude dobar,koliko hiljada nebitno.@skoroalene i ja sam strojar ima nesto u masincima , neka emulzija zayebana.Akademija
Mašinstvo cijelo je bordo-bijelo. :mrgreen: Znači kolege smo po struci. :salut:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 31 jul 2018, 00:59

SarajevoJeBordo je napisao/la: Ja se i dalje pitam da li je Atalanta pala, ili nije još dostigla formu, i da li je realno da još jednu utakmicu mi odigramo onako kvalitetno i disciplinovano, a da oni opet padnu nakon sat vremena? U glavi mi se vrti kad su klubovi iz regije izbacivali ove iz lige 5. Rijeka izbaci Stuttgart, dvomeč u kojem je bilo svega, ali taj isti Stuttgart je ispao iz lige tu sezonu. Nešto slično se desilo i sa Sampdoriom protiv Vojvodine. Da li je realno da je onakva jedna Atalanta pala toliko ili da im baš duže treba da budu na nivou? Mislim da ne postoje šanse da oni ne isprave sve u revanšu...
Nisu dostigli formu.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 31 jul 2018, 01:11

Bojim se da bi mogla posjeta biti od 15.000-20.000.. Iskreno se nadam da ce biti visee
Bordo bijeli za život cijeli!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.