Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlPrincipino
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlPrincipino » 31 jul 2018, 20:41

Genoa have reached an agreement with Juventus for the transfer of Andrea Favilli on loan for €5m with obligation to buy at €7m. Juventus will have a buy-back clause at €16m. (Sky)

Pravimo novac. Jos da bi vidjeti da Sturaro ode.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 jul 2018, 20:44

IlPrincipino je napisao/la:Izvinite 'kolega ali bulaznite'. Kradja jest ali Milana. Na danasnjem vremenu su dobili napadaca kojeg nece puno platiti i koji reseta na sve strane.

Nije 40ak golova. Najaca ekipa prvenstva koja igra na rezultat a ne na izivljavanje nad protivnicima. I sigurno ekipa koja ne igra najljepsi fudbal.

I sigurno nije najskuplji napadac. Ako on ne vrijedi tih para koliko onda vrijedi Ricarlison ili Virgil Van Dijk ili Mahrez?

Zao mi je Higuaina u svakom pogledu. Sada Milan ima drugog najboljeg napadaca lige.
Upravo ovo. Tako da tih 55 golova u takvoj ekipi je itekako odličan učinak. Što je najvažnije za Milan, Gonzalo je fantastičan u Serie A, 110+ golova u 5 sezona. Prosjek mu je 22 gola po sezoni ili 0.65 po utakmici. Niti u jednoj sezoni u ligi nije išao ispod 16-17 golova čini mi se. Kad se sabere učinak za Real, Napoli i Juventus u ligi, to je preko 220 golova na 360 utakmica, i to je dovoljno pokazatelj koliko može pomoći Milanu da izbori konačno top 4 uligi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 jul 2018, 21:00

Nemoj da se neko zeza pa kaže da je i blizu opravdao novac koji je plaćen. Milanisti mogu biti sretni jer će on zabiti svojih 20 golova u ligi, njima dosta. Za bilo koju ekipu sa većim ambicijama on je teški promašaj.

Nije to samo manjak golova i dobrih utakmica u Evropi, gledali smo svi svaku utakmicu, čovjek je toliko nepokretan, ničim ne doprinosi ekipi ako ne zabije, a zbog imena, plate, cijene mora igrati.

Najjače mi je kako se priča odmah okrene na nekog Van Dijka, na Moratu, Llorentea i kako je bio bolji od njih, kako ni Dybala ne ispunjava potencijal itd. Sve od toga je tačno i ama baš ništa od toga ga ne opravdava.

Ovdje se zaboravlja kakva je to investicija u to vrijeme bila za Juventus. Meni 3x veći šok od Ronalda npr. Najveći transfer prije toga 32 miliona za Dybalu, najveća plata prije toga 4.5 miliona. Apsolutno u svakom smislu historijska investicija. Plata u rangu prime Del Piera, ne znam da je iko drugi ikad imao toliko, ako i on. Po svemu je trebao biti ponajbolji igrač kluba ikad, nemoj da se šalimo.

Hvala mu za gol protiv Intera i to je otprilike to.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 jul 2018, 21:05

Hoćeš li tako pisati i o Ronaldu ako Juventus ne uzme LPa u naredne dvije sezone? Jer on je najveća investicija jednog kluba u historiji Italije, a pritome zarađuje više nego što su Del Piero, Nedved, Buffon i Thuram zajedno uzimali u svom primeu? Na stranu marketing, od kojeg će biti velike koristi.Ali šta ako Ronaldo ne isporuči ono zbog čega je doveden, a to nije Serie A, jer to su uzimali sa Higuainom već i to manje više ubjedljivo?! Hoće li investicija od 360M ( ako ostane 4 godine) biti proglašena promašajem ako Juventus ne uzme LPa?
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 31 jul 2018, 21:08

Nece.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 jul 2018, 21:12

Romagnoli13 je napisao/la:Hoćeš li tako pisati i o Ronaldu ako Juventus ne uzme LPa u naredne dvije sezone? Jer on je najveća investicija jednog kluba u historiji Italije, a pritome zarađuje više nego što su Del Piero, Nedved, Buffon i Thuram zajedno uzimali u svom primeu? Na stranu marketing, od kojeg će biti velike koristi.Ali šta ako Ronaldo ne isporuči ono zbog čega je doveden, a to nije Serie A, jer to su uzimali sa Higuainom već i to manje više ubjedljivo?! Hoće li investicija od 360M ( ako ostane 4 godine) biti proglašena promašajem ako Juventus ne uzme LPa?
Kao prvo, Ronaldo donosi puno više od ovoga na terenu. Higuain je bio čisto sportska investicija jer ga i u vlastitoj zemlji mrze, nikakve marketabilnosti on ne donosi.

Kao drugo, čisto sumnjam da će se Ronaldo sakriti protiv svake jake ekipe, a zabijati samo Tottenhamu, Monacu, Sportingu i sl. Ako bude dobit će iste kritike.

Kao treće, niko od njega nije očekivao da on sam osvoji LP nego da ne bude **** protuha i ne smeta na terenu. BUKVALNO osim ako ne zabije gol bio je beskoristan osim u 3-4 utakmice. U LP nema garancija, pogotovo bez VAR-a i sa golom u gostima i ne možeš nikad reći 'e sad osvajamo' i sl. Ali da očekujem od najskupljeg igrača u historiji kluba da bude vođa i najbolji igrač na terenu naravno da da.

Kao četvrto, nemoj molim te ti koji si ga uvijek ismijavao, i za cijenu i za promašaje i za koštanje Messija velikog trofeja itd. sad da ga nešto opravdavaš, pogotovo ne nama koji smo svaku utakmicu gledali.

Eto ga vama i ja ne mogu biti sretniji, taman zabio 50 golova sljedeće godine. :salut:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 jul 2018, 21:17

Ja ne opravdavam Higuaina, u ligi je jedan učinak a u Evropi ili na Mundijalu drugo. On je Milanu potreban zbog ovog prvog. Samo sam pitao hoće li Ronaldo biti popljuvan kvalitetno ako se ne ostvaari ono što je cilj, a to je LPa.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 31 jul 2018, 21:19

Da moras odgovoriti na njegovo pitanje sa Da i Ne opet bi ti odgovor bio Ne i time opet ne gledas isto Higuaina i Ronalda.

Iz tvojih rijeci se vidi averzija prema Higuainu. Nije opravdao cijenu od 90 plus mil koliko je placen ali nije ni bestija za kakvu ga vi smatrate.

I igraci se danas ne vagaju po cijeni. Jer to nije mjerilo.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 jul 2018, 21:20

Romagnoli13 je napisao/la:Ja ne opravdavam Higuaina, u ligi je jedan učinak a u Evropi ili na Mundijalu drugo. On je Milanu potreban zbog ovog prvog. Samo sam pitao hoće li Ronaldo biti popljuvan kvalitetno ako se ne ostvaari ono što je cilj, a to je LPa.
Mi o njemu i pričamo oko LP i rečeno je da će Milanu dobro doći, nikakav problem.

Za Ronalda opet kažem, ne može jedan igrač donijeti sam LP niti je to neko očekivao od Higuaina. Ako on bude mrtvac kao Higuain u 99% utakmica onda da. A neće biti.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 jul 2018, 21:24

IlPrincipino je napisao/la:Da moras odgovoriti na njegovo pitanje sa Da i Ne opet bi ti odgovor bio Ne i time opet ne gledas isto Higuaina i Ronalda.

Iz tvojih rijeci se vidi averzija prema Higuainu. Nije opravdao cijenu od 90 plus mil koliko je placen ali nije ni bestija za kakvu ga vi smatrate.

I igraci se danas ne vagaju po cijeni. Jer to nije mjerilo.
Odgovor bi bio da naravno. Ako Ronaldo bude gubio svaki duel, mašio tonu zicera, bio van forme zadnja 2 mjeseca sezone itd dobit će kritike kao i svako.

Ja nikad nisam negirao da ne volim Higuaina. Ali ja njega ne volim ne iz ličnih razloga nego jer je ovo što govorim dokazao svojim igrama milion puta, ne samo u Juventusu. Averzija nema nikakve veze jer npr. Dybalu volim ponajviše, pa pogledaj šta sam pisao o njemu nekad u Februaru/Martu.

U LP jeste itekakva beštija. Mrtav ozbiljan sam kad kažem da ga džaba ne bi uzeo da više igra u Juventusu.

Možda se ne vagaju Van Dijkovi i slični koje si spomenuo. U Juventusu koji pazi na svaki cent važe se itekako. Pogotovo neko ko je plaćen najbolje u historiji kluba.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 31 jul 2018, 21:28

Slozit cemo se da se ne slazemo ni oko cega jer ce daljnja rasprava biti samo presipanje iz supljeg u prazno. Imas svoje misljenje. Postujem.
PSG are interested in Paulo Dybala. [Momblano]
Idemo prodati i ovo :)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 jul 2018, 21:29

150 miliona i nosi.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 31 jul 2018, 21:34

Cavani i 100 miliona :mrgreen:

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 31 jul 2018, 21:47

Moze za Veratti + Cavani i Cash najmanje 50 e :mrgreen:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 31 jul 2018, 21:48

Meni ni Dybala nema cijenu. Kakav Cavani i bakraci.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 31 jul 2018, 21:49

Romagnoli13 je napisao/la:
IlPrincipino je napisao/la:Izvinite 'kolega ali bulaznite'. Kradja jest ali Milana. Na danasnjem vremenu su dobili napadaca kojeg nece puno platiti i koji reseta na sve strane.

Nije 40ak golova. Najaca ekipa prvenstva koja igra na rezultat a ne na izivljavanje nad protivnicima. I sigurno ekipa koja ne igra najljepsi fudbal.

I sigurno nije najskuplji napadac. Ako on ne vrijedi tih para koliko onda vrijedi Ricarlison ili Virgil Van Dijk ili Mahrez?

Zao mi je Higuaina u svakom pogledu. Sada Milan ima drugog najboljeg napadaca lige.
Upravo ovo. Tako da tih 55 golova u takvoj ekipi je itekako odličan učinak. Što je najvažnije za Milan, Gonzalo je fantastičan u Serie A, 110+ golova u 5 sezona. Prosjek mu je 22 gola po sezoni ili 0.65 po utakmici. Niti u jednoj sezoni u ligi nije išao ispod 16-17 golova čini mi se. Kad se sabere učinak za Real, Napoli i Juventus u ligi, to je preko 220 golova na 360 utakmica, i to je dovoljno pokazatelj koliko može pomoći Milanu da izbori konačno top 4 uligi.
Nemas ti sta ovdje opravdavati Higuaina i prikazivati ga kao dobrog igraca. Higuain je klasa napadac za skoro sve klubove na svijetu. Nije on potreban Milanu da bi se borio za top 4, taj bi bio glavni igrac sve ekipe u Italiji, pa tako i Juventusa. Ali na njegovom mjestu se nalazi najbolji igrac svijeta i jasno je da je morao biti zrtvovan. Higuain je i dalje top klasa za svaki klub u Italiji. Klasa da igra i u Juventusu. Sve ostalo su lazi.

Ali morao je biti zrtvovan.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 jul 2018, 21:54

Higuainu se tražila kuća puno prije Ronalda, jer je i uprava shvatila kakvu su glupost napravili. Sve drugo su priče za malu djecu.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 31 jul 2018, 22:01

According to Momblano Juventus may be forced to sell Dybala and Higuain.
:rol:

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 31 jul 2018, 22:12

Sve je moguce..

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 31 jul 2018, 22:35

Usrali bi i sefa i stanicu akobi otislou tom smjeru...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.