GNK Dinamo Zagreb
Re: Dinamo Zagreb
jacky, koliko ja znam, nek me ispravi neki veležovac, Velež je bio zabranjen 1940.g. Njegova djelatnost je bila ponovno oformljena 1945. Znaci, za to vrijeme, on je na neki način bio u "ilegali".
Slično, ali ne i isto je bilo i sa Zrinjskim. Samo što je kod njega došlo do ponovnog formiranja nakon dužeg perioda.
Slično, ali ne i isto je bilo i sa Zrinjskim. Samo što je kod njega došlo do ponovnog formiranja nakon dužeg perioda.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Govorim za BSK-OFK, na to sam mislio, ne na Dinamo.. Možda je u srpskom pravu drukčije, bojle sam upućen sa hrvatskim pravomjacky09 je napisao/la:O kakvoj promjeni imena.dubrava je napisao/la: Tu je riječ o promijeni imena, a ne osnivanju novog kluba. Tvrtka, firma, pravna osoba, može mijenjati imena koliko ju je volja, ali i dalje će to biti ista osoba (ukoliko obavlja istu djelatnost). Ne može netko naslijediti nekoga ako nema pravni temelj. Ako umre moj ćaća, ne možeš ga ti zakonski naslijediti jer mu nisi sin![]()

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Neznam, nisam baš upućen u to.dubrava je napisao/la:jacky, koliko ja znam, nek me ispravi neki veležovac, Velež je bio zabranjen 1940.g. Njegova djelatnost je bila ponovno oformljena 1945. Znaci, za to vrijeme, on je na neki način bio u "ilegali".
Ali znam da je Velež bio ugašen / zabranjen i 1992. bar sam tako čitao. Neka me netko ispravi ako griješim.
Zrinjski isto tako.. a i Hajduk bi da su ostavili šahovnicu, ali... ponosito su istakli petokraku.
...što je više lome to je volim jače...
Ma shvatio sam da misliš o BSK, samo mi nije jasno zašto lupaš da je to samo promjena imena ako nisi upućen.dubrava je napisao/la: Govorim za BSK-OFK, na to sam mislio, ne na Dinamo.. Možda je u srpskom pravu drukčije, bojle sam upućen sa hrvatskim pravom
Poslije rata su oformili novi klub, znači isto kao Dinamo.
Ma, krivo sam razumio. Ja sam iz devilovog posta shvatio da je BSK osnovan 1945.g. te promijenio ime u OFK Beograd sredinom pedesetih. Na to sam i replicirao. Upravo sad gledam na wiki da je BSK postojao i prije rata. Nisam to znao, tako da nisam upućen i ne mogu išta reći. Kazem ti, ne rezumijem se u srbijansko pravojacky09 je napisao/la:Ma shvatio sam da misliš o BSK, samo mi nije jasno zašto lupaš da je to samo promjena imena ako nisi upućen.dubrava je napisao/la: Govorim za BSK-OFK, na to sam mislio, ne na Dinamo.. Možda je u srpskom pravu drukčije, bojle sam upućen sa hrvatskim pravom

Heheh.. BSK je tata u Srbiji.
Partizan i Zvezda nisu bili ni u planu kada je BSK vladao.
Partizan i Zvezda nisu bili ni u planu kada je BSK vladao.

Evo da ti ne ostane nejasno.dubrava je napisao/la:Govorim za BSK-OFK, na to sam mislio, ne na Dinamo.. Možda je u srpskom pravu drukčije, bojle sam upućen sa hrvatskim pravomjacky09 je napisao/la:O kakvoj promjeni imena.dubrava je napisao/la: Tu je riječ o promijeni imena, a ne osnivanju novog kluba. Tvrtka, firma, pravna osoba, može mijenjati imena koliko ju je volja, ali i dalje će to biti ista osoba (ukoliko obavlja istu djelatnost). Ne može netko naslijediti nekoga ako nema pravni temelj. Ako umre moj ćaća, ne možeš ga ti zakonski naslijediti jer mu nisi sin![]()

Zapravo BSK je ugasen isto kao i Dinamo i ostali klubovi.BSK je ugasen a onda je odluceno da se pravi novi klub koji je imao veoma slican grb,istu boju dresova te "Karaburmu".Zbog toga su mnogi stari navijaci navijali za OFK jer ih je podsecao na BSK te su se opredelili za njih,no mladje narastaje nisu uspeli da privole jer se formiramo mi i komsije tako da smo bili populatni od njih i samim tim vise ljudi je dolazilo da navija za nas.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Bitan je i način kako je osnovan novi isti klub. Riječ je o pravnim finesama koje ni ja kadkad ne razumijem baš, te se razlikuje slučaj do slučaja..jacky09 je napisao/la:Ma shvatio sam da misliš o BSK, samo mi nije jasno zašto lupaš da je to samo promjena imena ako nisi upućen.dubrava je napisao/la: Govorim za BSK-OFK, na to sam mislio, ne na Dinamo.. Možda je u srpskom pravu drukčije, bojle sam upućen sa hrvatskim pravom
Imaš slučaj Igora Cvitanovića koji potražuje od Dinama kao pravnog sljednika Croatije neisplaćena dugovanja. Sud odlučuje da Dinamo Cvitanoviću nije ništa dužan jer nikad nije igrao u Dinamu

Hvala devil

BSK je pravi srpski klub, dok su ova dvojica pravi komunistički režimski klubovi s ponositom petokrakom i dan danas na grbu, a i ime je razumljivo.
@dubrava
Ma sve je to izmješano.
Cvitanović kao legenda kluba treba da dobije sve zarađeno pa makar nas ukidali u međuvremenu 50 puta. Žalosno je da uopće mora do suda doći.. ali Mamići su to.
@dubrava
Ma sve je to izmješano.
Cvitanović kao legenda kluba treba da dobije sve zarađeno pa makar nas ukidali u međuvremenu 50 puta. Žalosno je da uopće mora do suda doći.. ali Mamići su to.
Upravo to, žalosno. Ikona kluba, a postupaju prema njemu kao odbačenoj krpi...jacky09 je napisao/la:Cvitanović kao legenda kluba treba da dobije sve zarađeno pa makar nas ukidali u međuvremenu 50 puta. Žalosno je da uopće mora do suda doći.. ali Mamići su to.
Jedan razlog više da se ustraje u nakani da se Mamića izbaci iz kluba.dubrava je napisao/la: Upravo to, žalosno. Ikona kluba, a postupaju prema njemu kao odbačenoj krpi...
Sammir: Za svaki gol Mamić mi daje po 500 eura, ali za Hajduk i Villarreal dobio sam duplo!
ZAGREB - Postalo je prečesto da bi bilo slučajno. Sammir je trenutno najbolji veznjak s HR putovnicom. Ma koliko se ta konstatacija možda neće svidjeti izborniku Biliću, a i onim “umjetnicima” koji ukrašavaju zidove igrom riječi i rasističkim uvredama na račun Dinamove desetke. Sezona je još mlada, a Sammir ima 14 pogodaka na kontu. To je egzaktni podatak...
- Nije loše za veznog igrača. Šta vi kažete - smijao se nakon što je s dva gola i dvije asistencije torpedirao Istru. Prema internom dogovoru Zdravko Mamić svaki njegov gol honorira sa 500 eura. Dakle, spremio je u džep već sedam tisuća...
- Malo više. Za golove protiv Villarreala i Hajduka dobio sam duplu premiju.
Zasluženo. Dobro da se u dio dogovora nije uključilo honoriranje asistencija... Od nedjelje je na vrhu liste strijelaca HNL-a.
- E, to je već nešto.
Apsolutno, ali ne dovoljno da bi se priključio sunarodnjaku Eduardu u reprezentaciji...
- Gledat ću na televiziji i navijati za naše.
Nije htio ulaziti dublje u seciranje, ali vidi se da nije ravnodušan prema zaobilaženju izbornika. Očito ne zna što još treba napraviti da dobije poziv.
- Igram najbolju sezonu karijere. Dobro guramo u Europskoj ligi, a evo od nedjelje smo i prvi na ljestvici.
To je melem na ranu koja se stvorila na Tuombi u četvrtak.
- Bilo je teško igrati. Šteta zbog rezultata, jer imali smo svoje šanse.
Vaha je bio prilično ogorčen.
- Zahtijevao je da se iskupimo protiv Istre. To smo i napravili.
Može li ovakav Paok uzet bod u dvije utakmice Villarrealu.
- Ne može. Ali, pustite sada njih. Ako mi dobijemo dvije utakmice s Bruggeom, to će biti dovoljno.
Teško da će s takvom formom ostati i nakon prosinca u Maksimiru. Nije se dao navući...
- Ne znam ništa o ponudama. Pitajte Zdravka i mog menadžera Sliškovića za takve stvari. Osobno sam pred sebe stavio cilj da osvojim sve što se može osvojiti u Hrvatskoj, a u Europi da odemo preko prosinca. Za sve ostalo ne želim ni znati, a niti me zanima - iskren je Sammir.
ZAGREB - Postalo je prečesto da bi bilo slučajno. Sammir je trenutno najbolji veznjak s HR putovnicom. Ma koliko se ta konstatacija možda neće svidjeti izborniku Biliću, a i onim “umjetnicima” koji ukrašavaju zidove igrom riječi i rasističkim uvredama na račun Dinamove desetke. Sezona je još mlada, a Sammir ima 14 pogodaka na kontu. To je egzaktni podatak...
- Nije loše za veznog igrača. Šta vi kažete - smijao se nakon što je s dva gola i dvije asistencije torpedirao Istru. Prema internom dogovoru Zdravko Mamić svaki njegov gol honorira sa 500 eura. Dakle, spremio je u džep već sedam tisuća...
- Malo više. Za golove protiv Villarreala i Hajduka dobio sam duplu premiju.
Zasluženo. Dobro da se u dio dogovora nije uključilo honoriranje asistencija... Od nedjelje je na vrhu liste strijelaca HNL-a.
- E, to je već nešto.
Apsolutno, ali ne dovoljno da bi se priključio sunarodnjaku Eduardu u reprezentaciji...
- Gledat ću na televiziji i navijati za naše.
Nije htio ulaziti dublje u seciranje, ali vidi se da nije ravnodušan prema zaobilaženju izbornika. Očito ne zna što još treba napraviti da dobije poziv.
- Igram najbolju sezonu karijere. Dobro guramo u Europskoj ligi, a evo od nedjelje smo i prvi na ljestvici.
To je melem na ranu koja se stvorila na Tuombi u četvrtak.
- Bilo je teško igrati. Šteta zbog rezultata, jer imali smo svoje šanse.
Vaha je bio prilično ogorčen.
- Zahtijevao je da se iskupimo protiv Istre. To smo i napravili.
Može li ovakav Paok uzet bod u dvije utakmice Villarrealu.
- Ne može. Ali, pustite sada njih. Ako mi dobijemo dvije utakmice s Bruggeom, to će biti dovoljno.
Teško da će s takvom formom ostati i nakon prosinca u Maksimiru. Nije se dao navući...
- Ne znam ništa o ponudama. Pitajte Zdravka i mog menadžera Sliškovića za takve stvari. Osobno sam pred sebe stavio cilj da osvojim sve što se može osvojiti u Hrvatskoj, a u Europi da odemo preko prosinca. Za sve ostalo ne želim ni znati, a niti me zanima - iskren je Sammir.
Devil je napisao/la:dubrava je napisao/la:[quote="jacky09HŠK Građanski je osnovan 1911., 1945. je klubu zabranjen rad jer nije bio Titov klub kao Hajduk..amertiger je napisao/la: -Ali mi smo stariji od njih, zar ne tata?
-Zapravo, Hajduk su osnovali Splitski studenti 1911., dok je Dinamo osnovala KPJ 1945.
amertiger je napisao/la:
E, ovo i nije točno, s pravnog gledištaGrađanski kao klub je rasformiran 1945.g. te je ubrzo osnovano Sportsko drustvo Dinamo. To sportsko društvo je brojilo još, uz nogomet, i atletiku, šah, još par sportova koje sam zaboravio i neke druge manje sportove da se tako izrazim.
Činjenica jest da je većina igrača Građanskog nastavila igrati u Dinamu(što nema toliko veliku težinu), ali PRAVNO gledano, Dinamo je potpuno novi klub, osnovan 1945.godine, odlukom tadašnje partije.
Pitaj Igora cvitanovića za koga je igraoako me razumijes na sta mislim
Da ali Dinamo nasledjuje uspehe Gradjanskog koji je uzeo neki 4-5 titula ne znam tacno u Kraljevini Jugoslaviji,te su sada te titule priznate Dinamu.Stoji da je Gradjanski rasformiran i da je osnovan Dinamo ali ipak zbog nastavka tradicije mnogi smatraju da je Dinamo osnovan 1911.
Nesto slicno kao sa BSK-om i OFK Beogradom koji je takodje osnovan 1945.godine,sredinom 50-ih promenio ime u OFK Beograd ali je pravni naslednik BSK-a.
Ja bih samo zamolio da mi se rijeci ne ubaciju u usta jer ja ovo nikad nisam rekao niti cu reci, ovo ko je napisao nema nikakve veze sa mnom, sto neko ne zna citirati njegov problem ali nek ovo ispravi jer ovo ja nisam napisao (boldirano)
Mes Que Un Club
Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh. Lapsus kod citiranja. Zna se da sam replicirao na post jacky09-a..amertiger je napisao/la: Ja bih samo zamolio da mi se rijeci ne ubaciju u usta jer ja ovo nikad nisam rekao niti cu reci, ovo ko je napisao nema nikakve veze sa mnom, sto neko ne zna citirati njegov problem ali nek ovo ispravi jer ovo ja nisam napisao (boldirano)
Pogledaj stranicu prije pa ćeš vidjeti..
DINAMO 69. NA SVIJETU
Dinamo je napredovao na ljestvici najboljih klubova svijeta koju izdaje međunarodni Institut za povijest i statistiku nogometa. Modri se nalaze na 69. mjestu sa 139 osvojenih bodova i time su vodeći hrvatski klub. Splitski Hajduk kojeg u kolovoškom izdanju nije bilo među najboljih 350 klubova svijeta sad je na 135. mjestu, a Šibenik na podjeli 287. mjesta sa 74 boda.
LJESTVICA NAJBOLJIH:
1. FC Internazionale Milano 300
2. FC Barcelona 279
3. FC Bayern München 260
4. Chelsea FC London 232
5. Club Estudiantes de La Plata 231
6. Liverpool FC 227
7. Club Atlético de Madrid España 224
8. RSC Anderlecht Belgique 221
9. SC Internacional Porto Alegre 221
10. AS Roma 216
…
69. NK Dinamo Zagreb 139
…
72. Manchester City FC 136
…
88. Glasgow Rangers FC 129
…
89. BV Borussia Dortmund 128
…
94. VfL Wolfsburg 125
…
101. TSV Bayer 04 Leverkusen 122
…
108. Everton FC 120
…
115. FC Schalke 04 118
…
135. NK Hajduk Split 109
…
287. NK Šibenik 74
Velika gluposti, ali eto.
Liverpool 6., Anderlecht 8., Manchestera nigdje u prvih 10..
Dinamo je napredovao na ljestvici najboljih klubova svijeta koju izdaje međunarodni Institut za povijest i statistiku nogometa. Modri se nalaze na 69. mjestu sa 139 osvojenih bodova i time su vodeći hrvatski klub. Splitski Hajduk kojeg u kolovoškom izdanju nije bilo među najboljih 350 klubova svijeta sad je na 135. mjestu, a Šibenik na podjeli 287. mjesta sa 74 boda.
LJESTVICA NAJBOLJIH:
2. FC Barcelona 279
3. FC Bayern München 260
4. Chelsea FC London 232
6. Liverpool FC 227
10. AS Roma 216
…
69. NK Dinamo Zagreb 139
…
…
…
…
94. VfL Wolfsburg 125
…
…
108. Everton FC 120
…
115. FC Schalke 04 118
…
135. NK Hajduk Split 109
…
287. NK Šibenik 74
Liverpool 6., Anderlecht 8., Manchestera nigdje u prvih 10..

- dr.van nostrand
- Kontakt:
tabela na kojoj Bayern 3 najbolji klubjacky09 je napisao/la:DINAMO 69. NA SVIJETU
LJESTVICA NAJBOLJIH:
2. FC Barcelona 279
3. FC Bayern München 260
4. Chelsea FC London 232
6. Liverpool FC 227
10. AS Roma 216
…
69. NK Dinamo Zagreb 139
…
…
…
…
94. VfL Wolfsburg 125
…
…
108. Everton FC 120
…
115. FC Schalke 04 118
…
135. NK Hajduk Split 109
…
287. NK Šibenik 74

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Bayern je prošle sezone uzeo prvenstvo i kup, i igrao finale LP.dr.van nostrand je napisao/la: tabela na kojoj Bayern 3 najbolji klubfali tu iza njega odmah Lyon, Schalke 04 itd.....
Naravno da zaslužuje 3. mjesto.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma ove liste se mogu okačiti mačku o rep. Prava snaga kluba je na terenu, a ne na ovim smiješnim listama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- dr.van nostrand
- Kontakt:
pa trebao je biti 3 na tabeli u maju ili junu , a ne sada , jer trenutno nikako ne stoje dobro..
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Pa računa se sve.. između ostalog i rezultati u prošloj sezoni, trenutno stanje itd.dr.van nostrand je napisao/la:pa trebao je biti 3 na tabeli u maju ili junu , a ne sada , jer trenutno nikako ne stoje dobro..
Ali slažem se da je ova lista što izdaje ovaj institut presmiješna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.