FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 03 avg 2018, 02:14

E jbg, jarane! Skontaj se sto prije, liga je tek pocela i sve je jos u igri, nemoj i to da nam useres cim je krenulo..

https://sportsport.ba/fudbal/kako-vrati ... iti/285456
Bahati, bahati Željkan!
1946

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 03 avg 2018, 02:15

AlfredNobel je napisao/la:Gdje su ovi moderatori, što ne pročiste ovu temu? Pa ebo vas dan, gledaj šta je provokatora i novih nickova, pometite ova vnago.

Nama malo fali da se nabrijemo i to je tako. Znao sam da ne možemo proći, da se ne lažemo, ali sam se u dubini duše nadao, jer koji navijač se ne nada?

Ljudi moji, znate li vi šta je Atalanta? Ko ne zna, onda je bolje neka ne piše. Ima more ljudi, kao što sam ja, koji prate detaljnije fudbalni i koji uživaju u tome, a imaš ove nekakve fakine koji ne zna nijednog igrača Atalante, čak ni Gasperinija, pa nađe i pametuje kako je Atalanta prosječan klub. Jeste, prosječna i ispodprosječna je bila sve do kada nije došao Gasperini, koji je stvorio ovu mašineriju. Ljudi su dobijali Romu, Milana, Evertona, mučili Juve i Borussiju itd. To je ekipa koja igra ubjedljivo najljepši fudbal u Italiji, koja ima strašnog Gomesa koji se povezivao s nekim od najvećih klubova svijeta, pa onda strahovit Hatebouera, Toloia, Duvana, Barrowa, Masiela, De Rona, Iličića itd. Prodaju igrače za 30 miliona, nisu mijenjali puno ekipu od prošle sezone, samo Petagna i Cristante su otišli.

FKS je hrpa terminskih igrača u poređenju s njima.. Brutalna ekipa koja nam je pokazala kakav se monstrumski fudbal igra u ligama petice. Upratite i ovu sezonu sad malo glede Atalante, vidjećete šta ljudi rade.. Nemojte biti mutanti i komentarisati nešto u šta niste upućeni.

Ja pratim fudbal i u fudbalu sam, možda i više nego ti. Ne kažem da su karna od ekipe ali nije Atalanta nikakva ekipa koja se nije mogla proći, pogotovo poslije pozitivnog rezultata tamo. Po meni pogrešno postavljena igra i letargičnost kod igrača.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 avg 2018, 02:17

Da se sastavilo najboljih 11 iz nase lige opet bi ispali od Atalante. To naravno ne umanjuje ovu sramotu nasih amatera, ali treba malo realnosti jbg ti.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 03 avg 2018, 02:22

joker90 je napisao/la:Da se sastavilo najboljih 11 iz nase lige opet bi ispali od Atalante. To naravno ne umanjuje ovu sramotu nasih amatera, ali treba malo realnosti jbg ti.
Ja pratim aktivno Seriju A, imala je Atalanta dobrih kikseva u igri u prošloj sezoni. Ja tvrdim da se je Atalanta mogla proći ali to je moj point of view. U meč se je ušlo preoprezno, pi..asto i sa pogrešnom formacijom.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 avg 2018, 02:27

Koliko provaljivanja Tito medeni.. Kakvo tjeranje, koga tjerate, ne kontam? Nismo mogli napraviti dva pasa, napraviti tranziciju, Gasperini im skrenuo pažnju na kontre, a tek kad nam izađu na presing i malo stisnu, nema boga da išta možeš. Sramota je što nije bilo veće želje, ali nije ni do toga. Lako je pričati sa tribina, jer svako ko je ikad igrao fudbal malo ozbiljnije, zna koliko je teško kada dođe neuporedivo bolji od tebe, a ti pokraj njega kao žalosna vrba, uradio bi nešto, ali ne mozeš kad si poklopljen i ne možeš do lopte doći, a kamoli šta više. Tako je bilo i večeras.. Kao da oni ne bi voljeli da su mogli nešto napraviti, izraditi koju akciju i ošutati više puta, ali ne ide, jer je protivnik bolji jedno 20 puta od tebe.

Kako to ne kontate? Nije Atalanta Vardar, pa da se nadigravaš nešto. I šta je tu kriv Husref? On da je bilo šta drugačije uradio, to bi isto završilo. Nije čovjek napravio nijednu grešku, niti je za nešto kriv. Isto tako, Ahmetović bio najborbeniji i jedini koji je nešto pokušavao i dođe lik i napiše "Ahmetović klupa".. Isto važi i za Velkoskog, bio je solidan.
Ja ne znam jesam li ja lud ili je ovaj raja toliko fudbalski glupa i neupućena? Stvarno mi neki komentari znaju živce povući..

@Vratnik10
Da te nešto zamolim.. Molim te nemoj se provaljivati, eto molim te. Dokaz koliko detaljno pratiš fudbal i koliko si racionalan su ovi tvoji postovi, koji su besmisleni. Ako već nisi upratio, pogledaj malo rezultate i igre Atalante u prethodnoj sezoni. Mi njih nismo ni u snu mogli uzeti, druga stvar je to što smo se potajno nadali i Atalantu gledali kroz prizmu prve tekme. Nikakva druga igra i taktika Husrefa ne bi pomogla.

I molim vas nemojte me citirati ako ćete lupati gluposti. Ne mogu ja milion puta pisati neke činjenice i opet mi dođe lik i buba gluposti. Imate internet, pa guglajte do mile volje.. Najviše se mrzim raspravljati sa likovima koji su laici i koji nemaju zdravog razuma. Da je više @skoroalena i sličnih persona na ovoj temi, koji prate fudbal, bilo bi divota za diskutovati. Ovako..
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 03 avg 2018, 02:30, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 03 avg 2018, 02:28

E pa bas je Atalanta ekipa koja se nije mogla proci, samo pokazuje koliko je nas fudbal u provaliji. Atalanta je jedan od najboljih klubova u Italiji (odmah poslije dobro poznatih velikana) i veoma organizovan klub, imaju tu par igrača koja su svjetska klasa, prije svega mislim na Papua, on je pokazao zasto je najbolji igrač Atalante a i jedan od najboljih na svojoj poziciji u Seriji A.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 03 avg 2018, 02:33

AlfredNobel je napisao/la:Koliko provaljivanja Tito medeni.. Kakvo tjeranje, koga tjerate, ne kontam? Nismo mogli napraviti dva pasa, napraviti tranziciju, Gasperini im skrenuo pažnju na kontre, a tek kad nam izađu na presing i malo stisnu, nema boga da išta možeš. Sramota je što nije bilo veće želje, ali nije ni do toga. Lako je pričati sa tribina, jer svako ko je ikad igrao fudbal malo ozbiljnije, zna koliko je teško kada dođe neuporedivo bolji od tebe, a ti pokraj njega kao žalosna vrba, uradio bi nešto, ali ne mozeš kad si poklopljen i ne možeš do lopte doći, a kamoli šta više. Tako je bilo i večeras.. Kao da oni ne bi voljeli da su mogli nešto napraviti, izraditi koju akciju i ošutati više puta, ali ne ide, jer je protivnik bolji jedno 20 puta od tebe.

Kako to ne kontate? Nije Atalanta Vardar, pa da se nadigravaš nešto. I šta je tu kriv Husref? On da je bilo šta drugačije uradio, to bi isto završilo. Nije čovjek napravio nijednu grešku, niti je za nešto kriv. Isto tako, Ahmetović bio najborbeniji i jedini koji je nešto pokušavao i dođe lik i napiše "Ahmetović klupa".. Isto važi i za Velkoskog, bio je solidan.
Ja ne znam jesam li ja lud ili je ovaj raja toliko fudbalski glupa i neupućena? Stvarno mi neki komentari znaju živce povući..

@Vratnik10
Da te nešto zamolim.. Molim te nemoj se provaljivati, eto molim te. Dokaz koliko detaljno pratiš fudbal i koliko si racionalan su ovi tvoji postovi, koji su besmisleni. Ako već nisi upratio, pogledaj malo rezultate i igre Atalante u prethodnoj sezoni. Mi njih nismo ni u snu mogli uzeti, druga stvar je to što smo se potajno nadali i Atalantu gledali kroz prizmu prve tekme. Nikakva druga igra i taktika Husrefa ne bi pomogla.
Eto nek se ti ne provaljuješ i nek si ti smislen. Napravi ti od Atalante Barcelonu... 7 mjesto u seriji A prošle sezone, i šta? Niko ne tvrdi da su oni bezveze ekipa ali možda sa malo drugačijim pristupom igri i formacijom, možda su se mogli proći. A ako si gledo i bio na tekmi nocas niko se nije nadigravo niti pokušavo nadigravati s Atalantom. Oni su se nadigravali s nama jer su se naši bezmudi igrači pogubili totalno. Koliko poznaješ fudbal govori činjenica da tvrdiš da Husref ne snosi odgovornost za poraz od 0:8, on je tebi još uvijek kralj. Pa cjeli istok je zviždo na kraju prvog. Dalje, ti bi nabijo na qrac raju što je razgulila poslije prvog. Ja sam bio na tekmi ali razumijem ih. Koga su trebali ostati gledati, golmana što im srednji prst diže? A tamo je bilo očeva s djecom što su možda od nečeg otkinuli da bi karte platili. Pa i meni je teško onu bruku od igre bilo gledati. Besmisleno je da ulazim dalje diskusije s takvim znalcem.
Zadnja izmjena: Vratnik10, dana/u 03 avg 2018, 03:02, ukupno mijenjano 1 put.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 avg 2018, 02:52

Vratnik10 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Koliko provaljivanja Tito medeni.. Kakvo tjeranje, koga tjerate, ne kontam? Nismo mogli napraviti dva pasa, napraviti tranziciju, Gasperini im skrenuo pažnju na kontre, a tek kad nam izađu na presing i malo stisnu, nema boga da išta možeš. Sramota je što nije bilo veće želje, ali nije ni do toga. Lako je pričati sa tribina, jer svako ko je ikad igrao fudbal malo ozbiljnije, zna koliko je teško kada dođe neuporedivo bolji od tebe, a ti pokraj njega kao žalosna vrba, uradio bi nešto, ali ne mozeš kad si poklopljen i ne možeš do lopte doći, a kamoli šta više. Tako je bilo i večeras.. Kao da oni ne bi voljeli da su mogli nešto napraviti, izraditi koju akciju i ošutati više puta, ali ne ide, jer je protivnik bolji jedno 20 puta od tebe.

@Vratnik10
Eto nek se ti ne provaljuješ i nek si ti smislen. Napravi ti od Atalante Barcelonu... 7 mjesto u seriji A prošle sezone, pa šta. A ako si gledo i bio na tekmi nocas a izgleda da nisi, niko se nije nadigravo niti pokušavo nadigravati s Atalantom. Koliko poznaješ fudbal govori činjenica da tvrdiš da Husref ne snosi odgovornost za poraz od 0:8. Besmisleno je u svaku drugu diskusiju s tobom ulazit.
Husref snosi odgovornost za 2:2 u prvoj utakmici. Jednom si nešto postavio, ako je upalilo, što ne bi opet? Samo što su oni sad došli uozbiljeni, ispravili ono što su griješili i dali nam 8. Sve ono što je ušlo iz 5 metara, tamo smo očistili svaki put. A sad je psihički pad bio očit nakon 0:2. Neće im garant u svlačionici reći "e, ako primite 2 za 10min, igrajte ko da je 0:0." Ni za taj psihički pad ne može biti kriv. Čuj 7 mjesto pa šta? Pa bolan ne bio Benevento bi 5 dao svakom iz naše lige. Ne kontam likove poput tebe koji umišljaju da su manje razlike između nas i takvih ekipa iz liga 5. Njima 15 da je trebalo dali bi nam.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 avg 2018, 02:59

Vratnik10 je napisao/la:

@Vratnik10
Eto nek se ti ne provaljuješ i nek si ti smislen. Napravi ti od Atalante Barcelonu... 7 mjesto u seriji A prošle sezone, pa šta. Niko ne tvrdi da su oni bezveze ekipa ali možda sa malo drugačijim pristupom igri i formacijom, mogli su se proći. A ako si gledo i bio na tekmi nocas (a ja bih reko da nisi) niko se nije nadigravo niti pokušavo nadigravati s Atalantom. Oni su se nadigravali s nama jer su se naši bezmudi igrači pogubili totalno. Koliko poznaješ fudbal govori činjenica da tvrdiš da Husref ne snosi odgovornost za poraz od 0:8. Besmisleno je u svaku drugu diskusiju s tobom ulazit.
Jao kakav debil, ne mogu vjerovati.. :lol:

Prva stvar.. Bio na utakmici, a ne vidim kako si zaključio da nisam? Ali, nejse..

Druga stvar.. Atalanta i jeste svemirski brod za sve klubove iz našeg podneblja. Mi da smo imali 0:3 iz prvog meča, opet bi ga glabali, zato što su KVALITETNIJI. Sve izanalizirali, pripremili, vidjeli sve naše mane i vrline. Igrali sve najbolji igrači, a nisu skoro ništa mijenjali u odnosu na prošlu sezonu, samo im je falio Iličić večeras. Znaš li ti koja je razlika između mentaliteta, fizičke i taktičke spreme, kvaliteta samih igrača Atalante i FKS? Pa mi ne znamo gdje gonimo, samo zato što su oni prejaki. Prejaki su za nas na presingu, skoku, sve im je kao pod koncano organizovano. Zna se ko, kad i šta radi, nema lutanja po terenu.. Pa da dođu "bijesni" i napaljeni i da su bili u većem zaostatku, opet bi napravili dar-mar, jer su brutalni.

Treća stvar.. Gdje stoji to za Husrefa? I on snosi dio odgovornosti, ali on ništa nije mogao uraditi pa da bude druga situacija. Kad shvatite šta znači igrati protiv kluba iz liga petice i ekipom koja igra najljepši fudbal u Italiji i ekipom koja je pobjeđivala Romu, Evertona i Milana, na muke stavljala Juve i Borussiju, biće vam lakše. Do tada mislite da je FKS moglo nešto uraditi.. Da su tu Duljević, Benko, Cimirot, Stepanov i ostala garda, opet bi bila pušiona.

I da završimo ovu diskusiju, ne da mi se..

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 avg 2018, 03:03

I ovo mi je glupo vala "klub poput Sarajeva", "klub našeg renomea ne smije ovo...". Ljudi, šta smo to mi? U jednom qrcu od lige mi smo prosječna kitica od ekipe. Treća mjesta su nam svakodnevnica, nismo najtrofejniji u državi. Najbolji smo bili za vrijeme države koja više ne postoji, koja je sama po sebi bila fudbalska nacija. Poslije rata se nismo snašli u onim projekat ligama, pa se nakon ujedinjenja opet nismo snašli kako treba, dobili pare i nismo ih iskoristili... I sad mi treba da se ibretimo što nas je jedna Atalanta nabušila? Isto da se Tahiti zapitaju što su im Španci dali 10 na Kupu konfederacija 2013., to je otprilike jednak omjer snaga. Najveća žalost je što su nam igrači profesionalci i uzimaju masne pare za ovo. Krajnje je vrijeme da se liga proglasi amaterskom. Igramo na kaljužama pred prosječno 2 hiljade ljudi, svaki izlet u Evropu nas neko napraši po 5-6 razlike (govorim o svim klubovima). Historija je tu kao spomen na neka bolja vremena, al to što smo u vakat bili egal s Mančesterom ne znači da sad ne smijemo sebi dopustit da nas Atalanta napuni do vrha.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 03 avg 2018, 03:04

AlfredNobel je napisao/la:
Vratnik10 je napisao/la:

@Vratnik10
Eto nek se ti ne provaljuješ i nek si ti smislen. Napravi ti od Atalante Barcelonu... 7 mjesto u seriji A prošle sezone, pa šta. Niko ne tvrdi da su oni bezveze ekipa ali možda sa malo drugačijim pristupom igri i formacijom, mogli su se proći. A ako si gledo i bio na tekmi nocas (a ja bih reko da nisi) niko se nije nadigravo niti pokušavo nadigravati s Atalantom. Oni su se nadigravali s nama jer su se naši bezmudi igrači pogubili totalno. Koliko poznaješ fudbal govori činjenica da tvrdiš da Husref ne snosi odgovornost za poraz od 0:8. Besmisleno je u svaku drugu diskusiju s tobom ulazit.
Jao kakav debil, ne mogu vjerovati.. :lol:

Prva stvar.. Bio na utakmici, a ne vidim kako si zaključio da nisam? Ali, nejse..

Druga stvar.. Atalanta i jeste svemirski brod za sve klubove iz našeg podneblja. Mi da smo imali 0:3 iz prvog meča, opet bi ga glabali, zato što su KVALITETNIJI. Sve izanalizirali, pripremili, vidjeli sve naše mane i vrline. Igrali sve najbolji igrači, a nisu skoro ništa mijenjali u odnosu na prošlu sezonu, samo im je falio Iličić večeras. Znaš li ti koja je razlika između mentaliteta, fizičke i taktičke spreme, kvaliteta samih igrača Atalante i FKS? Pa mi ne znamo gdje gonimo, samo zato što su oni prejaki. Prejaki su za nas na presingu, skoku, sve im je kao pod koncano organizovano. Zna se ko, kad i šta radi, nema lutanja po terenu.. Pa da dođu "bijesni" i napaljeni i da su bili u većem zaostatku, opet bi napravili dar-mar, jer su brutalni.

Treća stvar.. Gdje stoji to za Husrefa? I on snosi dio odgovornosti, ali on ništa nije mogao uraditi pa da bude druga situacija. Kad shvatite šta znači igrati protiv kluba iz liga petice i ekipom koja igra najljepši fudbal u Italiji i ekipom koja je pobjeđivala Romu, Evertona i Milana, na muke stavljala Juve i Borussiju, biće vam lakše. Do tada mislite da je FKS moglo nešto uraditi.. Da su tu Duljević, Benko, Cimirot, Stepanov i ostala garda, opet bi bila pušiona.

I da završimo ovu diskusiju, ne da mi se..
Debilna ti je familija kretenu jedan.

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 03 avg 2018, 03:06

Ali primiti 8 komada, pa jbt toliko golova ne bude u jednom citavom kolu ove nase jadne lige, neki klubovi za citavu sezonu ne zabiju 8 golova ,Vitez je zabio 9 golova kad je ispadao. Kakav sok jbt od senzacije u Bergamu do toga da nam se svi smiju to je samo nama svojstveno.
Zadnja izmjena: Asimetric, dana/u 03 avg 2018, 03:18, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 avg 2018, 03:16

@Vratnik10
Mudro veoma..

Pa kakve veze ima što dijele letke i promovišu određeni događaj, a ne znaju ko s kim igra? Znači, da bi izvršili određenu promociju, trebaju da budu eksperti fudbala? Sram ih bilo, trebali su s Poturom na časove učenja prve postave Atalante. Jao mati draga.. Odoh na spavanje, dosta filovanja ovim glupostima. :lol:
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 03 avg 2018, 03:24, ukupno mijenjano 1 put.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 03 avg 2018, 03:18

Bice je.ben ovaj Gomez kad poraste :hmmmmm:
1946~

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 03 avg 2018, 03:22

Al najjaci su mi ovi sto su ubjedjeni u prolaz dalje bili i sad oni kao razocarani... :facepalm:
1946~

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 avg 2018, 03:53

Asimetric je napisao/la:Ali primiti 8 komada, pa jbt toliko golova ne bude u jednom citavom kolu ove nase jadne lige, neki klubovi za citavu sezonu ne zabiju 8 golova ,Vitez je zabio 9 golova kad je ispadao. Kakav sok jbt od senzacije u Bergamu do toga da nam se svi smiju to je samo nama svojstveno.
Poređenje :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 03 avg 2018, 04:24

E cuj izvinjenje... Yebo te otac u pakas i tebe i onoga ko te ostavi da branis.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 avg 2018, 06:09

Ako ništa u po' frke na ESPN prilog o spektaklu sa Balkana. Svaka reklama je dobra reklama. :kafa:
Samo Saraj'vo.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 03 avg 2018, 06:39

Normalno da ces izgubiti kad si se vec predao i prije utakmice. P.i.c.k.e. Subotica izbaci Spartu a mi bi primili petardu. Sramota. Izbite kompleks nizevrijednosti.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 avg 2018, 06:40

Sta je bilo bilo je FK SARAJEVO SE VOLI I DANAS I JUCE I SUTRA.
Ljudi nam dali 8 golova pa sta, Atlanta nije litex ni bazel vec ekipa koja svake hodine igra od 2 do 4 utakmice nekad i vise sa juventusom milanom interpm romom napolijem skim mi igramo protiv **** zrinjskog i vase miskina. Ljudi mi igramo sa goskom sb radnikom kaknjom pa na tim stadionima ljudi nemaju za najlon da zastru da se nevide ljudi kako piju kahvu na balkonu covjek puco iz pistolja slavio go, ovce pasi i tako to. Mi igramo na stadionima gdje kad kap kise padne bude blato do koljena.

Dinamo bi fazovo 6 golova u dvije utakmice od atlante. Znaci naj jaci klub iz ex yugo drzave.

Mi moramo bit svjesni i srbi i hrvati i bosnjaci da je bosna jedinstvena i jedina domovina i da ne dozvoljavamo politicarima danas sisaju po celavoj glavi.

Svi stadioni kad budi imali travu kao sad na sugi il zenici
Kad budu nadkrivene trebine
Kad se bude igrac kupovo od 1 milion €
I kad omladinske pogone budu ljudi vodili koji imaju iskustva po spani njemackoj skotskoj holandi

E tad mimozemo ocekivat neku grupu, prem da i tad moras imat mnogo srece posto atlanta walsburg everton i takve ekipe bi poderale dinamo a ne nas.

Istjerat rupu bojana dat sve pare od ulaznica i dovest Delaca ili nesto slicno njemu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 22 gosta.