Najbolje belgijske igrače su proizvele Holandija i Francuska.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
BH klubovi u UEFA takmičenjima 2018./19.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- LAZARUS2000
- Kontakt:
Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2018./19.
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
- JohnCleese
- Kontakt:
Cekaj, pa zar nisu neredi na mecu Dinama i CZ poceli mijenjati drustvo od Triglava do Gevgelije ?High je napisao/la:Meni su najkrvaviji ovi što bi društvo mijenjali počevši od fudbala.wobly92 je napisao/la:Evo iznađeno je rješenje, dajite djeci da piju mlijeka i sirutke pogotovo i imaćemo sutra Hazarde, Coutinhe i Dybale.
Za Messije i Ronalde moraju hamura jesti.
Sad kontam što je Modrić onako dobar, čuvao ovčice, planinski zrak, ovčiji sir i mlijeko, pa to je tajna, bravo!
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
tacno to pokusavam da kazem, kvalitetnim strancima nismo ni u primisli.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
ev celik valjda izadje na hajr sa ovim turcinom, pocinju izgleda neku akademiju
Zarathustra
Od koga će ovdje nešto naučiti? Omladinske kategorije su dom za udomljavanje "legendi" koje nisu sposobne ništa drugo raditi nakon kraja aktivne karijere, "hajd daj ga makar da vodi djecu". Tako se na to kod nas gleda.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
Ali nisu fudbal. Već mimikrija politike i društva.JohnCleese je napisao/la:Cekaj, pa zar nisu neredi na mecu Dinama i CZ poceli mijenjati drustvo od Triglava do Gevgelije ?High je napisao/la:Meni su najkrvaviji ovi što bi društvo mijenjali počevši od fudbala.wobly92 je napisao/la:Evo iznađeno je rješenje, dajite djeci da piju mlijeka i sirutke pogotovo i imaćemo sutra Hazarde, Coutinhe i Dybale.
Za Messije i Ronalde moraju hamura jesti.
Sad kontam što je Modrić onako dobar, čuvao ovčice, planinski zrak, ovčiji sir i mlijeko, pa to je tajna, bravo!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
A yebo mater kad dođu pametovati ovdje, pogotovo obaj @Vuchevich
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Nije ovo tema 'PL prepucavanja', tamo mozes srati do mile volje i trolati. Ovdje makar nesto korisno napisi.Rokoko87 je napisao/la:A yebo mater kad dođu pametovati ovdje, pogotovo obaj @Vuchevich
On nam iz neke vukojebine objašnjava šta bismo mi trebali.Vucevich je napisao/la:Nije ovo tema 'PL prepucavanja', tamo mozes srati do mile volje i trolati. Ovdje makar nesto korisno napisi.Rokoko87 je napisao/la:A yebo mater kad dođu pametovati ovdje, pogotovo obaj @Vuchevich
E živote
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Druže,,proizvela ih je Belgija..samo tamo su dostigli afirmaciju..kao djeca su bili u domaćim fudbalskim akademijama,gdje su sa njima radili njihovi domaći stručnjaci.Ne da mi se guglati i tražiti tekst koji ukratko piše "naši skauti su iz svih krajeva Belgije vidjeli perspektivne mlade igrače-čitaj djecu,fudbalske škole ih uzele pod svoje sa treningom školovanjem vaspitanjem i svim što ide uz to" čak su i naglasili da su okrenuli list poslije generacije sa Mpenzom i ekipom koju smo i mi rasuli kao gostiLAZARUS2000 je napisao/la:Najbolje belgijske igrače su proizvele Holandija i Francuska.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
Necu ucestvovati u tvom trolanju, nije ovo tema gdje ti mozes (po obicaju) srati i pricati gluposti, vec sluzi za diskusiju o fudbaluRokoko87 je napisao/la:On nam iz neke vukojebine objašnjava šta bismo mi trebali.Vucevich je napisao/la:Nije ovo tema 'PL prepucavanja', tamo mozes srati do mile volje i trolati. Ovdje makar nesto korisno napisi.Rokoko87 je napisao/la:A yebo mater kad dođu pametovati ovdje, pogotovo obaj @Vuchevich
E živote
Dakle zadnji moj odgovor napacenom degeneriku kao sto si ti, fino na ignore listu ides
Al ne mogu da vjerujem znači na šta smo mi spali kada nam osobe poput njega iznalaze rješenja..
Došao on da nam kaže kako je liga loša, nismo mi to znali prije njega lol
Došao on da nam kaže kako je liga loša, nismo mi to znali prije njega lol
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sad ovo malo kad je prenocilo, poraz od 0:8 izgleda jos vise tragicnije.
Mada i ono Zeljeznicarovo prelose, 5 golova primili.
-
PiazzaGrande
Je li ti dostupno novo izvjesce porezne uprave FBiH o duznicima?!tuzlak1987 je napisao/la:Sad ovo malo kad je prenocilo, poraz od 0:8 izgleda jos vise tragicnije.
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Eno zukanović im i posjetu nakucava, čuj 28 hiljada

Bez privatizacije klubova i većih novačnih sredstava nema napretka.
Klubovi, odnosno navijači bi trebali tražiti privatizaciju sporta u okviru cijele države.
To jedino nema u Srbiji i Bosni, eventualno crnoj Gori. Sve ostalo je palamuđanje.
A to je ono što forumaš Signore govori, da neko može izdoviti par miliona po sezoni.
Klubovi, odnosno navijači bi trebali tražiti privatizaciju sporta u okviru cijele države.
To jedino nema u Srbiji i Bosni, eventualno crnoj Gori. Sve ostalo je palamuđanje.
A to je ono što forumaš Signore govori, da neko može izdoviti par miliona po sezoni.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Možemo li očekivati da će sada čitava država stati uz prvaka, jer je to strateški cilj svih nas! Ili ćete i dalje živjeti u izmišljenim legendama o nekakvim divovima ili VHS velikanima koji izranjaju 25 godina
Jedan je jedini u snu i na javi

Jedan je jedini u snu i na javi
Daj mi furadana!
Nije istina! To sto te dvije drzave uoce vanserijske igrace poput Hazarda vrlo rano i uzmu ih ne znaci da im te drzave proizovde igrace, slusao sam pricu o pocetcima Hazarda, njega su ciljano poslali u francusku u Lille jer su htjeli da u jacoj ligi od tinejdzerskih dana dobije sansu, Hazard bi uspio i u Belgijskoj ligi svakako on je klasa. A KDB i Curtois su prve seniorske utakmice igrali u Belgijskoj ligi a njih dvojica su 2 od 3 najbolja igraca Belgije tako da ta prica da im drugi proizvode najbolje igrace ne stoji. Imaju predobru skolu fudbala i mocan sistem, jbg nisu oni krivi sto su im igraci jos kao balavci tu u dometu jacih liga koje ih mlade kupe.LAZARUS2000 je napisao/la:Najbolje belgijske igrače su proizvele Holandija i Francuska.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
Jest al isti taj Musa Barrow da je prosao regularno sve selekcije mozda bi sad bio na nivou Mbapea ili bolji, ali koliko je takvih(i druga stvar covjek je utrpao raspalom Sarajevu 3 gola, da li mislis da bi taj isti igrac to uspio da je bio na drugoj strani?). Pa ovi momci sto su sinoc utrpali 8 golova su ljudi kao i ovi sto igraju za Sarajevo. A na terenu su za njih izgledali kao roboti, kako ?Moggi je napisao/la:en sinoc ono dijete Musa barrow do prije 3 godine ne da nije volio mlijeko nego nije imao sta da jede u gambiji, i dodje u atalantu za dvije godine bude jedan od najvecih potencijala u seriji a, kako sta? ne znamtale07 je napisao/la:Ne ide nargila i sport nikako.
Ja jednom gledam jednu prijateljsku utakmicu i stoji lik pored mene i prica kako mu sin trenira fudbal 14-15 godina i govori ne voli mlijeko i ne pije ga nikako. I stas ti ocekivati od tog momka sutra, druze ti ima da pije sirutku svaki dan a ne mlijeko.
Evo de nek neko ovdje napise da li nasa djeca uzrasta od 13-17 godina koje se bave sportom i treninraju negdje dobiju plan ishrane i sl. ?
Koliko nasi igraci treniraju sedmicno ? Ja razumijem da nisi talenat za tehniku, nisi maestro s loptom, al me niko ne moze ubjediti da ovi igrac fizicki i kondiciono ne mogu biti na nivou igraca iz bugarske, austrije i sl.
U celiku otjerali kondicionog trenera, igraci bili nezadovoljni zestokim tempom. Pa gdje ovo ima na dunjaluku.
Ova liga sluzi samo za sitne interese, i jedini spas BiH fudbala jeste amaterska liga, da se rastjera sva ova pogan i bagra, pa da nakon 10-15 godina dodju ljudi koji zaista vole fudbal i koji zele napredak BiH fudbala.
Omladinske pogone vode propali fudbaleri sa ispodprosjecnim IQ, a zapravo bi trebali da vode obrazovani ljudi, psiholozi i sl.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
Lahko ce igrac sutra sa 18-19 godina kada dodje u neki klub shvatiti taktiku i pristup igri, ako ga je neko na vrijeme naucio da ako gubis 2:0 da igras i boris se do zadnje minute. Ako trener trazi od tebe da igras neku poziciju koju inace ne igras jer je to potrebno za dobrobit ekipe ili tvoj razvoj i sl.
Ovu smijuriju zvanu BH klubovi u Evropi ce da začini Zrinjski debaklom protiv Ludgogoreca, eto
- Donnie Darko
- Kontakt:
Edukuj se malo kako i zasto je Belgija danas ovo sto jeste. Ne bi skodilo.LAZARUS2000 je napisao/la:Najbolje belgijske igrače su proizvele Holandija i Francuska.aqarius je napisao/la:Ono što meni upada u oči je to konstantno spominjanje novca, i dovođenje nekih igrača.Sada da Abramović ili neki arapski šeik skrši 300 miliona u neki klub bilo bi isto(nelogično-je li)..Evo sada bilo koji naš klub da punudi extra uslove(čitaj milione) npr.Hajroviću,Gojaku,evo slobodan je Bičakčić..jel mislite da bi došli?Nama novac treba da se pokrenu fudbalske akademije..ali prave akademije,da se plate pravi treneri,mladi ljudi koji razumiju današnji fudbal.Mi nismo ti koji trebaju uzimati igrače nego ih prizvoditi.Najbolji primjer je Belgija koja je ako ćemo realno što se tiče vrhunskog KLUPSKOG nogometa na začelju,ali pogledajte njihov 100% domaći proizvod..Hazard,De Bruyne,Curtois..itd.Novac treba uložiti u nas a ne u kupovinu...trebalo bi strpljenja ,ali za relativno kratko vrijeme bi se to primjetilo
Kakva Holandija i Francuska.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.