Albanija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat utakmice Albanija - BiH

1)Pobjeda Albanije
85
24%
2)Remi
93
26%
3)Pobjeda BiH
178
50%

Ukupno glasova: 356

Cartman
Kontakt:

Re: Albanija - BiH

Post Postao/la Cartman » 05 okt 2010, 00:18

Zanimljivo kako igraci najavljuju samo pobjedu, dok Mourinho ide na bod. Valjda im ostalo jos ono malo pobjednickog mentaliteta od Cire, ali ubit ce i to Pape uskoro. Vec je unistio ofanzivnu igru, zar, euroforiju, dobru atmosferu i ono malo odbrambene igre sto smo imali. Samo je ta zelja za pobjedom ostala.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 05 okt 2010, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 05 okt 2010, 00:19

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma kakav nam je selektor i castan poraz bi bio uspjeh...pod casnim porazom podrazumijevamo:
1. vise od jednom udarca u okvir gola po mogucnosti sa ne dalje od 25 metara od gola i iz igre :mrgreen:
2.bar 2 igraca u ekipi na svojim prirodnim pozicijama
3. bar jednom da PapeK povisi ton na igrace u toku tekme :D

Ono:: MISKE!!!!!! MISKE!!!!!!!! RECI DŽEKI DA SE NE Z :D :D E :D :D A :D :D ...

Elektrika
Kontakt:

Post Postao/la Elektrika » 05 okt 2010, 00:24

Principatus je napisao/la:Malo da nam docaram jaku atmosferu koja ce otprilike vladati tamo, ali glavno da mi njima rano zabijemo, pa ce atmosfera biti ko na Kosevu. :D

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Prije svega moram da te demantujem. Protiv nas ovakva atmosfera neće biti, vjeruj mi na riječ. Grčka je njima glavni rival, oni se vazda napale kad im gostuju grci. Jako se mrze međusobno i pobjeda nad Grcima Albancima je ravna recimo plasmanu na mundijal ili euro. Ne kažem ja da Albanci nisu fanatični, ali teško da će napraviti ovakvu atmosferu kao na ovim klipovima.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 okt 2010, 00:26

Postoji li nacija koju albanci ne mrze? :lol: Osim amerikanaca naravno. :D

Elektrika
Kontakt:

Post Postao/la Elektrika » 05 okt 2010, 00:39

Cartman je napisao/la:Postoji li nacija koju albanci ne mrze? :lol: Osim amerikanaca naravno. :D
Ne postoji kao što je Grčka. Graniče jedni sa drugim... Naime, poslije utakmice između Albanije i Grčke albanci koji žive u Grčkoj su izašli na ulice da proslave pobjedu. Poslije toga jedna je osoba smrtno stradala kada je grk nožem izbo albanskog navijača. To je jedan veliki rivalitet između te dvije zemlje. Naravno grčki sport je nekoliko svjetlosnih godina ispred Albanskog, ali svaku pobjedu nad Grcima Albanci znaju danima slaviti.

Sjećam se prije te famozne utakmice kad su igrali u Tirani Albanija i Grčka mnogi su igrali dvicu na Grke. Ta se utakmica igrala odmah poslije eura u Portugalu. Na južnoj tribini stadiona u Tirani postavili su ogromni transparent na kojem je pisalo "This is not Portugal" :mrgreen: Albanija je slavila 2-1. Znam ove informacije jer pratim fudbal na balkanu i balkansku navijačku scenu.

Albanci najbolje igraju protiv najboljih. Pošto mi nismo najbolji :P možemo ih pobijediti, mada će biti teško sa ovakvim selektorom.
Sretan put svim navijačima koji budu išli tamo. Imat će šta da vide. Stereotipna razmišljanja o Albaniji kao siromašnoj zemlji mogu da ostave na nekom drugom mjestu jer kad vide Tiranu... Doslovno rečeno sj-ebat će se :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 okt 2010, 00:41

Najbitnije je da dobro otvorimo mec,a ne da igramo traljavo kako smo dosad igrali sa ovim takticarem,neka nesto mijenja u igri,valjda nije corav da vidi,da nam ne ide sa nekim njegovim zamislima,koji cak i igracima nisu jasna.. On ako kiksa u Albaniji,ako imala ima obraza odstupice sa mjesta selektora,al tesko ce otici kada je rekao da mu je repka odskocna daska u karijeri,covjek uvjezbava neke taktike sa repkom,da vidi hocel ga sluzit kao trenera u nekom klubu,ako ga ikad bude vodio...Dovoljno je vidjet ovo i sve ce vam biti jasno kako covjek postavlja igru..

[youtube][/youtube]
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 okt 2010, 08:52

Jesu li se sta dogovorili oko prijenosa? Da li ce biti sta od njega?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 05 okt 2010, 08:56

Dajte ljudi kakav info za prijenos. Ima li na tim satelitima šta da se može upisati one famozne kodove ili nešto.
Nemojte me napasti za neznanje.....nemam satelitsku....al' ako ima da se odmah uglavim kod komšije ;) ;) ;)
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 05 okt 2010, 09:44

Ima tema uvezi prijenosa tekme Albanija-BiH
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 05 okt 2010, 12:27

Los*Blancos je napisao/la:Ima tema uvezi prijenosa tekme Albanija-BiH
http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 78&start=0
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 05 okt 2010, 15:23

Prvih 20 minuta i nekako : na potez , improvizaciju i tako to . Al kada Albanci stanu na crtu necemo se spojiti s loptom negdje od 25-te pa do kraja meca.
Ovdje je kec kao suza cist !!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

BHFAN22
Kontakt:

Post Postao/la BHFAN22 » 06 okt 2010, 12:59

Dali zna ko mozel se kupiti karta na stadionu ili u Albaniji. Zvao sam centrotrans i vec je sve rezervisano. Ako zna ko daj molim vas javi mi. Hvala unaprijed.
I Krv Svoju Za Bosnu Moju!

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 06 okt 2010, 13:05

bod ko kuca ;/
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 okt 2010, 13:43

Izgleda da Nadarevic ispada iz prvih 11,mozda i Ibricic, za Pjanica jos nije sigurno. Mozda Mravac umjesto Nadarevica, iako lico vidim Pandzu u ovakvoj formi ispred Mravca. Navode Medunjanina kao zamjenu za Ibricica. Mnogo od upravo navedenog su sigurno dio novinarskog nagadjanja, a manje fakte. Dalje nagadjaju, da bi za Pjanica mogao zaigrati Jahic, koji bi donio dodatnu snagu u defenzivi, sto meni zvuci veoma nelogicno protiv jedne Albanije igrati sa 2 def. vezna, niti vjerujem da cemo tako igrati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 06 okt 2010, 13:54

Principatus je napisao/la:Izgleda da Nadarevic ispada iz prvih 11,mozda i Ibricic, za Pjanica jos nije sigurno. Mozda Mravac umjesto Nadarevica, iako lico vidim Pandzu u ovakvoj formi ispred Mravca. Navode Medunjanina kao zamjenu za Ibricica. Mnogo od upravo navedenog su sigurno dio novinarskog nagadjanja, a manje fakte. Dalje nagadjaju, da bi za Pjanica mogao zaigrati Jahic, koji bi donio dodatnu snagu u defenzivi, sto meni zvuci veoma nelogicno protiv jedne Albanije igrati sa 2 def. vezna, niti vjerujem da cemo tako igrati.
Jarane nismo mi Brazil pa da mozemo igrati s jednim defanzivnim,,MI MORAMO IGRATI SA DVA DEFANZIVNA HTJELI ILI NE I NARAVNO SA JEDNIM NAPADACEM,Albanija je uzimala bodove i mnogo jacim od nas,ako se otvorimo gubimo 100%
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 okt 2010, 14:02

Nama trebaju 3 boda, svi mi znamo da 1 bod nece biti tolika katastrofa, ali nece donijeti dovoljno stabiliteta, niti sigurnosti. A 3 boda protiv jedne Albanije je tesko sa defanzivnom igrom donijeti, dok ce oni i sa jednim bodom biti zadovoljni. Cana ce se zalijepiti za Dzeku, treba jos jedan napadac. Vidjecemo, licno sam za 4-4-2, sa Rahimicem kao jedinim defanzivnim veznim. U ovom slucaju Pjanic i Miske nam valjaju zajedno, kao protiv Luxemburga. Ne treba Albaniju dizati tamo gdje nisu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 06 okt 2010, 14:08

Ma nije Albanija Spanija...ma ja ebo te oprezno igrati i gol ce pasti :mrgreen: :mrgreen: Pjanic o Misimovic??samo jedan moze da igra i tacka

----------Dzeko---------Ibisevic-----------
----Lulic------Misimovic-----Ibricic-------
----------------Medunjanin-------------------
--Jahic---Nadarevic--Spahic---Mujdza----
---------------Hasagic-----------------------
Zadnja izmjena: Los*Blancos, dana/u 06 okt 2010, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 06 okt 2010, 14:26

Sušić: Jedva čekamo meč sa Albanijom
Igrači će dati sve od sebe za pobjedu, tvrdi selektor BiH

Pripreme nogometne reprezentacije BiH praktično su započele prvim treningom jučer. U ponedjeljak navečer ekipa je kompletirana, pa je selektor Safet Sušić na raspolaganju imao svih 20 pozvanih igrača.

Odlično raspoloženje

Raspoloženje u državnom timu je odlično. Selektor ga je sublimirao jednom rečenicom.

- Jedva čekamo meč sa Albanijom.

Ambicije su poznate. U Tirani se želi do pobjede. Po svaku cijenu. Trijumf nas ostavlja u borbi za vrh, a o nekom drugom ishodu niko ne želi razmišljati.

- Imamo priliku da se sa tri boda utvrdimo u borbi za jedno od prva dva mjesta. Pobjeda nam nosi ozbiljne šanse za to - dodao je Sušić.

Najavio je da se BiH u Albaniji neće braniti. Od prve minute želi da igrači na terenu pokažu snagu i kvalitet.

Naša igra

- Nemamo profil igrača da se branimo i čekamo šansu iz kontri. Igrat ćemo našu igru. Kao i protiv Francuske. Mislim da će nam za pobjedu trebati dva pogotka.

Selektor je ubijeđen da se izdanje kao protiv Francuske u Tirani neće ponoviti.

- Igrači će dati sve od sebe za pobjedu - tvrdi Sušić.

Opasnost od suspenzije ne smije biti alibi

Sušić je prokomentirao prijetnju suspenzijom koja NSBiH očekuje ako do 31. marta ne usvoji izmjene i dopune Statuta.

- Igrači trebaju ove stvari ostaviti po strani i ne razmišljati o njima. Od prijetnje suspenzijom se ne smije praviti alibi. Smatram da u NSBiH ima dovoljno razumnih ljudi koji će uraditi sve da do suspenzije ne dođe - smatra Sušić.

Bez TV prijenosa

Tri dana uoči utakmice u Tirani, nijedna TV kuća u BiH nije otkupila prava prijenosa za meč. Švicarska agencija GSM prava cijeni na 150.000 eura, a najbolja ponuda od naših kuća glasila je 25.000 eura.

Utakmicu će prenositi albanski Supersport1, koji se preko satelita emitira putem platforme DigiAlb na satelitu Eurobird, te "Al-Jazeera sport 10" na Hotbirdu.

Mravac upada umjesto Nadarevića slika slika

Ekipa je na terenu u Hrasnici ostala nešto manje od dva sata. Jedini je vježbanja bio oslobođen Muhamed Subašić, koji je poslijepodne igrao za Olimpic protiv Zrinjskog.

Presing i posjed

Nakon uvodnog zagrijavanja, Sušić je igrače podijelio u tri grupe i vježbao presing igru i posjed lopte. Insistirao je na sigurnim dodavanjima i držanju lopte što duže.

Grupu plavih su činili Ognjen Vranješ, Sanel Jahić, Semir Štilić, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, a s njima je igrao i Elvir Baljić. Zeleni su bili Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović, a crveni Emir Spahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Senad Lulić i Mensur Mujdža.

Cijelo vrijeme Sušić je glasno upozoravao igrače na uočene nedostatke, tražio je da bude što manje grešaka i pogrešnih dodavanja.

Poslije je u dva navrata podijelio igrače u dvije ekipe. Prema viđenom, moglo bi doći do nekoliko promjena u odnosu na sastav koji je počeo utakmice sa Luksemburgom i Francuskom.

Najveće iznenađenje je igranje Adnana Mravca u paru sa Emirom Spahićem. Znači li to da je Sušić Safeta Nadarevića odlučio preseliti na klupu, saznat ćemo u narednim danima. Uglavnom, jučer su Mravac i Spahić činili stoperski tandem.

Promjene sigurne slika

Druga promjena je bilo ubacivanje Harisa Medunjanina u tandem sa Elvirom Rahimićem na poziciji defanzivnog veznog. Ako tako ostane i za utakmicu, na klupu, najvjerovatnije, ide Senijad Ibričić.

Današnji trening će sigurno razjasniti ove, ali i neke druge dileme koje Sušić ima u vezi sa sastavom koji bi trebao započeti utakmicu u Tirani. Sigurno je da će promjena u ekipi biti, ali kakvih, ostaje da se vidi.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 okt 2010, 14:31

Ako ce vec Nadarevic na klupu (a ne bi trebo) onda treba stavit Vranjesa ili Pandzu. Njihova najveca opasnost je Bogdani koji je vrlo jak i velik, zato nam treba Nadarevic, Pandza ili Vranjes da se tu bore s njim. Mislim da bi Spahic i Mravac mogli imat dosta problema s njim iako realno nije neki igrac, ali je jak ko bik...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 okt 2010, 14:35

igrat ćemo našu igru. Kao i protiv Francuske. :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.