Koliko nam je samo opala kosarka od te zlatne medalje 2015...
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Izgubili svaku utakmicu, zavrsili na 16 mjestu
Realno ove mlade reprezentacije nemaju vise odakle
da izvlace igrace. Spars se trebao nastaviti gurati, izgleda da su ti odnosi sa savezom sada skroz losi. Pa to je isto ko da Francuski savez zakuha sa INSEP-om.
da izvlace igrace. Spars se trebao nastaviti gurati, izgleda da su ti odnosi sa savezom sada skroz losi. Pa to je isto ko da Francuski savez zakuha sa INSEP-om.
Kako sam pročitao, drugu godinu uzastopno pobjednik duela za 3. mjesto u diviziji B neće time izboriti nastup u diviziji A naredne godine. O čemu se radi: FIBA bi obično odredila domaćina za naredno U18 EP tek nakon što bi se znalo koje reprezentacije zapravo trebaju da nastupe na tom prvenstvu, i jedna od njih bi dobila.
FIBA je međutim iz nekog razloga odredila Latviju za domaćina U18 EP 2018 prije nego što je odigrano ono iz 2017. na kojem je ona na kraju zauzela jedno od mjesta koja vode u diviziju B(i već prije toga je objavljeno da bez obzira na plasman oni ne mogu ispasti), a sada se ista situacija ponavlja sa Grčkom, određena je za domaćina U18 EP 2019 divizije A da bi nakon toga na ovogodišnjem U18 EP zauzela jedno od mjesta koja vode u B diviziju.
Ceh na kraju plaćaju pobjednici utakmice za 3. mjesto u diviziji B koji ostaju bez plasmana u A dogodine.
FIBA je međutim iz nekog razloga odredila Latviju za domaćina U18 EP 2018 prije nego što je odigrano ono iz 2017. na kojem je ona na kraju zauzela jedno od mjesta koja vode u diviziju B(i već prije toga je objavljeno da bez obzira na plasman oni ne mogu ispasti), a sada se ista situacija ponavlja sa Grčkom, određena je za domaćina U18 EP 2019 divizije A da bi nakon toga na ovogodišnjem U18 EP zauzela jedno od mjesta koja vode u B diviziju.
Ceh na kraju plaćaju pobjednici utakmice za 3. mjesto u diviziji B koji ostaju bez plasmana u A dogodine.
Nema to puno veze s nama.
Mi sad postajemo stalni ucesnici B divizija u svim uzrastima, mada se ne bih iznenadio da za koju godinu ni na ta prvenstva ne posaljemo ekipe. 
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Kakvi klocevi ovi iz Fibe, strasno. Iz dana u dan sve vise iznenadjuju...
Na zalost, ovdje veliki broj forumasa lijeci svoje komplekse na savezu, trenerima, igracima itd.
Ako nisam u pravu Evropski i svijetski klubovi placu za njihovim trenerskim znanjem i vjestinama.
Djeco samo igrajte, moji ste i uvijek sam sa vama sve od A do Ž divizije, a strucnjaci ce vremenom progledati.
Pozdrav svim iskreno inficiranim ljubiteljima kosarkaske umjetnosti!
Ako nisam u pravu Evropski i svijetski klubovi placu za njihovim trenerskim znanjem i vjestinama.
Djeco samo igrajte, moji ste i uvijek sam sa vama sve od A do Ž divizije, a strucnjaci ce vremenom progledati.
basket3 je napisao/la:Na zalost, ovdje veliki broj forumasa lijeci svoje komplekse na savezu, trenerima, igracima itd.
e tako ćemo naprijed bravo
Predlozi se savezu, pa mozda krenemo naprijed!
Ziv i zdrav bio drtagi Mirsade
Ziv i zdrav bio drtagi Mirsade
Jedan od glupljih postova koje sam ikad procitao na ovom forumu. Covjek hladno napisa da svjetski klubovi placu za njihovim trenerskim znanjem... 
Kako da ne kritikujes, kad smo u 2-3 godine u svakom uzrastu uspjeli ispasti iz A divizije, a sa seniorima nismo uspjeli otici na prvenstvo na kojem je ucesce uzeo i jedan Island?! Blago nama s ovakvim savezom, strucnim trenerima i vrhunskim kosarkasima, koji su jos i nevidjene patriote...
Kako da ne kritikujes, kad smo u 2-3 godine u svakom uzrastu uspjeli ispasti iz A divizije, a sa seniorima nismo uspjeli otici na prvenstvo na kojem je ucesce uzeo i jedan Island?! Blago nama s ovakvim savezom, strucnim trenerima i vrhunskim kosarkasima, koji su jos i nevidjene patriote...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Što se tiče ove U16 reprezentacije, realno je očekivati da se grupa prođe na nekom od prva dva mjesta, ali nažalost ne vjerujem da možemo do prva tri mjesta na turniru i promocije u A diviziju. 
Ali vrlo često oni od kojih se malo očekuje iznenade.
Ali vrlo često oni od kojih se malo očekuje iznenade.
Cijenjeni Kobe, ako bolje procitas, glupi post se odnosi na dio forumasa koji tuguju za proslim danima, smijenjuju, prava rokade i postavljaju taktike sa naucenih par trenerskih izraza.kobe24 je napisao/la:Jedan od glupljih postova koje sam ikad procitao na ovom forumu. Covjek hladno napisa da svjetski klubovi placu za njihovim trenerskim znanjem...
Ali ok, da sagledamo, od igrackog kadra imamo sta imamo (igrace koji zele da igraju nemozemo zvati klocovima i pogrdnim imenima, sta znaju znaju, najmanje su oni krivi), trenere, ljude i neljude nam postavlja politika i menadžeri koji samo preko pojedinih ljudi u savezu gledaju privatne interese. A krivi su i oni sto sve to presute. Osvrnimo se na seniorsku ekipu, a stanje u svim ostalim selekcijama je manje vise isto. Jel Dule pravi spisak reprezentativaca, jel Dule iskorišten kako treba, jel sve ovo sta imamo od igraca, jel ovo ili ono..
E sad se ja pitam sta nam je raditi, a na to pitanje cekam odgovor od forumasa strucanjaka koji cim krene nesto niz brdo pocinju pljuvati sve zivo i sto valja i sto ne valja. Kako god bilo ko zaigra SRCEM za repku ja ga podrzavam kakav god rezultat bio, niko namjerno nece lose odigrat, a ni na kraj pameti mi nije da ga blatim, pa bio to trener ili igrac. I tako dalje i tako dalje....
Nego, sta nam je konkretno radit, pokusat nesto ili naprdivat u svojoj dokonosti, pitam se ako ima odgovora 
Sta ima veze sto nam sve selekcije tonu dublje i dublje, sta ima veze sto ce se vremenom ugasit. Nek je nama Harun otiso, a sa njim Stojanovic i Konakovic hehe 
Hehe, U20 je ispala iz divizije A dok su još uvijek oni bili.remA1 je napisao/la:Sta ima veze sto nam sve selekcije tonu dublje i dublje, sta ima veze sto ce se vremenom ugasit. Nek je nama Harun otiso, a sa njim Stojanovic i Konakovic hehe
A prethodno osvojila B diviziju na domaćem terenu, u16 osvojila Europsko, a u18 bila četvrta heheDrape je napisao/la:Hehe, U20 je ispala iz divizije A dok su još uvijek oni bili.remA1 je napisao/la:Sta ima veze sto nam sve selekcije tonu dublje i dublje, sta ima veze sto ce se vremenom ugasit. Nek je nama Harun otiso, a sa njim Stojanovic i Konakovic hehe
Taj prethodni savez je imao Nurkica, Musu i Sparse
I svi rezultati idu vecinom zaslugom ovih gore, jedino sto je prosli savez radio bolje je izbor selektora.
Dok sad nemamo tako dobrog talenta kao sto je Nurkic ili Musa, a usput ovi iz saveza su se zakacili sa glavnom "fabrikom " mladih igraca ( Sparsima )
I svi rezultati idu vecinom zaslugom ovih gore, jedino sto je prosli savez radio bolje je izbor selektora.
Dok sad nemamo tako dobrog talenta kao sto je Nurkic ili Musa, a usput ovi iz saveza su se zakacili sa glavnom "fabrikom " mladih igraca ( Sparsima )
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com
I onda posto je U20 osvojila B diviziju harun popljuvao najzasluznijeg igraca koji je radi povrjede na tom prvenstvu napustio A selekciju i imao operaciju samim tim ugrozio NBA karijeruremA1 je napisao/la:A prethodno osvojila B diviziju na domaćem terenu, u16 osvojila Europsko, a u18 bila četvrta heheDrape je napisao/la:Hehe, U20 je ispala iz divizije A dok su još uvijek oni bili.remA1 je napisao/la:Sta ima veze sto nam sve selekcije tonu dublje i dublje, sta ima veze sto ce se vremenom ugasit. Nek je nama Harun otiso, a sa njim Stojanovic i Konakovic hehe
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ybga sto jest jest, taj savez je imao igrace, oni su sami dosli inace hehe 
Ma haj yebo ti omladinske selekcije, neka nama Nurkica
hehe, valjalo je znati pozvati Musu hehe, jesu mutavi ovi sad iz Saveza, što ga oni nisu pozvali u U16 heheremA1 je napisao/la:Ybga sto jest jest, taj savez je imao igrace, oni su sami dosli inace hehe
Zašto bi se Nurkića suprostavljalo oml. selekcijama BiH, pa on je i povukao najviše i stavio ih na košarkašku mapu, svi oni uspjesi imaju i veliki pečat Jusufa Nurkića.
harun je bio MVP na svakom takmicenju...kakvi nurkici i muse
ono kad balonje otkriju internet....booze
ono kad balonje otkriju internet....booze
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.