Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

remA1
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la remA1 » 07 avg 2018, 21:15

Sutra kad nam se ugase sve selekcije šta nas briga... imamo dvojicu igrača u NBA ligi. Mirni smo deset godina hehe :D

A realno i jest šta će nam omladinske selekcije kad imamo Musu i Nurkića koji su ostavili PEČAT i koji će dolaziti na svako treće okupljanje repke..

MUSIN I NURKIĆEV PEČAT > Omladinske selekcije

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 avg 2018, 21:46

Imaš li ti intelektualne kapacitete da napišeš išta smislenije od :"Musa...Nurkić...omladinske selekcije...he - he".

Frustraciju zbog oml. selekcija liječi preko Nurkića i Muse, dvojca koji je i stavio omladinske košarkaške selekcije BiH na mapu Europe i zahvaljujući kojima mi uopće pričamo o tom.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 avg 2018, 22:11

ovo je izgleda finalni spisak U16:

malesevic
huseinovic
spago
dragojevic
pilav
halilcevic
kusmuk
vidovic
jovanovic
curovic
gataric
gobovic

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 07 avg 2018, 22:46

Pa ko je prvi spomenuo Musu i Nurkića, vi/ti ili ja? :lol:

Btw. koju diviziju igraju ovi u16, tačnije u koju će ispasti nakon turnira?

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2018, 10:00

Ja znam da je i Harun uzimao ,btw uostalom u ovoj zemlji nema nikog da ne uzima (kad odeš na termin pa treba ono neko dati 3,5 neko 4KM većina gleda da ostavi 3,5 i da se ispale :lol: ) samo onaj što je na većoj poziciji može više da uzima, ali sa Harunom smo makar imali rezultate, odgovorno tvrdim da je Harun sve ove godine ostao da sad ne bi imali slučaj Biberoglu (Gordi bi kuću davno napravio :lol: ), da ne bi gledali nabijanje od po 30tak i više razlike od Ukrajine, Finske i sličnih reprezentacija. Čovjek je bio zainteresovan za to što radi odnosno da svi koji mogu igraju za nas i oni najbolji, a druga stvar što je to smetalo nekim mendžerčićima i nekim političarima koji imaju "svoju" djecu pa je dolazilo do sukoba interesa pa je tako ovdje na forumu se spamalo uvijek od "sarajevskog lobija" kako je bolje bez njega, evo vidimo koliko nam je dobro, još ovaj gore reče treba navijati naši su kao sad se pokušava predstaviti kao da je to sve normalno i očekivano :tokralju: .
Da su ga pustili da radi bio bi košarkaški Mamić a mi svi koristi od toga tj reprezentacija ne bi spala da na spisku od 12 igrača imaš (zadnji prozor) jedva 2 i po igrača koji mogu imati 20minuta u prosjeku u Cedeviti recimo, e ako s tim trebamo biti zadovoljni i navijati :hmmmmm:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2018, 10:27

Aha, nego mozes li mi napisati roster BiH na EP u Poljskoj?!
Cisto da vidim kako bi to izgledalo

I da, obzirom da je Harun kosarkaski mamic koji su mu se ono mladi igraci koje je on "izumio" javili da igraju za Bosnu u aba2 (vidim da se sparsima bez problema javljaju) i kako ono gura u KK Bosni?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 avg 2018, 10:44

mirsad993 je napisao/la:Ja znam da je i Harun uzimao ,btw uostalom u ovoj zemlji nema nikog da ne uzima (kad odeš na termin pa treba ono neko dati 3,5 neko 4KM većina gleda da ostavi 3,5 i da se ispale :lol: ) samo onaj što je na većoj poziciji može više da uzima, ali sa Harunom smo makar imali rezultate, odgovorno tvrdim da je Harun sve ove godine ostao da sad ne bi imali slučaj Biberoglu (Gordi bi kuću davno napravio :lol: ), da ne bi gledali nabijanje od po 30tak i više razlike od Ukrajine, Finske i sličnih reprezentacija. Čovjek je bio zainteresovan za to što radi odnosno da svi koji mogu igraju za nas i oni najbolji, a druga stvar što je to smetalo nekim mendžerčićima i nekim političarima koji imaju "svoju" djecu pa je dolazilo do sukoba interesa pa je tako ovdje na forumu se spamalo uvijek od "sarajevskog lobija" kako je bolje bez njega, evo vidimo koliko nam je dobro, još ovaj gore reče treba navijati naši su kao sad se pokušava predstaviti kao da je to sve normalno i očekivano :tokralju: .
Da su ga pustili da radi bio bi košarkaški Mamić a mi svi koristi od toga tj reprezentacija ne bi spala da na spisku od 12 igrača imaš (zadnji prozor) jedva 2 i po igrača koji mogu imati 20minuta u prosjeku u Cedeviti recimo, e ako s tim trebamo biti zadovoljni i navijati :hmmmmm:
Zato smo za njegovog vremena imali "slučaj Nurkić". Uz sve njihove mane, ni onaj Savez sa Fulurijom i Barbarićem ni ovaj sa Bukvom i Kovačevićem nije u nikakvom otvorenom sukobu sa Jusufom kao što je bio Dinin i Harunov.

To sve govori o njegovoj sposobnosti odnosa sa igračima, Bosna i Hercegovina po prvi a možda i zadnji put ima legitimnog startnog NBA centra, i ti dozvoliš da uđeš sa njim u nepopravljivi konflikt.

Njegova principijalnost je nepostojeća, imao je i on svoje interese, o Đedoviću i njegovom menadžeru, iako je uradio 100 puta goru stvar od Jusufa i 100 puta je manje bitan za budućnost naše košarke, nikad ružnu riječ nije kazao.

Pustili su Haruna da radi i za vrijeme Eurobasketa 2015., i tad je bio glavni, pa smo i tad imali na spisku od 12 igrača "jedva 2 i po igrača koji mogu imati 20 minuta u prosjeku u Cedeviti".

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 08 avg 2018, 11:28

mirsad993 je napisao/la:Ja znam da je i Harun uzimao ,btw uostalom u ovoj zemlji nema nikog da ne uzima (kad odeš na termin pa treba ono neko dati 3,5 neko 4KM većina gleda da ostavi 3,5 i da se ispale :lol: ) samo onaj što je na većoj poziciji može više da uzima, ali sa Harunom smo makar imali rezultate, odgovorno tvrdim da je Harun sve ove godine ostao da sad ne bi imali slučaj Biberoglu (Gordi bi kuću davno napravio :lol: ), da ne bi gledali nabijanje od po 30tak i više razlike od Ukrajine, Finske i sličnih reprezentacija. Čovjek je bio zainteresovan za to što radi odnosno da svi koji mogu igraju za nas i oni najbolji, a druga stvar što je to smetalo nekim mendžerčićima i nekim političarima koji imaju "svoju" djecu pa je dolazilo do sukoba interesa pa je tako ovdje na forumu se spamalo uvijek od "sarajevskog lobija" kako je bolje bez njega, evo vidimo koliko nam je dobro, još ovaj gore reče treba navijati naši su kao sad se pokušava predstaviti kao da je to sve normalno i očekivano :tokralju: .

Cekaj malo, sta je savez mogao da uradi sa ovdje sa Biberovicem ? Ovaj savez ima hiljadu mana ali prepisivat im nesto oko BIberovica je suludo.
Glavni krivci su njegova porodica i ona dva agenta koji imaju direktnu vezu sa Fenerom ( Raskovic i Galijasevic ) te eventualno da su Sparsi imali nekog udjela u tome.
Apsulutno nista savez nije mogao da uradi ( jedino da su mu Izudina kidnapovali i sve dok mu Tursku ne izbiju iz glave da ga ne vracaju ), isto kao sto Harun nije mogao da uradi kad je Hans uzeo Njemacke papire, savez moze samo posmatrati i nista drugo.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 08 avg 2018, 11:46

Izudin i Tarik BH patriote

slika

Podanike bi na streljanje odmah nema gore sorte ljudi.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2018, 12:59

Nisam ništa drugo ni očekivao od vas momci, ja znam da sam se radovao da smo pobjeđivali velesile u košarci, igrali lijepo a ovo sad ni na šta ne liči, spiskovi se prave kako ko naloži, igrači se tjeraju, savez vs spars, j.ebe se meni i za Harunom i za Barbarićem i Bukvom košarka ne da nam propada nego nam je propala, i vi sad meni hoćete reći da je to ok, da je ovaj savez isti kao i prijašnji, :crazy:

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 08 avg 2018, 13:06

AMA NISI UPRAVU! Harun lopov, samo krao, i imao sreće što se desio Musa, Atić, Čampara, Sikiraš, Pandža, prvaci Europe, četvrti u Europi, sve selekcije u A diviziji... čovjek je imao sreće. I plus se posvađao sa Nurkićem a.k.a. ikonom reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ne valja Harun pet para

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 08 avg 2018, 13:11

Harun dusa nevina :kralj:

Kad ga toliko hvalite sto Velicanstveni sa Bosnom ne uradi nesto ? Pocetkom juna obecava dolazak mladih igraca ( tako je i obecavao kad je preuzeo Bosnu pa su dosli svi njegovi puleni ) da bi nakon 30ak dana napustio sve.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 avg 2018, 13:21

Interesantno kako osobe koje odišu ispodprosječnim intelektualnim sposobnostima uspjehe oml. selekcija koje opet prizivaju poistovjećuju sa zaposlenicima Saveza iz tog vremena, a ne sa Nurkićem i Musom koji su na tim prvenstvima osvajali MVP nagrade i vodili selekcije do uspjeha. Čak suprotno, nešto su im oni krivi.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2018, 13:35

Drape je napisao/la:Interesantno kako osobe koje odišu ispodprosječnim intelektualnim sposobnostima uspjehe oml. selekcija koje opet prizivaju poistovjećuju sa zaposlenicima Saveza iz tog vremena, a ne sa Nurkićem i Musom koji su na tim prvenstvima osvajali MVP nagrade i vodili selekcije do uspjeha. Čak suprotno, nešto su im oni krivi.
Jel to način raspravljanja vrijeđati?
Kakav Nurkić, uveo u20 u A diviziju u Sarajevu i sta jos sa omladinskim?
Musa ok Musa se jednom radja ali ja pricam o generaciji Atića i nesretnom 4tom mjestu (ako si gledao znao bi da smo vodili i to 10tak razlike u polufinalu protiv Turske predvodjene Furkanom Korkmazom) a u toj generaciji bili recimo Aleksić i Garić na poziciji playa, igrao Predić (koliko vas ce ga se sjetiti), igrao Memić, Manjgafić, Pirić i Hadzić u petorci heee, ma nema sta zlatna generacija ništa vise talentovana ekipa od ove ili od one iz prosle godine čak naprotiv, ali dobro eto sve je to bilo do igrača, al zapitajte se jedno to je bilo prije par godina ako smo imali tako dobre igrače tad i sve je bilo do njih, zašto onda nam sad u 12 ulaze:Muratović, Hasandić, Rikalo pa gdje su te igračine iz tih generacija

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 avg 2018, 13:43

Uveo je Nurkić i U18 u diviziju A. Da si gledao, znao bi. Možda ćeš podcjenjivati to, čuj divizija B, kriv Jusuf što niko prije njega nije uveo te selekcije u diviziju A pa je morao i on uvijek igrati u B?

I pomješao si, ili spojio u jednu, priču o generaciji 96./97. sa Predićem i Garićem i njihov nastup na U18 EP sa nastupom generacije 97./98. naredne godine koja je igrala to polufinale sa Turskom.

Taj zadnji dio gdje je izgleda Savez kriv što Alija Pirić ne igra za reprezentaciju, a da je Harun tu igrao bi, paa, priznajem, tim argumentom ostavio si me bez riječi.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 avg 2018, 13:46

Garic, Predic, Kelecevic i ostali su 96. godiste i nisu bili dio te ekipe koja je zauzela 4. mjesto na EB. Meni je ta generacija juniora od prije 3 godine najjaca od svih nasih ikad. Svi oni se jos uvijek bave kosarkom i imaju priliku da zive od nje, jedino ne znam dokle su Alija Piric i Miljan Saric dogurali. Za njih je vjerovatno A1 liga plafon.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2018, 14:07

kobe24 je napisao/la:Garic, Predic, Kelecevic i ostali su 96. godiste i nisu bili dio te ekipe koja je zauzela 4. mjesto na EB. Meni je ta generacija juniora od prije 3 godine najjaca od svih nasih ikad. Svi oni se jos uvijek bave kosarkom i imaju priliku da zive od nje, jedino ne znam dokle su Alija Piric i Miljan Saric dogurali. Za njih je vjerovatno A1 liga plafon.
Spojio sam zato što su te dvije godine bile slične i zaista dobre kad se gleda kvalitet igre ali i rezultatski što da ne a i dobar dio igrača je igrao obje godine i u toj godini prije 4.tog mjesta je bilo dobrih utakmica ,drugi u grupi ako se ne varam dobili Tursku (domaćina tad) sa Srbijom egal do zadnjeg minuta itd. Pa ljudi pričaju kao da su to bili izvanredni talenti a ti kažeš dobro je svi i dalje zarađuju od košarke pa neće valjda od boćanja, imaju oni godina ko je od njih dosegao ABA ligu nivo makar da ne pričam dalje.
Prije nego što sad počnete pisati da su Musa i Atić sami igrali tu da ovi i kao nisu bili nešto, prisjetite se Čamparine trice za produžetak, Sikiraševih roli, ili pak trice Aleksića za vodstvo 40tak sekundi do kraja protiv Španije u qf ,Durmine blokade u sljedećem napadu itd gdje ne bi poslije došlo do toga što je došlo a to su titula odnosno ulazak u polufinale.
Poenta je da tim kao tim nije bio tad jači od ovih godina kakve imamo, jednostavno je bila možda drugačija atmosfera, više se vjerovalo, jer i tad je bilo izgubljenih gdje ne prenesemo loptu, problema sa šutom za tri, skokova ali opet nekako držao se egal a ovo sad nakon prve četvrtine gdje primimo 30+ postane nezanimljivo. Ja tu bruku ne mogu da pravdam i kažem dobro je makar nema Haruna više ali zato ima ljudi koji odvode djecu da igraju za druge selekcije selektor prvi, ima savez koji pusti djecu da sama borave u hotelu itd ali uz sve to da smo mi ostali u A diviziji ili odigrali koju lijepu utakmicu ja im ništa ne bih rekao jer sam zadovoljan igrom na parketu a ovako ovo pravdati i zatvarati oči može samo neko ko ima lični interes neki od toga ili neko ko toliko mrzi Haruna :bih:

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 08 avg 2018, 14:09

Vidi moj Mirsade, ako se "Ovaj gore" odnosi na mene, ja cu uvijek navijeti za momke koji se posteno odazovu raprezentaciji, pa makar i ti bio u petorci. Mislim da je to posteno i patriotski. Takav sam i yebaji ga :salut:

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 08 avg 2018, 14:16

A ako cemo analizirati sve u proslosti i ziviti od proslosti, nema tu kraja prijatelju. Ako si cuo ko je Misko, trebas znati i ko su njegovi sateliti i dosta stvari ce ti biti jasnije. Pocni od Haruna pa zavrsi sa Bukvom i tek onda kreni sa trenerima, Sparsima, roditeljima igracima i mnogim drugima. ;)

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 08 avg 2018, 14:21

I ako cemo pravo, Drape je 100 % u pravu i nista manje te nije uvrijedio nego sto si ti mene, ali sve ok, idemo dalje :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.