FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Brcanskamalta
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 avg 2018, 13:30

Fukare su ga punile i kada je bio ulaz 10 kod tog istog Azmira,
slika
slika

A punile su svoj stadion i prije jednu i pol-dvije decenije dok niste u jajcima bili,bo te Azmir
slika

slika

slika

Vi ste mali,i nevazni,Kao i sa Slobodom,ispunjava svoje hirove,i aroganciju,dosadice mu,i onda papa...a mi smo tu uvjek bili,i ostati cemo.....nas Grad,nas klub,nasa tribina...bez obzira na trenutne probleme. :wave:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 08 avg 2018, 13:47

.........................TUZLA CITY OTVARA KAPIJE I U GRADSKOM DERBIJU

.............slika
............................................................8. Avgusta 2018. 420 Pregleda

Derbi 4.kola BH Telecom Premijer lige u kojem se sastaju FK Tuzla City i Sloboda bit će ponovo otvoren za sve gledaoce.

Čelništvo FK Tuzla City koje je u ovome susretu službeni domaćin, ponovo je odlučilo da počasti sve posjetioce.

Tako će i zapadna ali i sjeverna tribina Gradskog stadiona “Tušanj”, na kojoj će biti smješteni navijači Slobode, biti slobodna.

– Želja nam je da omogućimo prisustvo svima onima koji žele uživo da pogledaju prvi gradski derbi između ova dva tuzlanska kluba. Očekujemo da tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta i da sve protekne u fer i sportskom nadmetanju i neka pobijedi bolji. Potrudili smo se da se meč igra u noćnom terminu kako bi uslovi za igru bili što bolji, kazao je predsjednik FK Tuzla City, Azmir Husić.

Podsjetimo, tuzlanski gradski derbi igra se u subotu, 11.avgusta s početkom u 20 sati i 45 minuta.

press Služba FK Tuzla City
http://fktuzlacity.com/tuzla-city-otvar ... m-derbiju/
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 avg 2018, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 avg 2018, 13:55

club21 je napisao/la:Da vam čestitam sa zakašnjenjem prvu pobjedu u premijer ligi.
HVALA , ŽIV BIO.
Ja volim FK Tuzla City

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 08 avg 2018, 14:21

eto bosanac gorstak da vidimo vas mozete li jednu tribinu napunit kako treba mi smo punili i prije azmira ko sto ti covjek reko dok se babi bude igralo vi ce te i postojat i onda nazad na seoski derbi
fukare

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 avg 2018, 14:31

Efendić i Kostić 'špijunirali' Slobodu

Pred gradski derbi na Tušnju
Narednog vikenda u gradskom derbiju snage će odmjeriti Tuzla City i FK Sloboda.

S. Mlaćo
06.08.18. 15:00

slika

Tuzla Citiy je u vikendu iza nas slavila nad Mladosti te upisala historijsku pobjedu u Premijer ligi, dok je Sloboda ponovo razočarala svoje navijače.

Ovaj put sa Tušnja tri boda nose nogometaši Sarajeva.

Gradski derbi će sigurno biti glavna tema u gradu soli ove sedmice, a očekivati je i pune tribine Tušnja, te kvalitetan meč.

U jučerašnjem duelu Slobode i Sarajeva fotoreporter SportSport.ba zabilježio je na tribinama Tušnja Samira Efendića i Ivana Kostića, dvojac koji je nosio dres Slobode u prošlosti, ali se zatim odlučio na prelazak u redove kluba iz Simin Hana, koji od ove sezone svoje domaće susrete igra na Tušnju.

Sigurno su Efendić i Kostić vjerno pratili igru Slobode sa željom da vide sve mane i slabosti tog tima.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
https://sportsport.ba/fudbal/efendic-i- ... odu/285828
Ja volim FK Tuzla City

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 avg 2018, 14:52

Pa i ovo u federalnoj sto im dolazilo vise od pola Tuzlaci,starija raja pivo kospa relaksacija lagano.

Koliko to Semsin han ima stanovnika pa da napune oni bilo sta bolan.
Kada smo kup igrali zvizde im ljudi u hanu sa "njihove "tribine na neke pjesmice.
Tuzla je njih prihvatila kako devedesetih tako i danas taj klub,a to sto oni umjesto grba grada iz kojeg klub dolazi identificiraju se sa necim drugim njima na sramotu....
Imali smo mi jedan sity vec i ugasili ga lagano.Zvali ga zmaj a navijace zmajevi Tuzla. :mrgreen:
Ovo sto se desava je reinkarnacija iste te politike.
Ja sam Bosnjak,din mi je islam a zemlja Bosna..Ne volim politiku sdp a niti njihovo antibosnjacko djelovanje nisam volio ni do 2013 niti sada kada sam otisao.
Otac mati svi clanovi (bili)od prvog dana ali odgojen kao Bosnjak iz takve famelije.
Medjutim,ovo sto radi Azmir,nece naici na odobravanje pa ni kod takvih kao ja....I zavrsice kao Zmaj....jer ovo je Tuzla...Tuzlanski klub je Sloboda....grad je crveno crni bio i ostace....Trebao se drzati plana i zavrsiti posao u Slobodi bio bi postovan i voljen (A bio je)gdje bi imao i b tim (Sity je tako zamisljen to su njegove rijeci cak je plan bio zvanicno to zakonski zavrsiti ).Ime je htio dati Sloboda B...
Ovako ce ostati omrazen u jednom gradu,gdje je bio idol.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 08 avg 2018, 15:02

objasnio brat :bow:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 avg 2018, 17:28

wobly92 je napisao/la:Odličan potez ovo za džabalama, al opet pojedincima nije po volji, još misle da ih neko tjera na sjever, teško povezati da se pod tim misli na Fufare.
:roll:
Zar i ti,sine Brute :oops:
Kajacete se poslije ljudi....
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 08 avg 2018, 17:38

Brcanskamalta je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Odličan potez ovo za džabalama, al opet pojedincima nije po volji, još misle da ih neko tjera na sjever, teško povezati da se pod tim misli na Fufare.
:roll:
Zar i ti,sine Brute :oops:
Kajacete se poslije ljudi....
O čemu ti? Šta ću se kajati?
Na Tušnju sam ja i dalje i plaćam petice, i skandiram upravi ;)
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 08 avg 2018, 21:39

Sto ste punili,punili ste..doslo vrijeme da i druga polovina grada koja ne podrzava Slobodu dobije svoj klub,svoj dio grada i svoju tribinu na gradskom stadionu :kafa: Kako vrijeme bude odmicalo navijaca ce biti sve vise,samo je bitno da nam klub napravi infrastrukturu i udarit ce se trajni temelji podjeli grada.Grad od skoro 100 000 ljudi a na tribini vas ima u prosjeku 2000,nisam siguran i toliko.Punili ste vi stadion al kad je dolazila i raja s cijelog kantona gledala tekme,znam ljude iz Gracanice,Lukavca,Zivinica i mnogih mjesta koji su u tom periodu isli gledat tekme Slobode s vremena na vrijeme jer je Sloboda tad upravo zahvaljujuci Azmiru bila IN,a sto se tice vas Fukara,i navijaca Slobode daj boze da bi napunili Sjever da svi gore dodjete :think:

Nece Azmir ostati omrzen u jednom gradu nego samo kod njih nekoliko desetina kojim pucaju cirevi zbog njega,svi znaju ko je Azmir i svi znaju koliki je gospodin i humanista taj covjek osim par dnevnicara koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da su ovakvog covjeka otjerali.

Krenulo je tako sto su Slogu/city podrzavali samo ljudi iz Simin Hana,nakon toga su je poceli podrzavati pojedini navijaci Slobode,pa ce je podrzavati neutralni stanovnici Tuzle i ljudi koji ce se idenfikovati sa onim sto ovaj klub predstavlja,pa ce se idenfikovati Podrinjci..malo po malo grad ce se podjeliti a Sloboda koja je nekad bila jedini domacin u ovom gradu ce bespovratno morati da se pomiri s cinjenicom da ce se ubuduce sve vise morati boriti za svakog navijaca u Tuzli.

Navijac po navijac,zgrada po zgrada,ulica po ulica,..eskluzivitet na 100 000 ljudi dijelite ubuduce na dva kluba..Nema dileme da je Sloboda mnogo brojnija sa navijacima trenutno,za 100 godina je valjda i logicno kad je bila jedini klub u visem rangu iz Tuzle,al da pusu neki novi vjetrovi..vrijeme ce pokazati :kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 avg 2018, 22:06

..........................U isčekivanju utakmice u subotu , da se podsjetimo 1/4 Finala Kupa BiH.

......................

......................
Ja volim FK Tuzla City

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 avg 2018, 22:24

Prije ce krv puhati ulicamaTuzle nego novi vjetrovi.
Ionako je sve u tacki usijanja.ko poznaje carsiju zna sve.....A Azmiru "hvala"za to i neka ne kuka kada se belaj desi jer sam je to uradio...postoji svemu tacka posle koje nema nazad a podrinjski gurbet je opasno nagazio...Na djeci mu se vratilo dabogda.Avion mu se srusio. Kuca zapalila .bus prevrnuo...Kakav crni dobrocinitelj grijehe on pere ali tri hadza ga nece oprati niti ce dusi mira naci.
Umirao dabogda a dusu pustiti ne mogao.Amin.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 08 avg 2018, 22:38

Brcanskamalta je napisao/la:Prije ce krv puhati ulicamaTuzle nego novi vjetrovi.
Ionako je sve u tacki usijanja.ko poznaje carsiju zna sve.....A Azmiru "hvala"za to i neka ne kuka kada se belaj desi jer sam je to uradio...postoji svemu tacka posle koje nema nazad a podrinjski gurbet je opasno nagazio...Na djeci mu se vratilo dabogda.Avion mu se srusio. Kuca zapalila .bus prevrnuo...Kakav crni dobrocinitelj grijehe on pere ali tri hadza ga nece oprati niti ce dusi mira naci.
Umirao dabogda a dusu pustiti ne mogao.Amin.
Cuvaj svoje mentalno i fizicko zdravlje solinas..Napravljena je historijska greska kako od navijaca tako i od rukovodstva Slobode..te grijehe ce ispastati buduce generacije jer ove prije njih nisu bile mudrije.Ostavile su im podjeljen grad i veliko rivalstvo koje i ne mora biti lose za buduce narastaje koji dolaze..Sad je bitno da vi istrajete u borbi protiv agenture, navijaci Tuzle su uz vas,samo hrabro :kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 avg 2018, 00:08

Ko trenira juniorsku i kadetsku selekciju Tuzla Citya?

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 09 avg 2018, 11:45

sloboda72 je napisao/la:........................slika

. - Tuzla je nakon dugo godina dobila gradski derbi! U subotu sa početkom u 17,00h sati na stadionu “Tušanj” igra se 1. ligaški gradski derbi između FK Tuzla City i FK Sloboda Tuzla.
Velika euforija se podigla, pogotovo u “plavom dijelu grada” nakon prve pobjede našeg tima. Prije svega, ovaj derbi treba ostati upamćen po dobroj igri, atmosferi i druženju, a tek onda po gradskom rivalitetu dva kluba.
Uz koga ste vi? Koji rezultat očekujete? Sretno nebesko plavi, obojite Tušanj u naše boje!

.......................................................UZ FK TUZLA CITY
Bez provokacije pitam, nije valjda da si to počeo navijati za CITY ? Kada kažem navijati, ne mislim simpatisati, i to kontra Slobode.
Zaista sam imao veliko poštovanje za tebe i tvoje komentare, kako aktualnih tako i historijskih činjenica.

baš mi je ovo iznenađujuće i to neugodno iznenađenje :shock: nikako mi ne ide u glavu....
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 avg 2018, 14:29

.............................FK TUZLA CITY - TUZLA - BOSNA I HERCEGOVINA

.............................................slika

.........................slika

.....................................................PREDSJEDNIK SKUPŠTINE KLUBA - MUNIB SUBAŠIĆ

........slika
......................................ALMIR HUSIĆ...........................................AZMIR HUSIĆ
.................................SPORTSKI DIREKTOR..................................... PREDSJEDNIK UO

....................slika.

..................................................DIREKTOR KLUBA - SABAHUDIN VUGDALIĆ

- GENERALNI SEKRETAR KLUBA - MUNIB SUBAŠIĆ

- KOMESAR ZA BEZBIJEDNOST - ENVER AHMETOVIĆ

- SEKRETAR OMLADINSKOG POGONA - AMIR SMAJLOVIĆ

- PREDSTAVNIK ZA MEDIJE - MJHAMED SULJAGIĆ

............slikaslikaslika
..............STARĆEVIĆ SLOBODAN - TRENER....DEDIĆ MENSUR -POM. TRENER.....DEDIĆ MIRSAD - TRENER GOLMANA
NACIONALNOST bih Bosnia and Herzegovina
.......DATUM ROĐENJA - 14.08.1971- .....
.............PROŠLI TIMOVI:..................
-FK Borac B.Luka,FK Rudar Pri.,FK Krupa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.................slika
.................................................................NURKANOVIĆ- GOLMAN
slika
.................................................................ČALAKOVIĆ - GOLMAN
slika
....................................................................FEJZIĆ - GOLMAN
........................slika
...............................................................EFENDIĆ - DESNI BEK
slika......................................
..................................................................KOSTIĆ - ŠTOPER
slika
................................................................STJEPANOVIĆ DEF. VEZNI
slika
..................................................................KOJIĆ - ŠTOPER
slika
..................................................................MUSIĆ - ŠTOPER
slika
.................................................................ŠARČEVIĆ - LIJEVI BEK
slika...........................
.................................................................ŠIRANOVIĆ -DEF.VEZNI
..................................................................ČOMOR - LIJEVI I DESNI BEK
slika
..................................................................OBRADOVIĆ - LIJEVI BEK
slika
....................................................................MITROVIĆ - VEZNI

................................slika

.............................................................MILAKOVIĆ - DEFANZIVNI VEZNI
.....................slika
...............................................................STOJČEV - OFANZIVNI VEZNI
slika
...............................................................ZILJKIĆ OFANZIVNI VEZNI
slika
....................................................................OMEROVIĆ - ŠPIC
......................slika
......................................................................NUKIĆ - KRILO
slika..........................
..............................................................VUKMIROVIĆ - OFANZIVNI VEZNI
.......................slika
..................................................................ŠEĆEROVIĆ - DEF. VEZNI
..................................................................HASANOVIĆ - DEF. VEZNI
slika
....................................................................RAMIĆ - VEZNI
slika.......................
....................................................................CRNKIĆ - KRILO
....................................................................POTURALIĆ - ŠPIC
slika
...............................................................STOKIĆ VEZNI - OFANZIVNI
.....................................................................MURGA - KRILO
...................................................................MAHMUTOVIĆ - ŠPIC
....................................................................UBIPARIP VOJO
slika
...Fizioterapeut Dino Hurić
slika
...Fizioterapeut Mirza Kabil
slika
....Fizioterapeut Demir Galić

slika
Ekonom Damir Smajić

http://fktuzlacity.com/igraci/
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 dec 2018, 21:00, ukupno mijenjano 53 puta.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 avg 2018, 14:59

Super potez da ulaz bude besplatan... valjda se napuni Tusanj....nadam se lijepom sportskom ambijentu....samo da "bambuca & donacija Boys" ne naprave neko njasre....tipa,senco ćarsijska legendo povedi nas :urnebes: ....

Ah,da.....i ovo potpisivanje "donacije" od strane "mrtve ćarsije" i izlazak u javnost je jedan novi level agenture na balkanskim prostorima... hahhahah ahahahhahahaha.... grobari,boysi, Torcida i delije... gledajte i ucite :urnebes: :facepalm: :urnebes: :urnebes: :rol: .....malo je reć da se Balkan smije,jbt
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 avg 2018, 15:31

........................................RAZGLEDANJE JALE .

slika
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 avg 2018, 15:33

..................................,,,,,,,,,,,...........PANONICA JUCE...

slika

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...........................................PANONICA DANAS...MANJA GUZVA...KISA...

slika
Ja volim FK Tuzla City

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 09 avg 2018, 15:40

Sta je grobaru ovo treba bit smjesno?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.