jasmin10 je napisao/la:Aj ne pretjeruj.
Po rezultatima smo jednaki s tim ligama, Luksemburg, Makedonija, Albanija i Litvanija su nas prestigli.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,insider
Dovedete najbolje trenere i napravite najbolju infrastrukturu, onda stvorite ekipu koja drma prvenstvom i onda ti igrači kroz igre uđu u mladu reprezentaciju. Zatim kroz igre u klubu i reprezentaciji skrenu pažnju na sebe. A onda ja to dobro ispregovaram. Kako? Dok oni dobro igraju ja ih preporučujem klubovima putem svojih kanala, potom ih njihovi skauti dođu gledati. Znači, morate skrenuti pažnju, jer ko će doći u Hrvatsku i gledati igrača, posebno u to vrijeme. A nakon što ih pogledaju i vide da se radi o pravim igračima, onda ja stupim na scenu gdje dovoljno puta kažem 'ne' i ta cijena raste. Naprimjer, on ti kaže da će ti dati milion eura i da će igrača platiti dva miliona eura, a ja kažem da će platiti 12 ili 15 miliona i da će tek tada dobiti igrača. Tako sam štitio interese Dinama, ali na način da napravim dobar imidž igraču i da onda to dobro ispregovaram", opisuje.
"Sjećam se Kovačićevog primjera. Struka u klubu je raspravljala da li će igrati za kadete ili juniore. Ja sam rekao da neće ni za kadete ni za juniore, nego za prvi tim. Isto tako, Šime Vrsaljko je igrao zadnjeg veznog i onda smo direktor škole i ja rekli da će igrati desnog beka. Ljudi su nas gledali kao da smo pali s Marsa, a vidite šta je danas Vrsaljko. Modrića sam uzeo kad je imao 14 godina, doveo mi ga je pokojni prijatelj Tomislav Bašić, i kasnije sam ga poslao sam u Zrinjski kada je Zrinjski tražio pomoć od Dinama. Poslao sam Modrića i još tri igrača te trenera Stjepana Deverića. Tako sam ja svojim vezama, poznanstvima i vizijama Zrinjskom osigurao trenera i igrače, a naravno taj trener je pazio da ti igrači igraju. I tako su se razvijali. Kad je prošla godina dana u kojoj je Luka igrao fantastično u Premijer ligi, onda smo ga povukli i odlučili adaptirati na hrvatsku ligu pa smo ga poslali u Inter Zaprešić. Zaprešić je zamalo bio prvak, jer tamo su te godine, zamisli, igrali Modrić, Ćorluka, Da Silva i Hrvoje Čale, sve moji igrači. To je vizija. Uvijek smo imali neke prijateljske klubove, jer za mlade igrače je najvažnije da igra pošto igrač koji ne igra ne može doći do izražaja. Mladom igraču je osnovna stvar da igra i da na vrijeme staneš iza njega da bi igrao seniorski nogomet. To su neke tajne", otkriva nam nesebično.
Pirke je napisao/la:jasmin10 je napisao/la:Aj ne pretjeruj.
Momak ne pretjeruje. Sto se tice klupskog fudbala, tu smo negdje.
jasmin10 je napisao/la:Situacija jeste očajna ali njihova liga nije bolja od naša.
Vucevich je napisao/la:jasmin10 je napisao/la:Situacija jeste očajna ali njihova liga nije bolja od naša.
Zato imaju bolje rezultate u Evropi, i veci broj klubova u trecem pretkolu?
Kad bi neki BiH klub izbacio Rangers ili Salzburg iz Evrope o tome bi se pricalo decenijama.
jasmin10 je napisao/la:Pirke je napisao/la:jasmin10 je napisao/la:Aj ne pretjeruj.
Momak ne pretjeruje. Sto se tice klupskog fudbala, tu smo negdje.
Sa Gibraltarom, Luxemburgom, Maltom, Andorom ?
Drape je napisao/la:Epizoda Ćavara u Frankfurtu, status Hadžiahmetovića u Bursasporu, lutanje golmana Karačića nakon odlaska iz Zrinjskog...Sve to pokazuje da nije problem što mi nemamo sposobne Uprave i pregovarače pa ne prodajemo igrače za velike cifre, problem je što jednostavno prodajemo robu sumnjive kvalitete.
Ne proda Dinamo 20 - godišnjeg Hrvata za 15 miliona eura a Željezničar 20 - godišnjeg Bosanca za 50 000 eura jer su oni eto sposobniji pregovarači, već što tog Dinamovog igrača možeš mirne duše odmah staviti u prvih 11 pa makar se kupac zvao Tottenham ili Inter, a ovaj iz Željezničara će muku mučiti da dobije koju minuticu u 16. ekipi na tabeli turske lige.
Drape je napisao/la:Ne proda Dinamo 20 - godišnjeg Hrvata za 15 miliona eura a Željezničar 20 - godišnjeg Bosanca za 50 000 eura jer su oni eto sposobniji pregovarači, već što tog Dinamovog igrača možeš mirne duše odmah staviti u prvih 11 pa makar se kupac zvao Tottenham ili Inter, a ovaj iz Željezničara će muku mučiti da dobije koju minuticu u 16. ekipi na tabeli turske lige.