FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- StariGrad071
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Denilan potez, bolje dovesti bandovica da bude 3 golman.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ovakvim oni u ugovor stave da ce biti u prvih 11.miky_hz je napisao/la:https://www.transfermarkt.com/elvis-dza ... ler/189299
Ovaj bi mozda i pristao da bude "drugi" golman.Isao je Hadzija jucer na pregovore sa njim.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Treba konačno stisnut muda i odbit svaku ponudu koja eventulno dođe za juniore. Klub nit je siromašan, nit je pred gašenjem, a gratis para nam očigledno ne treba jer ovi ne znaju ništa uradit sa njima. Yebem ih u gladne oči. Naravno, puste želje, prodaće ih bud-zašto ako se pokažu u OLP.zagorski je napisao/la:U pravu si,do sada smo uglavnom sve momke prodali prije nego sto su zaigrali za prvi tim i to za sitnu lovu,jos su pojedinci ovdje slavili kada je Catakovic prodan u stilu "jesmo ga uvalili levatima",a eno momak razvaljuje u EL.Anonjimus je napisao/la:Ako akademija bude samo odskočna daska za odlazak vani, onda nam akademija i ne treba. Svugdje u svijetu akademija znači osnova kluba al et kod nas se još ne zna šta nama treba ili šta nam znači.
Jos nikoga nismo afirmisali u prvom timu izuzev mozda Mujakica,a bojim se da je i on vec na polusezoni bivsi. Jos ako momci odigraju dobro ovu juniorsku LP,eto odlaska jos par momaka za sitnu lovu.
Ova sezona ce najbolje pokazati kakva je vizija kluba po pitanju veze prvi tim i akademija.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Bas ne treba Bandovica dovoditi pa ni za trećeg golmana,ne zivi sportski zivot,nikakav primjer nije mladjima niti mogu od njega nesto nauciti uostalom ako se sjecam dobro bio je u ekipi koja je bojkotovala trenera..daleko mu kuca od naseStariGrad071 je napisao/la:Denilan potez, bolje dovesti bandovica da bude 3 golman.
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
- StariGrad071
- Kontakt:
Nemoj brate biti bukvalan. Dovedi nekog pasu odavde za treceg golmana, neka adilovic bude trener i 3 golman.adem993 je napisao/la:Bas ne treba Bandovica dovoditi pa ni za trećeg golmana,ne zivi sportski zivot,nikakav primjer nije mladjima niti mogu od njega nesto nauciti uostalom ako se sjecam dobro bio je u ekipi koja je bojkotovala trenera..daleko mu kuca od naseStariGrad071 je napisao/la:Denilan potez, bolje dovesti bandovica da bude 3 golman.
Pa dobro to oko Adilovica se slazemStariGrad071 je napisao/la:Nemoj brate biti bukvalan. Dovedi nekog pasu odavde za treceg golmana, neka adilovic bude trener i 3 golman.adem993 je napisao/la:Bas ne treba Bandovica dovoditi pa ni za trećeg golmana,ne zivi sportski zivot,nikakav primjer nije mladjima niti mogu od njega nesto nauciti uostalom ako se sjecam dobro bio je u ekipi koja je bojkotovala trenera..daleko mu kuca od naseStariGrad071 je napisao/la:Denilan potez, bolje dovesti bandovica da bude 3 golman.
Bit ćeš opet prvak čest 1946
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Znači Kahriman neće da brani za paklo žvaka pa smo se okrenuli drugim golmanima..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Uhvatih i ja malo vremena... Mislim da su i ovi, jednako kao i prethodni puno price malo rada. S tim da su oni imali puno bolje rezultate a i bolje igrace dovodili ali su i talovi bili ekstremni, ovi izgleda jos uce. Nevjerovatno je da klub nakon najveceg poraza u histooriji ne izadje pred navijace i jasno se izvine sto su morali da prodju onaj horor na AFH. I onda ide objava nekih gluposti hladno, kao da nista nije bilo. Kao da pred ocima cijele evrope jedna ekipa iz Italije nije dosla, uvaliila 8 komada. I onda na svu tu bol, sami sebe ismijavaju jos jednom, gdje pozovu igraca na potpis ugovora, dogovore sve sa njim, slazu ga, ukaljaju obraz kluba, isti potpise za Zrinjski na dvije godine, a nasi pustee preko satelita priccu kako nije htio na dvije ugoovor kako ovo i ono, a sve laz do lazi, covjek je htio u FKS, dosao u Sarajevo, sve je bilo dogovoreno na rijec i onda ko na pijaci ili preko PIKa, ono kazes mu moze, dodje i onda " a jel moze jara malo to da jeftinije ide". Ne moze, seljaci i selljanke, ne moze, dabogda vam za lijekove trebalo.
I ovaj golman sto ga dovode, je li i ovo perspektiva i buducnost? Pita li se ko sto nema kluba ? Igraci odlaze u sloveniju, najbolji a ovaj nama dolazi iz slovenije... meni to nije jasno. A Kovacevic se fino pokaza i sigurno ima mjesta medju stativama jer i onako osim Delaca, na golu nije stajao normalan golman sem poslij erata Tolje i Voje par tekmi. Sve vise imam osjecaj da ovi nemaju bllage veze sta rade, sta hoce i kako. Isto kao ni husref koji na pripremama igra jedno a u prvenstvu drugo, koji nije napravio izmjene prije 70. minute i kad napravi to su bek za beka, napadac za napadaca i krilo za krilo... mastovito.
Ugled se tesko dobija a lahko izgubi, ovo sto se nama desava je bas to... gubljenje ugleda, jer ko ce igaca uzeti iz ekipe koja primi 8 komada na jednoj utakmici? O cemu tu pricamo? Nismo djeca, 8 komada na terminu akd primis kazes sebi sto mi ovo treba... ali njima to ocito ne smeta, a nas ko **** i onako kad ih stisnes samo kazu "tan rekao"
I ovaj golman sto ga dovode, je li i ovo perspektiva i buducnost? Pita li se ko sto nema kluba ? Igraci odlaze u sloveniju, najbolji a ovaj nama dolazi iz slovenije... meni to nije jasno. A Kovacevic se fino pokaza i sigurno ima mjesta medju stativama jer i onako osim Delaca, na golu nije stajao normalan golman sem poslij erata Tolje i Voje par tekmi. Sve vise imam osjecaj da ovi nemaju bllage veze sta rade, sta hoce i kako. Isto kao ni husref koji na pripremama igra jedno a u prvenstvu drugo, koji nije napravio izmjene prije 70. minute i kad napravi to su bek za beka, napadac za napadaca i krilo za krilo... mastovito.
Ugled se tesko dobija a lahko izgubi, ovo sto se nama desava je bas to... gubljenje ugleda, jer ko ce igaca uzeti iz ekipe koja primi 8 komada na jednoj utakmici? O cemu tu pricamo? Nismo djeca, 8 komada na terminu akd primis kazes sebi sto mi ovo treba... ali njima to ocito ne smeta, a nas ko **** i onako kad ih stisnes samo kazu "tan rekao"
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Vidi se da kod nas ne razmišljaju kako treba, umjesto da te momke koji su bolji od ostalih gurkaju malo, daju im motivaciju, želju za igranjem i napretkom oni njih odbijaju i naravno kad dođe bilo kakva ponuda iz vana, a dođe, onda je prihvate. Treba postavit jednu normu i držat je se, biti klub koji živi od svojih igrača ili klub koji prodaje svoje omladince a dovodi polovnjakezagorski je napisao/la:U pravu si,do sada smo uglavnom sve momke prodali prije nego sto su zaigrali za prvi tim i to za sitnu lovu,jos su pojedinci ovdje slavili kada je Catakovic prodan u stilu "jesmo ga uvalili levatima",a eno momak razvaljuje u EL.Anonjimus je napisao/la:Ako akademija bude samo odskočna daska za odlazak vani, onda nam akademija i ne treba. Svugdje u svijetu akademija znači osnova kluba al et kod nas se još ne zna šta nama treba ili šta nam znači.
Jos nikoga nismo afirmisali u prvom timu izuzev mozda Mujakica,a bojim se da je i on vec na polusezoni bivsi. Jos ako momci odigraju dobro ovu juniorsku LP,eto odlaska jos par momaka za sitnu lovu.
Ova sezona ce najbolje pokazati kakva je vizija kluba po pitanju veze prvi tim i akademija.

I am coming
Pantelija

- robertkosar
- Kontakt:
Vozdra Lijepo si ovo napisao ali koliko god su igraci krivi za blamazu protiv atalante toliko je kriv i trener. Pa koji ce nam vrag trener obaramo sve na igrace. Koji god navijac priziva poras naseg kluba nije dobar uglavu ili nije navijac. Ja se ne slazem sa Usrefom. Nije Fk Sarajevo usref niti je usref FK Sarajevo. Bit ce moje Sarajevo i poslije njega i bilo je i gorih trenera oa su nestali i orisli tako ce i usref pasti jednog dana u zaborav ali FK Sarajevo nikadEsport je napisao/la:Danas sam u kafani sjedio sa Željinim navijačima, zezali me 08.08.2018.
Sve je to OK, ali sam se osječao prijatnije, sa ljudima koji otvoreno kažu "ja ne volim Sarajevo, ja volim Želju(krio sam se sedmicu)", nego što se osjećam, ćitajući komentare "NAVIJAČA" Sarajeva na ovome forumu.
Od gurbeta nisam doživio ovo što ovde doživljavam, pljuvanje po klubu, želju za katastrofom(sječam se dobro komentara "NAŠEG NAVIJAČA", kada je u Atalanti pao prvi gol, trijumfalno poćeo brojati, nadajući se da ćemo primiti još, u niku ima HZ), odnosno prizivnja katastrofe mnogih nazovirealista(želja im se ostvarila u drugom meču).
Srce me boli kada se sjetim atmosfere, sa početka susreta na prepunom Koševu, odnosno suza djece nakon SRAMOTE, koju su nam priredili "IGRAČI", a onda se sjetim komentara MORALISTA, "KAKO IM HUSREF MOŽE PSOVATI", ja im nebi psovao ja bi im noge prebio.
Primiš 8 golova, napraviš 8 faula, jad i bjeda, ali nemoj da im neko nešto opsuje. Ekskluzivno pravo na psovke imaju pojedinci na Istoku.
![]()
PS
Izvinavam se , na ovom emotivnom postu, ali to je to

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Do godine cener 

- BordoSarajevo
- Kontakt:
Vidim dosta vas piše kako treba klub da izađe u javnost nakon "afere" Šovšić i onih njegovih izjava. Obzirom da se sve zna i da ne mogu slagat kao što su navikli i kako znaju jer su provaljeni, samo bi se još više ukopali. Da nije istina to sa Šovšićem, davno bi oni izašli u javnost i sve to demantovali ali sada su im ruke vezane jer ih je javno provalio i "osramotio" a što je najgore, igraju se sa ugledom našeg kluba.
Bilo je sigurno milion ovakvih situacija, ja uopšte ne vjerujem za Ofosua i onih njihovih izgovora kao neće tu zbog žene, mogu zamislit samo koliko su tako igrača izradili a navijačima plasirali drugu priču. Nemoguće je da od 20 igrača ti za 19 kažeš da traži puno, da traži dosta više nego što zaslužuje, da je problem dužina ugovora itd...
Meni je samo Husref nejasan, što on ne reaguje na sve to, on na sve to treba reagovat onako kako reaguje na terenu kad neki naš igrač pogriješi, eh tako treba reagovati na ove u upravi. Ja vjerujem da kad bi bar malo kritikovao ove u klubu zbog ovog načina rada odnosno nerada da bi imao podršku svih navijača i bio bi siguran, ne bi ga smijeli otpustiti jer bi iza sebe imao navijače, ali izgleda da su i njemu dosta draže pare....
Yebote, imamo većinskog vlasnika, al ne ulaže u nas, uredu, pogurao nas je da bi bili samoodrživi i to jesmo, imamo pa mogu reći najzvučnije sponzore koji nas guraju više nego što guraju sponzori naše konkurente, iako se igrači prodaju za male pare ali i tu daleko najviše zarađujemo jer konkurenti daleko rijeđe prodaju u odnosu na nas, prođe evropa i tu smo zaradili dobre pare i sigurno više od ubica i kona jer smo imali odlične posjete u obje tekme na Koševu, pa onda TV prava (Atalanta) itd, sigurno kad se to sve zbroji da zarada bit slična kao kod lažnih mostaraca koji će igrati kolo više..imamo sigurno najveće prihode kad se sve to zbroji a opet konkurenti više ulažu i više se zalažu za sportski rezultat u odnosu na nas, to mi je neprihvatljivo...
Bilo je sigurno milion ovakvih situacija, ja uopšte ne vjerujem za Ofosua i onih njihovih izgovora kao neće tu zbog žene, mogu zamislit samo koliko su tako igrača izradili a navijačima plasirali drugu priču. Nemoguće je da od 20 igrača ti za 19 kažeš da traži puno, da traži dosta više nego što zaslužuje, da je problem dužina ugovora itd...
Meni je samo Husref nejasan, što on ne reaguje na sve to, on na sve to treba reagovat onako kako reaguje na terenu kad neki naš igrač pogriješi, eh tako treba reagovati na ove u upravi. Ja vjerujem da kad bi bar malo kritikovao ove u klubu zbog ovog načina rada odnosno nerada da bi imao podršku svih navijača i bio bi siguran, ne bi ga smijeli otpustiti jer bi iza sebe imao navijače, ali izgleda da su i njemu dosta draže pare....
Yebote, imamo većinskog vlasnika, al ne ulaže u nas, uredu, pogurao nas je da bi bili samoodrživi i to jesmo, imamo pa mogu reći najzvučnije sponzore koji nas guraju više nego što guraju sponzori naše konkurente, iako se igrači prodaju za male pare ali i tu daleko najviše zarađujemo jer konkurenti daleko rijeđe prodaju u odnosu na nas, prođe evropa i tu smo zaradili dobre pare i sigurno više od ubica i kona jer smo imali odlične posjete u obje tekme na Koševu, pa onda TV prava (Atalanta) itd, sigurno kad se to sve zbroji da zarada bit slična kao kod lažnih mostaraca koji će igrati kolo više..imamo sigurno najveće prihode kad se sve to zbroji a opet konkurenti više ulažu i više se zalažu za sportski rezultat u odnosu na nas, to mi je neprihvatljivo...
FK Sarajevo
- Osttribine
- Kontakt:
Ali najjaci su mi ovi kada pocnu pisati kako iz Akademije igraci odlaze za sitnu lovu, eto ko dok ih afirmisemo u prvom timu uzecemo neke milione za njih, ko ce ba dati milione za nekog igraca iz BiH lige, lige koja jos uvijek nije dala niti jedan tim u grupnoj fazi nekog evropskog takmicenja, lige iz koje klub nedavno dozivi potop kakav vise ne dozivljaju ni timovi iz San Marina i Andore npr. Druga stvar dosta tih momaka iz te Akademije i sami mastaju o karijeri u inostranstvu pa lete pred rudu sto bi se reklo, eto ne vidim da nesto vani prave ti momci izuzev ovog Catakovica koji je kod nas imao povredu kriznih ligamenata i ko je mogao ocekivati da ce mu (na srecu) karijera ici uzlaznim putem, slicna stvar recimo da nisu onda Radovcu produzili ugovor, jb li bi im od do, a ko je mogao ocekivati da ce on ovako propasti. Sto se tice dovodjenja nekih anonimusa neka hvala, radije neka onaj mali ostane na golu ukoliko nemaju neko bolje rjesenje.
Pa onda po tvom ne trebamo nikoga afirmisati u prvim tim, nego odma ih prodavati jer kako god nećemo dobiti milione. Ko ovdje priča o milionima, priča se o tome da treba akademija biti osnova kluba, da ćeš skuplje prodati nekoga ko je igrao 2 godine u prvom timu od momka koji nije zaigrao utakmice na "ozbiljnom" nivou. Nisu samo pare bitne, bitan je kocept koji Ajax, Porto, Dinamo i mnogi drugi odavno rade i vidi ih gdje jesu. Naravno mi ne možemo biti kao oni, al možemo biti bar normalan klub gdje se zna gdje je glava a gdje rep.Osttribine je napisao/la:Ali najjaci su mi ovi kada pocnu pisati kako iz Akademije igraci odlaze za sitnu lovu, eto ko dok ih afirmisemo u prvom timu uzecemo neke milione za njih, ko ce ba dati milione za nekog igraca iz BiH lige...
I am coming
Ja sam protiv toga, ne zbog miliona ili zarade, već što volim vidjet klince kako igraju za prvi tim. Ove godine konačno imamo lijep broj akademaca, ostaje da se vidi kakvu će minutažu dobit.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- Osttribine
- Kontakt:
A po tvom treba nam svih 11 igraca biti iz Akademije i da osvajamo titule, pobjedjujemo sve derbije, prodajemo ih za milione itd jel. U trenutnoj ekipi imas vec nekoliko afirmisanih akademaca sto je sasvim dovoljno, a ta poredjenja sa nekim timovima iz Evrope i ne piju vode, pa eto ta cuvena Barselonina skola La Masija slovi za najbolju na svijetu pa opet ovi daju silne novce za pojacanja iz nekih drugih evropskih timova. A u nasoj drzavi da nesto bude uredjeno da se zna gdje je glava i rep, tesko Bgm, ovde je sve naopako, a ne samo u fudbalu.Anonjimus je napisao/la:Pa onda po tvom ne trebamo nikoga afirmisati u prvim tim, nego odma ih prodavati jer kako god nećemo dobiti milione. Ko ovdje priča o milionima, priča se o tome da treba akademija biti osnova kluba, da ćeš skuplje prodati nekoga ko je igrao 2 godine u prvom timu od momka koji nije zaigrao utakmice na "ozbiljnom" nivou. Nisu samo pare bitne, bitan je kocept koji Ajax, Porto, Dinamo i mnogi drugi odavno rade i vidi ih gdje jesu. Naravno mi ne možemo biti kao oni, al možemo biti bar normalan klub gdje se zna gdje je glava a gdje rep.Osttribine je napisao/la:Ali najjaci su mi ovi kada pocnu pisati kako iz Akademije igraci odlaze za sitnu lovu, eto ko dok ih afirmisemo u prvom timu uzecemo neke milione za njih, ko ce ba dati milione za nekog igraca iz BiH lige...
Ne, niko u svijetu nema 11 svojih igrača iz akademije, kamo li da mi imamo. Ja samo kažem da trebamo ako ne znamo napraviti sistem koji će nam donijeti da proizvodimo igrače, afirmišemo ih, oni nam donesu titule ili bolju igru u najmanjem slučaju i onda ih prodamo ili ne prodamo. Ako taj sistem ne znamo napraviti onda ga možemo kopirati, a pozitivnih iskustava pun je svijet. Barcelona je napravila jednog Inestu, Fabregasa,Xavia, Messia...Mi ne možemo biti Barcelona niti ćemo biti, al možemo kopirati njihov koncept stvaranja igračaOsttribine je napisao/la: A po tvom treba nam svih 11 igraca biti iz Akademije i da osvajamo titule..

I am coming
Pantelija je napisao/la:Uhvatih i ja malo vremena... Mislim da su i ovi, jednako kao i prethodni puno price malo rada. S tim da su oni imali puno bolje rezultate a i bolje igrace dovodili ali su i talovi bili ekstremni, ovi izgleda jos uce. Nevjerovatno je da klub nakon najveceg poraza u histooriji ne izadje pred navijace i jasno se izvine sto su morali da prodju onaj horor na AFH. I onda ide objava nekih gluposti hladno, kao da nista nije bilo. Kao da pred ocima cijele evrope jedna ekipa iz Italije nije dosla, uvaliila 8 komada. I onda na svu tu bol, sami sebe ismijavaju jos jednom, gdje pozovu igraca na potpis ugovora, dogovore sve sa njim, slazu ga, ukaljaju obraz kluba, isti potpise za Zrinjski na dvije godine, a nasi pustee preko satelita priccu kako nije htio na dvije ugoovor kako ovo i ono, a sve laz do lazi, covjek je htio u FKS, dosao u Sarajevo, sve je bilo dogovoreno na rijec i onda ko na pijaci ili preko PIKa, ono kazes mu moze, dodje i onda " a jel moze jara malo to da jeftinije ide". Ne moze, seljaci i selljanke, ne moze, dabogda vam za lijekove trebalo.

Mudro zboris, ja ne znam kad sam na terminu primio 8 komada.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: Antikloc, EastMadness, pierce i 28 gostiju.