FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

nukleusmember
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 11 avg 2018, 00:32

viri kaubojka iz husrefovog obraza da se ne lažemo ali ga ne treba papanski vrijedjati,fks ima 3 legende maksimalno;daleko je husref od legende realno

VVVBJ

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 00:44

nukleusmember je napisao/la:viri kaubojka iz husrefovog obraza da se ne lažemo ali ga ne treba papanski vrijedjati,fks ima 3 legende maksimalno;daleko je husref od legende realno

VVVBJ
Moze postati trenerska legenda,igracka po mom misljenju nije .Veliki klubovi i sto je i FKS nemaju vise od desetak legendi.Nikad nisam imao cast biti u njegovom drustvu ,ali kroz pricu mog prijatelja (bio sa njim na nekom seminaru)i to sto mu je Vahidin (istinska legenda-medju 5 sigurno,po nekima i drugi)brat mislim da je cestit covjek.Medjutim psovke ne idu u njegov prilog.Nek mu je sretno i da titule donosi i bit ce legenda.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 11 avg 2018, 00:48

Nadam se da je tako.. Hvala @unbx!
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 avg 2018, 00:48

Hase, Keli, Vahidin, Vujović, pa i Pape. Pape samo kao igrač, nije se nešto pretrg'o poslije da iskaže emocije ka klubu. Ostali su samo ikone kluba, legenda je težak pojam.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 avg 2018, 00:52

Ja sam se protivio Husrefovom dovodenju na celo prvog tima, al sam za opciju da bude neka funkcija sd ili direktor akademije.

I misljenja sam da je HUSREF naj bolji trener kojeg mi mozemo priustit.

Zamene Husref veca legenda kluba nego Pasic hadzibegic i njima slicni.

Husref je bio u ekipi kad smo bili drugi put prvaci juge bio uz klub odkad se rat zavrsio off and on al je uvjek bio tu i kad jesmo i kad nismo imali para plus osvoi je ligu i kup kao trener.

Sta je sa Hadzibegicom vjecito prica SARAJEVO nije privjesak ovo ono a guzovi u francuskoj, paja placi pizda istjerali su me oduzeli su mi zemlju tuzicu SARAJEVO, itd.

Susic je anti patican erogantan tip al **** bIO je svjetska klasa kao igrac i to ga mozda izdize iznad Husrefa i to je to.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 01:10

Pretjerao sam kad rekoh desetak.Svi oni koji su rodjeni 1960 i mladji imali su priliku da se pokazu i uzvrate kupovinom fotelje u UO.Neki su verbalno ,a neki ni verbalno nisu pomogli klubu.Svi navijaci od 1946 su istinske legende uz Haseta,Kelia, Vahidina i Vujovica.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 avg 2018, 01:17

Hadžibegić je prosječan trener što se tiče evropske scene, baš kao i Baždarević, ali bi za našu ligu bio odličan. Mada, opet ne treba zaboraviti da taj rezultat i uspjeh zavisi od mali milion faktora. Ne može on napraviti rezultat ako se ne ulaže u ekipu, ako će trenirati kloceve poput Hodžića, Lelića, Radovca, Pavlovića, Bekića i ostale.
Danas bez ulaganja nema ništa i to je tako. Recimo, jedan Bayern još fura filozofiju "sitnog" plaćanja igrača, ne prelaze tu neku granicu i to im se obija o glavu.

Uostalom, Hadžibegić je imao one pregovore s Upravom prije par sezona. Napravio je dobar plan za budućnost, ako se sjećam tražio ugovor na tri godine i da ga ne mogu lako šutnuti ako ne bude išlo. Tako nešto je bilo.. To apsolutno podržavam i sigurno jedan od ljudi koje bi volio vidjeti na mjestu trenera. Ali, on je ozbiljan čovjek sa vizijom, a to kod nas teško uspijeva. Vjerovatno bi bila i veća cifra, ali vjerujem ništa strašno što mu ne bi mogli dati. Kad bi postojao dobar plan i neka garancija, siguran sam da bi Hadžija došao bez problema, a ovako neće sigurno, nije lud da radi u amaterskom sistemu.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 11 avg 2018, 01:26, ukupno mijenjano 3 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 01:19

Samozdravlje je napisao/la:Pretjerao sam kad rekoh desetak.Svi oni koji su rodjeni 1960 i mladji imali su priliku da se pokazu i uzvrate kupovinom fotelje u UO.Neki su verbalno ,a neki ni verbalno nisu pomogli klubu.Svi navijaci od 1946 su istinske legende uz Haseta,Kelia, Vahidina i Vujovica.
Zaboravio sam na Biogradlica,Brozovica(nisam ih gledao), a mozda i Muftic i neki bas stariji kojih ne mogu da se sjetim.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 11 avg 2018, 01:24

Sačuvaj me Bože Hadžibegićeve ljubavi prema klubu. :lol: Ne govorim to zbog (ne)dolaska. Ko ga zna, zna i da tu ljubavi nema. Za njega je i Slobodan Janjuš - Sarajevo, da ne idemo dalje.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 avg 2018, 01:25

AlfredNobel je napisao/la:
Uostalom, Hadžibegić je imao one pregovore s Upravom prije par sezona. Napravio je dobar plan za budućnost, ako se sjećam tražio ugovor na tri godine i da ga ne mogu lako šutnuti ako ne bude išlo. Tako nešto je bilo.. To apsolutno podržavam i sigurno jedan od ljudi koje bi volio vidjeti na mjestu trenera, ali on je ozbiljan čovjek sa vizijom, a to kod nas teško uspjeva. Vjerovatno bi bila i veća cifra, ali vjerujem ništa strašno što mu ne bi mogli dati. Kad bi postojao dobar plan i neka garancija, da bi Hadžija došao bez problema, a ovako neće sigurno, a nije lud da radi u amaterskom sistemu.
+1

Samo što to kod nas nažalost nikad neće biti. Ovdje jedan kiks i odmah te tjeraju, a ne da napravi 2-3 :lol:
Mada to ne možeš ni svakom povjeriti, jer puno rizikuješ, a kod nas se uvijek ide na siguricu. Zamisli da je tako nešto bilo s onim kasapinom :rol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 01:26

AlfredNobel je napisao/la:Hadžibegić je prosječan trener što se tiče evropske scene, baš kao i Baždarević, ali bi za našu ligu bio odličan. Mada, opet ne treba zaboraviti da taj rezultat i uspjeh zavisi od mali milion faktora. Ne može on napraviti rezultat ako se ne ulaže u ekipu, ako će trenirati kloceve poput Hodžića, Lelića, Radovca, Pavlovića, Bekića i ostale.
Danas brz ulaganja nema ništa i to je tako. Recimo, jedan Bayern još fura filozofiju "sitnog" plaćanja igrača, ne prelaze tu neku granicu i to im se obija o glavu.

Uostalom, Hadžibegić je imao one pregovore s Upravom prije par sezona. Napravio je dobar plan za budućnost, ako se sjećam tražio ugovor na tri godine i da ga ne mogu lako šutnuti ako ne bude išlo. Tako nešto je bilo.. To apsolutno podržavam i sigurno jedan od ljudi koje bi volio vidjeti na mjestu trenera, ali on je ozbiljan čovjek sa vizijom, a to kod nas teško uspjeva. Vjerovatno bi bila i veća cifra, ali vjerujem ništa strašno što mu ne bi mogli dati. Kad bi postojao dobar plan i neka garancija, da bi Hadžija došao bez problema, a ovako neće sigurno, a nije lud da radi u amaterskom sistemu.
Bojim se da se FK Sarajevo slabo snalazi u onim igrama koje donose titule u ovakvoj lizi. Mi moramo bas biti dobro bolji da onda uz malo guranje osvojimo titule u nizu.Nisam onaj sto podrzava prljave poslove , ali bojim se da nam treba bas nadkvalitet da bi bili Dinamo u PL.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 11 avg 2018, 01:27

Samozdravlje je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:Pretjerao sam kad rekoh desetak.Svi oni koji su rodjeni 1960 i mladji imali su priliku da se pokazu i uzvrate kupovinom fotelje u UO.Neki su verbalno ,a neki ni verbalno nisu pomogli klubu.Svi navijaci od 1946 su istinske legende uz Haseta,Kelia, Vahidina i Vujovica.
Zaboravio sam na Biogradlica,Brozovica(nisam ih gledao), a mozda i Muftic i neki bas stariji kojih ne mogu da se sjetim.
Kakva je Ibro antika čovjek bio, plak'o sam ko dijete kad je preselio. :cry:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 01:30

uNbx je napisao/la:
Kakva je Ibro antika čovjek bio, plak'o sam ko dijete kad je preselio. :cry:
Vjerovatno si poznavao rahmetli Ibru ,ne vjerujem da si toliko star da si imao prilike ga gledati da igra. :thumbup:

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 11 avg 2018, 01:38

@Samozdravlje
Ma kakvi, i otac ga se jedva sjeća kao igrača, a poznavao ga jesam, nažalost samo zadnjih 5 godina njegovog života.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 11 avg 2018, 01:40

robertkosar je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Jah, inače su sve dolazili klasni igrači i igrači koji imaju po nekoliko trofeja u svom CV-ju, tipa Kramar, Simeunović i ostala škavdra, pa se sad nešto čudiš.

Nije da će ispasti da ga mrziš, nego ga i mrziš, a to se vidi iz komentara. I psuješ nešto bez razloga, a čovjek nije zakoračio u šesnaesterac. Taj sklop ne mogu da skapiram, ali možda ti ne gode ove vrućine.. Ali, bitno da ti ebeš, a to što pišeš 'neznam' je nebitno. :lol:
Najopasniji su koji misle da znaju a neznaju . A to si ti i tvoj kucni ljubimac usref
Dobro ti covjek rece, ti si za zaljenje..

Cuj "kucni ljubimac" jel to pokusavas bit namazan ?

Pet puta ti rekoh da volim i postujem tog covjeka, da moras mnogo njih spomenut prije njega al jok, ti bas uzivas u svojoj mrznji. Skoncentriso se ti na njega, ne popustas.
Ako ti smetaju psovke i zbog toga zelis promjenu onda moramo skoro citav istok, sjever i zapad promijenit, skoro sve navijace, dovest samo one sto vjeruju u ono sto ti odobravas.

Kad vec znas toliko o vjerskim objektima i Bogu valjda bi trebao znat i to da nije tvoje da sudis.

Ne znam kako te vise nije stid ostalih ljudi koji imaju neko postovanje.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 avg 2018, 01:53

@Mokes
Ne znam šta da ti kažem moj Mokes..
Prvo, što smo mi navijači nezahvalni, bezobrazni, prava ona bagra bez strpljenja, znanja i racionalnosti. Daj sve odmah i sve sad, ništa drugo me ne zanima.. Siguran sam da kad bi se okrenulo nečemu ozbiljnijem, nečemu što iziskuje strpljenje i podršku, da bi brzo i propalo. Ne bi me čudilo da se sutra počne hrakati i po mladim igračima, znači ne da me ne bi čudilo, nego to očekujem kad-tad. Šuplje priče da bismo istrpili i čitavu postavu Akademaca par sezona su prekomične. Ubaci 11 Akademca i neka igraju naredna tri kola, ako bi izgubili, što je i vjerovatno, sve bi gorilo, opet bi se našla stoka koja bi otišla i kamenovala prozore.

Drugo, nema ulaganja i tu prestaje sva priča. Nema interesa za dalje ulaganje, kao da je sve stalo nakon odlaska Ješića. Sad smo samoodrživ klub, izvoli napravi sistem i napreduj, nema više guzovace, to je Tan i skontao. Za pravljenje tog sistema nemamo ozbiljne ljude u Upravi i to je sva mudrost. Sve je to lančana reakcija.. Bez ulaganja nema dobrih igrača, a bez dobrih igrača nema ni uspjeha, ni kontinuiteta, ni trofeja, ni uživanja, ni napredovanja, već samo taj neki momentalni uspjeh.

Treće, kad nemaš ozbiljne i profesionalne ljude u Klubu, nemaš ni progresa. Umjesto da se sjedne, odrede ciljevi, razvije neka strategija za razvoj kluba u svim segmentima i slično, ma jok. Pa da se dovedu ozbiljni treneri od Akademije do prvog tima, urede te sitnice poput marketing službe, da se prepiše nešto od stranaca itd. Nema noviteta, ne prate se evropski klubovi, sve je neorganizovano, radi se u hodu i onda tu nema ničega ozbiljnog, niti možeš očekivati tako nešto.

Primjera radi, nije neki ključni problem, ali spada u probleme.. Gledam one sirotinjske društvene mreže, sve mrtvo. Pa jedan Velež ima pet puta bolju aktivnost, znači ko im nije vidio YT kanal, neka pogleda. Ali ne samo YT, već i Facebook profil, non stop neke novosti, izvještaji i sl. Kod nas, igrala se utakmica ili ne, nikakvih objava. Na YT se nekad nešto objavi i to je sve. Barem to nije neka mudrost za unaprijediti, toliko se od stranih klubova može "uzeti" stvari, da je to fantazija.
Pa ja bi to znao napraviti to da gori.. Od svakodnevnih videa sa treninga, preko uživo press konferencija, do nekih zanimljivih i šaljivih kvizova i challengea unutar ekipe i mnoge druge stvari.
Ali, nema želje za boljim i žalosno što je tako.

Ostaje nam da se radujemo tom nekom instant uspjehu i nadati se da će se nekad krenuti ozbiljnijim putem. Zato se i radujem samo tome, jer nema smisla za očekivati nešto bolje u bliskoj budućnosti. To je sve što možemo.. Mosa pray.. :D
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 02:14

uNbx je napisao/la:@Samozdravlje
Ma kakvi, i otac ga se jedva sjeća kao igrača, a poznavao ga jesam, nažalost samo zadnjih 5 godina njegovog života.
Mozda je subjektivno ,ali nekaoko mi se cini da svi fudbaleri iz skole FKS su imali lijepo ponasanje i neku ljubaznost.Iskreno ne bih mogao to reci za komsije sa lijeve obale,naravno vjerovatno subjektivno. :thumbup:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2018, 02:16

Vratnik10 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:E nista gore nema nego kad napise neko ili kaze " ti ne bi umocio prste u med"

Ne bi, nisam tako odgojen, ne mogh to raditk, ne bi ocu sutra mogao pogledati u oci koji mw drugacije odgojio
Ne mogu ni zbog toga sto mi je sva raja sa koseva, pa ni zbog njih, niti bi sebe mogao u ogledalo pogledati
A i idem iz ove bijedne zemlje jer su je upravo ti sto pricaju " ti kao ne bi" sjebali i doveli nas ovdje gdje jesmo , u pm

Prica se protiv uprave a kad ih vide na ulicj suoak lizu
Prica se protiv sda a baketa kad vide lizanje
Prica se protiv korupcije a varaju na svakom cosku
Nema licemjerbijeg naroda na svijeru od naseg
Spominjer stepanova i ostale, sto ne pomenes benku ,delqca, sfojceva, bilbiju i ostale koji su donijeli titulu, kup i play off
Izaberes sta tj valja jel
I ko je sta rrkao protiv akademije? Ovdje sam pisak o debilima iz uprave koji sramote klub koji volim DDA SSRANOTE GA I KALJAJU OBRAZ A POSEREM SE SVAKOME U USTA KO JE MARKU UZEO I UKRAO OD KLUBA NECASNO I NEPOSTENO i ko bi to uradio makar u mislima
Tebi,@kenguru,@Vratnik10 i drugim slicnim momcima:
Udje pijan levat u kahvanu i pravo za sto mangupima(citaj pravoj raji),eto to se meni desilo.Da ispao sam levat,ali vjeruj da nisam "hinja".To je levat,a evo sta je hinja(za ove mladje,znate Vi to).Tri mjeseca prije rata dva brata na sav glas vicu "Trebamo svi uzeti puske i tjerat gamad",ne radi njih ja krajem marta i pocetkom aprila 92,oko zgrade sa puskom s pokojnim S.......m(poginuo 95)i zovem ova dva brata"Hajmo"a oni rano je.Osta ja 4 g.u Armiji BiH,2x ranjen(jednom bas tesko),a dva brata u kuci provedose rat.E to su hinje,a to nisam.Pozdravljam se ja i danas s njima.Jednom jedan rece"Da mi hocete dovesti svezanog cetnika,sta bi mu radio".Sta hocu da kazem:
Ne bi bilo posteno s moje strane da lozim raju svi pred upravu da im yebemo majku,a ja na forumu i u kuci navijam za smjenu uprave.Hinja nisam.Zato furam neku pozitivu,Akademiju(dobro je provalio @kengur).Znam ja da cete vi biti na celu ,ako ne daj Boze dodje do toga.Nadam se da ce nekim drugim nacinom se doci do FKS kojim cete se ponositi.Nikad necu omladinu gurat da postavljju glave i bubrege pred specijalce,a da ja pijem kahvu kuci.Ne nisam hinja,a vjerujte da niko od mene ne okrece glavu,al bas niko,nit se pred kim stidim.Dobro desavalo se da se izlevatim.
Rekoh da ne priznam nikom da voli FKS vise od mene,ali moram priznati da kroz sve ove godine ima na 10-tine hiljada zasluzniji sto FKS postoji.Kad sam rekao da svijet nije pravedan mislio sam da se zrtve Palestine i Spanije ne dozivljavaju isto,da nije isto dozivljeno u Avganistanu,Sarajevu i Srebrenici i u Parizu,New Yorku.Nepravda je i u BiH,neki kmece i imaju pticjeg mlijeka,a Jetimi i Pali Borci nista.To sam mislio kad sam rekao neke ljudske spodobe upravljju dunjalukom. Mogao bih se pohvaliti i sa finim djelima,ali kazu:"Ne smije znati ljeva sta je dala desna ruka".To sam ja levat iza nick-a @Samozdravlje.Da ste mi svi zivi i zdravi i da Vas zaobidju nevolje i ratovi.
Dje si ti bio na liniji, daj ime, lokaciju ili kotu, četu ili jedinicu, ko ti je komandir bio, koje vrijeme, pa da provjerim. Možeš meni na PM. Nemoj ljude hinjama prozivat kad ne znaš ništa ni o kom. Ima ovdje dobrih momaka koji su dali za Bosnu isto kolko i ti a možda i više.
Pogresno si razumio.Kako bih ja neciji postupak ocijenio kao takav a da ne poznam ljude.Nikad nikog sa foruma nisam povezao sa ucescem u Armiji BiH.No i ta dva covjeka koja sam spomenuo nisu poznata forumu i ne interesuje ih FKS.Ta dva covjeka koje sam spomenuo su moje komsije,ne kazem da su hulje,nego nekorektan postupak(hajcat nekog,a ne pokazes djelom).Razliciti ljudi reaguju razlicito na rat.Naravno da ovdje ima puno ljudi koji su dali vise od mene za Armiju BiH u ratu.Nema smisla da se upoznajemo,jer si ocito negativan prema meni.Izvinio sam se za moje pisnje,bio sam brzoplet,kad je covjek napisao ko je pokajao sam se.Iznenada sam poceo pisati na forumu ,inspirisan pojavom Akademaca u prvom timu,pa nisam bio upoznat sa pdf.Molim te procitaj ponovo sto sam napisao,ako ce ti biti lakse lagao sam.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 11 avg 2018, 02:52

StariGrad071 je napisao/la:
Benkara21 je napisao/la:Je*o majku, Crvena Zvezda dovela Cafu-a iz Bordoauxa, a mi ovdje kuburimo sa bekovima i hoćemo neku bitnu ulogu da igramo, čisti prosjek lige smo Boga mi dragog, tuga

HAHAHAHAHAHHA najgluplji post na forumu ikada. Od kada smo mi u ligi sa zvezdom?
Govorim objektivno, neka sam ja glup paša.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 11 avg 2018, 08:34

AlfredNobel je napisao/la:
zlo87 je napisao/la:E cuj Serif Konjevic, covjek koji ima dio krivice sto se ubica Dzenana Memica nije uhapsila, nekima je ovdje veliki covjek.. Kmet obicni.
Ako se Vladan sutra opet pokaze u odlicnom izdanju i ovi ga skinu sa gola, odlicna slika za nadolazece akademce.
Kakve ima krivice, nisam upućen, pa ako možeš da kažeš?
Raja fakat misli serif konjevix dao izjavu u vezi golmana? HAHAHAHAHAHA. Pa ovdje ljudi prate fk sarajevo povrsno da ne moze povrsnije. **** plqfon.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: dzumihz, Google Adsense [Bot] i 35 gostiju.