Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 12 avg 2018, 10:14

Štadión pod Zoborom
Kapacitet: 7.480 sjedecih mjesta
Cijena: 7.9 milijuna eura (2.4 milijuna drzava, 5.5 milijuna grad)
Radovi: Renoviranje stare centralne tribine, rusenje ostale tri tribine i izgradnja tri nove montazne tribine
UEFA cat. 3

slika

slika

slika

slika
Mjera :cool:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 avg 2018, 10:28

Signore je napisao/la:
Štadión pod Zoborom
Radovi: Renoviranje stare centralne tribine, rusenje ostale tri tribine i izgradnja tri nove montazne tribine
UEFA cat. 3

slika

slika

slika

slika
Odličan je samo da je malo veći.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 avg 2018, 10:33

MortemHz je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Štadión pod Zoborom
UEFA cat. 3

slika

slika

slika

slika
Realno nikome ne treba ni ovoliki. Eventualno jos 600 stolica zbog UEFA kategorije, ali oni na ovaj kapacitet vrlo lako zazmire, pogotovo u EL o kojoj realno mozemo samo sanjati, pa se opet vracamo na realno i da realno nista osim ovoga i ne treba.

Jel ima netko sve posjete u povijesti PL, tj. od kad se igra zajednicka liga? Ako moze neka nam postavi svaku sezonu pojedinacno bar top 3, zivo me zanima koliko puta je netko imao ovoliki prosjek. A i taj prosjek se nabije u proljece kad se vidi tko ce biti sampion pa im publika podje dolazit, a i to vecinom u zadnjih par kola.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 avg 2018, 10:53

Signore je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Štadión pod Zoborom
UEFA cat. 3

slika

slika

slika

slika
Realno nikome ne treba ni ovoliki. Eventualno jos 600 stolica zbog UEFA kategorije, ali oni na ovaj kapacitet vrlo lako zazmire, pogotovo u EL o kojoj realno mozemo samo sanjati, pa se opet vracamo na realno i da realno nista osim ovoga i ne treba.

Jel ima netko sve posjete u povijesti PL, tj. od kad se igra zajednicka liga? Ako moze neka nam postavi svaku sezonu pojedinacno bar top 3, zivo me zanima koliko puta je netko imao ovoliki prosjek. A i taj prosjek se nabije u proljece kad se vidi tko ce biti sampion pa im publika podje dolazit, a i to vecinom u zadnjih par kola.
Treba nam kad budemo ono pri kraju prvi pa kad dolazi preko 10 hiljada ljudi, polufinala i finala kupa, derbi, europske utakmice. :lol:
Ovaj bi bio dobar za obične domaće utakmice u ligi a Koševo za ove baš velike (rijetke) gdje bi došlo duplo ovoliko i preko 20 hiljada, nekako mi žao novca od ulaznica. :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 avg 2018, 11:00

MortemHz je napisao/la: Treba nam kad budemo ono pri kraju prvi pa kad dolazi preko 10 hiljada ljudi, polufinala i finala kupa, derbi, europske utakmice. :lol:
Ovaj bi bio dobar za obične domaće utakmice u ligi a Koševo za ove baš velike (rijetke) gdje bi došlo duplo ovoliko i preko 20 hiljada, nekako mi žao novca od ulaznica. :D
Zaje*i ti to. Uzmi posjete Sarajeva u svim utakmicama proteklih 10 sezona i vidi procentualno na koliko utakmica je bilo vise od 8.000 ljudi. Nadji meni podatke i ja cu ti izracunati, a ako imadnem volje naci cu ih sam kasnije :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 avg 2018, 11:02

Signore je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Treba nam kad budemo ono pri kraju prvi pa kad dolazi preko 10 hiljada ljudi, polufinala i finala kupa, derbi, europske utakmice. :lol:
Zaje*i ti to. Uzmi posjete Sarajeva u svim utakmicama proteklih 10 sezona i vidi procentualno na koliko utakmica je bilo vise od 8.000 ljudi. Nadji meni podatke i ja cu ti izracunati, a ako imadnem volje naci cu ih sam kasnije :mrgreen:
Ma procentualno je to veoma slabo pogotovo sto nismo imali dobre rezultate. Samo ove pred osvajanje titula kad smo prvi, derbiji, europske i finale kupa drzave kao sto rekoh, ostale ni blizu još sad sa ovim rezultatima posljednjih godina..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 avg 2018, 11:07

MortemHz je napisao/la: Ma procentualno je to veoma slabo pogotovo sto nismo imali dobre rezultate. Samo ove pred osvajanje titula kad smo prvi, derbiji, europske i finale kupa drzave kao sto rekoh, ostale ni blizu još sad sa ovim rezultatima posljednjih godina..
Pa time si sve rekao. Posjeta je dobra kad je bilo rezultata, a ukupno gledano posjeta je jako losa. Zasto? Zato sto nije bilo rezultata. Isto tako ih nece biti ni u buducnosti. Ovo sto je Zrinjski sad napravio je cudo, mozda Sarajevo nekad ponovi takvu dominaciju, ali je realnije da nece. A i ako ponovi to nece trajati vjecno, trajat ce par godina i onda opet imas prazan stadion. Mislim da bi ljudi vise dolazili na male utakmice kada bi se smanjila mogucnost odlaska na velike utakmice. Prodalo bi se i vise godisnjih ulaznice, jer bi se ljudi htjeli osigurat. Evo Rijeka ima stadion od 8.000 mjesta i proda 5.000 godisnjih.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 12 avg 2018, 11:40

JaskoBiH je napisao/la:U grbavicu je do sada ulozeno odprilike oko 3 miliona km i od stadiona koji nije zadovoljavao nikakve europske kriterije dobili smo vjerovatno jedan od najboljih i najuslovnih stadiona u BiH (uz BP ).Izgradjena je potpuno nova tribina,potpuno renovirana zapadna i sredjeni prilazi i fasada,zamijenjene su stolice na sjeveru,pojacani reflektori i evo skoro pa i ofarbani,i na kraju sve je zakljuceno novim terenom.Sve je je bilo transparentno i za svaku marku ulozenu zna se gdje je otisla sto je poniklo sve navijace pa cak i one koji nisu navijaci zelje da se ukljuce u razne projekte sa svojim donacijama.ovakva grbavica trenutno da se vise nista na njoj ne uradi je sasvim ok za zelju al nema sumnje da ce ova ambiciozna uprava koja je postigla sto niko do sad nije nastaviti raditi i ocekujem vrlo brzo i tu juznu tribinu da vidim.Samo na kraju da kazem bravo zeljo tako se to radi a i sportski rezultati ce vrlo brzo doci uz ovakav rad.
Nisi dobio najuslovniji stadion jer jos uvijek nema CAT3 kao Pecara ili BP. Realno je BP jos i dalje najbolji stadion u drzavi.
Na Grbavici se mora rijesiti zapadna tribina jos i zadovoljiti neki kriteriji da bi dobila CAT3 kao Pecara i BP al ne sumnjam da ce i to vrlo brzo biti
It's better when it's live

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 avg 2018, 12:01

hlive je napisao/la:
JaskoBiH je napisao/la:U grbavicu je do sada ulozeno odprilike oko 3 miliona km i od stadiona koji nije zadovoljavao nikakve europske kriterije dobili smo vjerovatno jedan od najboljih i najuslovnih stadiona u BiH (uz BP ).Izgradjena je potpuno nova tribina,potpuno renovirana zapadna i sredjeni prilazi i fasada,zamijenjene su stolice na sjeveru,pojacani reflektori i evo skoro pa i ofarbani,i na kraju sve je zakljuceno novim terenom.Sve je je bilo transparentno i za svaku marku ulozenu zna se gdje je otisla sto je poniklo sve navijace pa cak i one koji nisu navijaci zelje da se ukljuce u razne projekte sa svojim donacijama.ovakva grbavica trenutno da se vise nista na njoj ne uradi je sasvim ok za zelju al nema sumnje da ce ova ambiciozna uprava koja je postigla sto niko do sad nije nastaviti raditi i ocekujem vrlo brzo i tu juznu tribinu da vidim.Samo na kraju da kazem bravo zeljo tako se to radi a i sportski rezultati ce vrlo brzo doci uz ovakav rad.
Nisi dobio najuslovniji stadion jer jos uvijek nema CAT3 kao Pecara ili BP. Realno je BP jos i dalje najbolji stadion u drzavi.
Na Grbavici se mora rijesiti zapadna tribina jos i zadovoljiti neki kriteriji da bi dobila CAT3 kao Pecara i BP al ne sumnjam da ce i to vrlo brzo biti
https://fkzeljeznicar.ba/stadion-grbavi ... -km/28101/
Stadion Grbavica od 1. oktobra (2017) zadovoljava kategoriju 3, radovi u vrijednosti 147.444 KM
Grbavica trenutno mozda nije najuslovniji stadion, ali bez premca najperspektivniji jer je malte ne jedini stadion trenutno u kojeg se ulazu ogromni novci za nase uslove. A to su rijeci eksperta, uefe, saveza... Eh sad kamo srece da se na svakom stadionu radi barem 50 % kao na Grbavici. Gledali bi puno bolji fudbal.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 avg 2018, 12:06

MortemHz je napisao/la: Ma procentualno je to veoma slabo pogotovo sto nismo imali dobre rezultate. Samo ove pred osvajanje titula kad smo prvi, derbiji, europske i finale kupa drzave kao sto rekoh, ostale ni blizu još sad sa ovim rezultatima posljednjih godina..
Ma evo ga

08/09 - 15 domacih utakmica, 1 posjeta preko 8.000 (9.000)
09/10 - 17 domacih utakmica, 4 posjete preko 8.000 (8.000, 14.000, 20.000, 26.000) PS. 3 utakmice bez gledatelja, ukupno 20
10/11 - 17 domacih utakmica, 2 posjete preko 8.000 (8.000, 15.000)
11/12 - 19 domacih utakmica, 2 posjete preko 8.000 (10.000, 15.000)
12/13 - 20 domacih utakmica, 4 posjete preko 8.000 (8.000, 11.122, 12.259, 13.000)
13/14 - 20 domacih utakmica, 3 posjete preko 8.000 (10.000, 13.000, 14.000) SP. 1 utakmica bez gledatelja, ukupno 21
14/15 - 20 domacih utakmica, 7 posjeta preko 8.000 (8.000, 9.000, 12.000, 15.000, 26.000, 22.000, 28.000)
15/16 - 18 domacih utakmica, 3 posjete preko 8.000 (9.000, 14.000, 16.500)
16/17 - 21 domaca utakmica, 4 posjete preko 8.000 (8.000, 9.000, 12.500, 13.500)
17/18 - 17 domacih utakmica, 2 posjete preko 8.000 (11.000, 12.000)

Posljednjih 10 sezona, 184 domace utakmica na kojima je prisustvovala publika, 32 utakmice je bilo 8.000 ili vise gledatelja. To je procentualno gledano 17%. I zbog 17% utakmica napraviti veci stadion? Meni nema smisla. Pogotovo mi nema smisla iz razloga sto vecina posjeta otpada na Europu. Pa cak ni derbiji ne privlace toliko puno publike, a da ne pricam o tome da je stadion bio poluprazan na finalima kupa ili da nije bio pun na proslavi titule sto je u najmanju ruku smijesno.

U ove 32 utakmice u prosjeku je bilo 13.496 gledatelja sto bi znacilo da Sarajevo svaki put igra 'velike' utakmice da bi to bio neki prosjek. I onda napravi arenu od 30.000.

PS. Ako je negdje bilo vise gledatelja nego sto sam prikazao, nema potrebe da me ispravljate, prosjek gledanosti nije bit posta, bit posta je kada dodje preko 8.000 ljudi, skroz mi je nebitno jel bilo 9.000 ili 29.000.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 12 avg 2018, 12:06

sajo10 je napisao/la:
hlive je napisao/la:
https://fkzeljeznicar.ba/stadion-grbavi ... -km/28101/
Stadion Grbavica od 1. oktobra (2017) zadovoljava kategoriju 3, radovi u vrijednosti 147.444 KM
Pripreme da dobiju al nisu dobili. Eo ja cu i rec 2 stavke samo zbog kojih ne mozete dobiti CAT3:
1. 2 TV studija
2. 5 novinarskih kabina (komentatorskih)

A ne pricamo ovdje o ukusima nego o cinjenicama. Al vidim da si promjenio post

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 avg 2018, 12:47

Kao sto sam vec napisao, ukusi su jedno, a cinjenice drugo :) Ti navodis da Grbavica nije dobila kategoriju tri, kada jeste. Ovo porednje sa BP hajd inekako, ali spominjati Pecaru u istom kosu sa Grbavicom je fakat smijesno.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

nagibBeg
Kontakt:

Post Postao/la nagibBeg » 12 avg 2018, 12:51

Cuj Pecara uslovnija od Grbavice  :urnebes: :urnebes:

Promjenite travu neko je let lampom spržio

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 avg 2018, 13:01

Nadati se da ce sto prije krenuti izgradnja juzen tribine na grbavici, jer sad juzna tribina je poput crnog zuba na lijepo osmijehu miss svijeta :)
jer sa juznom tribinom stadion bi dobio totalnu novu dimenziju, jer dojam istone tribine kvari juzna tribina.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 avg 2018, 13:05

Jedan od najboljih travnjaka na Pecari sada izgleda kao da je vojska presla preko njega, bolest se uvukla i samo jede travnjak.

Sta ce biti na jesen i na proljece kada sada izgleda katastrofalno.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 12 avg 2018, 13:10

sajo10 je napisao/la:Kao sto sam vec napisao, ukusi su jedno, a cinjenice drugo :) Ti navodis da Grbavica nije dobila kategoriju tri, kada jeste. Ovo porednje sa BP hajd inekako, ali spominjati Pecaru u istom kosu sa Grbavicom je fakat smijesno.
Kao sto sam i ranije napisao Grbavica nema cat3. To ce ti i Signore potvrditi. A naveo sam ti iznad 2 razloga sta fali recimo i zasto nema cat3

Nemam ja sta uspoređivat. Kazem ti da Pecara vec godinama ima cat3 kao i BP a to sto je tebi to smijesno (a do prosle sezone ste EL igrali na Kosevu) je neka druga stvar

A ovog @nagiBeg necu ni komentirati.. Covjece znas li ti kolike su temperature ovdje? Travnjak je napala neka gljivica/bolest.. Za 20-30 dana se oporavi i bit ce ok. Pa jesi gledao sad ove tekme iz SAD-a kako su tereni zuti, sa flekama, pa tekme iz EL gdje su ovi farbali teren koji je radi vrucina izgorio.

nagibBeg
Kontakt:

Post Postao/la nagibBeg » 12 avg 2018, 13:12

Šulenta let lampom palio travu i kaže najbolji stadion pecara, dođe omanja piljara i napuni stadion

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 avg 2018, 15:30

hlive je napisao/la:
Pripreme da dobiju al nisu dobili. Eo ja cu i rec 2 stavke samo zbog kojih ne mozete dobiti CAT3:
1. 2 TV studija

2 TV studija su tek potrebni od ovog ljeta za trecu kategoriju (sa tim da nijedan ne mora ni imati pogled na teren dok je za cetvrtu kategoriju potreban jedan sa pogledom na teren) tako da uopste ne sumnjam da ce klub izgraditi jos jednu sobicu, sa svim prikljucicma, stolom i nekoliko stolica. Komentatorske pozicije imamo, nigdje nije navedeno da to mora biti kabina. Komentatorska pozicija podrazumjeva mjesto u prostoru za medije koje natkriveno, na istoj strani gdje i glavna kamera, sa laganim prilazom ostalim medijskim prostorijama sa jednim stolom po poziciji sirine minimum 180 cm, najmanje tri stolice, telefonski prikljucak, prikljucak na el. energiju, osvjetljenje i internet prikljucak :) hvatas se za slamku.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 12 avg 2018, 18:19

AnelZ je napisao/la:
hlive je napisao/la:
1. 2 TV studija

2 TV studija su tek potrebni od ovog ljeta za trecu kategoriju (sa tim da nijedan ne mora ni imati pogled na teren dok je za cetvrtu kategoriju potreban jedan sa pogledom na teren) tako da uopste ne sumnjam da ce klub izgraditi jos jednu sobicu, sa svim prikljucicma, stolom i nekoliko stolica. Komentatorske pozicije imamo, nigdje nije navedeno da to mora biti kabina. Komentatorska pozicija podrazumjeva mjesto u prostoru za medije koje natkriveno, na istoj strani gdje i glavna kamera, sa laganim prilazom ostalim medijskim prostorijama sa jednim stolom po poziciji sirine minimum 180 cm, najmanje tri stolice, telefonski prikljucak, prikljucak na el. energiju, osvjetljenje i internet prikljucak :) hvatas se za slamku.
Pricas gluposti druze. Odakle ti da 2 TV studija trebaju tek od ovog ljeta? Ako ne znas nemoj pricat. I ranije sam te vec pobijao a mislio sam da se razumijes u ovo. Dalje, citaj pravila. 5 komentatorskih pozicija je potrebno uz kontrolnu sobu i 2 TV studija. Zna se sta je komentatorsko mjesto tj kabina u koju stane komentator i takvih moras imat 5.

A vi sad pisite sta hocete i laprdajte gluposti.
Do prije pola godine Grbavica bila sramota koja je obisla cijeli svijet, a igrali tekme na Kosevu za EL. Sad se raspisali i pljujete sve ostale stadione dok realno niste jos ni ista cat sa Pecarom i BP.

Da se razumijemo, pozdravljam sve radove na bilo kojem stadionu u BiH, dabogda svi dogurali na određenu razinu da imamo barem korektnu infrastrukturu.

Također, smatram da ce Grbavica vrlo brzo dostici cat3, a nadam se i cat4 ako bude moguce. Al isto tako je glupo citati da se izrugujete BP prvenstveno a niste im blizu jos.

Toliko od mene na ovu temu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.