FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 16 avg 2018, 10:12

Sta kaze hus za najboljeg desnog beka lige
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 avg 2018, 10:16

Pantelija je napisao/la:Sta kaze hus za najboljeg desnog beka lige
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 avg 2018, 10:31

Znam ne intersuje vas tudji golman,ali usporedite samo golove.Jedan rezerva u repci(brani 3 god.),drugi brani 3 utakmice.Bio je siguran onoliko koliki mu je renome.A mozda sam i ja subjektivan?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 avg 2018, 10:37

Samozdravlje je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:Uprava nije dovela ni jednog igraca ala Jajalo,to je neoprostivo ,ako zelimo bez puno natezanja osvojiti PL.Uprava produzila Halila koji zabije svaku 5,Krste nikakva prevaga,Sisic go i 2-3 asis.Rahmanovic(kojeg gotivim)kad hoce vrh,Adukor isto Rahmanovic ,Stanojevic izgubljen.Bez ovih vedeta ne mozemo ocekivati lagane pobjede.A njih Musemic ne moze natjerati da igraju konstantno ,odnosno daju max.Uprava je dovela ovih 5-6 hoce-nece.Ma nema neces svaku morate igrati i pobjediti 3 razlike.Uprava treba da ih uozbilji i u dogovoru sa Husrefom kazne,ako ne dobiju GOSK 3 razlike.Prvo upravu kritikovati(sto umjesto 10 uhljeba)nemaju 3 prava igraca i 3 prosjecna koji ce htjet igrat(morat).Pitanje za Husrefa,sto se nije igralo protiv GOSKA,kao zadnjih 20min.Ostavili bi puno prostora,pa ostavili smo i nismo primili,a da smo malo koncetrisaniji bili i igrali svih 90 kao zadnjih 20 dali bi 5 ,a primili 2.
Posto ste me stavili na ignor ,moram sam sebe citirati.Vidi se kad hoce da mogu.Zasto ovako pozrtvovno ne igraju stalno,niko im perke ne bi mogao odbiti.Pohvala za Husrefa ,sto je trazio novi go ,a ne povukao se i cekao kao protiv GOSK-a
Ovakvu igru ce uvijek podrzati i samo tako se navijaci mogu vratiti.Molim UPRAVU da povede racuna o cijenama karata za Zrinjski.
Upravo to,taj voljni momenat je kljucna stvar. To im je nedostajalo protiv granicara nakon gola,to im je nedostajalo i u Tuzli,ali nas je sreca posluzila tamo.
Kad bi u svakoj tekmi imali ovakav pristup ja bi poceo vjerovati u titulu.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2018, 10:40

Ofanzivno je sinoc Hebibovic jako dobar al bas dobar.Medjutim igramo tu neku kamikaza odbranu i dok on ode naprijed od gola do gola istrci k.urac ce kasnije stici da zatvori a i realno nema to kretanje beka defanzivno.Prevelike malo zahtjeve imamo za limitirane igrace mislim na trenera i oni sto trazi,meni je jasna donekle Husrefova zamisao sa tim duplim krilom desnim i sta on u biti tu hoce da se pravi taj visak,ali nemogu ti jednostavno iznjeti to ovi igraci ,zahtjeva to previse trke u oba smjera za njihove limite.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 16 avg 2018, 10:43

Prije tekme bod nije bio realan nikako. Nakon svega, mogao je biti i bolji rezultat.
Puna podrska "akademcima". Pidro je naglo uletio jer je morao. Kovacevic isto tako. Da su mogli postepeno da se uvode na ovaj nivo sad bi bil mali avioni. Zato mislim da su bili solidni i puna podrska.

Husref je igrace digao vrlo solidno.

1-Habib nije za beka
2-Adukor nije za stopera
3-Dupovac nije za prvog tima
4-Halilu treba brzine.

Trebaju nam Sofranac i Saban.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 16 avg 2018, 10:46

Husref prosuo bodove.

Kovacevic jest podlegao pritisku, al nista strasno, ne treba ga mijenjati ni slucajno. Pa sta bi oni trebali tek reci za Krosevskog, vazi im za iskusnog golmana.

Daj Boze da docekamo da makar 70% terena u PL ima ovaj standard, diglo bi ligu za 50%.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2018, 10:48

kengur je napisao/la:Nakon svega, mogao je biti i bolji rezultat. Prije tekme bod nije bio realan nikako.
Puna podrska "akademcima". Pidro je naglo uletio jer je morao. Kovacevic isto tako. Da su mogli postepeno da se uvode na ovaj nivo sad bi bil mali avioni. Zato mislim da su bili solidni i puna podrska.
I ukoliko se desi neka greška ne treba je skrivati ali i ne treba svu krivicu odmah prebacivati na mlade igrače. Kod gola iz prošlog kola Pidro je morao bolje zatvoriti igrača ali isto tako drugi su trebali zatvoriti svoje igrače. Onda onaj gol Kovačeviću sinoć, prvo je Adukor morao zatvoriti onog gore da ne centrira, a Hebibović nije smio dopustiti da mu se ovaj ovako privuče za leđa. KOliko god je kriv Vladan krivi su i pomenuta dvojica.

Mladi igrači su podložni oscilacijama, ali ako mi njih sad počnemo prozivati na način kako to radimo drugim igračima od njih nema ništa. Podrška mlacima da nastave raditi još više, ima u njima mnogo potencijala, ali mnogo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2018, 10:50

I ako gledamo sinosnju utakmicu mogla bi vrlo brzo doci ponuda za Rahmanovica.Sinoc na utakmici je bio Samir Muratovic koji je na derbi dosao sluzbeno ,sada radi kao sef skauta za Sturm iz Graca.Poslan je da gleda Rahmanovica jel je vec Sturm dobio preporuke za njega,i nakon sto su vec odgledali snimke nasih ranijih utakmica odlucili su se da posalju covjeka na lice mjesta da i tako ga pogledaju.Pa eto ako cemo realno na osnovu onoga sto je on prikazao mislim da su imali sta da vide.

Sto je najgore nema Amar jos puno ni ugovora nesto vise od pola godine. :think:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 avg 2018, 10:59

Sretan rodjendan @skoroalen :salut:
Evo Dzafic dolazi definitivno, pade Vladan u sjenu nekog polovnjaka, garant...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 avg 2018, 11:05

Nemamo mi toliko lošu odbranu koliko je neuigrana i razbijena. To jest, mislim da se 4 najbolja defanzivca nisu ni sastali nijednom ove sezone. Šabanović (možda nije pokazao da je "najbolji" al gori od Hebiba nazad ne može bit a ni od Hodžića), Šofranac, za kojeg je Mujakić sam rekao da je s njim milina igrat koliko je lik inteligentan štoper, i Mujakić i Pidro, već uhodani. Takva odbrana, uz Adukora i Rahmanovića na sredini, Tatar i Šišić/Hebibović na krilu i Hare/Merso naprijed, Krste iza napadača, i to bi bilo vrh. Kovačevića moramo isforsirat, i iskusniji su griješili na derbijima, to je takva utakmica, jbg.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 avg 2018, 11:07

belosevic28 je napisao/la:Sretan rodjendan @skoroalen :salut:
Evo Dzafic dolazi definitivno, pade Vladan u sjenu nekog polovnjaka, garant...
Hvala bratee :D :thumbup: :salut:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 avg 2018, 11:13

Kovačevića istrpit pa kako god. Ako mu se sad ne nastavi davat prilika, motaj kablove. Ili će postat klasa golman, ili kiks golman. Potencijal ima, boljke ima, a to su sve boljke koje se mogu treningom ispravit i postat vrline. U ostalim stvarima u kojim pokazuje talenat i kvalitet, to se ne uči, sa tim se rađa. Normalno, ništa mu to ne garantuje da će bit dobar golman. Sad se vi presaberite, jel imate strpljena za momka od kojeg može bit strašan golman, a dok to ne postane imaće još ovakvih ispada, ili ćemo se skrasit nekim polovnjakom i zapečatit sebi sudbinu a priori.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2018, 11:13

Problem odbrane je najveci sto igra visoko,a ti kada zelis da ti odbrana igra onako visoko,moras igrati samo totalni presing gore .Da nedopustis da stoper preda loptu zadnjem veznom da ga ne pustis da ti prenese loptu kako hoce,da zadnji vezni ne doda do veznjaka ispred jel u tom slucaju onda protivnik ima svu sirinu svjeta da odigra loptu dal na stranu dali iza ledja stopera.I stvarno imamo srece sto je linijski bio toliko j.ebeno dobar i sto je vidio sve,ali sutra ti levat negdje namjerno nece dici zastavicu i ti ces popusiti zbog tog sistema koji igramo.Nemoze odbrana stajati visoko ako ce se ostatak ekipe uvlaciti,to su sve osnove fudbala.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 avg 2018, 11:17

uNbx je napisao/la:Kovačevića istrpit pa kako god. Ako mu se sad ne nastavi davat prilika, motaj kablove. Ili će postat klasa golman, ili kiks golman. Potencijal ima, boljke ima, a to su sve boljke koje se mogu treningom ispravit i postat vrline. U ostalim stvarima u kojim pokazuje talenat i kvalitet, to se ne uči, sa tim se rađa. Normalno, ništa mu to ne garantuje da će bit dobar golman. Sad se vi presaberite, jel imate strpljena za momka od kojeg može bit strašan golman, a dok to ne postane imaće još ovakvih ispada, ili ćemo se skrasit nekim polovnjakom i zapečatit sebi sudbinu a priori.
Mislim da je kod Vladana u pitanju trema jbg.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 avg 2018, 11:21

Sabinho je napisao/la:
uNbx je napisao/la:Kovačevića istrpit pa kako god. Ako mu se sad ne nastavi davat prilika, motaj kablove. Ili će postat klasa golman, ili kiks golman. Potencijal ima, boljke ima, a to su sve boljke koje se mogu treningom ispravit i postat vrline. U ostalim stvarima u kojim pokazuje talenat i kvalitet, to se ne uči, sa tim se rađa. Normalno, ništa mu to ne garantuje da će bit dobar golman. Sad se vi presaberite, jel imate strpljena za momka od kojeg može bit strašan golman, a dok to ne postane imaće još ovakvih ispada, ili ćemo se skrasit nekim polovnjakom i zapečatit sebi sudbinu a priori.
Mislim da je kod Vladana u pitanju trema jbg.
Moram priznat da nisam tremu vidio kod njega. To sam i ja mislio dok ga nisam vidio ispred sjevera, mislim da je ovo sve od sinoć isključivo nedostatak rutine i manjak jakih utakmica. To dvoje utiče na dozu sigurnosti, što je i normalno. Treća utakmica, a već derbi. Protiv Zrinjskog će sigurno bit bolji, jer je najgore prošlo. Ko god očekuje velike stvari od njega, to ne može prije sljedeće sezone nikako.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

thewalkingdead
Kontakt:

Post Postao/la thewalkingdead » 16 avg 2018, 11:22

koliko god ja ljut bio na svoje sarajevo opet ne mogu a da im ne cestitam na dobroj utakmici,ali bez nekog dugogodisnjeg plana ljudi moji sarajeva nece biti na evropskoj mapi,kakav dzafic kakav parmak,hocu da gledam malog kovacevica na golu cijelu godinu,em sto igra za manje pare em sto ima ugovor na pet godina em sto mozes od njeg nesto ocekivati na tom dugogodisnjem planu,ko je jos napredovao na klupi,treba ovu godinu halalit i ja im halalim ako cemo vazda imati 4,5 akademaca u prvoj postavi pa makar i neigrali evropu a i sta cemo tam pa da ljudi rekorde ruse na nama,i ne pustati olahko rahmanovica ako ikako moze na jos godinu da produzi jer samo uz takve igrace ce i napredovati ovi mladi
imao sam potrebu nesto da napisem :) #kurvomRšizSvetinje
DON'T OPEN
DEAD INSIDE

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 avg 2018, 11:24

miky_hz je napisao/la:Problem odbrane je najveci sto igra visoko,a ti kada zelis da ti odbrana igra onako visoko,moras igrati samo totalni presing gore .Da nedopustis da stoper preda loptu zadnjem veznom da ga ne pustis da ti prenese loptu kako hoce,da zadnji vezni ne doda do veznjaka ispred jel u tom slucaju onda protivnik ima svu sirinu svjeta da odigra loptu dal na stranu dali iza ledja stopera.I stvarno imamo srece sto je linijski bio toliko j.ebeno dobar i sto je vidio sve,ali sutra ti levat negdje namjerno nece dici zastavicu i ti ces popusiti zbog tog sistema koji igramo.Nemoze odbrana stajati visoko ako ce se ostatak ekipe uvlaciti,to su sve osnove fudbala.
Ko je gledao utakmicu Liverpool-West Ham mogao je vidjeti da im odbrana ispada prilično slično kao naša. Mi nemamo kvalitet da tako igramo odbranu i džaba ti sve. Da nam stoperski par čine Mujakić i neki jako brz, pokretan i poletan igrač tipa Tatomirovića, da imaš Pidru bržeg za 30%, i desnog beka istog takvog, onda bi se moglo to uigravat. Ovako sumnjam da ćemo prebacit dvocifren broj utakmica bez primljenog gola, i to sve na isti fazon.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 16 avg 2018, 11:28

Nama najviše fali da igrači se bore i izgaraju na terenu. Sve ostalo se može trpiti ;)
I am coming

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 16 avg 2018, 11:30

Samozdravlje je napisao/la:
Osttribine je napisao/la: Mali Kovacevic je juce podlegao atmosferi i imao nekoliko losih intervencija od kojih nam je jedna presudila za onaj njihov drugi gol, zatim Pidro u drugom poluvremenu je imao dosta pogresnih pasova i ispadao je nekoliko puta, to se extra vidjelo sa tribine na kojoj smo bili smjesteni mi navijaci Sarajeva. Dodao bih jos da sam vidio da mu je dosta Velkoski pomagao i zatvarao tu stranu.

Vjerovatno se bolje razumijes u fudbal,ali ako ti nije tesko procitaj moj stav:
1.Kjosevski brani min. tri sezone i dozvoli da ga Rahmanovic lobuje iz mrtvog ugla i mi hB damo go.Kovacevic do tada branio 2,5 utakmice u za njega nevjerovatnoj atmosveri.Volio bih da neko ko je bio golman objasni go za 2:2.Centrsut sa desne na lijevu stranu,naravno on krece za loptom na suprotnu i inercija mu nije dozvolila da stane i pokupi loptu.Na nasu zalost Zajimovic je naso pravu putanju gdje se on nije mogao vratiti.Kovacevic je 3-4 centarsuta u 16 pokupio rutinerski,odavno nisam vidio nekog sem Delaca da je to radio.Nije linijski golman,a zna se i postaviti 1 na 1(uklizati).Samo ako dovedu nekog Delacaa (sumnjam da ce ova uprava)bi razmislio da bude na klupi.Sjajan potencijal,mislim da je radin i skroman(ala Cimi)i ima ugovor na 5 godina.dirljivo kako skide dres i dade onom momku(invalid iz Svrakina).Vjerovatno ce morati platiti novi ?
2.Pidro ima tako mekan i fin dodir sa loptom da je to fascinantno.Ima tu i koja greska,ali je samouvjeren i ne daje prvom do sebe.Ima sjajan dribling i centarsut.Ono protiv GOSK-a (dribling i centarsut)je nesto cega cemo se nagledati na Kosevu,ako ne ode prerano.Volio bi poslije Husrefa(gotivio sam ga,a i sad mi nije mrzak-nek odradi ugovor)dodje Uscuplic i povede ovu nejac iz Akademije uz 1-2 bas jaka pojacanja,nagledali bi se onoga zbog cega je nogomet lijep.
3.Izvini to za Kapitena je smjesno,pa da i to nije radio,mogao je i sa klupe igrati.Pozdrav :thumbup:
Kod ovog drugog gola za melju kova je otisao na prvu stativu i tu je napravio gresku. Trener koji ga trenira na treningu je trebao raditi sa momkom. U svakom trenutku golman mora znati gdje se nalazi ,morao je biti na sredini gola i da ima cistu situaciju ispred sebe i da navrijeme istrci i hvata loptu u pet metara. Neiskustvo i pritsak su ucinili svoje, u ovakve utakmice se ulazi hladne glave. Momku ne treba zamjeriti bit ce abd bolje i imat cemo pravog golmana :thumbup:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Morpheus i 20 gostiju.