FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

uNbx
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la uNbx » 18 avg 2018, 11:08

Džaba sad nakukavat, bilo i prošlo. Ono što se treba izvuči kao pouka je da svaki trener treba dobit tri sezone fore da uspostavi svoj sistem i digne titulu. Ne može preko noći. Naravno pričam o ozbiljnom treneru a ne o vatrogascima i trenerima koji ne mogu ostvariti napredak u drugoj sezoni naspram prve. Taj gaf prema Kodri se nije samo pokazao dugoročno lošim za klub i ekipu, već je poslao jednu lošu poruku svim ostalim potencijalnim trenerima koji bi se latili posla u FKS. Postalo je jasno svakome da poslije 2-3 loše utakmice može dobiti nogu poslije par mjeseci. To je Ješiću došlo ko kec na jedanest jer to je njegov modus operandi. :D
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 avg 2018, 11:21

Dobijamo li Velež 2 sutra aBd? :bih:

thewalkingdead
Kontakt:

Post Postao/la thewalkingdead » 18 avg 2018, 11:23

Samozdravlje je napisao/la:
thewalkingdead je napisao/la:koliko god ja ljut bio na svoje sarajevo opet ne mogu a da im ne cestitam na dobroj utakmici,ali bez nekog dugogodisnjeg plana ljudi moji sarajeva nece biti na evropskoj mapi,kakav dzafic kakav parmak,hocu da gledam malog kovacevica na golu cijelu godinu,em sto igra za manje pare em sto ima ugovor na pet godina em sto mozes od njeg nesto ocekivati na tom dugogodisnjem planu,ko je jos napredovao na klupi,treba ovu godinu halalit i ja im halalim ako cemo vazda imati 4,5 akademaca u prvoj postavi pa makar i neigrali evropu a i sta cemo tam pa da ljudi rekorde ruse na nama,i ne pustati olahko rahmanovica ako ikako moze na jos godinu da produzi jer samo uz takve igrace ce i napredovati ovi mladi
imao sam potrebu nesto da napisem :) #kurvomRšizSvetinje
Sjajan post.Ne mozes reci"istrpit cemo ,ali bez titule nemojte da vas vidim u gradu".Moglo je i to "istrpit i titula",ali trebalo dovest 2 klasna pojacanja.
samo dugogodisnji plan prijatelju,ne govorim to samo za Sarajevo to vazi za sve nase klubove gdje se od danas do sutra zivi i radi,to moderan sport ne trpi,pogledati samo karijere najboljih sportista na svijetu sa koliko godina su krneuli igrat za seniore,da je barca riki rubija zakovala na klupu jer je mlad ovaj nikad ne bi u nba zaigrao a u barci je igrao sa navarom,a nasem kovacevicu mirise klupa jer je neki slovenac bez kluba dosao,smijesno bgm,doncic isprati i ljulja i rodrigeza iz reala a momak sa 16 godina igrao i njima se prastaju greske samo nasim juniorima se ne prastaju
DON'T OPEN
DEAD INSIDE

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 18 avg 2018, 11:37

Poslije titule je bilo idealno da se mladi guraju uz bilbiju, benku, stepanova, barbarica, imali su sta nauciti. Medjutim mi smo to prosuli, sjebali na nekakve simeunovice, kramare, brazilce.. ove sezone se krenulo sa tim projektom, imamo mujakica i pidru koji su standardni, mustafica koji je u ozbiljnoj rotaciji, te resica koji isto tako postepeno dobija minute. Jedina je nepoznanica sabanovic sta se desilo sa njim.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 18 avg 2018, 11:55

Samozdravlje je napisao/la:Kodro,Uscuplic,Musemic je najmanji problem,sve je to u pet deka.Ono sto je jednom mana drugom je prednost.Problem je sportski segment uprave.Pa mi nemamo mjesecima direktora OP,a evo ubiremo plodove Akademije.Goruci problem je mjesto tog direktora,tu mora biti velicina,ljudska,fudbalski obrazovana,upoznata sa evropskim pristupom OP,opste obrazovana i da ima mogucnost odabira trenera u OP.Treneri u OP takodje trebaju imati slicne karakteristike.Ako su takvi ,trebaju da budu adekvatno nagradjeni prema rezultatima rada.Oni koji su zasluzni za Mujakica,Kovacevica,Pidru,Catakovica,Resica,Mustafica Sabanovica,Sadikua,Hodzica i dr trebaju biti nagradjeni.Sve pobrojane osobine direktora OP treba da ima i SPORTSKI DIREKTOR FKS.Sportski direktor treba da ima zadacu da FKS bude dominantan u PL.Kako bi lijepo bilo da Kodro bude na jednoj od ove dvije funkcije(sportski direktor ili direktor OP),nazalost osobe koje je FKS napravio uspjesnim ljudima nisu vratile nista klubu(zalosno da u upravi nema bivsih fudbalera FKS,ali i sami nisu zasluzili).Uscuplicu bi svakako dao priliku da vodi prvi tim,nekako mi se cini veoma zasluzan za "proizvode" Akademije.Pocev od ove sezone Musemicu i svim buducim trenerima je mjera uspjesnosti titula i to sa afirmacijom igraca iz OP.Sve ispod toga na KRAJU SEZONE-NOGA.Isto vazi i za Sportskog direktora,ako trener nije imao bar 2 stranca kvaliteta Jajalo,Delac,Benko.
Sve rečeno!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 18 avg 2018, 11:56

Kad smo zadnji put imali ovoliko mladih igraca nasih u prvom timu? Nije ovo lose, bice dobro. Ja se nadam tituli.

Mali Pidro ce za 5 godina igrati u Arsenalu..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 18 avg 2018, 11:59

Samozdravlje je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:pitanje glasi: ''...u ovom trenutku''. koja 'budala' bi sad mijenjala trenera i zasto??? cisto da se promijeni? ili smo to odron? ne gledajte atalantu nikako, ni tamo ni ovamo.
Ne cini mi se da iko spominje smjenu Musemica,nego komentarisu bivse i Musemica onako.Mozda sam nesto propustio.O smjenama samo poslije sezone,kako rade ozbiljni klubovi.Jedino neki enormni zaostatak od 7-8 bodova.Do tri boda zaostatka,na kraju polusezone je ok.Obzirom na neki novi pristup sa fudbalerima iz Akademije.Pozz
Zar nisu ozbiljni klubovi Željezničar, Zrinjski, da ne spominjem ine klubove u Evropi.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 avg 2018, 12:03

Nema smisla ovo što neki pišu, davat jače tekme Džafiću a slabije Kovačeviću, niko normalan ne radi takvu rotaciju golmana. Golman se mora uigravat s odbranom, ima ekipa koje su imale dva savršena golmana pa jedan ispašta, ne brani nikako. Ja bih nastavio forsirat Vladana do pauze, nek brani još tih 15ak utakmica pa onda sumirat sve. Jedino ako bude pravio baš velike gluposti onda mijenjat i ranije.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 18 avg 2018, 12:11

skoroalen je napisao/la:Nema smisla ovo što neki pišu, davat jače tekme Džafiću a slabije Kovačeviću, niko normalan ne radi takvu rotaciju golmana. Golman se mora uigravat s odbranom, ima ekipa koje su imale dva savršena golmana pa jedan ispašta, ne brani nikako. Ja bih nastavio forsirat Vladana do pauze, nek brani još tih 15ak utakmica pa onda sumirat sve. Jedino ako bude pravio baš velike gluposti onda mijenjat i ranije.
Ma 100% nek budu konkurencija jedan drugom , imas slicnu situaciju u napadu gdje i Ahmetovic i Handzic grizu i ginu kad igraju i nema opustanje, isto to primjwnit i na golmane , obojica ce se vise truditi
Ono sto bi ja promjenio sto se tice djece malog Pidru bi odmorio nekad ili zamjenio oko 60, ovako imam osjecaj da mu se trazi kardinalna greska ili vise njih u nizu i da se zacementira na klupu, meni licno na derbiju prvo poluvrijeme bio dobar, u drugom bio najgori, satrali su nas po njegovoj straani a u napadu nije pasa kako treba dao, al sve he to normalno za igraca njegovih godina i treba mu podrsku dati, jedino bi mi zao bilo da pregori i da ga sjebemo ko i Radovca, mislim da treba ponekad dozirat minutazu mladjim momcima, odmoriti ih koju tekmu
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 avg 2018, 12:22

Inijesta je napisao/la: Ma 100% nek budu konkurencija jedan drugom , imas slicnu situaciju u napadu gdje i Ahmetovic i Handzic grizu i ginu kad igraju i nema opustanje, isto to primjwnit i na golmane , obojica ce se vise truditi
Ono sto bi ja promjenio sto se tice djece malog Pidru bi odmorio nekad ili zamjenio oko 60, ovako imam osjecaj da mu se trazi kardinalna greska ili vise njih u nizu i da se zacementira na klupu, meni licno na derbiju prvo poluvrijeme bio dobar, u drugom bio najgori, satrali su nas po njegovoj straani a u napadu nije pasa kako treba dao, al sve he to normalno za igraca njegovih godina i treba mu podrsku dati, jedino bi mi zao bilo da pregori i da ga sjebemo ko i Radovca, mislim da treba ponekad dozirat minutazu mladjim momcima, odmoriti ih koju tekmu
Slazem se sa svim, ali tu dolazimo do Husrefa i njegove rotacije. Primjer Ahmetovic i Handzic, svi smo vidjeli da je nasem stilu, po formi i opcenito bolje djelovao Handzic, zasto ga onda koji qurac ne ubacis koju tekmu od prve minute? Ovako ga zabijes za klupu, normalno forma polako opada i onda ce ga ubaciti neku tekmu u prvih 11 i kad normalno lik bude van forme i podbaci bice evo vidite da je Ahmet bolji.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 18 avg 2018, 12:28

Šef struke Bordo tima govorio je o novom golmanu FK Sarajevo i istakao kako će on biti u konkurenciji za tim. - Golman će biti na klupi, dobio je potrebnu dokumentaciju, s nama je tu desetak dana, radi i trenira i bit će na klupi, rekao je Musemić. Elvis Džafić je jučer potpisao dvogodišnji ugovor sa Sarajevom i u narednom periodu će se boriti za svoje mjesto u timu.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 avg 2018, 12:31

Opet se Crepulja zali na povredu koljena,nece biti u konkurenciji za sutra.Kakav bolesni hadalj od igraca je produzio ugovor :facepalm:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 18 avg 2018, 12:35

ElCartel11 je napisao/la:
Inijesta je napisao/la: Ma 100% nek budu konkurencija jedan drugom , imas slicnu situaciju u napadu gdje i Ahmetovic i Handzic grizu i ginu kad igraju i nema opustanje, isto to primjwnit i na golmane , obojica ce se vise truditi
Slazem se sa svim, ali tu dolazimo do Husrefa i njegove rotacije. Primjer Ahmetovic i Handzic, svi smo vidjeli da je nasem stilu, po formi i opcenito bolje djelovao Handzic, zasto ga onda koji qurac ne ubacis koju tekmu od prve minute? Ovako ga zabijes za klupu, normalno forma polako opada i onda ce ga ubaciti neku tekmu u prvih 11 i kad normalno lik bude van forme i podbaci bice evo vidite da je Ahmet bolji.
Ma meni licno je Husref sto se spica tice na slatkim mukama, realno Ahmetovic igra extra, bori se , derbi je odigro odlucno,a i Handzic isto tako igra extra , fakat ne znam koga bi prije stavio bgm, mozda da pokusa neku taktiku sa obojicom da Halilovica na klupu stavi
Ono sto meni nije logicno da ti na derbiju gdje ti je Pidro vidljivo pao u drugom poluvremenu , ima zuti karton i mora i na to paziti, ti pravis sablonski zamjemu spic za spica i to 10 minuta do kraja gdje Handzic bukvalno nema vremena ni da sta uradi niti loptu kako treba da primi, a ovamo te ubise po lijevoj strani, umjesto da ubacis tog **** Bekica moze se ganjati s njima brzi je igrac od Pidre moze neki i prodor napraviti na svjezinu, ti ko da ne pratis sta se desava na terenu nego sta si zamislio ranije to ces i uraditi ko mazga tvrdoglava
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 18 avg 2018, 12:40

Bojim se da je Husref Handžića izbacio iz forme. Ne može nikako ostat u formi sa deset minuta po utakmici pa sve da je Suarez. Vakat je da malo Ahmet odmori, a da Handžić počinje. Ako se nastavi omjer 80-10, Ahmet će zaginut, a Handžić debelo past u formi. Halidu navodno crijevo draže od lopte. :mrgreen:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 18 avg 2018, 13:10

miky_hz je napisao/la:Opet se Crepulja zali na povredu koljena,nece biti u konkurenciji za sutra.Kakav bolesni hadalj od igraca je produzio ugovor :facepalm:
Više prostora za Mustafića.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 18 avg 2018, 13:12

miky_hz je napisao/la:Opet se Crepulja zali na povredu koljena,nece biti u konkurenciji za sutra.Kakav bolesni hadalj od igraca je produzio ugovor :facepalm:
Momak ima dobar CV i dobre klipove na youtube, vidiš da ga pola foruma smatra extra pojačanjem, za prvih 11. :facepalm:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 avg 2018, 13:49

novi golman Sarajeva Džafić sjediti na klupi u meču protiv Zrinjskog
ako je registrovan a ne bude branio, Hus je idiot da nema većeg na planeti....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 18 avg 2018, 13:53

Ako bude branio onda je Hus idiot :D Nema razloga sada mladog golmana staviti na klupu. nek je onaj Runda igrac vise nije na klupi to je dobro i nek ide sada mali u .....

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 18 avg 2018, 13:55

Rundin umjesto Rundinog :D
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 18 avg 2018, 14:09

Ma ovaj denci kontras i trol klasicni. Palac gore za kovacevica.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.