FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 18 avg 2018, 14:15

Hebiba opet na beku ko da gledam :facepalm:

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 18 avg 2018, 14:37

SarajevoJeBordo je napisao/la:
brojjedan je napisao/la:Ova anketa je besmislena, što nije postavljena poslije Atalante? Kad se sjetim koliko je onaj švabo imao prednosti nad Husrefom u onoj anketi :facepalm:
Besmisleno je da kod umno zdravog, zrelog, odraslog čovjeka odgovor na pitanje iz ankete varira na sedmodnevnom nivou.
Bravo, još je Hilmo postavi da traje do 19-tog :facepalm:
Zato kazem besmisleno, za ovo što gledamo ne treba anketa. Skidaj je.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 18 avg 2018, 14:40

Vratiti Veladzica. Ofanzivni vezni, domaci igrac, nije skup...a mozda se moze 'izvuci' jos nesto iz njega.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Serha
Kontakt:

Post Postao/la Serha » 18 avg 2018, 14:50

belosevic28 je napisao/la:Vratiti Veladzica. Ofanzivni vezni, domaci igrac, nije skup...a mozda se moze 'izvuci' jos nesto iz njega.
Morao bi pauzirati do proljeća jer je postao slobodan igrač nakon završetka prelaznog roka u BiH

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 18 avg 2018, 14:56

Serha je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Vratiti Veladzica. Ofanzivni vezni, domaci igrac, nije skup...a mozda se moze 'izvuci' jos nesto iz njega.
Morao bi pauzirati do proljeća jer je postao slobodan igrač nakon završetka prelaznog roka u BiH
Neka ga s juniorima ako je vec tako :D
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 avg 2018, 15:00

Je l' ono on bio najmlađi strijelac onda protiv Slavije? Sa 16 godina kad je zabio gol? Definitivno bi trebalo, i on je izdanak akademije.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 18 avg 2018, 15:15

skoroalen je napisao/la:Je l' ono on bio najmlađi strijelac onda protiv Slavije? Sa 16 godina kad je zabio gol? Definitivno bi trebalo, i on je izdanak akademije.
da bio je najmlađi strijelac sa 16 godina zabio ga u 88 minuti na asistenciju Sefke Okića
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 avg 2018, 15:21

Treba momka vratit, svakako smo slabi na toj poziciji. Imamo kapitena koji je dobar, i Rahmanovića koji je duplo bolji kad igra na sredini a ne na toj poziciji. Pravog AMFa nemamo osim Velkoskog. Dovest ga i dozirat minute, ništa ne gubimo. Bio je veliki talenat u ono vrijeme.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 18 avg 2018, 15:23

miky_hz je napisao/la:Opet se Crepulja zali na povredu koljena,nece biti u konkurenciji za sutra.Kakav bolesni hadalj od igraca je produzio ugovor :facepalm:
Ovdje neko nekoga je - be u zdrav mozak. Kakvi su to talovi? Da mi je znati koji njih doktor pregleda prije potpisa. Alispahić, Said, Crepulja...?

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 18 avg 2018, 15:26

Inijesta je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:
Inijesta je napisao/la: Ma 100% nek budu konkurencija jedan drugom , imas slicnu situaciju u napadu gdje i Ahmetovic i Handzic grizu i ginu kad igraju i nema opustanje, isto to primjwnit i na golmane , obojica ce se vise truditi
Ono sto bi ja promjenio sto se tice djece malog Pidru bi odmorio nekad ili zamjenio oko 60, ovako imam osjecaj da mu se trazi kardinalna greska ili vise njih u nizu i da se zacementira na klupu, meni licno na derbiju prvo poluvrijeme bio dobar, u drugom bio najgori, satrali su nas po njegovoj straani a u napadu nije pasa kako treba dao, al sve he to normalno za igraca njegovih godina i treba mu podrsku dati, jedino bi mi zao bilo da pregori i da ga sjebemo ko i Radovca, mislim da treba ponekad dozirat minutazu mladjim momcima, odmoriti ih koju tekmu

Ma meni licno je Husref sto se spica tice na slatkim mukama, realno Ahmetovic igra extra, bori se , derbi je odigro odlucno,a i Handzic isto tako igra extra , fakat ne znam koga bi prije stavio bgm, mozda da pokusa neku taktiku sa obojicom da Halilovica na klupu stavi
Ono sto meni nije logicno da ti na derbiju gdje ti je Pidro vidljivo pao u drugom poluvremenu , ima zuti karton i mora i na to paziti, ti pravis sablonski zamjemu spic za spica i to 10 minuta do kraja gdje Handzic bukvalno nema vremena ni da sta uradi niti loptu kako treba da primi, a ovamo te ubise po lijevoj strani, umjesto da ubacis tog **** Bekica moze se ganjati s njima brzi je igrac od Pidre moze neki i prodor napraviti na svjezinu, ti ko da ne pratis sta se desava na terenu nego sta si zamislio ranije to ces i uraditi ko mazga tvrdoglava
StruĆnjak!!!???

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2018, 15:28

Svi spominju Catakovica i ovih par mladji al po meni je pogresno sto ta djeca odlaze rano pa i Mihojevica bi tu dodao ok Paok dobar transfer al ne igra jest i povreda al ni oni jos ozbiljno ne racunaju na njeg . mislim da je puno bolje da je ostao jos par sezona ,koliko krivim klub sto olako i za male pare pusta igrace tako ide kritika i mladim koji po svaku cijenu zele vani misle da tamo pare s neba padaju i da samo njih cekaju . Hamza je uspio al ima njih 10 koji su otisli i ne mogu ni za B timove da igraju

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 avg 2018, 15:48

Ja se bojim da Hamza kod nas ne bi bio ni upola ovako dobar. Ovdje nema trenera, stručnosti, terena itd, da se razvije fantastičan igrač. Ni Džeko ovdje nije bio kalibar za Seriju A il Premijer ligu, zvali ga Šljivotres. Vani se razvio na pravi način. Ostaje žal što nije barem sezonu bio tu al nikad nama neki akademac neće nosit igru par sezona, poslije prve jake sezone svi odoše, možemo samo bit ponosni što smo ih mi stvorili.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2018, 16:10

skoroalen je napisao/la:Ja se bojim da Hamza kod nas ne bi bio ni upola ovako dobar. Ovdje nema trenera, stručnosti, terena itd, da se razvije fantastičan igrač. Ni Džeko ovdje nije bio kalibar za Seriju A il Premijer ligu, zvali ga Šljivotres. Vani se razvio na pravi način. Ostaje žal što nije barem sezonu bio tu al nikad nama neki akademac neće nosit igru par sezona, poslije prve jake sezone svi odoše, možemo samo bit ponosni što smo ih mi stvorili.
Ja mislim da se previse podcjenjujemo , Dzeko je jedan koliko je ih otislo pa nisu uspjeli . ja sam stava da je bolje da odigra igrac u BIH 3-4 sezone da pokaze klasu pa da ide vani . Odlazak s 16 god vani u nepoznato nija lagan , evo primjer Hadzic,Sadiku,Veladzic,Rondic itd vec mjenjaju klubove idu na posudbe . Modric je igrao u zrinjskom sezonu pa u dinamu 2-3 pa onda vani treba se dokazat a s 16 godina je to tesko . po meni 23-24 godine su optimalne da odu na visu stepenicu fudbala .

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 avg 2018, 16:14

bordobijeli je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Ja se bojim da Hamza kod nas ne bi bio ni upola ovako dobar. Ovdje nema trenera, stručnosti, terena itd, da se razvije fantastičan igrač. Ni Džeko ovdje nije bio kalibar za Seriju A il Premijer ligu, zvali ga Šljivotres. Vani se razvio na pravi način. Ostaje žal što nije barem sezonu bio tu al nikad nama neki akademac neće nosit igru par sezona, poslije prve jake sezone svi odoše, možemo samo bit ponosni što smo ih mi stvorili.
Ja mislim da se previse podcjenjujemo , Dzeko je jedan koliko je ih otislo pa nisu uspjeli . ja sam stava da je bolje da odigra igrac u BIH 3-4 sezone da pokaze klasu pa da ide vani . Odlazak s 16 god vani u nepoznato nija lagan , evo primjer Hadzic,Sadiku,Veladzic,Rondic itd vec mjenjaju klubove idu na posudbe . Modric je igrao u zrinjskom sezonu pa u dinamu 2-3 pa onda vani treba se dokazat a s 16 godina je to tesko . po meni 23-24 godine su optimalne da odu na visu stepenicu fudbala .
Jest kad mi navijači tako posmatramo. Al stavi se u situaciju tih momaka, jedva čekaju da se ispale. A i skauti stranih klubova uzimaju djecu i razvijaju, igrača koji je u 23. odigrao odlične dvije sezone treba dobro platit. Il to, il će čekat kraj ugovora, jer igrač u zadnjoj godini ugovora koji vidi da dominira u ekipi, neće ni produžit. Zna da može otić vani. Kako god, jako teško je nać najbolje rješenje.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2018, 16:25

Pa menageri i roditelji i jesu ptoblem hoce lovu odma . ne razmisljaju o fudbalskom razvoju nego daj sto prije neku lovu uzeti . apsolutno mislim da je pravi put dokazati se pa onda ici vani ako si pravi onda ce te i platit i s 28 a ne s 22 godine. Samo zeleni teren i pokazi se sigurno ces i zaraditi a guranje kroz medije i sto ih menageri navuku pa odu u neke lijeve lige pa se vracaju za godinu psihicki unisteni .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 avg 2018, 16:33

Majko mila koliko dobrih razmisljanja.Bas sam ozbiljan:
1.Pitar6785(na svoj nacin pogadja u sridu),a @Esport takodje,ali malo drugacije,a ja bi obojici rekao:
Nemamo kondicionog trenera ili imamo ,ali se to ne vidi na terenu.Razumio bih da treniramo u Vogosci,Ilijasu i pripreme
obavljamo u Olovu i na Igmanu(sto ne bi bilo lose,ali eto radi mira-ne smetaju simpatizeri i radi onog da guza vidi puta).
@Esport u pravu si da je svak odgovoran za svoj segment,ali Musemic je odgovoran da sve to vidi i reaguje,ako disu na
skrge u 60 min.pozvati na odgovornost kondicionog ili ga mjenjat,ako golman ne napreduje mijenjati trenera golmana.Sve
to je zadatak i obaveza trenera prvog tima,zvao se on Musmic ili bilo kako.
2.@Esport mozda si u pravu oko povreda Akademaca kad odu vani,ali ne vidim da se Mujakic ili Pidro zale na povrede.Mozda
ima i do tih povrijedjenih.U pravu si takodje da ne treba otkrivati toplu vodu,ali da najobrazovaniji i najprofesionalniji
moraju voditi Akademiju.
3.@uNbx , @DenchiNL i @MortemHz Gosp.kodro tesko da ce biti opcija za nas klub.Svaki respect prema Kodri,ali nismo znali
iskoristiti ono dobro sto je trebao dati(zbog nedostatka korumpirane uprave),a Kodro se nije mogao snaci u bari krokodila.
Daj Boze da se vrati na neku direktorsku poziciju( najvise bi doprinjeo u OP i postavci sportskog dijela kluba).On ili Plisek
bi bili moj izbor za profesionalizaciju kluba.Od pjetlica do izlaska iz Akademije.
4.Koliko god bili nezadovoljni ovom upravom,cini mi se manje losa od prethonih.Zato sto su dali na znanje igracima da se ne
mogu igrati sa trenerom ma ko to bio.Imamo mi dosta umisljenih zvijezda,koje misle da se pitaju.Oni su jedini krivi za
bruku 0:8 , kao sto su sa Musemicem zasluzni za 2:2 u Italiji i na Grbavici.
5.Kao ozbiljan lub ne trebamo mijenjati trenere prije polsezone ili na kraju prvenstva.Jedino ako se vidi enorman zaostatak
i javasluk.Koji trener ne osvoji titulu,a uprava mu obezbjedila 2 stranca ,ala Jajalo,smjena pa da mi je brat rodjeni.Raskid
ne na stetu kluba,tako treba da stoji u ugovoru.Ili jesi ili nisi spreman biti trener FKS.Izvinjavam se na pametovanju. :thumbup: Akademija i odgovorna uprava(narocit ona vezana za sportski dio) su put ka ozdravljenju DIVA sa Koseva.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 avg 2018, 16:35

I jos da dodam na ovu temu odlazka igraca . laž je da ne mogu da odu igraci iz nase lige . mogu ako su kvalitetni i zarade fine pare . evo nas primjer Benko je imao 33 pa je otisao u olimpiju,Stojcev 28 Grcka,Saric 28 jes Koreja al jako dobra lova, Cimirot,Tatomirovic,Duljevic sva ta sampinska generacija naplatila je nesto al zato sto su pokazali n terenu bez obzira na godine . razumijem da je lakse prodati mladog al nije ni to grancija zato kazem samo teren je mjerilo.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 avg 2018, 16:41

@bordobijeli u pravu si, menadžeri i roditelji najviše yebu djecu. Hoće nazor da im sinovi budu milioneri.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 18 avg 2018, 17:13

Ma sve omladince prodavat za par hiljada, ali uz 50% od naredne prodaje da nama ide, pa nek se razvijaju gdje hoce :zviz:
1946~

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 avg 2018, 18:17

Serha je napisao/la:
U Hrvatskoj i Srbiji prelazni rok traje do 31. augusta, kod nas do 20. jula :facepalm: :facepalm:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, Rodman, sarajevo19461987 i 54 gosta.