Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DaRtAnJaN
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la DaRtAnJaN » 03 okt 2010, 15:03

joj ovog ljajica dabogda ti se noge osusile! :twisted: dabogda prekinuo karijeru u 22 god. eto sve najgore ti zelim :D
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 03 okt 2010, 20:02

DaRtAnJaN je napisao/la:joj ovog ljajica dabogda ti se noge osusile! :twisted: dabogda prekinuo karijeru u 22 god. eto sve najgore ti zelim :D
Idi lječi se, lik je odabrao zemlju u kojoj je rođen, i u kojoj su mu roditelji rođeni, i to treba cijeniti. Da bar više takvih ima u BiH...
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 okt 2010, 21:10

Muslimovic zamijenjen, a nakon par sekundi gol za Aris.Buahahahah :mrgreen: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 03 okt 2010, 21:26

harishp je napisao/la:Muslimovic zamijenjen, a nakon par sekundi gol za Aris.Buahahahah :mrgreen: :lol:
neka neka, bas mi je drago da je aris klepio one Grobare iz paoka ;)
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 03 okt 2010, 21:28

Samo Dinamo ima dovoljno luzerskog mentaliteta da izgubi od onih zgubidana.
...što je više lome to je volim jače...

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 04 okt 2010, 12:56

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 05 okt 2010, 02:13

Shaban je napisao/la:Eno i Medunjanim zabio za pobjedu Makabija 2:1 i to u 90 minuti :P
Koliko je Medunjanin do sada zabio u prv. :mrgreen:
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 05 okt 2010, 15:10

U prvenstvu je u 4 tekme zabio 3 gola . Stim da je najbolji strijelac kluba :)

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 05 okt 2010, 15:18

Sta je ovo samo cekam da negdje procitam nesto o najboljem asistentu BL Misketu ali nista ... prema strucnjacima sa foruma trebao je da razvaljuje Turskom ligom... Ali nesto slabo , i tema je zamrla .... A nije covjek mogao otvoriti usta ovdje od strucnjaka koji su Misketa stavljali u sami vrh Evropskog fudbala .
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 05 okt 2010, 15:41

Sušić: Mi smo daleko od Hrvatske i Srbije

Naš izbornik Safet Sušić ostao je upamćen kao ponajbolji nogometaš na prostorima bivše države i zanimljiv je sugovornik medijima iz okruženja...

Tako Jutarnji list donosi opsežan intervju u kojem Pape govori o prošlim vremenima ali i o aktualnim, o razlozima zbog kojih je preuzeo bosansko-hercegovačku selekciju, o šansama sa plasman na EP 2012 i brojnim drugim temama.

- Znao sam kad sam preuzimao reprezentaciju nakon Ćire Blaževića da mi neće biti lako. Svjesno sam ušao u rizik jer sam smatrao da ova reprezentacija ima dovoljno potencijala za postizanje velikih rezultata. Momčad koja ima Džeku, Misimovića, Pjanića, Spahića, Ibričića... ne može biti loša. Iz moje francuske perspektive (Sušić već tri desetljeća živi u Francuskoj, op. a.) procijenio sam da moram riskirati. Uzeo sam reprezentaciju tek sada iako sam pri svakom od posljednjih izbora bio jedan od kandidata.

Desetljeća u uljuđenoj Francuskoj i Parizu od Sušića su učinile upravo nevjerojatno smirenog gospodina koji ne podliježe emocijama iako je trenutačno u sredini u kojoj su emocije sve:

- Činjenica je da raja ovdje očekuje čuda i svaki se neuspjeh tretira kao katastrofa. Djelomice je to razumljivo jer je nogometnim fanaticima dosta poraza i neuspjeha. Ljudi su u Bosni gladni nogometnih pobjeda. Ja im ih želim dati i mislim da se možemo dokopati drugog mjesta u skupini. Da, mislim da sam uvijek smiren ili to bar pokušavam biti.

Poraz od moćne Francuske Sušiću i momčadi očito je malo potkresao krila kad je riječ o ambicijama.

- Ne radi se o tome, nema to veze s porazom od Francuske. Osobno sam i uoči starta kvalifikacija sam sebi zacrtao takav cilj. Bio bih to potpisao i prije starta. Jasno je i laicima da nas čeka težak posao. Sve su momčadi u skupini vrlo jake. Bjelorusija je u prvoj utakmici pobijedila Francusku i remizirala s Rumunjima. Sve je otvoreno.

Sljedeća je prepreka Albanija na njihovu terenu. Pape je potpuno otvoren:

- Imam takvu momčad da ne mogu igrati na remi, mi tako ne znamo igrati. Kako se braniti s Džekom, Misimovićem, Pjanićem? I protiv Francuske sam rekao da nemamo što tražiti ako ne zabijemo dva komada. Nismo zabili i poraženi smo, no ništa nije izgubljeno, još je osam utakmica.

Francuzi, koji su se blamirali na SP-u, sada su pod Blancom opet sila. Sušić takav slučaj pamti i iz vlastite karijere:

- Kad je ambijent loš, nema tu kruha. Kao u reprezentaciji SFRJ na SP-u u Španjolskoj 1982. Očekivanja su bila velika, teško je to objasniti, nije bila dobra klima. Pa i ta utakmica sa Španjolskom, trebali smo bez problema proći skupinu. Da sudac Sřrensen nije bez razloga ponovio penal, sve bi bilo OK. Nije bilo ni ovako loše, remi, pobjeda i poraz, ali... A bilo je tu još problema. Prvo smo potpisali s Pumom pojedinačne ugovore Pižon, Savić i ja, a reprezentacija s Adidasom, i to je prilično utjecalo na lošu atmosferu. Pretjeralo se i pripremama. Nakon sezone svi smo bili spremni, a imali smo u Novom Sadu po tri treninga dnevno uoči SP-a. Mrtvi smo došli na SP.

Nije bilo općenito dobro s reprezentacijom u Sušićevo vrijeme. Kiks u Španjolskoj, pa na EP ‘84. s tri poraza u grupi, izostanak s idućih SP-a i EP-a.

- Ne znam zašto, valjda su drugi bili jači. A imali smo dobre igrače... Šteta baš za tu 1982. jer je to, po mom mišljenju, bila najbolja generacija. Bolja i od one iz 1990., kada smo s Osimom došli do četvrtfinala SP-a i nesretno ispali od Argentine na jedanaesterce.

Sušić je zadovoljan karijerom u Sarajevu, PSG-u i reprezentaciji, iako je mogao igrati za veće i bolje klubove:

- Problem je što je tada igrač morao napuniti 28 godina da ode u inozemstvo. Da nije bilo tog pravila, vjerojatno bih igrao u puno većim klubovima. To je pravilo bilo dobro za našu ligu, za domaći nogomet, svi su najbolji igrali ‘doma’, no za igrače je to bilo loše. Nisu mi dali dozvolu za inozemstvo te 1982., morao sam još šest mjeseci ostati u Sarajevu. Tada je ovamo došao Zorislav Srebrić, došao je po mene da idem u Dinamo. Nisam otišao, uzeli su Ringova. Mislim da sam tada pogriješio, teško mi je bilo otići jer se radilo o samo šest mjeseci. No, da sam otišao, možda bih i dulje ostao i igrao bih u Kupu prvaka i nakon toga otišao u bolji klub. A i mi smo igrali u Kupu Uefa. Da, mislim da sam s tom odlukom pogriješio, trebao sam doći u Zagreb. Bilo je ponuda i prije, dolazili su mi kod kuće iz Zvezde i Partizana.Teško mi je bilo otići iz Sarajeva.

Sušiću smeta što je BiH po uspjesima daleko ispod ostalih zemalja bivše SFRJ:

- Mi smo daleko, daleko od Hrvatske i Srbije koji imaju puno veći fond igrača. Osim toga, najbolje se sve vidi po jednom primjeru. Da je Hrvatska trebala Mujdžu, on nikad ne bi igrao za BiH. Pogledajte gdje igraju igrači iz Hrvatske i Srbije, a gdje bosanski. Slovenci, imaju ono što nema nitko od ovih naših reprezentacija, imaju germanski mentalitet, ambiciozni su i nemaju pritisak. Ovdje je smak svijeta ako se ne pobijedi. No, netko će kad-tad odvesti BiH na veliko natjecanje. Kamo sreće da to meni pođe za rukom.

Za Sušića je, kao i mnoge, danas najbolji igrač svijeta Lionel Messi. Kao svog suigrača, najviše hvali Velimira Zajeca i Vladimira Petrovića Pižona:

- Uvijek sam njih izdvajao. Žao mi je Zajeca što nije uspio s Dinamom. Od onih prije mene, Dragan Džajić je bio najbolji. U svjetskim okvirima to su samo Pele, Maradona i Cruyff. Oni su odskakali od ostalih, nije to samo fama koja je stvorena, to je zaista istina.

Riječ čovjeka koji je proglašen najboljim u BiH u povijesti te najboljim koji je ikad igrao za PSG (uz Ronaldinha, Weaha, Anelku, Djorkaeffa...) ima svoju težinu. Pa i kritika prema današnjem nogometu:

- Nije me oduševio SP u Africi, sve je to postalo show. Nije kao nekad, kad je igrač drhtao za nastup na SP-u. Sada je Liga prvaka donijela zasićenje, previše je tih utakmica na svakom koraku. Dogodi se da promijenim program na TV-u kada me utakmica ne zadovolji.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 05 okt 2010, 16:27

"Odlaskom Zeca i Ademija bugojanski fantazist promoviran je u prvu zvijezdu momčadi sa Šubičevca. Kada je u punoj formi nema te odbrane koju ne može probiti. Rijetko viđena snaga i preciznost udarca, pregled igre, atraktivnost i sve to nadopunjeno onim bosanskim šmekom ala Safet Pape Sušić, čini ovog fudbalera jednim od najzanimljivijih u HNL-u", komentar je Sportskih novosti na igru Mehmeda Alispahića.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 okt 2010, 17:18

Ma Alispahicu je zaglaviti u neki Turski spor ili mozda u Hajduk.
Najvise zbog nesposobnosti strucnog staba Sibenika.Da utope kako treba i gdje treba imalo kvalitetnije igrace.
Medjutim sad i Alispahic pametno radi,prosle sezone ga nisu pustili a ove mu istice ugovor.
Tako da bi Sibenik mogao bas sipak dobiti od svega.A Mehmed posto su mu ''ruke odvezane''mozda ipak pronaci i nesto kvalitetniji klub ili ligu.Jer tada ce biti drugacija prica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 06 okt 2010, 17:04

RiNo je napisao/la:
DaRtAnJaN je napisao/la:joj ovog ljajica dabogda ti se noge osusile! :twisted: dabogda prekinuo karijeru u 22 god. eto sve najgore ti zelim :D
Idi lječi se, lik je odabrao zemlju u kojoj je rođen, i u kojoj su mu roditelji rođeni, i to treba cijeniti. Da bar više takvih ima u BiH...
Bgt sto da se lijecim...koliko je igraca rodjeno i odraslo u BiH koji igraju za nase komsije?! jesi logicar u pm :shock:
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 okt 2010, 19:29

DaRtAnJaN je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Bgt sto da se lijecim...koliko je igraca rodjeno i odraslo u BiH koji igraju za nase komsije?! jesi logicar u pm :shock:
Ma bez razloga... normalno je poželjeti liku da mu se noge osuše ako odabere zemlju u kojoj je rođen (a i njegovi roditelji)
100% sportski i krajnje opušten potpis

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 06 okt 2010, 19:33

Kamo srece da svi igraci zaberu kao Ljajic,drzavu u kojoj su rodjeni.Mi bismo se vec najmanje 3 puta plasirali na velika takmicenja. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 06 okt 2010, 19:35

hahahahahahahahahhahahahahahhahahahaahah
čuj da mu se noge osuše
hahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahaha
Srbija je za nas još uvijek "konj",a ni Ljajić neće vala s konja na magarca.

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 06 okt 2010, 19:45

Adem Ljajic
Adem Ljajic Reprezentacija - Adem Ljajic se u opste nije oglasio na svojoj stranici jer je svoj licni profil izbrisao. Svi znamo da postoje lazni profili, a u sta drugi veruju je njihova licna stvar.
Srbija-Bosna - sto se tice toga, sve su dezinformacije. BICETE OBAVESTENI O LJAJICU na ovoj stranici.

ADEM LJAJIC OFFICIAL FAN PAGE....
Više
nedjelja u 21:36

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 okt 2010, 07:40

lazni profili hem sto mediji izmisljaju svasta...samo bezze pisu,...koliko je sranja napisano o misimovicu pa je covjek demantovao...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 okt 2010, 11:42

Ma to sve pisu cetnicke novine tipa Pressa. Samo pratite kakvo smece dolazi s te strane, kad je god nesto vezano za BiH. Iz Srbije se samo B92 moze vjerovat koliko-toliko. Ostalo je na nivou Avaza, Sana i ostale bagre. A ako iko vjeruje da jedan igrac u Serie A ima facebook-profil sa svojim pravim imenom, onda je fakat naivan.

Susic treba da ode u Firencu i poprica sa covjekom. Isto vazi i za Seferovica. Hoces, neces. I gotovo. Ove spekulacije su vise dosadne.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 okt 2010, 12:14

Sta to tacno znaci, da je ovo oficijelna stranica Ljajica?
Ako je tako interesantno mi je to, sto na njoj pise da nista nije istinito u vezi BiH-Srbije i njegovih izjava. Dakle to je bio fake, a uz to mi je interesantan ovaj demant, jer ako ionako samo misli igrati za njih zasto se uopste o tome brinuti? Pored toga covjek jos uvjek ne smije slobodno da govori. Ako je ovo istinito treba otvoriti temu ponovo, jer onda nije zavrsena stvar. ;) Ponavljam da nam treba medijski pritisak na odgovorne ljude, da se ova stvar razcisti i vidi gdje on stoji, jer bi inace kasnije mogli pozaliti.

http://www.facebook.com/pages/Novi-Paza ... 2695526398
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.