PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Raonffa
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2018, 00:17

MocMahale444 je napisao/la:
Evo savio, cekam da pojedem nesto prije. Pa zapaljotka.

Jesi to ti druze Hi? :D
Podmaži kojom baklavom, da se bolje primi :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 avg 2018, 00:17

Eisenbahner1921 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:To je albanska mitologija bez apsolutno ikakvih dokaza, oni nisu veći iliri od tebe nit si ti slaven. Krvno si više ilir nego slaven ali variraju postotci od mjesta do mjesta. Napisao sam ti već da mi ne vučemo slavensko porijeklo ali smo prihvatili jezik i običaje. Slaveni su ovdje došli i stopili su se u domicilni narod a genetski se nisu toliko raspodjelili što i mene čudi s obzirom na to koliko su bili tu prisutni. Da bi bio slaven ti bi trebao imati većinu genetskog nasljeđa poput recimo Rusa ali imaš tek oko 12% u prosjeku što je malo više od turske krvi koja se nalazi u današnjim Srbima. Bosanci imaju recimo manje od 1% turske krvi ali bosanska djeca su tamo odlazila pa i ne čudi toliko. Bosanci su sličniji sa Hrvatima ali osim toga kažem ti da je to otprilike isto, čak i danas.
Iako ne može biti 100% precizno ovo istraživanje je svjetski priznato mada kada se vodimo logikom i nije daleko od istine, ja bi iz glave promijenio malo ali bi bilo slično.

Bosanski DNA:

Ilri - 40%
Germani (Teutonci) - 20%
Kelti - 15%
Slaveni - 15%
Huni - 6%
Tračani - 4%
Tuzlanski DNA:
Srbi - 50%
Stoka - 50%
Sto dva puta isto pises po 50%?
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 avg 2018, 00:18

Nije ti ono gore tačno, pa pogledaj samo posljednju rečenicu koliko je nelogična i netačna historijski. Samo još kratko da te ispravim. Dušanovo carstvo je bilo stvarno veliko i odlično ali su postojale bosanske granice.

slika

Još jedna ispravka, pravoslavna crkva nikad za nikad nije držala vlast nad državom Bosnom, bukvalno ne postoji ništa takvo ni slično u historiji, vjerovatno si tom iskrivljenom historijom zamijenio za crkvu bosansku koja je veoma poznata i dokazano je da je postajalo ali nije puno ljudi pripadalo toj crkvi radi pape. Katolici su bili većina. Ne bi ja imao ništa protiv toga jer ja obožavam bosansku historiju i pravoslavlje je ok ali jednostavno nije istina. Ne možeš nešto što je historijski zapisano pod bosanski promijeniti na silu u srpski. Istina je da je Tvrtko poslao jednu jedinicu na Kosovo ali su tad Srbi i Bosanci bili u dobrim odnosima. Sa Lazarom je naš Tvrtko bio baš prijatelj. Recimo, neki tvrde da je Tvrtko bio srbin iako je on bio rimokatolik pod imenom ''bosanski'' i osvojio pola Srbije pa ono.. :D razumiješ o čemu ti pričam. To ti je brkanje nacija i vjere što nije bilo prije zastupljeno prije.

Tvrtko je kroz svoju vladavinu mijenjao svoje titule i dodavao nove osvajanjem teritorija.

1353-1377: Tvrtko, milošću Božijom ban bosanski
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 21 avg 2018, 00:19

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Tuzlanski DNA:
Srbi - 50%
Stoka - 50%
:rol: :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2018, 00:20

Raonffa je napisao/la:

Zezam se nema zapaljotke 2-3 dana :kafa:
Vidis da sam ovdje malo vise.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 21 avg 2018, 00:22

SarajevoJeBordo je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Vidi vec mi kvarite temu. To kilometarsko pisanje ovdje nece piti vode.
Znaci nisu svi srbi cetnici ali 99% cetnika su srbi.
Isto vazi za hrvate i ustase.
Meni su uglavnom isilovci, cetnici i ustase ista goFna.
Sve potamaniti.
Zapali Muhoni odsaburaj, sačekaj da neko kiksa pa da se vratimo starim navikama :kafa:

Nisam brate, ne konzumiram ti ja to, al su mi gotivni likovi koji uživaju u tome i njihove furke :urnebes:
Ja evo gledam na Discoveryu ovi što kopaju toZla pa se malo sjebajem :wtf:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2018, 00:22

Raonffa je napisao/la:

Zezam se nema zapaljotke 2-3 dana :kafa:
Vidis da sam ovdje malo vise.
Pošteno :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

siskobn
Kontakt:

Post Postao/la siskobn » 21 avg 2018, 00:22

Ljudi sretan vam Kurban Bajram :D :D :D :D

Hvala na slusanju lekcija iz istorije
Ako je bilo uvreda s moje strane zaista nije bilo namjere samo ne volim iskrivljavanje istorije kakva god da je istorija je.
Zlocina je bilo i treba da se pamte ali da se vise nikad ne ponove ipak smo civilizacija kakva takva

Sretno i nemojte se prejesti i ostavite koju baklavu

Tvrtku je majka Srpkinja a djed bio takodje Srbin

nebitno ljudi uzivajte u prazniku

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 avg 2018, 00:26

siskobn je napisao/la:Ljudi sretan vam Kurban Bajram :D :D :D :D

Ako je bilo uvreda s moje strane zaista nije bilo namjere samo ne volim iskrivljavanje istorije kakva god da je istorija je.
Zlocina je bilo i treba da se pamte ali da se vise nikad ne ponove ipak smo civilizacija kakva takva

Dokle smo sa materijalizacijom memoranduma 2 SANU? Prate li ovi tvoji sta danas Slavo Kukic rece? Opet nas vodite u novi belaj!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 avg 2018, 00:27

**** smrde!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2018, 00:28

SarajevoJeBordo je napisao/la:Nisam brate, ne konzumiram ti ja to, al su mi gotivni likovi koji uživaju u tome i njihove furke :urnebes:
Forumas High bolan :D nisam mislio jesiL odvaljen.
Gledam i ja te bumbare. Samo najvise pratim a.aliens

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 21 avg 2018, 00:31

SarajevoJeBordo je napisao/la:Nisam brate, ne konzumiram ti ja to, al su mi gotivni likovi koji uživaju u tome i njihove furke :urnebes:
Pričaj srpski da te ceo svet razume. Nisam High, al evo u ibadetu sam, valja poraniti na sabah da ufatim prvi saf u Begovoj pored El - Baketa. :salut:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 avg 2018, 00:34

Opet, netačno.
Tvrtko je rođen negdje oko Srebrenika, Bosanac. Otac mu je isto tako Bosanac (srednjovjekovni bosanski plemić) dok je istina da mu je majka bila Hrvatica (područje Dalmacije). I njegov dedo je bio Bosanac samo što je on oženio kćerku sprskog kralja Dragutina ako se dobro sjećam imena.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2018, 00:37

SarajevoJeBordo je napisao/la:
Pričaj srpski da te ceo svet razume. Nisam High, al evo u ibadetu sam, valja poraniti na sabah da ufatim prvi saf u Begovoj pored El - Baketa. :salut:
Moja greska, aferim. Poselami baketa i cire mu nije kao Alija.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 21 avg 2018, 00:43

Potegao si temu oko koje si znao da si niko neće složit. Temu koja vas je koštala brdo teritorije koju ste izgubili devedesetih. Agresivnost vas je unistila kao Svabe onomad. Da ste ostali pri Jugoslaviji i komunizmu danas bi i dalje bili gazde. Raja, omladina vam je moralno otišla u krasni. Gleda se pink, farma, opijanja, blud, kladionica. Ne vodi vas to nigdje. Pusi i nasa raja te vase poroke, ali se i bude polako, jacaju konstantno, jedino Tz kaska. Stari mi bio vukovac u Jugi i dali su mu "Na Drini ćupriju" sve na ćirilici, valjda da mu bude "jasno" da su mu preci bili Turci koji su ubijali Srbe i tako to. Sad takvih stvari vise nema, klinci nose Bosnian Kingdom, u školi uče o Kulinu, Tvrtku, Huseinu Kapetanu. Baš je onako sloboda. Po meni je ovo jako dobar period za Bošnjake što se toga tiče.

Druga je stvar ekonomija. Ali tu i vaši prave problem u nekim stvarima. Što se mene tiče možemo i trebamo surađivati oko ekonomije, ekologije, zdravstva. Jer ako se ovako nastavi biti će borba za golo brdo. Iskreno, ne tražim ni od koga izvinjenje ni priznanje za zločine, red bi bio da se kaže gdje su kosti barem. A od izvinjenja niko nema ništa. Dovoljno smo svjesni da vam pružimo desnu ruku a da u lijevoj držimo nož baš kao vi nama. Lično se vas ne bojim, bojim se svojih koji vam ponovo pružaju obje ruke. Sretno.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

brasileiro8
Kontakt:

Post Postao/la brasileiro8 » 21 avg 2018, 00:53

siskobn je napisao/la:Poenta je djeco da svi vucemo porijeklo od juznih slovena osim Albanaca koji su iliri

Fakticki jedan narod ali zavadjen budalama
To je naravno istina samo je problem sto sve dalje od toga su uglavnom besmislice koje se predstavljaju kao historija da bi se opravdavale razne aspiracije na ovim prostorima. Desetine slavenskih plemena su naselile ove krajeve u 6-7 vijeku i medju njima su bila plemena pod nazivima Srbi, Hrvati, ili dovoljno slicnim. Vremenom je dolazilo do ukrupnjavanja, formiranja raznih oblika drzavnih i manje drzavnih zajednica pod razlicitim nazivima. Nisu ovdje samo dosla neka dva naroda u 7 vijeku Srbi i Hrvati i do dana danasnjeg postoje.

U medjuvremenu Bosna tu pod istim nazivom u razlitim drzavnim oblicima postoji 1000 godina sasvim slucajno. Kazu i Srbi i Hrvati da je u stvari njihova to drzava bila. Kakvi bolan Srbi, kakvi Hrvati. Narodi na ovim prostorima su jednako religija i to je glavna stvar na kojoj se zasniva identitet tih etnickih grupa, pravoslavci=Srbi, katolici=Hrvati, muslimani=Muslimani, poslije Bosnjaci, a prije tih rubrika su morali nesto upisati pa su bili ili Jugosloveni ili neopredijeljeni a jos ranije za vrijeme SHS kad nije bilo ni tih rubrika onda Hrvati, Srbi i gotovo im je svejedno bilo jer je nacija u Islamu nesto nepozeljno (svi muslimani su braca.)

Ta prica o prodaji vjere prije 500 godina je smijesna jer se vjera uvijek mijenjala, neki je mijenjaju i danas a neki su to uradili prije 1000 godina. Postoje i sasvim razumljivi razlozi zasto je bas tada dolaskom Osmanlija dio bosanskog svijeta kojeg danas zovemo Bosnjacima u velikom broju presao na Islam ali nemam namjeru pisati eseje ovdje.

Dakle glavni mehanizam za porobljavljanje i dijeljenje na ovim prostorima koji je iskoristen jeste religija. Nacije su na ovim krajevima nastale relativno kasno i vecina ljudi u Bosni do 19. vijeka a mnogi i do skora nije pojma imala o nacionalnosti, znali su samo koje su vjere.

Cinjenica je da je narod(i) u BiH svih religija daleko homogeniji od naroda i u Srbiji i u Hrvatskoj i genetski i kulturoloski, ukljucujuci i jezicki. Naravno da je ovdje svako sa svakim u manjoj ili vecoj mjeri izmijesan i svi smo manje-vise juzni slaveni mada ima i drugih umiksanih u nasem porijeklu.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2018, 01:04

Nema generala Krleta da se javi i zvizne koju pametnu.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 avg 2018, 01:06

Dosta toga je danas receno, bilo je i konstruktivne rasprave. Mislim da se na kraju dana svi mozemo sloziti da je srbin dijagnoza! Laku noc.. :salut:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2018, 01:31

Nece niko da mu pozeli laHku noc. Ccc
Hajde Jole laku noc. Nemoj dopustiti ovim da ti uzimaju vrijeme na ovoj temi svojim glupim postovima.

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 21 avg 2018, 02:22

Najsmješnije mi što ovaj gore veli da je Bosna bila pod Dušanom i da su tada u Bosni živjeli Srblje :D Pa Dušanova vojska potučena do nogu od bosanske vojske pod Bobovcem još u vrijeme bosanskog bana Stjepana II Kotromanića.Što se tiče Srblja,njima je hrišćanstvo nametnuto ognjem i mačem,Srblje je bilo žilavo i nije htjela hrišćanstvo od Bizantije i s toga su zadržali puno paganstva u svom pravoslavlju.Veliki pokolji Srblja pagana od strane Bizanta hrišćanskog su učinjeni u vrijeme pokrštavanja Srblja.
Pravoslavci su minorna skupina u vrijeme Kraljevine Bosne,njihov broj se povećava nakon što su ih Osmanlije naselili da budu kmetovi po Bosni.
Bosanski banovi i kraljevi se nikako drugačije nazivaju do Bošnjanima i Bošnjacima,odnosno bosanskim banovima i kraljevima.Današnji Hrvati u Bosni su potomci Bošnjana/Bošnjaka SREDNJOVJEKOVNIH,,,,hrvatstvo su uzeli tek u drugoj polovici 19.stoljeća.To je jasno k'o dan i može se naći u svim izvorima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.