FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Nigdje više djeca ne igraju lopte ko u Bosni nit' negdje ima da je vole više. Za talente je tačno da ih imamo u izobilju, ali je još tačnije da su ti talenti najveći fudbalski neradnici i malograđani u glavi koje će ljudi oko njih da progutaju sistemom "opraštamo ti sve osim uspjeha".
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Savez kaznio Husrefa sa 500 KM zbog stajlinga na derbiju
A ja bas pohvalio da je "poderao" sa odjevnom kombinacijom.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Vjerovatno jer nije zakačio neki FKS groš i to. Koliko se sjećam bilo je neko pravilo, ili trenerka/majica kluba ili taj neki košulja-tole fazon sa obilježjem kluba.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- AlfredNobel
- Kontakt:
Šta nije bilo u redu?miky_hz je napisao/la:Savez kaznio Husrefa sa 500 KM zbog stajlinga na derbiju![]()
![]()
![]()
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Pa tu su negdje kazne za odjeću i kazne za četnijadu i ustašiju - razlika u nekih 500 markica.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
bordobijeli
- Kontakt:
:

Lanena kosulja i nije utrpan bioAlfredNobel je napisao/la:Šta nije bilo u redu?miky_hz je napisao/la:Savez kaznio Husrefa sa 500 KM zbog stajlinga na derbiju![]()
![]()
![]()
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem kakve kazne se šalju i kakvi su to pravilnici.. Čovjek bio regularno i gospodski obučen, ne vidim u čemu je problem. Možda je trebao biti papak, pa utrpati trenerku u čarape kao strašni sablja..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Bas smo uvalili onog "parmaka" Herica glupim Austrijancima. Evo ga i Marinovic zove u repku a kod nas nije imao mjesta. Debilnost uprave nema granica. Umjesto sto "ganjamo" igrace koje moras platiti, zar nije bolje sacuvati nase koji su se dobro pokazali.
Meni je Heric imao najbolju tranziciju iz juniora u prvi tim u zadnjih 7-8 godina (dakle rizik je bio NULA). Neko ovdje fino profitira dajuci dozvole za odlazak.
Meni je Heric imao najbolju tranziciju iz juniora u prvi tim u zadnjih 7-8 godina (dakle rizik je bio NULA). Neko ovdje fino profitira dajuci dozvole za odlazak.
Najgore od svega što je otišao džaba, ustvari raskinut ugovorkengur je napisao/la:Bas smo uvalili onog "parmaka" Herica glupim Austrijancima. Evo ga i Marinovic zove u repku a kod nas nije imao mjesta. Debilnost uprave nema granica. Umjesto sto "ganjamo" igrace koje moras platiti, zar nije bolje sacuvati nase koji su se dobro pokazali.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Buduci i da sam sam igrao fudbal i malo poznajem te vode samo mogu dodati da koliko god bio talenat ili se trudio, mukotrpno odrico dovoljno je da naletis na karinu od trenera koji ti sjebe u momentu karijeru. Bio sam i sam trener juniorima u jednom klubu i raziso sam se s glavnim trenerom i klubom kad sam vidio stele i protekcije, pa cak i to da treneri guraju rodjenu djecu a da niko ne reaguje. Dok djeca zaista talenti ne dobijaju sansu.Odlucujuci period za napredak i gdje se moze viditi ko stvarno ima buducnost je negdje izmedju 10-15 godine. Tada se djeca razvijaju razlicito i razvoj zavisi dosta od pretpostavki koje imaju a izmedju ostalog i trenera koji ih trenira i sposoban da uvidi njihove dobre strane i slabosti. Tako da ima i toga.Anonjimus je napisao/la:Ne može svak ni postati PRO fudbaler, i hvala Bogu što ne možeZato i jest teško doći do tog nivou i zato ti 90% njih propadne na prvoj stepenici, riješiti sa sobom u glavi šta hoćeš
Zadnja izmjena: Vratnik10, dana/u 23 avg 2018, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
Momci koji su otisli djaba, rano, za sicu i onako: Catakovic, Kadusic, Heric, Rondic, Sadiku, Veladzic, Hadzic, Andjusic, Mihojevic, Nikolic, Osmanovic i Smajlagic. Mogli su rame uz rame uz danajsnje akademce: Kovacevic, Mujakic, Kurdic, Pidro, Sabanovic, Mustafic, Imamovic, Resic. 20 Igraca zadnje 2-3 godine iz akademije 
Ima kod nas svega. Kod nas treba 100% više sreće nego u drugim državama da napredujes. To je već pitanje države i društva. Nažalost kod nas je to ravno 0.Vratnik10 je napisao/la:Buduci i da sam sam igrao fudbal i malo poznajem te vode samo mogu dodati da koliko god bio talenat ili se trudio, mukotrpno odrico dovoljno je da naletis na karinu od trenera koji ti sjebe u momentu karijeru. Bio sam i sam trener juniorima u jednom klubu i raziso sam se s glavnim trenerom i klubom kad sam vidio stele i protekcije, pa cak i to da treneri guraju rodjenu djecu a da niko ne reaguje. Dok djeca zaista talenti ne dobijaju sansu.Odlucujuci period za napredak i gdje se moze viditi ko stvarno ima buducnost je negdje izmedju 10-15 godine. Tada se djeca razvijaju razlicito i razvoj zavisi dosta od pretpostavki koje imaju a izmedju ostalog i trenera koji ih trenira i sposoban da uvidi njihove dobre strane i slabosti. Tako da ima i toga.Anonjimus je napisao/la:Ne može svak ni postati PRO fudbaler, i hvala Bogu što ne možeZato i jest teško doći do tog nivou i zato ti 90% njih propadne na prvoj stepenici, riješiti sa sobom u glavi šta hoćeš
I am coming
Pa bas za sicu i nisu.Stroj1946 je napisao/la:Momci koji su otisli djaba, rano, za sicu i onako: Catakovic, Kadusic, Heric, Rondic, Sadiku, Veladzic, Hadzic, Andjusic, Mihojevic, Smajlagic. Mogli su rame uz rame uz danajsnje akademce: Kovacevic, Mujakic, Kurdic, Pidro, Sabanovic, Mustafic, Imamovic, Resic. 18 Igracau zadnje 2 godine iz akademije
Za naše uslove,ne znam tacno cifru,al mislim oko 1,5 k (mozda i vise), nije mala cifra.Gledajuci kako su se snasli u drugim klubovima,i koliko ne/igraju osim 1-2 igraca ,ispade da nismo se puno ni zajebali.
Kamo srece da igraju ,pa da smo se zajebali,da uzemo lovu od procenta,al bgm daj boze od njih neke fajde.
Drugacije bi bilo da smo ih zadrzali duze, da se dalo prostora da igra, kao recimo sad sto se radi. Uzelo bi se vise.amypitar je napisao/la:Pa bas za sicu i nisu.Stroj1946 je napisao/la:Momci koji su otisli djaba, rano, za sicu i onako: Catakovic, Kadusic, Heric, Rondic, Sadiku, Veladzic, Hadzic, Andjusic, Mihojevic, Smajlagic. Mogli su rame uz rame uz danajsnje akademce: Kovacevic, Mujakic, Kurdic, Pidro, Sabanovic, Mustafic, Imamovic, Resic. 18 Igracau zadnje 2 godine iz akademije
Za naše uslove,ne znam tacno cifru,al mislim oko 1,5 k (mozda i vise), nije mala cifra.Gledajuci kako su se snasli u drugim klubovima,i koliko ne/igraju osim 1-2 igraca ,ispade da nismo se puno ni zajebali.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
U odnosu na Crepulju sad, on bi bio Toni Kroos.kengur je napisao/la:Bas smo uvalili onog "parmaka" Herica glupim Austrijancima. Evo ga i Marinovic zove u repku a kod nas nije imao mjesta. Debilnost uprave nema granica. Umjesto sto "ganjamo" igrace koje moras platiti, zar nije bolje sacuvati nase koji su se dobro pokazali.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
morel se ša pogodit grob te ****AVNOJ je napisao/la:Brat...moj uzor-S.G je napisao/la:Pitar6785 je napisao/la:Bajram Barecola
Ako je slovenac 20% bolji od kovacevica nevidim nikoji razlog da nebrani sad protiv zvjezde. Kad nemas mujagica nema sifrenca stanijevica sisica rahmanovica znaci gdje smo kao tim slabi za 50% bez ovih igraca. Plus Adukor je odigro cinimi se sve utakmice do sad znaci poprilicno je umoran i nece bit na nivou.![]()
![]()
![]()
![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naše Sarajevo u subotu u 17:00h gostuje u Ugljeviku, tim povodom UNFKS organizuje prevoz na utakmicu, a cijena puta je 20KM. Uplate možete izvršiti sutra (petak) od 17:00h do 19:00h u prostorijama UNFKS.
SVI U UGLJEVIK, SARAJ’VO TE TREBA!!!
SVI U UGLJEVIK, SARAJ’VO TE TREBA!!!
Ma to nije navijac Sarajeva, obicni trol, a ima ih jos nekolicina ovdje koji se tako predstavljaju...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Benjamin Tatar je ovog ljeta stigao u redove FK Sarajevo iz NK Slaven Belupo i ako je suditi po utakmicama koje su odigrane do sada može se reći da je dovođenje Tatara dobra stvar za ekipu. Sarajlija koji je u maju napunio 24 godine u posljednje vrijeme igra jako dobro što je posebno pokazao na posljednje dvije derbi utakmice. Protiv Željezničara je postigao vodeći pogodak na utakmici, dok je protiv Zrinjskog u dva navrata asistirao Ahmetoviću za pogotke. Također, Tatar je u utakmici protiv Mladosti postigao dva pogotka pa je tako njegov skor u Premijer ligi BiH od početka sezone: 4 utakmice, 3 gola i 2 asistencije. Za web stranicu FK Sarajevo Tatar je kratko prokomentarisao dešavanja u posljednjih nekoliko sedmica.
1. Prvi put igraš u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kakvi su utisci, da li te je nešto posebno iznenadilo ?
Da, prvi put igram Premijer ligu i moram priznati da sam pozitivno iznenađen kvalitetom lige. Zaista ima kvalitetnih ekipa i dobrih igrača koji svojim kvalitetom svakako podižu nivo lige na veći nivo. U svakom slučaju utisci su pozitivni, da su tereni još malo bolji sigurno da bi i utakmice bile još bolje što se moglo vidjeti i na našoj utakmici protiv Željezničara.
2. Koliko može FK Sarajevo u ovoj sezoni ?
Iskreno mislim da možemo biti prvi i da smo to pokazali u dvije posljednje utakmice. Mislim da imamo jako dobru ekipu i ako nas posluži zdravlje možemo do kraja završiti na prvom mjestu. Neće biti lako i prerano je za najave takve vrste ali na osnovu onoga što smo vidjeli u dva zadnja derbija definitivno mislim da možemo puno.
3. Jesi li zadovoljan svojom formom, pogodak protiv Željezničara pa dvije asistencije protiv Zrinjskog, utisak je da ti odgovara igranje sa Mersudinom Ahnetovićem ?
Bilo je potrebno malo vremena za adaptaciju ali sada sam zadovoljan. Dobro se osjećam i očigledno je da mi se u posljednje vrijeme vratio onaj uloženi trud na treninzima. O Ahmetoviću ne treba trošiti riječi, svi znamo o kakvom se igraču radi. Mislim da smo “kliknuli” i da se dobro razumijemo, posebno nakon ove utakmice.
4. U subotu je nova utakmica, protivnik je Zvijezda 09, šta očekuješ od tog meča ?
Pa sigurno je da neće biti lagano naročito zato što će nam nedostajati Velkoski, Mujakić i Stanojević. Ipak kod nas vlada sjajna atmosfera nakon pobjede protiv Zrinjskog i siguran sam da će oni koji budu igrali nadomjestiti izostanak pomenute trojice. Bez obzira na sve očekujem dobru utakmicu i našu novu pobjedu.
1. Prvi put igraš u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kakvi su utisci, da li te je nešto posebno iznenadilo ?
Da, prvi put igram Premijer ligu i moram priznati da sam pozitivno iznenađen kvalitetom lige. Zaista ima kvalitetnih ekipa i dobrih igrača koji svojim kvalitetom svakako podižu nivo lige na veći nivo. U svakom slučaju utisci su pozitivni, da su tereni još malo bolji sigurno da bi i utakmice bile još bolje što se moglo vidjeti i na našoj utakmici protiv Željezničara.
2. Koliko može FK Sarajevo u ovoj sezoni ?
Iskreno mislim da možemo biti prvi i da smo to pokazali u dvije posljednje utakmice. Mislim da imamo jako dobru ekipu i ako nas posluži zdravlje možemo do kraja završiti na prvom mjestu. Neće biti lako i prerano je za najave takve vrste ali na osnovu onoga što smo vidjeli u dva zadnja derbija definitivno mislim da možemo puno.
3. Jesi li zadovoljan svojom formom, pogodak protiv Željezničara pa dvije asistencije protiv Zrinjskog, utisak je da ti odgovara igranje sa Mersudinom Ahnetovićem ?
Bilo je potrebno malo vremena za adaptaciju ali sada sam zadovoljan. Dobro se osjećam i očigledno je da mi se u posljednje vrijeme vratio onaj uloženi trud na treninzima. O Ahmetoviću ne treba trošiti riječi, svi znamo o kakvom se igraču radi. Mislim da smo “kliknuli” i da se dobro razumijemo, posebno nakon ove utakmice.
4. U subotu je nova utakmica, protivnik je Zvijezda 09, šta očekuješ od tog meča ?
Pa sigurno je da neće biti lagano naročito zato što će nam nedostajati Velkoski, Mujakić i Stanojević. Ipak kod nas vlada sjajna atmosfera nakon pobjede protiv Zrinjskog i siguran sam da će oni koji budu igrali nadomjestiti izostanak pomenute trojice. Bez obzira na sve očekujem dobru utakmicu i našu novu pobjedu.
- moj uzor-S.G
- Kontakt: