FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kengur
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kengur » 23 avg 2018, 16:03

Stroj1946 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Momci koji su otisli djaba, rano, za sicu i onako: Catakovic, Kadusic, Heric, Rondic, Sadiku, Veladzic, Hadzic, Andjusic, Mihojevic, Smajlagic. Mogli su rame uz rame uz danajsnje akademce: Kovacevic, Mujakic, Kurdic, Pidro, Sabanovic, Mustafic, Imamovic, Resic. 18 Igracau zadnje 2 godine iz akademije :crazy:
Pa bas za sicu i nisu.
Za naše uslove,ne znam tacno cifru,al mislim oko 1,5 k (mozda i vise), nije mala cifra.Gledajuci kako su se snasli u drugim klubovima,i koliko ne/igraju osim 1-2 igraca ,ispade da nismo se puno ni zajebali.
Drugacije bi bilo da smo ih zadrzali duze, da se dalo prostora da igra, kao recimo sad sto se radi. Uzelo bi se vise.
Prvo sto bi imali dobre igrace (Heric, Catakovic) a drugo je sto bi se fino i zaradilo na kraju. Cini mi se da neko iz vrha uprave naplacuje privatno da takvi igraci idu bukvalno besplatno.

Recimo hipoteticki da li ste culi onu pricu "sjede na kafi Ibrak i Sabrina i .......". A zavrsetak price je "Bitno je da nismo u gubitku a sve ostalo moze kako god". Sada je barem jasno zasto ni u snu ne pomisljaju da se micu sa pozicija taman mi zijanili 15:0. Fascinantno je kako oni nadju nove nacine da pljackaju klub.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 avg 2018, 16:18

Tatar se polako pokazuje, već je u tri slučaja bio iznimno koristan, tj. protiv Mladosti, Želje i Zrinjskog. Naravno, treba sačekati kraj sezone i onda dati konačni sud, jer mnogo faktora će igrati ulogu. Ako ovako nastavi, biće odlično, a ispostaviće se tačnim ono što sam pričao, a to je da se igraču ne smije suditi po CV-ju kao što je to bilo kod Tatara koji je bio ismijavan i prozivan. Sjećam se komentara siuoxa, koji je psovao sve i svašta zbog Tatara, a upravo o ovome sam mu i govorio. Ništa karijera ne igra ulogu, recimo u Belupu je bio flop, u drugoj hrvatskoj ligi najbolji igrač, a evo i kod nas je odličan, za sada. Za razliku od balvana Halilovića, kojeg kad vidim kako se vuče, ne bude mi dobro tri dana.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 23 avg 2018, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 23 avg 2018, 16:20

500 maruna kazna :rol: Pa mogao je drug strucni usro kupit dva tri odjela za tu paru :mrgreen: Ako njemu iz padze uzmu tu paru treba pratit covjeka da nedigne ruku na sebe nedajboze puno je to suski za njega :wtf: :wtf: :wtf:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 23 avg 2018, 16:24

Samo steta goska i radnika, ovo sve ostalo super, moglo bi se slavit u maju :opaopa: :pray:
1946~

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 avg 2018, 16:30

Koliko mi opet nemamo nafake, to je strašno. Jeste da nam je ona došla protiv Slobode, ali nedovoljno za sve ono što smo promašivali protiv Radnika i GOŠK-a. Ne mogu vjerovati kakvi promašaji protiv GOŠK-a, a to nas ubija zadnjih par sezona. Znamo se isfulati za nepovjerovati, stvarno smo kurate sreće..

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 23 avg 2018, 16:32

Stroj1946 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Momci koji su otisli djaba, rano, za sicu i onako: Catakovic, Kadusic, Heric, Rondic, Sadiku, Veladzic, Hadzic, Andjusic, Mihojevic, Smajlagic. Mogli su rame uz rame uz danajsnje akademce: Kovacevic, Mujakic, Kurdic, Pidro, Sabanovic, Mustafic, Imamovic, Resic. 18 Igracau zadnje 2 godine iz akademije :crazy:
Pa bas za sicu i nisu.
Za naše uslove,ne znam tacno cifru,al mislim oko 1,5 k (mozda i vise), nije mala cifra.Gledajuci kako su se snasli u drugim klubovima,i koliko ne/igraju osim 1-2 igraca ,ispade da nismo se puno ni zajebali.
Drugacije bi bilo da smo ih zadrzali duze, da se dalo prostora da igra, kao recimo sad sto se radi. Uzelo bi se vise.
De nam još jednom sračunajte kolko smo ko biva zaradili :facepalm:
Dabogda svaki igrač igro do kraja ugovora i otišo džaba dok neko normalan ne dođe u upravu!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 avg 2018, 16:38

AlfredNobel je napisao/la:Koliko mi opet nemamo nafake, to je strašno. Jeste da nam je ona došla protiv Slobode, ali nedovoljno za sve ono što smo promašivali protiv Radnika i GOŠK-a. Ne mogu vjerovati kakvi promašaji protiv GOŠK-a, a to nas ubija zadnjih par sezona. Znamo se isfulati za nepovjerovati, stvarno smo kurate sreće..
A o promasenim penalima u zadnje 2 godine i da ne pricamo.

Da nam je samo imati na terenu mujagica sifrenca stanijevica sosica rahmetovica :rol: :rol: :rol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 avg 2018, 17:00

kengur je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Koliko mi opet nemamo nafake, to je strašno. Jeste da nam je ona došla protiv Slobode, ali nedovoljno za sve ono što smo promašivali protiv Radnika i GOŠK-a. Ne mogu vjerovati kakvi promašaji protiv GOŠK-a, a to nas ubija zadnjih par sezona. Znamo se isfulati za nepovjerovati, stvarno smo kurate sreće..
A o promasenim penalima u zadnje 2 godine i da ne pricamo.

Da nam je samo imati na terenu mujagica sifrenca stanijevica sosica rahmetovica :rol: :rol: :rol:
Lakija malo prenijelo.. :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 avg 2018, 17:03

Samo zadrzati ovaj pristup i motivaciju kao iz prethodne dvije tekme. Husref im mora svake sedmice kljucati u mozak da je svaka tekma bitna, ne samo zbog bodova, nego i zbog atmosfere.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

High

Post Postao/la High » 23 avg 2018, 17:14

GRADAČAC MORA PASTI - SAMO TRI BODA!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 23 avg 2018, 17:23

Mokes je napisao/la:
kengur je napisao/la:Bas smo uvalili onog "parmaka" Herica glupim Austrijancima. Evo ga i Marinovic zove u repku a kod nas nije imao mjesta. Debilnost uprave nema granica. Umjesto sto "ganjamo" igrace koje moras platiti, zar nije bolje sacuvati nase koji su se dobro pokazali.

Meni je Heric imao najbolju tranziciju iz juniora u prvi tim u zadnjih 7-8 godina (dakle rizik je bio NULA). Neko ovdje fino profitira dajuci dozvole za odlazak.
Najgore od svega što je otišao džaba, ustvari raskinut ugovor :facepalm:
Eto ti naše "struke"! Ali fakat je bio najbolji junior, duplo je bolji od Mustafića (koji, da se razumijemo, obećava).

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 avg 2018, 17:57

bordopoeta je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
kengur je napisao/la:Bas smo uvalili onog "parmaka" Herica glupim Austrijancima. Evo ga i Marinovic zove u repku a kod nas nije imao mjesta. Debilnost uprave nema granica. Umjesto sto "ganjamo" igrace koje moras platiti, zar nije bolje sacuvati nase koji su se dobro pokazali.

Meni je Heric imao najbolju tranziciju iz juniora u prvi tim u zadnjih 7-8 godina (dakle rizik je bio NULA). Neko ovdje fino profitira dajuci dozvole za odlazak.
Najgore od svega što je otišao džaba, ustvari raskinut ugovor :facepalm:
Eto ti naše "struke"! Ali fakat je bio najbolji junior, duplo je bolji od Mustafića (koji, da se razumijemo, obećava).
Razlika izmedju uprave koja nas je prije desetak godina dovela skoro do bankrota (virsli) i ove uprave je samo u jednom - ona nije imala sponzore pa sve sto su ukrali se na kraju vidjelo. Ova uprava ima dobre sponzore i budjet i moze da krade sve dok smo na "pozitivnoj nuli". U nasoj situaciji mi bi trebali imati podobar profit zadnje 2 godine, sto od prodatih igraca sto od sponzora. A nasa realnost je da ne mozemo platiti ni jednog igraca.

Zadnji primjer je Heric gdje ne kradu direktno vec namjerno ne iskoriste potencijal igraca i tako nastete klubu a njihov im menadjer plati na licni racun sto su otisli za dzabe. Dok se za Catakovica moze debatirati da je bio riskantan oporavak, Heric je bio milion posto siguran. On nije bio greska vec namjerna kradja.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 23 avg 2018, 18:08

I meni je zao Herica. Dobar sut, solidan pregled igre, motorika dosta dobra. Na jesen nije dobijao sansu jer su aduka i stanojevic bili brutalni, na proljece je morao imati vise minuta.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 avg 2018, 18:50

Kengur, ne lazi za herica .... nije lijepo ni malo!!!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 23 avg 2018, 19:39

StariGrad071 je napisao/la:I meni je zao Herica. Dobar sut, solidan pregled igre, motorika dosta dobra. Na jesen nije dobijao sansu jer su aduka i stanojevic bili brutalni, na proljece je morao imati vise minuta.
kako to da usref to nije primjetio, nego ga otpisao? :kafa:

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 23 avg 2018, 19:58

Čataković nova asistencija u Europi za Trencin.
JURIŠ

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 avg 2018, 20:02

midzuka je napisao/la:Čataković nova asistencija u Europi za Trencin.
Definitivno nije normalan
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 23 avg 2018, 20:12

https://telesport.telegram.hr/price/as- ... tvarnosti/

Evo tekst o Trencinu kako rade i sl. Fin prikaz kako izgleda klub sa ozbiljnim ljudima, uz jako mali budzet prave cuda, navijaca jako malo imaju, tradiciju slabu, ali...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 avg 2018, 20:18

Zabili smo Zeljeznicaru 8 komada na Bajramskom turniru,slucajnost neka bas 8 :mrgreen: 8-2 zavrseno.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 23 avg 2018, 20:19

Kilometrima daleko od rodnog mjesta, na potpuno drugom kontinentu, u potpuno drugačijoj kulturi i okolnostima – Muhamed je dobio priliku da radi ono što najviše voli. Trenira fudbal u FK Sarajevo. Pomalo stidljiv u razgovoru, no s loptom ispred sebe, nezaustavljiv.

“Ovo je dobro za mene, za moju budućnost, trenirati ovdje u Sarajevu, jer ja ću jednog dana igrati za Real Madrid. I sada želim ostati u Bosni, jer dopada mi se Bosna, pa čak i igrati za vas, zašto ne”, kazao je Muhamed Sattari za N1.

Muhamedov talenat prepoznao je i trener Sedin Torlak. Kaže, brz je i ima odličan udarac. Nemaju problema u komunikaciji, jer Muhamed je vrijedan, uči bosanski, a dobro mu ide i engleski jezik. Već je neodvojiv dio tima, druželjubiv i snalažljiv. No, suočit će se s preprekama na koje ne može utjecati.

Najveći problem za Muhameda će biti što nema pravo nastupa u našoj ligi jer je internacionalac, to naš Kanton ne podržava, ali u ovom periodu mi uigravamo ekipu, imamo dosta prijateljskih utakmica idemo po turnirima gdje nije potrebna registracija pri Savezu i tako da Muhamed nastupa svaku utakmicu”; objasnio je Torlak.

Mukotrpna i duga bi mogla biti procedura za trajni ostanak, no, Muhamedov otac, Majjid Sattari neće odustati. Ovdje, kaže, može naći sve što mu je potrebno.

“Ovo je odlično za Muhameda. On je i ranije igrao fudbal za jedan poznati iranski klub i mislim da ne zbog toga što je moj sin, ali on je dobar sportista. Meni samo treba mir, ovdje mi se dopada, dobro je, samo želim miran život. To bi svakome trebalo biti dovoljno”, kazao je Muhamedov otac.

A treba mu i posao. Na tome rade u udruženju Pomozi.ba. Ranije su Majjidu i Muhamedu osigurali smještaj zajedno s 18 drugih porodica. Dok profesionalni kuhar Madžid priprema obroke za mještane, pobrinuli su se i za Muhameda.

“Nabavili smo mu svu odgovarajuću opremu i vidjelo se odmah čim je počeo s prvim treningom kako je zapravo pomoglo mu to, kako se odmah združio s ostalom djecom i kako je to za njega bila jedna velika stvar”, rekao je Hajrudin Solak iz Pomozi.ba.

Madžir i Muhamed ne pokušavaju preći granice EU, ali je njihova sudbina u BiH neizvjesna, jer nadležne institucije su više puta ponovile kako niti jednom migrantu nisu odobrili azil.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.