Champions League 2018/2019
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Champions League 2018/2019
Na stranu sve al da navijac czv ili patizana nekom prigovori da je drzavni projekt je ironija sama po sebi
=\_1921_/=
Ne hvatas poentu..U Srbiji imas 2 "povlascena" i konkurentna tima, dok je u Hrvatskoj jedan i odatle i ta diminacija i monopol...invincible1921 je napisao/la:Na stranu sve al da navijac czv ili patizana nekom prigovori da je drzavni projekt je ironija sama po sebi
Dakle, ovamo se 2 smjenjuju, glodju, dok tamo samo Dinamo!
Veelika razlika!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- invincible1921
- Kontakt:
Jesul drzava i bandic zasluzni za desetine miliona vrijedne transfere..pjaca, rog, modric, itd...ili mozda hoces rec da u czv i partizanu ne igra ono najbolje sto srbija ima.marconato je napisao/la:Ne hvatas poentu..U Srbiji imas 2 "povlascena" i konkurentna tima, dok je u Hrvatskoj jedan i odatle i ta diminacija i monopol...invincible1921 je napisao/la:Na stranu sve al da navijac czv ili patizana nekom prigovori da je drzavni projekt je ironija sama po sebi
Veelika razlika!
=\_1921_/=
Ne bi mogao praviti te transfere da nije imao rezultat, a prethodno sam objasnio zasto je njemu u startu bilo lakse ostvariti rezultat u odnosu na beogradske timove. Nemas dug, a imas zagarantovan novcani priliv..invincible1921 je napisao/la:Jesul drzava i bandic zasluzni za desetine miliona vrijedne transfere..pjaca, rog, modric, itd...ili mozda hoces rec da u czv i partizanu ne igra ono najbolje sto srbija ima.marconato je napisao/la:Ne hvatas poentu..U Srbiji imas 2 "povlascena" i konkurentna tima, dok je u Hrvatskoj jedan i odatle i ta diminacija i monopol...invincible1921 je napisao/la:Na stranu sve al da navijac czv ili patizana nekom prigovori da je drzavni projekt je ironija sama po sebi
Veelika razlika!
Najbolji igraci igraju sada u Cz i Pfc, ali u nekom prethodnom periodu to nije bio slucaj. Najbolji igraci Vojvodine su odlazili direkt u inostranstvo (Tadic, Radoja, SMS, Ivanic, Gacinovic...), jer im je politika bila takva da ne prodaju igrace u Bg. Pa OFK isto tako je imao par jakih transfera...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Oni rezultatski tesko da mogu brzo konkurirati Dinamu, jer tu razinu treba dostici. Rijeka je trebala par sezona za titulu, ali je smislen rad i plan donio plodove. Hajduk je bio krenuo dobrim putem, vracali su godinama gomilane dugove, stajali su na noge i sad su u zadnje vrijeme us*ali sav posao. Ne bih da pisem svasta, jer bi se mogao naci netko uvrijedjen s obzirom da oko Hajduka pusu dva vjetra razlicitog smjera. Ja im osobno zelim da stanu na noge. Nije prirodno da im zazelim titulu, ne zelim im da ju ikad osvoje, al neka budu konkurentni pa kud puklo.Mokes je napisao/la: I da ti ne citiram onaj dugi post, je li se Hajduk oporavio i kad će se oporaviti![]()
I da i bi slično bilo i Dinamom da nije bilo Mamića![]()
A da li bi se Dinamo izvukao bez Mamica? Vjerojatno bi, ali ne mozemo znati. Mozda bi bez Mamica Dinamo igrao cetvrtfinale LP. Mamic je bio u Dinamu i u to vrijeme suse. Dinamo je pod Mamicem igrao ligu za opstanak i ispadao nakon dva kola u Europi. Al tad se gradila velika momcad, Dinamo je u Zapresicu na posudbi imao Calu, Corluku i Modrica. Inter je bio prvi, a Dinamo sedmi. Ljaljak nikad Dinamu nije oprostio sto je uzeo Modrica i Calu nazad na polusezoni i na taj nacin poklonio titulu Hajduku. Mamic je htio Modrica ostavit jos godinu u Zrinjskom, a zajedno je tamo htio poslati i Corluku. Stvar je spasio Bago koji je vidio da je Modric prekucao taj Zrinjski i da ne bi dalje napredovao, te je smatrao da bi samo unistili i Modrica i Corluku. Taj isti Bago je trazio da se igraci salju u Zapresic, a isti je zasluzan za razvoj Da Silve kojeg je Ciro htio otjerati iz kluba. Pitanje je sta bi bilo da nije bilo tog Bage koji je udario temelje momcadi koja je kasnije drmala Hrvatskom. Mamic i njegov kum su mogli unistiti mnoge karijere. Al tom Mamicu ako nesto treba priznati onda je to da je on svjestan da nema pojma. Covjek je se okruzio znalcima koje slusa. Dinamo je uveo nutricioniste u klub kad drugi nisu znali da kola deblja. Klub je pratio sve moderne trendove, al rezultat to nije ispratio. Zasto? Zato sto je bilo bitnije napuniti vlastite dzepove nego dati igracu vecu placu i zadrzati ga jos godinu, platiti odstetu za pravo pojacanje ili platiti vrhunskog skauta. Mamic je osobno isao u JA skautirati igrace koje je dovodio nakon dvije odgledane utakmice. Od tih juznoamerikanaca se odustalo i neka je. Jedini koji je valjao je bio Eduardo kojeg je trener svih trenera smatrao greskom. Ne znam ni sam zasto je Mamic vise slusao Bagu nego Ciru, al mislim da je smatrao da mu je potpuno nebitno gdje ce na posudbu igrac od kojeg nema nista, tj. on je mislio da nema nista. I danas Mamicu na mjestu sportskog direktora sjedi jedna prevara Marijan Vlak. On je legenda kluba, ali nije strucan. On se uklopio u Mamicev sistem dovodjenja igraca koji nikad nece igrati, ali ce se preko njih oprati pare. Covjek je promasaj zesci i taj cesce pogrijesi u dovodjenju igraca nego ja u dodavanju lopte na nekom terminu. Hvala Bogu pa je ove godine momcad slagao Bjelica. I da zavrsim tu pricu oko SD. Taj Bago je SD u Zapresicu. Covjek koji ima nos sjedi u klubu iz predgradja, a na istoj poziciji u tvom klubu sjedi covjek koji o tom poslu ne zna nista. Bago je podoban za Dinamo, ali je Vlak podoban za Mamica. Rado bi Mamic nekog tko bi imao obe karakteristike, al takvi ne postoje. On bi od takvog imao jos vecu korist, jer takav bi Dinamu donio jos vise para koje Mamic moze pokrasti.
I sto se tice najmrzeg kluba. Ne bih ti odgovarao na to pitanje. Mogu samo reci da tu ligu pratim povrsno, ne simpatiziram ni jedan klub iz te lige, ne mrzim ih zbog nekog rivalstva, al eto, bas mi se gade. Ono kad ne poznajes neku osobu, al ne volis njegovu pojavu

Dinamo nije nista povlasteniji od Hajduka, to sto je razlika u rezultatima ogromna nije do toga da je Dinamo povlasten a ovi ne, vec da je Dinamo mnogo uspjesniji a ovi mnogo neposobni a kada si nesposoban naravno da ces prvo ubjediti sebe a onda cijeli svijet da su u pitanju neke zavjere i da protivnika guraju...Hajduku su oprastani veliki dugovi, Hajduk je prodavao igrace za solidne cifre, i dan danas prodaje ali nije ni blizu Dinama rezultatski ni u prvenstvu ni u Evropi, zasto? Zato sto su nesposobni.marconato je napisao/la:Ne hvatas poentu..U Srbiji imas 2 "povlascena" i konkurentna tima, dok je u Hrvatskoj jedan i odatle i ta diminacija i monopol...invincible1921 je napisao/la:Na stranu sve al da navijac czv ili patizana nekom prigovori da je drzavni projekt je ironija sama po sebi
Veelika razlika!
- ASD
- Kontakt:
Dinamo ima b tim u prvoj ligi, eto samo jedan razlog po kojem su povlasteniji od Hajduka.
Znaci pazi ovo, imas najbolji igracki kadar od pojacanja sa strane do vrhunskih igraca koje proizovdis iz svog pogona, igras deceniju citavu grupe Lige Prvaka i Lige Evrope i tebi treba da kupis sudije i instaliras filijalu u ligu da bi osvojio titulu pored mrtvog Hajduka i Rijeke koji nemaju kvalitet da prodju dva tri pretkola u evropi
I sad neko treba u to da povjeruje?
Izvinite ali u to moze povjerovati samo navijac Hajduka kluba koji kada je Rijeka osvojila titulu je takodjer se zalio da je i to namjesteno kao Dinamo im poklonio da se nebune
Njima je sve namjesteno filijale, sudije, namjestanja, samo kad su oni prvak tada je regularno.

Najjace je sto vi bolje znate situaciju u HNL od ljudi koji je danonocno prate...
Sta zna Siamo, objasnice njemu Mujo iz Bugojnog

- LAZARUS2000
- Kontakt:
Zato je bih tako uspješna u sportu, divimo se kriminalcima, stručnjaci za tuđi sport i druge države, a stvarnosti nismo kadri da organizujemo rukometni meč tačnije napisati spisak igrača koji igrajumarconato je napisao/la:Najjace je sto vi bolje znate situaciju u HNL od ljudi koji je danonocno prate...![]()
![]()
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
Da, a inace je Hrvatska na drugom kontinentu i pricaju kineski pa je stvarno tesko pratiti njihovu ligu, pogotovo u ovoj eri zajednickih regionalnih sportskih kanala u kojem i da ne zelis ces bar malo pratiti evo u ovom primjeru konkretno HNL. U ostalom u Dinamu su oduvijek igrale kolonije Bosanaca pogotovo sad u novije vrijeme dosta mladih igraca stoga ne kontam zasto mislite da neko iz Sarajeva nije upucen u zbivanja u HNLu? Cak ja obzirom da niasm navijac ni simpatizer nijednog tamsnjeg kluba mogu realnije da gledam na situaciju od nekoha iz Splita npr.
Utakmice kao utakmice moze svako gledati...ali, ne mozes ti ili ja bolje znati i imati informacije o klubu kao sto zna navijac Dinama!
Ne moze niko bolje ovde znati (od mozda par navijaca) od mene situaciju u Zvezdi, jer ja konstantno pratim klub, imam informacije, ucestvujem na zatvorenim forumima, prisustvujem treninzima itd...
Ne moze niko bolje ovde znati (od mozda par navijaca) od mene situaciju u Zvezdi, jer ja konstantno pratim klub, imam informacije, ucestvujem na zatvorenim forumima, prisustvujem treninzima itd...
Po čemu je taj troll relevantan poznavatelj prilika i situacije u hrvatskom nogometu, zato što ovdje ima 20000 postovamarconato je napisao/la:Najjace je sto vi bolje znate situaciju u HNL od ljudi koji je danonocno prate...![]()
![]()
audere est facere!
Naravno da mozes kad informacije danas brzo putuju...ne moram biti u Hrvatskoj da bi znao da je ovo sa sudijama zesca nebuloza, ti ako iole pratis fudbal bilo domaci bilo evropski bi trebao da znas da je prica da Dinamo Zagrebu trebaju sudije da osvaja titulu pored Hajduka zestoka nebuloza. Ej pazi ti molim te klub zavrsi 15-20 bodova ispred konkurenta i ono dodje i kaze kupuju titulu preko sudijamarconato je napisao/la:Utakmice kao utakmice moze svako gledati...ali, ne mozes ti ili ja bolje znati i imati informacije o klubu kao sto zna navijac Dinama!

Ma dobro, pusti sudije, cak i da to nije istina, dovoljan je mali poguranac da bi syebao konkurenciju, a nije da se nije svasta sviralo Dinamu proteklih xy godina, kao sto je i nama i Partizanu uostalom..
Moj fokus je na finansijama i uopsteno monopolu u svakom smislu te rijeci...
Moj fokus je na finansijama i uopsteno monopolu u svakom smislu te rijeci...
I Realu, Barceloni u Ligi Prvaka itd itd...
Sto se tice finansija, haj nemojmo se lagati i drugi klubovi sirom ove regije a i evrope su dobijali novac i gurani od strane drzava u nekim periodima, nekome je grad davao za odrzavanje stadiona, nekome je drzava oprastala visemilionske dugove itd...od svih tih klubova samo je jedan uspio da napravi najbolju skolu fudbala u evropi, da pravi vrhunske igrace, ucestvuje redovno u grupama evropskih takmicenja i zaradjuje ogroman novac.
Sto se tice finansija, haj nemojmo se lagati i drugi klubovi sirom ove regije a i evrope su dobijali novac i gurani od strane drzava u nekim periodima, nekome je grad davao za odrzavanje stadiona, nekome je drzava oprastala visemilionske dugove itd...od svih tih klubova samo je jedan uspio da napravi najbolju skolu fudbala u evropi, da pravi vrhunske igrace, ucestvuje redovno u grupama evropskih takmicenja i zaradjuje ogroman novac.
LAZARUS2000 je napisao/la:Zato je bih tako uspješna u sportu, divimo se kriminalcima, stručnjaci za tuđi sport i druge države, a stvarnosti nismo kadri da organizujemo rukometni meč tačnije napisati spisak igrača koji igrajumarconato je napisao/la:Najjace je sto vi bolje znate situaciju u HNL od ljudi koji je danonocno prate...![]()
![]()

I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
Ali si zato glasan o Dinamu u najmanju ruku kao da si u NO Dinama, ni sa formatom lige nisi upoznat.marconato je napisao/la:Utakmice kao utakmice moze svako gledati...ali, ne mozes ti ili ja bolje znati i imati informacije o klubu kao sto zna navijac Dinama!
Zbrajam 2 i 2 i donosim zakljucke na osnovu stavova velike vecine Dinamovih navijaca!
Da je to sve bilo regulara i da su svi oni imali pozitivno misljenje o toj prici, ne bi Maximir godinama zvrio prazan i to na najvecim evro utakmicama...
Da je to sve bilo regulara i da su svi oni imali pozitivno misljenje o toj prici, ne bi Maximir godinama zvrio prazan i to na najvecim evro utakmicama...

- branimir85
- Kontakt:
a jesi li ti upoznat s likom i dijelom tog balavca s tvog avatarabent je napisao/la:Ali si zato glasan o Dinamu u najmanju ruku kao da si u NO Dinama, ni sa formatom lige nisi upoznat.marconato je napisao/la:Utakmice kao utakmice moze svako gledati...ali, ne mozes ti ili ja bolje znati i imati informacije o klubu kao sto zna navijac Dinama!

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.