FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 24 avg 2018, 17:12

LjoZee je napisao/la: Cim krene prozivanje zatvaraj, mars.
:think: :damn:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 24 avg 2018, 17:43

Hocemo li mi sta hajrovat od prelaska Hodžića?
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 avg 2018, 17:47

ackeey je napisao/la:Hocemo li mi sta hajrovat od prelaska Hodžića?
Kažu 90 000€.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 avg 2018, 17:51

Najbolji napadač Premijer lige Lendrić bio je radostan zbog pobjedničkog pogotka i pobjede koja mu puno znači. :kafa:
Lendrić se od Grbavice oprostio u velikom stilu i za malo love: Odlazi u Francusku, Želji sića

Stevanović je sebičan"

Mnogo prašine u sportskoj javnosti podigla je vijest da Miroslav Stevanović neće da produži ugovor sa Fudbalskim klubom Željezničar.

Iz Zvorničke 27 istakli, klub nije mogao da udovolji prevelikim finansijskim zahtjevima koji su pred njega postavljeni.

ŽELJO: Stevanović odbio da produži ugovor
Vijest o tome da ovaj veznjak na ljeto odlazi kao slobodan fudbaler prokomentarisao je i bivši Željin igrač Dušan Simić, koji je plavi dres nosio u sezonama 1986/1987 i 1988/1989.

On je na Facebooku, između ostalog, prokomentarisao kako je ovakva Stevanovićeva odluka nekorektna, cinična i sebična.

“Nije poenta da mu se da velika plata..već odnos igrača prema klubu. On želi po svaku cijenu da ode a da nema obeštećenje
.To je nekorektno, cinično, sebično....napravi nov ugovor, obezbijedi visinu obeštećenja kod odlaska, da bi i klub mogao bar nešto da zaradi, jer ti je on omogućio da vrijediš koliko vrijediš, dobro si igrao, naplatićeš to....ali ne na taj način........sve nas bivše je Željo napravio da postanemo igrači, da posle zaradimo kada odemo, ali niko od nas nije ucjenjivao klub, koliko ja znam!”, komentarisao je Simić.

Dušan Simić je jednom prilikom je za oficijelnu stranicu FK Željezničar izjavio: „Sada kada sagledam sva dešavanja, dolazim do zaključka da je Željo za mene bio ostvarenje svega onoga što jedan fudbaler u svojoj karijeri želi da doživi. Željo me potvrdio kao fudbalera, a i ja sam učinio sve da me upamte kao fudbalera koji je sa puno želje i odano nosio plavi dres. Ja sam to doživljavao kao privilegiju koju malo ko u tadašnje vrijeme može da ima”.

Karijeru oživio u Željezničaru

Stevanoviću su predviđali blistavu fudbalsku karijeru koju je počeo u Vojvodini. Igrao je i za banjalučki Borac. Dobri nastupi donijeli su mu i status reprezentativca Bosne i Hercegovine, a vrhunac karijere bio je transfer u Sevilju. Međutim, u ovom španskom klubu se nije naigrao. Tačnije, na terenu je ukupno proveo nešto manje od 200 minuta. Ubrzo je posuđen u Elče, za koji je upisao svega tri nastupa. Karijeru je, kao posuđen igrač, nastavio u španskom drugoligašu Deportivo Alvešu, gdje je igrao u 13 utakmica i upisao jedan pogodak.

U avgustu 2014. godine je postao slobodan igrač, ali su mu trebala četiri mjeseca da pronađe novi angažman. Tako je u decembru prešao u mađarski Đer čiji je dres nosio u samo tri meča. Godinu dana kasnije zaigrao je za grčkog drugoligaša Ergotelis gdje je odigrao jedanaest utakmica i upisao jednu asistenciju.

Statistički gledano Stevanoviću je dolazak u Željezničar jako prijao. Za tim s "Grbavice" je do sada odigrao 35 utakmica, postigao šest pogodaka i upisao petnaest asistencija. Njegove dobre nastupe zapazio je i selektor Bosne i Hercegovine te se Stevanović ponovo našao među "zmajevima".

Brzo je prikupio i simpatije navijača koji su mu na posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva protiv Čelika jasno poručili da žele da ostane. Međutim, kako sada stvari stoje to se neće dogoditi.

Česta praksa na "Grbavici" je bila takva da ako igrač ne želi da produži vjernost klubu, ostatak važećeg ugovora provede na tribinama. Ipak, trener “plavih” Slavko Petrović, ranije je za sarajevske medije izjavio da to neće biti slučaj sa Stevanovićem, te da će na njega računati i u nastavku sezone.

Nakon što je nogometaš i kapiten Željezničara Tomislav Tomić odbio produžiti važeći ugovor koji traje do ljeta ove godine, čelnici kluba s Grbavice su ga kaznili odstranjivanjem iz prvog tima.
Kako navode iz FK Željezničar, s Tomićem je navodno postignut dogovor o produženju saradnje prije odlaska na pripreme u Međugorje. Nakon povratka u Sarajevo se, prema tvrdnjama FK Željezničar, Tomić nije pojavio na sastanku s predstavnicima kluba, što je okarakterisano kao kršenje klupske discipline.

Goran Zakarić je izabran za najboljeg igrača Premijer lige na manifestaciji “Kristalnih 11” u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, a u izjavi za medije kazao je da je veoma sretan zbog nagrade.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ima ugovor sa Plavima do kraja ove godine, ali on čini sve kako bi napustio Grbavicu ovoga ljeta. Najbolji fudbaler BHT Premijer lige BiH napustio je u nedjelju navečer pripreme Plavih u Međugorju i vratio se u Sarajevo kako bi sa Upravom našao zajednički jezik oko prelaska u redove viceprvaka Srbije.

Zakarić trenutno radi individualno i održava formu kako bi spremno dočekao treninge sa svojim novim klubom, a to je po njegovoj želji Partizan. Sa beogradskim klubom Zakarić je dogovorio lične uslove, ali uprave dva kluba nikako da nađu zajednički jezik.

Mnogo puta do sada Zakarić je istakao da želi jedino u Partizan, te je odbio sve ostale ponude koje su stizala na njegovu adresu. Kako saznaju **** Zakarić je odbio, za naše uslove, nestvarnu ponudu rumunskog Cluja koji je bio spreman platiti obeštećenje Željezničara u visini od 300 do 400 hiljada eura, a Zakarića učiniti jednim od najplaćenijih igrača ekipe. Cluj je u prošloj sezoni osvojio naslov prvaka Rumuniji, a cilj im je grupna faza nekog od evropskih takmičenja. Ipak, on je to odbio kao i ponude iz Poljske, Japana i Rusije, kako bi u narednoj sezoni nosio dres Partizana.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 avg 2018, 19:50

Bice nekih 100 hiljada eura otprilike od Hodzica, fine pare
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 avg 2018, 19:55

110.000 eura Zeljeznicaru
Broj 15 zaduzio
4 godine ugovor
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 24 avg 2018, 20:05

irfo je napisao/la:Bice nekih 100 hiljada eura otprilike od Hodzica, fine pare
Ocekivo sam da cemo za njeg uzet dobre pare jer dinamo nije prodo igraca ispod 5 miliona ne pamtim ali eto dosta i ovo.
23

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 avg 2018, 20:37

kerimatomic1921 je napisao/la:
110.000 eura Zeljeznicaru
Broj 15 zaduzio
4 godine ugovor
Ara, jesi li to ti? :rol:

Dobra para.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 avg 2018, 21:06

Ara hvala
Fina je ovo para
:opaopa: :opaopa:

lev77
Kontakt:

Post Postao/la lev77 » 24 avg 2018, 21:52

Zavrsen projekat za krov istocne tribine, radovi najvjerovatnije na proljece. Ne mogu preko zime jer se valjda celik i zima ne podnose :) kako se cini, FSBiH finansira

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 avg 2018, 22:17

lev77 je napisao/la:Zavrsen projekat za krov istocne tribine, radovi najvjerovatnije na proljece. Ne mogu preko zime jer se valjda celik i zima ne podnose :) kako se cini, FSBiH finansira
jbo ga proljece, svi govore da to sad treba nekad da se radi
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 avg 2018, 10:45

Zeljo92 je napisao/la:
lev77 je napisao/la:Zavrsen projekat za krov istocne tribine, radovi najvjerovatnije na proljece. Ne mogu preko zime jer se valjda celik i zima ne podnose :) kako se cini, FSBiH finansira
Zar nisu govorili da će se sad to nekad raditi da bude gotovo do utakmice repke na Grbavici?
1921

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 avg 2018, 10:46

https://sportsport.ba/fudbal/fudbalski- ... -km/287738

Zar ovoliko kosta :shock: , da nisu fulili jednu nulu ovi na portalu

Ako je istina ovo onda se savez bas isprsio :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 25 avg 2018, 11:36

irfo je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/fudbalski- ... -km/287738

Uefa a ne savez
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 25 avg 2018, 11:37

irfo je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/fudbalski- ... -km/287738

Realna cijena ako hocemo pravi krov, a ne fus. Hvala Savezu uz opasku da smo ih mi natjerali svojim angazmanom na ulaganje. Gdje drugo mogu uloziti 1.4 miliona i dobiti moderan stadion?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 avg 2018, 11:39

kontrasviju je napisao/la:
Zeljo92 je napisao/la:
Zar nisu govorili da će se sad to nekad raditi da bude gotovo do utakmice repke na Grbavici?
mnogo toga ovdje se napise cisto da se nesto pise, na sva zvona govorili da ce biti krov do oktobra, a jos nisu ni one klupe stigle
Don't believe the hype.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 25 avg 2018, 11:46

Nema vremena da se krov napravi do oktobra. Moze limeni i da ga jaci vjetar otpuse. Cuj ovog UEFA? Podsjeca me na pricu djece treba se zaliti UEFI. Jedva cekali u UEFI da obnove Grbavicu. Sad ce i Banja Ilidzu samo da im iz Gradacca posalju molbu. Misimovic je sa Begicem nerazdvojan i to prijateljstvo odlicno koristi. Ptotivnik sam njegov, ali za to mu skidam kapu. Tako i treba. Sto vise izvuci za nasu korist.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 avg 2018, 12:00

Uporedite Dolinu ćupova sada i prije 3 godine. Nerealno. Nebo i zemlja.
1921

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 avg 2018, 12:11

Kad ce one stolice vise? Prodje august.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 avg 2018, 12:19

kontrasviju je napisao/la:Uporedite Dolinu ćupova sada i prije 3 godine. Nerealno. Nebo i zemlja.
Ni gigametra!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Levin i 43 gosta.