Rekonstrukcija stadiona u BiH

sajo10
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la sajo10 » 25 avg 2018, 14:36

Dosli predstavnici UEFA da obidju raznorazne stadione u drzavi BiH, medju njima i cuveni olimpijski stadion, i strucni ljudi donesese odluku da je Grbavica trenutno najperspektivniji stadion i kao takav ulozit ce novac preko Saveza u stadion. I onda, kao neki tuzni pokusaj dodju ti navijace nekih klubova i pokusavaju ismijavati :lol: :lol: :lol:

Pare koje ce Zeljo navnodno dobiti za rekonstrukciju su iskljucivo iz UEFA. Ovaj clanak je sramota, kao Savez gradi. Gradi malo morgen.

Usput, clanak izbrisan. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 25 avg 2018, 14:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

aneks
Kontakt:

Post Postao/la aneks » 25 avg 2018, 14:38

U sirokom nije nista boljo gledao sam utakmicu zrinskog evropsku katastrofa, gosk sloboda radnik pa i sarajevo nemaju nista bolje od ovog.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 avg 2018, 14:43

sajo10 je napisao/la:Dosli predstavnici UEFA da obidju raznorazne stadione u drzavi BiH, medju njima i cuveni olimpijski stadion, i strucni ljudi donesese odluku da je Grbavica trenutno najperspektivniji stadion i kao takav ulozit ce novac preko Saveza u stadion. I onda, kao neki tuzni pokusaj dodju ti navijace nekih klubova i pokusavaju ismijavati :lol: :lol: :lol:

Pare koje ce Zeljo navnodno dobiti za rekonstrukciju su iskljucivo iz UEFA. Ovaj clanak je sramota, kao Savez gradi. Gradi malo morgen.

Usput, clanak izbrisan. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
:thumbup: tacno u sridu receno

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 25 avg 2018, 14:46

irfo je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Hoce li sad kad savez finansira biti promjena u planu konstrukcije krova, da ne bude onih stubova sto drze krov?
Pa s obzirom na navedenu cijenu pretpostavljam da hoce, sumnjam da bi ovoliko kostalo sa stubovima
Pa milion maraka je ulozeno u zamjenu krova na Bilinom...milion km je kostalo zamjena i skidanje betonskih ploca s zapada Bilinog i zamjenom limom na postojecu konstrukciju...et sad kontajte sta se moze za 1 400 000 km uraditi...
::::SAMO ČELIK::::

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 avg 2018, 14:47

Hantraga je napisao/la:
JaskoBiH je napisao/la:Na poljudu se radi novi teren. Ima li kakvih slika da vidimo kako je ispalo ako su ga zavrsili uopste?
Pa neki dan na tekmi Hajduk-Gorica je bila oranica. Sumnjam da su ga postavili do sada.
Vec su poceli. 15.9. Hajduk igra narednu domacu utakmicu i travnjak ce za istu biti spreman.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 avg 2018, 14:49

zamorano je napisao/la:
irfo je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Hoce li sad kad savez finansira biti promjena u planu konstrukcije krova, da ne bude onih stubova sto drze krov?
Pa s obzirom na navedenu cijenu pretpostavljam da hoce, sumnjam da bi ovoliko kostalo sa stubovima
Pa milion maraka je ulozeno u zamjenu krova na Bilinom...milion km je kostalo zamjena i skidanje betonskih ploca s zapada Bilinog i zamjenom limom na postojecu konstrukciju...et sad kontajte sta se moze za 1 400 000 km uraditi...
To su bile pare od grada Zenice
A ovo je od Uefe lova

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 25 avg 2018, 14:54

Pa s obzirom na navedenu cijenu pretpostavljam da hoce, sumnjam da bi ovoliko kostalo sa stubovima[/quote]
Pa milion maraka je ulozeno u zamjenu krova na Bilinom...milion km je kostalo zamjena i skidanje betonskih ploca s zapada Bilinog i zamjenom limom na postojecu konstrukciju...et sad kontajte sta se moze za 1 400 000 km uraditi...[/quote]
A ovo je od Uefe lova[/quote]
Nije bitno cije su pare,vec koliko se moze uraditi s 1 400 000? ja sam samo napisao koliko su koštali radovi na Bilinom a samo se stavio novi lim na postojecu konstrukciju...
::::SAMO ČELIK::::

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 avg 2018, 15:10

zamorano je napisao/la:Pa s obzirom na navedenu cijenu pretpostavljam da hoce, sumnjam da bi ovoliko kostalo sa stubovima
Pa milion maraka je ulozeno u zamjenu krova na Bilinom...milion km je kostalo zamjena i skidanje betonskih ploca s zapada Bilinog i zamjenom limom na postojecu konstrukciju...et sad kontajte sta se moze za 1 400 000 km uraditi...[/quote]
Nije bitno cije su pare,vec koliko se moze uraditi s 1 400 000? ja sam samo napisao koliko su koštali radovi na Bilinom a samo se stavio novi lim na postojecu konstrukciju...[/quote]

Ja bih to sto su ovi nasi uhljupi ( citaj policari ) radili uzeo sa rezervom. Boga pitaj koliko je to zaista kostalo, a koliko je kroz papire ono napuhano, da bi se legalno dio para zavrnuo od gradjana i stavio u privatne dzepove. Pa u predsjednistvu su nabavljali pepeljare koje kostaju 1000KM / komad. Ma da je od suhog zlata, nemoguce je da je toliko kostala. Ali eto.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 avg 2018, 15:20

TMovac je napisao/la:
zamorano je napisao/la:Pa s obzirom na navedenu cijenu pretpostavljam da hoce, sumnjam da bi ovoliko kostalo sa stubovima
Nije bitno cije su pare,vec koliko se moze uraditi s 1 400 000? ja sam samo napisao koliko su koštali radovi na Bilinom a samo se stavio novi lim na postojecu konstrukciju...[/quote]

Ja bih to sto su ovi nasi uhljupi ( citaj policari ) radili uzeo sa rezervom. Boga pitaj koliko je to zaista kostalo, a koliko je kroz papire ono napuhano, da bi se legalno dio para zavrnuo od gradjana i stavio u privatne dzepove. Pa u predsjednistvu su nabavljali pepeljare koje kostaju 1000KM / komad. Ma da je od suhog zlata, nemoguce je da je toliko kostala. Ali eto.[/quote]
:thumbup:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 avg 2018, 15:28

Grbavica se moze srediti ali sta vrijedi kad se sredi kad je Sarajevo nesretno za reprezentaciju,jedna ili dvije utakmice na Grbavici i eto njih u Zenicu ponovo... :mrgreen: Grad Sarajevo moze izgradit kakakv god hocete stadion ali tamo reprezentacija ne pobjeđuje i hajd zdravo :kafa:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

High

Post Postao/la High » 25 avg 2018, 15:30

Ponovo dokone priče o ukletosti i sl. :lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 avg 2018, 16:17

High je napisao/la:Ponovo dokone priče o ukletosti i sl. :lol:
Ukleto ili neukleto,pogledas rezultate i samo ti se kaze :tralala: U Sarajevu se moze igrati samo protiv Malte,Luxemburga i slicnih...

High

Post Postao/la High » 25 avg 2018, 16:23

rishovski je napisao/la:
Ukleto ili neukleto,pogledas rezultate i samo ti se kaze :tralala: U Sarajevu se moze igrati samo protiv Malte,Luxemburga i slicnih...
Šišaš li se utorkom?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 avg 2018, 16:34

Kakva "ukletost" , nikako to ne mogu da svhatim. U Sarajevu se u zadnjih par godina igralo samo protiv Francuske i Belgije, gdje je realno očekivati poraz.Koju smo mi to svjetsku silu dobili u Zenici?Ko god je bolji došo, nismo pobjedili.Portugal x2, Belgija.
1921

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 25 avg 2018, 16:37

Jel ovo stvarno se prica o nekoj ukletosti hahaha :lol: :lol: :salut:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 25 avg 2018, 16:51

aneks je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Ma ne može biti jedan od boljih u ligi nikako. :D Štaviše, pitanje je sada je li bolji od bilo kojeg drugog. Od Grbavice, Bilinog, Pecare (bez obzira na probleme, a krenulo je na bolje), Koševa i BB nije ni blizu. Ugljevik je također vrlo dobar, Gabela zbog klime sasvim ok, Krupa vještačka. Eto, ostanu Tuzla i Bijeljina.
https://drive.google.com/file/d/1SLCmeX ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/16PeDKp ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1ci3JFT ... p=drivesdk
Ništa ove slike ne znače. Ustvari, lijepo je da su uvaljali travu na ovaj način, ali ovaj teren nije kvalitetan. Recimo, na Koševu nikad ne uvaljaju travu ovako, ali je travnjak ok. Ravna je, lopta ne skače, nije tvrdo, struktura trave je ok (mislim, nije ni blizu ok u odnosu na Grbavicu recimo, ali ok kad nije već tako), drenaža je ok. Ista stvar je sa BB, samo nešto lošije. Pecara isto. Pa evo ne treba ići dalje, pogledati utakmicu sa Slobodom. Lopta ne skače, teren je dovoljno mekan. OK, ima mjesta gdje su gljivice napale travu, ali sve to dugoročno bude ok. Isto je recimo stadion Spartak Trnave praktično žut i 70% zemlja, ali to je bolje nego trava koja nije ravna, gdje je teren tvrd itd.
rishovski je napisao/la:
Šta kažu rezultati? Ja ne mogu da shvatim da ima neko s takvim razmišljanjem. BiH je na Koševu (u Sarajevu) ostvarila pobjedu protiv Italije. Ako se ne varam, to je najveći skalp reprezentacije. BiH je na Koševu pregazila Dance, koji su tad bili top 5 selekcija svijeta. I da, sve to u zajebanijim vremenima od današnjeg. Danas je očekivano da se dobiju neke ekipe i na Marsu, a tada Boga mi i nije bilo. Tada bi otišli u Litvaniju i primili 4 komada.

Na kraju krajeva, nije ni na Bilinom baš zlatno. Od šetanja Mađara i ubijanja života u nama od strane Grka, preko debakla kontra Španije, ili blamaža ala Kipar. Ili, da postavimo još bolje pitanje, koji to veliki protivnik pade na Bilinom Polju? Belgija, koja tad bijaše osrednja reprezentacija, Norveška, Rumunija, te ubjedljivo najjače Grčka. S druge strane su Italija, Danska na vrhuncu, Turska dva puta, solidna Gana itd., a uzorak utakmica je manji.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 avg 2018, 17:39

:kafa: Ma vjerujte mi da je ukleto

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 avg 2018, 18:42

Iznenadjen sam cifrom od 1,4 miliona KM za krov, nije to mali iznos kada se uzme u obzir da je izgradnja citave tribine u trenutnoj formi kostalo 2,1 milion KM. Kada se prezentovao projekat za jug cijena je bila 5,5 miliona KM od cega je 33% za krov odnosno nekih 1,8-2,0 miliona KM te je tu previdjen krov bez stubova na tribini. Bilo bi super da klub ima i projekat za krov bez stubova na tribini te koliko bi to kostalo jer ako se vec ulaze 1,4 miliona KM smatram da bi bila losa odluka da se ne doda pa i jos jedan milion od strane kluba ukoliko bi to znacilo da se pravi kvalitetniji krov. Samo bi to znacilo da bi nas sa godisnjom za istok morali premjestiti dok su radovi u toku no cisto sumnjam da ce se neko zaliti.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 26 avg 2018, 00:21

Po prvi put vidim da je neki teren iz lige petice lošiji od nekih naših terena. Ko je gledao Valladolid-Barcelona zna o čemu pričam :D
1921

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 avg 2018, 11:29

AnelZ je napisao/la:Iznenadjen sam cifrom od 1,4 miliona KM za krov, nije to mali iznos kada se uzme u obzir da je izgradnja citave tribine u trenutnoj formi kostalo 2,1 milion KM. Kada se prezentovao projekat za jug cijena je bila 5,5 miliona KM od cega je 33% za krov odnosno nekih 1,8-2,0 miliona KM te je tu previdjen krov bez stubova na tribini. Bilo bi super da klub ima i projekat za krov bez stubova na tribini te koliko bi to kostalo jer ako se vec ulaze 1,4 miliona KM smatram da bi bila losa odluka da se ne doda pa i jos jedan milion od strane kluba ukoliko bi to znacilo da se pravi kvalitetniji krov. Samo bi to znacilo da bi nas sa godisnjom za istok morali premjestiti dok su radovi u toku no cisto sumnjam da ce se neko zaliti.
1,2 miliona je za krov
Ostalo je za brojace
1 milion eura je u pitanju

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.