Ma današnji poraz me je pet puta više zabolio nego onaj protiv Sitija, Čelzi se nudio na tacni ali kad smo postigli rezultat svjesno smo stali, dali im loptu i čekali kontru, tako se ne može igrat protiv velikih timova koji imaju genijalne pojedince poput Hazarda, moraš bit agresivan i gurat do kraja. To mi je dosada jedina zamjerka Emeryu, nadam se da takav neće biti u budućnostinego da će u svakoj utakmici imati pristup kakav smo danas imali u prvom poluvremenu. Imali smo ih na koljenima i dopustili smo im da se oporave. I realizacija nas je podobro izdala danas, da je bilo sreće i pameti i koncentracije vodili bismo 2 razlike i lagano priveli utakmicu kraju.
Ja lično vidim jedan dobar napredak, još to nije posloženo i traži se još jezgra od 13-14 igrača koja će iznijeti sezonu. Mislim da polako se traži dobitnih 11 i po meni lično na dobrom smo tragu uprkos dva poraza.
Wenger nam je previše smeća ostavio i trebat će najmanje nekoliko rokova da se dovedu fudbaleri koji će nam mnogo poboljšat ovaj sistem koji se planira koristiti. Ove sezone uopšte neću suditi treneru jer sa ovim niko bolje ništa ne bi napravio.
Arsene, svaka ti čast kakvu si ekipu ostavio, veći uhljebi nego ono što je iza Fergieja ostalo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988