Za dobrim konjom se prašina diže.Sariel1987 je napisao/la:Previse ima prasine i prica oko smajica
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
tuzlanska Sloboda
zlajci je napisao/la:De reci mi živ bio, tko piše tekstove sa utakmica sa Tušnja. Jel fotograf ili redakcija slaže tekst?TaRgEt_ je napisao/la:Prenjelo brata Mramora, razumijem ga i mene jezlajci je napisao/la:Ma znas ti a i on na sta mislim
Pitam zato što vidim ovaj Šljivak večeras u potpisu i iz Tuzle i iz Mostara.
Il je supermen ili mu neko šalje tekst pa on objavljuje.[/quote]
Tip je pomoćnik urednika. Nije prvi put da neko napiše, a urednik se potpiše . ..
-
- Kontakt:
Dzaba se prepirete.
Isplivace kad tad.A i kad ispliva opet nikom nista jer ne sjecam se kad smo imali jedinstven stav po bilo kom osnovu ili pitanju. Pa i kad saznamo za nesto.
Znqci dzaba raspravljat.Udri brigu na veselje dok traje dobro i jest.
Isplivace kad tad.A i kad ispliva opet nikom nista jer ne sjecam se kad smo imali jedinstven stav po bilo kom osnovu ili pitanju. Pa i kad saznamo za nesto.
Ma dok ima rezultata nek' igra i moj ćaća koji potrčat' više ne može, ne zanima me.Sariel1987 je napisao/la:Dzaba se prepirete.

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
-
- Kontakt:
Ja vise ne vjerujem nikome a senci najmanje 
Sta god ko rekao pokazao ucinio

Sta god ko rekao pokazao ucinio

- bhpremierliga12
- Kontakt:
Nikad mi nece biti jasno, cijeli zapad zvizdi dijetu kluba od 18 godina poslije lose utakmica, a danas aplauz za guzonju koji nije uradio apsolutno nijednu dobru stvar danas u igri, prodao je bezbroj lopti bezveze, jednom se vratio poslije kornera, upropastio nekoliko prekida.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Postavlja se pitanje jel on sa 19 godina toliko los da je opravdano i zakucati ga na klupu te uvoditi sa klupe? Treba odrediti sta je najbolje za klub, da li klub zeli da puca visoko na rezultate ili da progura igrace do prodaje.
Opet ako je to plan onda nije posteno zapostavljati ni Maksimovica, Hodzica i Omerovica.
Moje misljenje je da on definitivno zasluzuje odredjenu minutazu zbog godina i bez toga da li mu je neko rod ili ne. Ali ne da se gura u prvi plan vec da se postepeno to radi uz dozu korektnosti i prema drugim juniorima. Ali tu smo vec zakazali jer je naglo ubacen da bude jedan od startera sa 17 godina, dok drugi juniori nisu dobili minutazu. Zato je posteno da se pokusa ovo rjesiti u januaru, Slobodi neki novac, on dalje u Evropu, a za druge juniore zdravija situacija. Na zadovoljstvo svih strana, situacija da sjedi na klupi nama, a ni njemu ne donosi nista.
Opet ako je to plan onda nije posteno zapostavljati ni Maksimovica, Hodzica i Omerovica.
Moje misljenje je da on definitivno zasluzuje odredjenu minutazu zbog godina i bez toga da li mu je neko rod ili ne. Ali ne da se gura u prvi plan vec da se postepeno to radi uz dozu korektnosti i prema drugim juniorima. Ali tu smo vec zakazali jer je naglo ubacen da bude jedan od startera sa 17 godina, dok drugi juniori nisu dobili minutazu. Zato je posteno da se pokusa ovo rjesiti u januaru, Slobodi neki novac, on dalje u Evropu, a za druge juniore zdravija situacija. Na zadovoljstvo svih strana, situacija da sjedi na klupi nama, a ni njemu ne donosi nista.
Kad vidi sta si mu napis'o, ima da te resetuje 

-
- Kontakt:
E tu je i razlika izmesju guze i njeg.guze se bar sjecaju ljudi od ranije i poteza.a ovaj je projekat.
Samo se sjetite da smo imali jednog Tandira i bit će vam sve lakše. 

-
- Kontakt:
I tad je bila prica za vlagodica isto ovako.
mislim znamo svi dzaba serendam.
mislim znamo svi dzaba serendam.

Tandara drugi najbolji strijelac u Slovačkoj LigiAerials je napisao/la:Samo se sjetite da smo imali jednog Tandira i bit će vam sve lakše.

Šit bi loš, a sudžuk žilav...
A novinari odmah pisu greska Slobode sto su otjerali Tandira hahahahahahahah 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Znači da je odbrana najjača strana PL BiH!Penaltiky je napisao/la:Tandara drugi najbolji strijelac u Slovačkoj LigiAerials je napisao/la:Samo se sjetite da smo imali jednog Tandira i bit će vam sve lakše.
Danas Said bolji nego u prijasnjim utakmicama, nije djelovao kao igrac manje na terenu kao sto je prije. I onaj sprint sto je izvukao par minuta prije izlaska 
I sudjenje takodjer odlicno, kao i u Sirokom Brijegu, tu smo imali par 50-50 situacija gdje su otisle na njihovu stranu, najvise se spominje ofsajd koji je realno bio ublizu a i da nije ofsajd onda je to nenamjerna greska sudije. A bilo je tekmi ove sezone gdje sve sviraju protivniku kao Krupi na Tusnju. Onakvo sudjenje je sve osim slucajnog.

I sudjenje takodjer odlicno, kao i u Sirokom Brijegu, tu smo imali par 50-50 situacija gdje su otisle na njihovu stranu, najvise se spominje ofsajd koji je realno bio ublizu a i da nije ofsajd onda je to nenamjerna greska sudije. A bilo je tekmi ove sezone gdje sve sviraju protivniku kao Krupi na Tusnju. Onakvo sudjenje je sve osim slucajnog.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Ide tesko ali ide nekako.Bod po bod .
Pravimo akcije prilike ali malo realizacija steka ali doci ce i to vremenom.
Nalic ima slifa i fizicki izgledamo sve bolje.Nedostatke nadoknadjujemo fizickom spremom sto mi se svidja jer na tome pociva moderni fudbal.
Ono sto mene brine je klub iznutra,da kada najvise bude trebao klub i podrska da se napravi rezultat,Nalic ostane bez toga.
Dzaba sve i da smo prvi sada ako ne rade na jakim temeljima kluba za buducnost,onda je ovo ko i sve prije,kratkog daha....
Ali o tome se pisali eseji i eto kome je lakse neka se tjesi ovim trenutnim rezultatima i gura ozbiljne probleme pod tepih. ...
Volio bi da klepimo Mladost i da ode tamo barem 100 fukara.Zasluzili su momci.
Pravimo akcije prilike ali malo realizacija steka ali doci ce i to vremenom.
Nalic ima slifa i fizicki izgledamo sve bolje.Nedostatke nadoknadjujemo fizickom spremom sto mi se svidja jer na tome pociva moderni fudbal.
Ono sto mene brine je klub iznutra,da kada najvise bude trebao klub i podrska da se napravi rezultat,Nalic ostane bez toga.
Dzaba sve i da smo prvi sada ako ne rade na jakim temeljima kluba za buducnost,onda je ovo ko i sve prije,kratkog daha....
Ali o tome se pisali eseji i eto kome je lakse neka se tjesi ovim trenutnim rezultatima i gura ozbiljne probleme pod tepih. ...
Volio bi da klepimo Mladost i da ode tamo barem 100 fukara.Zasluzili su momci.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kad malo pogledam realno mogli smo mi danas i primiti gol u par navrata.
Djelmic 2 puta bjezi, dva puta mu golman brani. Prakticno mogao da se namjesti da puca, jednom Ivetic nesto prica da li sudiji ili Smajicu ili nekom trecem, a Djelmic mu bjezi iza ledja.
U drugom onda kontra gdje mislim Civic grijesi mada su svi tu akciju bili zbunjeni, a onda oni opet fulaju. Tri dobre situacije i drago mi je da nas je tu sreca pomilovala.
Sa druge strane imali smo i mi duplo vise sansi pa se moze reci da je sasvim zasluzeno 2:0 ali utakmica je mogla otici u drugom smjeru i da oni pokupe bodove. Biti ce takvih utakmica sigurno do kraja prvenstva, liga je takva da svako svakog moze dobiti.
Djelmic 2 puta bjezi, dva puta mu golman brani. Prakticno mogao da se namjesti da puca, jednom Ivetic nesto prica da li sudiji ili Smajicu ili nekom trecem, a Djelmic mu bjezi iza ledja.
U drugom onda kontra gdje mislim Civic grijesi mada su svi tu akciju bili zbunjeni, a onda oni opet fulaju. Tri dobre situacije i drago mi je da nas je tu sreca pomilovala.
Sa druge strane imali smo i mi duplo vise sansi pa se moze reci da je sasvim zasluzeno 2:0 ali utakmica je mogla otici u drugom smjeru i da oni pokupe bodove. Biti ce takvih utakmica sigurno do kraja prvenstva, liga je takva da svako svakog moze dobiti.
- Beduin
- Kontakt:
Prije ili kasnije ce vecina njih dobiti sansu, nadam se, ali ne mozes forsirati sve sto imas od mladica odjednom, ne mozes ni svaku drugu tekmu davati nekom novom mladicu minute utakmice. Trebas imati tim na kojeg ces se oslanjati, a uporedo ubacivati kad se stvori prostora za tog mladica. A mi to sasvim korektno radimo, Azir je vec standardan i nezamjenjih postao, prije njega Piric i Todorovic. Sad uz Azira imas Smajica i Beganovica, tako da ne mozes reci kako treba biti "fer" prema svima. Ne ide to tek tako, nek oni treniraju i cekaju svojih 5 minuta, kao sto je Beganovic dobio sansu nakon povrede Terzica i iskoristio je, ali jos dosta toga mora Beganovic napraviti da bi se na njega moglo osloniti kao standardnog beka.tuzlak1987 je napisao/la:Postavlja se pitanje jel on sa 19 godina toliko los da je opravdano i zakucati ga na klupu te uvoditi sa klupe? Treba odrediti sta je najbolje za klub, da li klub zeli da puca visoko na rezultate ili da progura igrace do prodaje.
Drago mi je sto je publika pocela prihvatati forsiranje mladica i ne uzimati im za zlo svaku gresku, pa tako nakon one kardinalne greske Beganovica momak je dobio aplauz, a onda ga i Nala ohrabrivao tokom utakmice. Tako se treba raditi i Smajicu, a ne pratiti medijske i forumske gluposti i na njega prebaciti krivicu i mrznju prema Upravi, ili piskaranja par forumskih pajsera kojima je sve manje bitan dobar rezultat Slobode, to ne zna pohvaliti pobjedu i bitne bodove, nego ismijavati neciji "neuspjeh".
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
odbrana dobra, sigurna, one sanse radnika plod su gresaka nasih igraca, civica i beganovica, srecom nisu zabili... civic i hadzanovic fino odigrali, zahvaljujuci finoj igri civica, izostanak alispahica se uopste nije osjetio... smajic dobro igrao do povrede, nadam se da je rijec samo o kontuziji, da nije rijec o povredi... trenutno ga prati peh, ponovo je morao napustit igru, al opet je pokazao da mu krilo vise odgovora od te uloge druge spice... husejinovic nije lose odigrao, mozda bolje nego neke prethodne tekme, zlatan nalic ima povjerenje u njega i smatra da ga moze vratit u zivot, pa se nadam i da ce biti tako... npr ona dobra sansa barabana je bila nakon odlicnog centarsuta husejinovica... piric odlican nakon ulaska, mada kontam da ne bi uopste igrao da je prses bio spreman, u tom slucaju bi husejinovic usao s klupe na krilo
baraban strasan, pa ono je maestralan gol kakav ne pripada pasnjacima premijer lige, dobio je i skandiranje, ovacije itd, zasluzio je... na kraju izdvojio vrijeme i slikao se s djecom, ma nemam rijeci za momka, borac na terenu, karakter i na njemu i van njega
zukic je visok, nezgrapan igrac, jednostavno ovo sto je do sada odigrao bas i nisam primijetio neki kvalitet, cak i na one visoke lopte koje bi trebao primati, spustati itd, djeluje mi nekako smotano... brate spor igrac, ona kontra to najbolje pokazuje, odigrao je pas za vidovica samo zato jer ne bi mogao stici do gola, mislim da je fakticki neupotrebljiv igrac ako mu lopta ne dodje u noge il na glavu (pricam o prilikama za gol)... eto danas je zabio gol, mada znam da moze zabit gol, al on je tip igraca koji ce ti pojesti sve zivce s igrom u polju
ne dopada mi se igra s vidovicem i zukicem skupa (ovo je vec drugi put), oni mogu igrat skupa samo u liniji, znaci kao dva spica, nikako da vidovic igra kao "druga spica", dakle ono sto smajic igra, koji takodjer nije idealan za tu poziciju, al od nasih napadaca, on je najblizi tome... al ajde, oba puta smo pobjedili, pa suti, dobro je
jbg radnik je ipak bio 6 kola bez poraza, to govori dosta o njima, a mi smo im mogli zabit i vise od ova dva gola... steta sto vidovic nije zabio gol, a mogao je, ako se ne varam, on je pogodio precku, a i nakon one kontre, trebao je zabit gol
baraban strasan, pa ono je maestralan gol kakav ne pripada pasnjacima premijer lige, dobio je i skandiranje, ovacije itd, zasluzio je... na kraju izdvojio vrijeme i slikao se s djecom, ma nemam rijeci za momka, borac na terenu, karakter i na njemu i van njega
zukic je visok, nezgrapan igrac, jednostavno ovo sto je do sada odigrao bas i nisam primijetio neki kvalitet, cak i na one visoke lopte koje bi trebao primati, spustati itd, djeluje mi nekako smotano... brate spor igrac, ona kontra to najbolje pokazuje, odigrao je pas za vidovica samo zato jer ne bi mogao stici do gola, mislim da je fakticki neupotrebljiv igrac ako mu lopta ne dodje u noge il na glavu (pricam o prilikama za gol)... eto danas je zabio gol, mada znam da moze zabit gol, al on je tip igraca koji ce ti pojesti sve zivce s igrom u polju
ne dopada mi se igra s vidovicem i zukicem skupa (ovo je vec drugi put), oni mogu igrat skupa samo u liniji, znaci kao dva spica, nikako da vidovic igra kao "druga spica", dakle ono sto smajic igra, koji takodjer nije idealan za tu poziciju, al od nasih napadaca, on je najblizi tome... al ajde, oba puta smo pobjedili, pa suti, dobro je
jbg radnik je ipak bio 6 kola bez poraza, to govori dosta o njima, a mi smo im mogli zabit i vise od ova dva gola... steta sto vidovic nije zabio gol, a mogao je, ako se ne varam, on je pogodio precku, a i nakon one kontre, trebao je zabit gol
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mislim da je Zukic pogodio precku. Mislio sam sada nisam siguran..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.