Haris Medunjanin
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Haris Medunjanin
ljudi serete do iznemoglosti...medunjaninu su trazili pare zapoziv...da da baka i pasalic...sjetit ce te se da kod bake ni rajhimica nije bilo(a tad je osvojio evropaligu i bio na vrhuncu forme) jer nije htio platit reket pasalicu...ja ovog momka nemogu organski zbog toga sto nema ama bas ni jedan jedini klvalitet sto nam je potreban...niti je trkac niti ima defanzivne navike niti je brz ama bas nista.,...klasicna 10tka a takvih imamo hejbet...po cemu li on zasluzuje da se nadze tu prije harisa bukve ili dragana blatnjaka da mi je samo znat...jedino glupavom teletu susicu nikad nece biti jasno da od njega nema ama bas nikakve koristi
Haris će ga zabiti Albaniji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
E njih dvojica bas zasluzuju pozive...gruezi je napisao/la:ljudi serete do iznemoglosti...medunjaninu su trazili pare zapoziv...da da baka i pasalic...sjetit ce te se da kod bake ni rajhimica nije bilo(a tad je osvojio evropaligu i bio na vrhuncu forme) jer nije htio platit reket pasalicu...ja ovog momka nemogu organski zbog toga sto nema ama bas ni jedan jedini klvalitet sto nam je potreban...niti je trkac niti ima defanzivne navike niti je brz ama bas nista.,...klasicna 10tka a takvih imamo hejbet...po cemu li on zasluzuje da se nadze tu prije harisa bukve ili dragana blatnjaka da mi je samo znat...jedino glupavom teletu susicu nikad nece biti jasno da od njega nema ama bas nikakve koristi
Rotor Volgograd...
Joj kad ovi pocnu pricat bajke kako je neko Medunjaninu trazio pare za poziv. SLISKOVIC JE POZVAO MEDUNJANINA, A OVAJ ODBIO. Ako pratite repku otkad je Ciro doso, ne morate se provaljivat javno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
A sto Rahimic nije igrao,zbog cega je zvao VELIKOG SERGEJA JAKIREVICA,i Medunjanin je dobio poziv da ide u Japan,i to sa izmijesanim sastavom...I malo preslusaj intervju Elvira Bolica,na Hayatu,pa ces malo bolje skontati neke stvariCartman je napisao/la:Joj kad ovi pocnu pricat bajke kako je neko Medunjaninu trazio pare za poziv. SLISKOVIC JE POZVAO MEDUNJANINA, A OVAJ ODBIO. Ako pratite repku otkad je Ciro doso, ne morate se provaljivat javno.
Rotor Volgograd...
- Principatus
- Kontakt:
Mislim to sto je bilo, a sta nije bilo u proslosti, i koliko je u toj mutnoj prici istina, to na stranu.
No jedno drugo pitanje: Da li mislite, da Medunjanin nece dati sve od sebe u dresu BiH?
Licno za mene je samo ovo pitanje bitno, ostalo me zasad manje vise ne interesuje.
No jedno drugo pitanje: Da li mislite, da Medunjanin nece dati sve od sebe u dresu BiH?
Licno za mene je samo ovo pitanje bitno, ostalo me zasad manje vise ne interesuje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pa sta sto je bio izmjesani sastav? Jedan Misimovic ili Barbarez su mogli ic, a velika zvijezda sa klupe AZ-a nije? Sto ga branite, kad je cinjenica da je odbio repku, i onda se kasnije vratio kao mis kad je vidio da ne moze u Holandiji.demir44 je napisao/la:A sto Rahimic nije igrao,zbog cega je zvao VELIKOG SERGEJA JAKIREVICA,i Medunjanin je dobio poziv da ide u Japan,i to sa izmijesanim sastavom...I malo preslusaj intervju Elvira Bolica,na Hayatu,pa ces malo bolje skontati neke stvariCartman je napisao/la:Joj kad ovi pocnu pricat bajke kako je neko Medunjaninu trazio pare za poziv. SLISKOVIC JE POZVAO MEDUNJANINA, A OVAJ ODBIO. Ako pratite repku otkad je Ciro doso, ne morate se provaljivat javno.
cinjenica je da su rahimicu trazili pare... kao i svakom drugom igracu koji formom i igrama nije bio za prvih 18-20 igraca, da bise igrom prodao.. (sta mislite otkud gradimir crnogorac u repki, velimir vidic, sergej jakirevic i slicni - da podsjetim i nadarevic je kod bake tako postao reprezentativac) ali rahimicu se nisu trazile pare otkako se dokazao kao igrac... ko dovoljno dugo prati repku, zna da ta prica potice iz vremena dok je rahimic igrao u anziju iz mahackale.. u to vrijeme rahimic i da je dobivao poziv, bio bi na klupi ili na tribinama.. nije bio za prve postave.. poslije kad je rahimic presao u cska i s njima osvojio tadasnji kup uefa, nije htio da se odazove na poziv, ali ne zato sto su mu tada trazili pare, nego zbog onog ranijeg reketiranja.
u slucaju medunjanina nije bilo reketa... upucen mu je poziv, dok je on cekao poziv za mladu holandsku repku za EP za U21 selekcije... on se odlucio za lale... odbio bih... kasnije ga nije bilo nidje, pa je silom prilika prihvatio za A repku BiH kod cire....
u slucaju medunjanina nije bilo reketa... upucen mu je poziv, dok je on cekao poziv za mladu holandsku repku za EP za U21 selekcije... on se odlucio za lale... odbio bih... kasnije ga nije bilo nidje, pa je silom prilika prihvatio za A repku BiH kod cire....
- neko_iz_mase
- Kontakt:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
Niko od ne zna jel Haris bio pozvan ili ne. To se samo moze nagadjati.
Curtman malo bolje razmisli kroz sta je ovaj momak prosao, jer ti ga ocito najvise pljuljes. Haris rodjen 82 god, izasao iz BiH 92 tokom rata. Stari mu je ostao u SA i tu je izgubio zivot. Haris bez oca sa neki sedam godina, zivi u Holandiji sa starom. Poceo igrati fudbal tamo, neki ga lik kao djete uzeo sebi i trenirao ga. Ko zna jel Haris imao neke stvari vezane za BiH, osim sto potice iz BiH. Znaci, skola i fudbal. Drustvo, sta je bilo nase ili njihovo, ko zna. Kao izbjeglica bez oca sigurno nisu imali neke pare da putuju tamo vamo. Haris postaje momak i sve sto zna je Holandija. Eto mozda kad je malo ostario poceo tuci lovu. Otisao u BiH i bilo mu fino, poceo se mjenjati i vidio je da je Bosanac.
Neka djeca/omladina iz dijaspore su okruzena sa puno puno prijatelja iz BiH. Neki nemaju tog iskustva a neki su odrasli bez roditelja. Ta djeca sto odrastu vani bez roditelja i nase kulture nece ce osjecati kao Bosanci i Hercegovci. Ali, ako se nekad vrate u posjetu mogu da zavole ovu drzavu. Isto kao sto neki stranci zavole istu.
Imam rodjaka koji je rodjen u Njemackoj. Stric vec radi tamo od neki 70god., tukao dobru lovu, dolazili u BiH svake godine po par puta. Taj rodjak 100% Bosnjo a i druzio se sa izbjeglicama od 92. Rodjaci od tetke su rodjeni u Istambulu. Bilu su kod nas prije rata. Ovaj jedan rodjak zadnji put je bio ‘85 godine. Ne zna nas, 100% Turcin.
Curtman malo bolje razmisli kroz sta je ovaj momak prosao, jer ti ga ocito najvise pljuljes. Haris rodjen 82 god, izasao iz BiH 92 tokom rata. Stari mu je ostao u SA i tu je izgubio zivot. Haris bez oca sa neki sedam godina, zivi u Holandiji sa starom. Poceo igrati fudbal tamo, neki ga lik kao djete uzeo sebi i trenirao ga. Ko zna jel Haris imao neke stvari vezane za BiH, osim sto potice iz BiH. Znaci, skola i fudbal. Drustvo, sta je bilo nase ili njihovo, ko zna. Kao izbjeglica bez oca sigurno nisu imali neke pare da putuju tamo vamo. Haris postaje momak i sve sto zna je Holandija. Eto mozda kad je malo ostario poceo tuci lovu. Otisao u BiH i bilo mu fino, poceo se mjenjati i vidio je da je Bosanac.
Neka djeca/omladina iz dijaspore su okruzena sa puno puno prijatelja iz BiH. Neki nemaju tog iskustva a neki su odrasli bez roditelja. Ta djeca sto odrastu vani bez roditelja i nase kulture nece ce osjecati kao Bosanci i Hercegovci. Ali, ako se nekad vrate u posjetu mogu da zavole ovu drzavu. Isto kao sto neki stranci zavole istu.
Imam rodjaka koji je rodjen u Njemackoj. Stric vec radi tamo od neki 70god., tukao dobru lovu, dolazili u BiH svake godine po par puta. Taj rodjak 100% Bosnjo a i druzio se sa izbjeglicama od 92. Rodjaci od tetke su rodjeni u Istambulu. Bilu su kod nas prije rata. Ovaj jedan rodjak zadnji put je bio ‘85 godine. Ne zna nas, 100% Turcin.
Bravo soko.Odličan post.Nemamo pravo nikoga pljuvati što nije odmah prihvatio da igra za svoju državu.Dobro znamo da se od patriotizma ne može živjeti.Da bi došli do novca i mi sami u svakodnevno životu učinimo puno nečasnije stvari nego što je u tim godinama uradio Haris.Mislite li da sada kada je upoznao svoje suigrače,osjetio atmosferu da ne igra srcem za B i H.Vjerovatno on nije imao baš takav put kao Miralem Pjanić,koji je imao podršku roditelja u svakom trenutku,gdje su ga od malih nogu mogli uputiti,i vaspitati u Bosanskom duhu.Kao što kažu "sit se gladnom ne razumije".soko je napisao/la:Niko od ne zna jel Haris bio pozvan ili ne. To se samo moze nagadjati.
kakvo ba nagadjenje? To su objavili svi portali i Baka mu je procito ime. Nema tu nagadjanja.soko je napisao/la:Niko od ne zna jel Haris bio pozvan ili ne. To se samo moze nagadjati.
@curtman
od citavog mog posta ti si to nasao.
Nego kad si ti otisao gore na sjever? Kakav je tvoj put bio? Znam da u Svedskoj, Norveskoj ima nasih mali milion. A bilo je i ima fine socijale.
Nego, cim se ti bavis? Mog'o bi doci u BiH raditi da pomognes da se razvije drzava kad vec toliko kad pljujes jos jednog momka koji je makar nesto od sebe napravio u zivotu iako bez oca.
Nego kad si ti otisao gore na sjever? Kakav je tvoj put bio? Znam da u Svedskoj, Norveskoj ima nasih mali milion. A bilo je i ima fine socijale.
Nego, cim se ti bavis? Mog'o bi doci u BiH raditi da pomognes da se razvije drzava kad vec toliko kad pljujes jos jednog momka koji je makar nesto od sebe napravio u zivotu iako bez oca.
O cemu ti pricas svega ti? Ja se drzim nogometa, a kakve ti price slazes ne znam. Eto otiso sam 98. za Norvesku, stari mi je bio u armiji kao i stotine hiljada drugih. I sad mi reci kakve to veze ima sa Harisom Medunjaninom i cinjenicom da je on odbio BiH da bi igro za Holandiju i onda se vratio. To meni ne smeta, svaka repka ima svoje placenike, pa i nasa. Ali smetaju mi te lazne price kako je neko od njega trazio pare, kako je on ogromni patriota, kako je ovo ono. Obicni placenik koji igra iz vlastitog interesa. Bas kao Eduardo u Hrvatskoj, Aurelio u Turskoj itd.soko je napisao/la:@curtman
Haris Medunjanin kiest voor Oranje / Haris Medunjanin izabrao Oranje (narandzaste)
Haris Medunjanin verkiest Oranje boven Bosnië & Herzegovina. De 21-jarige middenvelder van Jong Oranje beschikt over zowel de Nederlandse als de Bosnische nationaliteit en had van de Bosnische bond een uitnodiging ontvangen voor de vriendschappelijke A-interlands tegen Zuid-Korea (26 mei, 2-0 verlies) en Iran (31 mei).
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", verklaarde de speler van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Ik ben nu 21 jaar en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
Medunjanin vluchtte op zevenjarige leeftijd samen met zijn ouders uit Bosnië en woonde aanvankelijk in asielzoekerscentra in Scandinavië. Later kwam hij in Alkmaar terecht en daar werd hij opgemerkt door AZ, waarvoor hij sinds de C-jeugd actief is. Medunjanin speelde dertien Eredivisieduels en scoorde daarin drie keer. Vorig jaar was hij voor Nederland present op het WK onder 20 en momenteel verblijft hij met Jong Oranje in Portugal voor het EK onder 21.
Haris Medunjanin verkiest Oranje boven Bosnië & Herzegovina. De 21-jarige middenvelder van Jong Oranje beschikt over zowel de Nederlandse als de Bosnische nationaliteit en had van de Bosnische bond een uitnodiging ontvangen voor de vriendschappelijke A-interlands tegen Zuid-Korea (26 mei, 2-0 verlies) en Iran (31 mei).
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", verklaarde de speler van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Ik ben nu 21 jaar en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
Medunjanin vluchtte op zevenjarige leeftijd samen met zijn ouders uit Bosnië en woonde aanvankelijk in asielzoekerscentra in Scandinavië. Later kwam hij in Alkmaar terecht en daar werd hij opgemerkt door AZ, waarvoor hij sinds de C-jeugd actief is. Medunjanin speelde dertien Eredivisieduels en scoorde daarin drie keer. Vorig jaar was hij voor Nederland present op het WK onder 20 en momenteel verblijft hij met Jong Oranje in Portugal voor het EK onder 21.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
18.03.2006.
Haris Medunjanin: "Želim igrati samo za 'A' tim BiH"
Haris Medunjanin, dvadesetjednogodišnji Saralija u protekle dvije sedmice oduševljavao je sportsku javnost Holandije. U dva nastupa za AZ Alkmar, trećeplasirani tim šampionata ove zemlje, postigao je dva gola i dao veliki doprinos za osvajajnje gostujućih bodova protiv NEC Nijemegena i Viljema.
"Pored dva pogotka upisao sam i dvije asistencije. Zadovoljan sam svojim nastupima, ali smatram da mogu mnogo više. Trener Luis van Gal dao mi je priliku, jer u narednoj sezoni želi napraviti ekipu koja će se boriti za šampionsku titulu. Stoga, već sada polako u 'vatru' gura mlađe igrače", rekao je Medunjanin u telefonskom razgovoru juče za "Nezavisne novine".
Nastupi našeg fudbalera koji još nije obukao dres niti jedne od selekcija države u kojoj je rođen uzburkali su i strasti sportske bh. javnosti, koja bi voljela vidjeti ovog mladića u majici s državnim grbom BiH, rame uz rame sa Sergejom Barbarezom, Hasanom Salihamidžićem, Zlatanom Bajramovićem, Zvjezdanom Misimovićem, Vladanom Grujićem...
"Nikada me niko nije kontaktirao iz N/FS BiH! Igrao sam za mladu reprezentaciju Holandije, ali to nije problem. Dobio sam poziv da sa 'U-21' selekcijom 'lala' gostujem u Tulonu. Putovaću u Francusku, ali ukoliko bih u dogledno vrijeme dobio poziv selektora Blaža Sliškovića, bez razmišljanja bih se odazvao. Želim igrati samo za 'A' reprezentaciju BiH! Nije da se pravim važan, ali jednostavno je tako. Već sam nastupao za 'holandske nade' i bilo bi nelogično da sada igram za mladi tim BiH. Smatram da se ne trebam dokazivati", naglasio je Medunjanin.
Fejnord nije bio konkretan
Mada se u printanim i elektronskim medijima moglo pročitati i čuti da je za usluge Harisa Medunjanina zainteresovan Fejnord, naš fudbaler ističe da od transfera neće biti ništa.
"Nije bilo ništa konkretno. Nešto se pisalo po novinama, ali mene niko nije kontaktirao. Nedavno sam produžio ugovor sa AZ Alkmarom, potpisao sam do 2009. godine, te po svemu sudeći ovdje ću i ostati", ističe Medunjanin.
Čast mi je biti Van Galov učenik
Medunjanin ima sreće da ga trenira Luis van Gal, proslavljeni holandski trener, i prema mišljenju svjetske sportske javnosti jedan od deset najboljih trenera na planeti.
"Van Gal je bio prvi strateg Barselone i selektor Holandije i stoga mi je čast biti njegov učenik. Neopisiv je osjećaj slušati ga kako priča na treninzima. Od njega se može mnogo naučiti", kaže Medunjanin.
Haris Medunjanin: "Želim igrati samo za 'A' tim BiH"
Haris Medunjanin, dvadesetjednogodišnji Saralija u protekle dvije sedmice oduševljavao je sportsku javnost Holandije. U dva nastupa za AZ Alkmar, trećeplasirani tim šampionata ove zemlje, postigao je dva gola i dao veliki doprinos za osvajajnje gostujućih bodova protiv NEC Nijemegena i Viljema.
"Pored dva pogotka upisao sam i dvije asistencije. Zadovoljan sam svojim nastupima, ali smatram da mogu mnogo više. Trener Luis van Gal dao mi je priliku, jer u narednoj sezoni želi napraviti ekipu koja će se boriti za šampionsku titulu. Stoga, već sada polako u 'vatru' gura mlađe igrače", rekao je Medunjanin u telefonskom razgovoru juče za "Nezavisne novine".
Nastupi našeg fudbalera koji još nije obukao dres niti jedne od selekcija države u kojoj je rođen uzburkali su i strasti sportske bh. javnosti, koja bi voljela vidjeti ovog mladića u majici s državnim grbom BiH, rame uz rame sa Sergejom Barbarezom, Hasanom Salihamidžićem, Zlatanom Bajramovićem, Zvjezdanom Misimovićem, Vladanom Grujićem...
"Nikada me niko nije kontaktirao iz N/FS BiH! Igrao sam za mladu reprezentaciju Holandije, ali to nije problem. Dobio sam poziv da sa 'U-21' selekcijom 'lala' gostujem u Tulonu. Putovaću u Francusku, ali ukoliko bih u dogledno vrijeme dobio poziv selektora Blaža Sliškovića, bez razmišljanja bih se odazvao. Želim igrati samo za 'A' reprezentaciju BiH! Nije da se pravim važan, ali jednostavno je tako. Već sam nastupao za 'holandske nade' i bilo bi nelogično da sada igram za mladi tim BiH. Smatram da se ne trebam dokazivati", naglasio je Medunjanin.
Fejnord nije bio konkretan
Mada se u printanim i elektronskim medijima moglo pročitati i čuti da je za usluge Harisa Medunjanina zainteresovan Fejnord, naš fudbaler ističe da od transfera neće biti ništa.
"Nije bilo ništa konkretno. Nešto se pisalo po novinama, ali mene niko nije kontaktirao. Nedavno sam produžio ugovor sa AZ Alkmarom, potpisao sam do 2009. godine, te po svemu sudeći ovdje ću i ostati", ističe Medunjanin.
Čast mi je biti Van Galov učenik
Medunjanin ima sreće da ga trenira Luis van Gal, proslavljeni holandski trener, i prema mišljenju svjetske sportske javnosti jedan od deset najboljih trenera na planeti.
"Van Gal je bio prvi strateg Barselone i selektor Holandije i stoga mi je čast biti njegov učenik. Neopisiv je osjećaj slušati ga kako priča na treninzima. Od njega se može mnogo naučiti", kaže Medunjanin.
FUDBAL / NOGOMET
16.05.2006.
SLIŠKOVIĆ OBJAVIO SPISAK
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slipković objavio je imena 27 fudbalera, kandidata za naredne prijateljske utakmice protiv Irana i južne Koreje
Za predstojeće, zvanične, prijateljske utakmice selektor Slišković je pozvao 27 fudbalera iako će na put krenuti samo 20 od njih. Razlog za pozivanje većeg broja fudbalera su zbog nedefinisanog stausa pojedinih igrača i mogućih otkaza igrača.
Na Sliškovićevom spisku 4 debitanta - Trivunovića, Jelića, Husića i Vasiljevića, a nakon dužeg vremena pozive ponovo dobili Alen Škoro i Dušan Kerkez.
Haris Medunjanin po svoj prilici neće debitovati za bh. reprezentaciju, jer se njegov "slučaj" dobrano iskomplikovao.
Slišković je za predstojeće susrete oslobodio reprezentativnih obaveza Hasana Salihamidžića, Vladana Grujića i Emira Spahića zbog povreda, kao i Vedina Musića (klupske obaveze) i Sergeja Jakirovića (ženidba).
Takodjer, upitan je dolazak Džemala Berberović, Saše Papca i Mirsada Bešlije i vjerovatno ni njih neće biti među putnicima za Teheran i Seul.
Slišković je pozvao slijedeće fudbalere:
Kenan Hasagić, Almir Tolja, Romeo Mitrović (golmani) - Džemal Berberović, Ninoslav Milenković, Branimir Bajić, Vule Trivunović, Velimir Vidić, Saša Papac, Nikola Vasiljević (odbrana) - Zlatan Bajramović, Ivica Grlić, Sergej Barbarez, Senijad Ibričić, Admir Vladavić, Zvjezdan Misimović, Edin Husić, Dušan Kerkez, Dalibor Šilić, Haris Medunjanin (srednji red) - Mirsad Bešlija, Mladen Bartolović, Nedim Halilović, Zlatan Muslimović, Mirko Hrgović, Petar Jelić, Alen Škoro (napadači)
Prema najavama na spisku reprezentativaca našla su se i dva, do sad '"sporna imena"' - Zlatan Muslimović i Haris Medunjanin.
Prema riječima Ahmeda Pašalića, direktora reprezentacije, Muslimović je potvrdio siguran dolazak i tu više ne bi trebalo biti nikakvih dilema.
Medjutim, kad je u pitanju Haris Medunjanin tu je situacija krajnje neizvjesna i po svoj prilici Haris Medunjanin neće debitovati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Pašalić nije krio razočarenje jer je nakon razgovora s Harisovom majkom stekao utisak da od Nastupa medunjanina za BiH vjerovatno neće biti ništa.
"Pokušavao sam stupiti u telefonski kontakt s harisom ali sve što sam uspio je da razgovaram s njegovom majkom koja mi je saopštila da je Haris u Francuskoj i da smo mi vjerovatno zaksanili ! Mi smo i ranije razgovarali s harisom i on je decidno izjavio da mu je želja da zaigra u dresu Bosne i Hercegovine. Međutim, trenutni razvoj događaja i riječi njegove majke nisu nam ostavili neku čvrstu nadu da će se to i dogoditi. Želja Sliškovića da pruži priliku ovom mladom fudbaleru je jasna i naglašena i mi ćemo pokušati još jednom da stupimo u kontakt s Harisom, ali isto tako nikoga nećemo moljakati da nastupi za reprezentaciju svoje domovine.'', kaže Pašalić.
I selektor Slišković se još uvijek nada da će pitanje Harisa Medunjanina biti pozitivno riješeno i kaže:
"Imamo još dva-tri dana da saznamo da li će Medunjanin putovati ili ne, ali bili smo obavezni saopštiti javnosti šta se dešava kad je u pitanju ovaj mladi i talentovani fudbaler kako, opet, ne mi bi bili krivci 'zašto nema Medunjanina u reprezentaciji'.
Nama je rečeno da ne možemo da razgovaramo s njim jer je u Francuskoj, a Haris je još prije 20 dana, prema dogovoru, trebao dostaviti svoje podatke Savezu ali to nije učinio, niti se uopšte javljao na naše pozive. Za nas ne postoji nikakav 'slučaj'. Imali smo njegovu garanciju da će se odazvati."
16.05.2006.
SLIŠKOVIĆ OBJAVIO SPISAK
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slipković objavio je imena 27 fudbalera, kandidata za naredne prijateljske utakmice protiv Irana i južne Koreje
Za predstojeće, zvanične, prijateljske utakmice selektor Slišković je pozvao 27 fudbalera iako će na put krenuti samo 20 od njih. Razlog za pozivanje većeg broja fudbalera su zbog nedefinisanog stausa pojedinih igrača i mogućih otkaza igrača.
Na Sliškovićevom spisku 4 debitanta - Trivunovića, Jelića, Husića i Vasiljevića, a nakon dužeg vremena pozive ponovo dobili Alen Škoro i Dušan Kerkez.
Haris Medunjanin po svoj prilici neće debitovati za bh. reprezentaciju, jer se njegov "slučaj" dobrano iskomplikovao.
Slišković je za predstojeće susrete oslobodio reprezentativnih obaveza Hasana Salihamidžića, Vladana Grujića i Emira Spahića zbog povreda, kao i Vedina Musića (klupske obaveze) i Sergeja Jakirovića (ženidba).
Takodjer, upitan je dolazak Džemala Berberović, Saše Papca i Mirsada Bešlije i vjerovatno ni njih neće biti među putnicima za Teheran i Seul.
Slišković je pozvao slijedeće fudbalere:
Kenan Hasagić, Almir Tolja, Romeo Mitrović (golmani) - Džemal Berberović, Ninoslav Milenković, Branimir Bajić, Vule Trivunović, Velimir Vidić, Saša Papac, Nikola Vasiljević (odbrana) - Zlatan Bajramović, Ivica Grlić, Sergej Barbarez, Senijad Ibričić, Admir Vladavić, Zvjezdan Misimović, Edin Husić, Dušan Kerkez, Dalibor Šilić, Haris Medunjanin (srednji red) - Mirsad Bešlija, Mladen Bartolović, Nedim Halilović, Zlatan Muslimović, Mirko Hrgović, Petar Jelić, Alen Škoro (napadači)
Prema najavama na spisku reprezentativaca našla su se i dva, do sad '"sporna imena"' - Zlatan Muslimović i Haris Medunjanin.
Prema riječima Ahmeda Pašalića, direktora reprezentacije, Muslimović je potvrdio siguran dolazak i tu više ne bi trebalo biti nikakvih dilema.
Medjutim, kad je u pitanju Haris Medunjanin tu je situacija krajnje neizvjesna i po svoj prilici Haris Medunjanin neće debitovati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Pašalić nije krio razočarenje jer je nakon razgovora s Harisovom majkom stekao utisak da od Nastupa medunjanina za BiH vjerovatno neće biti ništa.
"Pokušavao sam stupiti u telefonski kontakt s harisom ali sve što sam uspio je da razgovaram s njegovom majkom koja mi je saopštila da je Haris u Francuskoj i da smo mi vjerovatno zaksanili ! Mi smo i ranije razgovarali s harisom i on je decidno izjavio da mu je želja da zaigra u dresu Bosne i Hercegovine. Međutim, trenutni razvoj događaja i riječi njegove majke nisu nam ostavili neku čvrstu nadu da će se to i dogoditi. Želja Sliškovića da pruži priliku ovom mladom fudbaleru je jasna i naglašena i mi ćemo pokušati još jednom da stupimo u kontakt s Harisom, ali isto tako nikoga nećemo moljakati da nastupi za reprezentaciju svoje domovine.'', kaže Pašalić.
I selektor Slišković se još uvijek nada da će pitanje Harisa Medunjanina biti pozitivno riješeno i kaže:
"Imamo još dva-tri dana da saznamo da li će Medunjanin putovati ili ne, ali bili smo obavezni saopštiti javnosti šta se dešava kad je u pitanju ovaj mladi i talentovani fudbaler kako, opet, ne mi bi bili krivci 'zašto nema Medunjanina u reprezentaciji'.
Nama je rečeno da ne možemo da razgovaramo s njim jer je u Francuskoj, a Haris je još prije 20 dana, prema dogovoru, trebao dostaviti svoje podatke Savezu ali to nije učinio, niti se uopšte javljao na naše pozive. Za nas ne postoji nikakav 'slučaj'. Imali smo njegovu garanciju da će se odazvati."
Ova gore tri posta nisu poredan kako treba (prvi post bi trebao biti zadnji), ali uglavnom su sazetak onoga sto se desavalo u ljeto 2006...U ovu pricu ne treba uplitati savez, Rahimica, Jakirevica, Crnogorca, Makedonca i tako dalje i tome blize...ovdje je sve jasno ko dan. Ima olaksavajucih okolnosti kao sto su mladost, nedostatak drugog roditelja , pozicija holandske i nase reprezentacije...ali brate moglo je malo drugacije sve to biti, ovako je ispalo da je sam svoje rijeci pogazio...Kad je vec tu, neka igra ako ce pomoci, neka da gol ako ce nam to donijeti tri boda...samo valjda je dobro zapamtio pouku da ne treba sve staze rusiti za sobom jer ne znas nikada sta nosi dan a sta noc.
Te okolnosti su ti veoma vazne u zivotu jednog djecaka. Ispalo je nekima da je rijeci pogazio. Da je rekao "ja nikad nebi igrao za BiH" onda bi to bilo sigurno tacno. Al njegov je zivot bio Holandija u to doba jer nije nista drugo znao i normala izabrao da igra za njih. Ne znamo ko je njemu vazan bio u zivotu. Poslije par godina u Spaniji, zivot se mjenja on dobija poziv od BiH.Saban je napisao/la:Ova gore tri posta nisu poredan kako treba (prvi post bi trebao biti zadnji), ali uglavnom su sazetak onoga sto se desavalo u ljeto 2006...U ovu pricu ne treba uplitati savez, Rahimica, Jakirevica, Crnogorca, Makedonca i tako dalje i tome blize...ovdje je sve jasno ko dan. Ima olaksavajucih okolnosti kao sto su mladost, nedostatak drugog roditelja , pozicija holandske i nase reprezentacije...ali brate moglo je malo drugacije sve to biti, ovako je ispalo da je sam svoje rijeci pogazio...Kad je vec tu, neka igra ako ce pomoci, neka da gol ako ce nam to donijeti tri boda...samo valjda je dobro zapamtio pouku da ne treba sve staze rusiti za sobom jer ne znas nikada sta nosi dan a sta noc.
Muslimovic je cekao da dobije poziv od Svedske. Posto nije bio pozvan za SP 2006 sa njima izabrao je BiH.
Nije Haris ni prvi ni zadnji. Pjanic izabrao BiH, normalno nije budala da izaberi Luksemburg al eto.
Da mijenja se u smilsu da on od obecavajuce zvijezde postaje rezerva u drugoligaskom timu...Niti u ludim snovima nije se mogao nadati da ce dobiti poziv iz Holandske A reprezentacije, u medjuvremenu se promjenilo pravilo i on se najedno sjetio odakle je...Ha ja mozda je to zbog toga sto je sad bio cetiri godine starijisoko je napisao/la:Te okolnosti su ti veoma vazne u zivotu jednog djecaka. Ispalo je nekima da je rijeci pogazio. Da je rekao "ja nikad nebi igrao za BiH" onda bi to bilo sigurno tacno. Al njegov je zivot bio Holandija u to doba jer nije nista drugo znao i normala izabrao da igra za njih. Ne znamo ko je njemu vazan bio u zivotu. Poslije par godina u Spaniji, zivot se mjenja on dobija poziv od BiH.Saban je napisao/la:Ova gore tri posta nisu poredan kako treba (prvi post bi trebao biti zadnji), ali uglavnom su sazetak onoga sto se desavalo u ljeto 2006...U ovu pricu ne treba uplitati savez, Rahimica, Jakirevica, Crnogorca, Makedonca i tako dalje i tome blize...ovdje je sve jasno ko dan. Ima olaksavajucih okolnosti kao sto su mladost, nedostatak drugog roditelja , pozicija holandske i nase reprezentacije...ali brate moglo je malo drugacije sve to biti, ovako je ispalo da je sam svoje rijeci pogazio...Kad je vec tu, neka igra ako ce pomoci, neka da gol ako ce nam to donijeti tri boda...samo valjda je dobro zapamtio pouku da ne treba sve staze rusiti za sobom jer ne znas nikada sta nosi dan a sta noc.
Muslimovic je cekao da dobije poziv od Svedske. Posto nije bio pozvan za SP 2006 sa njima izabrao je BiH.
Nije Haris ni prvi ni zadnji. Pjanic izabrao BiH, normalno nije budala da izaberi Luksemburg al eto.
Kazem, dobro je neka ga kad je vec pozvan (ja ga ne bi pozvao) neka odigra dobro, zabije...ali on i npr Ibro nikada nece biti isto. Bar meni.
Ovim zavrsavam pricu o Harisu, njegovoj majci, Holandskoj mladoj reprezentaciji, BiH A timu i tome slicno.
Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ, DjaniTarik, General505, GIBRA, Goalgetter, Google [Bot], Google Adsense [Bot], invincible1921, kolezeljovac, legendarnadruga, MostarskiSin, Pensioner26, RaZuti, rukometubih23, soko, torbica i 131 gost.