FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoposmatram
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoposmatram » 26 avg 2018, 22:46

plavousrcu je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Stric prolupao ili nesmije raditi kako on misli. Svima je poznato ogranicenost pojedinaca u ekipi, a on ih nesmije ostaviti na klupi ili im u oci reci da nisu vise za ozbiljnog fudbala ili da nerazumiju sta se od njih trazi.

Prije ce niz losih rezultata otjerati njega, nego pojedine igrace.
I meni ne lici na Odu. Ne mirise meni od povratka. Ne osudjujem ga jer znam koliko voli Zelju, ali moras i karaktera imati. Otjera ga Misimovic ko kera pa mu da da vidi neki izmisljeni drugi tim i sad ga vraca. Cini se kao da mu je jedino bitno voditi Zelju, a nije to dobro. Izmjena veceras kriminal.
Uvjeren sam da nema slobodu u izboru, inace nebi u javnosti ovakve izjave davao, nego vec sad nebi gledali pojedince u ekipi. I Krcmarevic je stavljao pritisak na klub preko javnosti, pa je letio.

Izmjenama u ekipi je totalno pokvario momentum. Bogicevic se garant zalio, pa ga je morao vratiti u ekipu. I sad evo nam nepotrebne krize. Svaki put isti krug pravimo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 avg 2018, 22:48

Odović je rekao da ga raduje što je najmlađi igrač u veznom redu Plavih bio daleko najbolji, misleći tom prilikom na Harisa Hajdarevića.

- Znali smo da je Krupa odlična ekipa, prvih pola sata smo bili korektni, a u nastavku smo imali mnogo problema. U drugom dijelu do gola smo odlično parirali na sredini terena, nije bilo nijedne šanse, a prvi put kad smo pustili, Koljić je postigao gol. Bilo je tu niz grešaka. Možda je i do mene jer sam mislio da neki igrači mogu, a definitivno sada je situacija mnogo jasnija. Vidjećemo. Raduje me to što je najmlađi igrač u veznom redu daleko najbolji i najborbeniji i tako se bori za Željezničar. Odredit ću se u odnosu na ostale. Malo me brine što smo opet počeli da igramo dugim loptama, pobjegli smo od igre, bekovi previše visoko stoje. Imali smo mi šanse, to je u redu, ali za nešto više ovo je nedovoljno, istakao je Odović koji je zatim dodao:

- U veznom redu smo imali umornog Blagojevića i kreativnog Ivana Čurjurića koji su odigrali sve utakmice, trebali su ih zamijeniti igrači sa renomenom. Vidjećemo u sljedećem periodu šta znači to za ove igrače. Nisu zadovoljili kada je najviše trebali. Što se tiče same utakmice, bilo je tu u prvom dijelu da smo mogli riješiti utakmicu u prvih pola sata, bilo je dobrih stvari, no definitivno razočaran sam što smo odustali od igre i podigli se visoko, te naravno da golman nakon toga mora ispucavati loptu.

Potom je bilo riječi o Stojanu Vranješu i njegovoj reakciji kada se prilikom negativnog rezultata za Plave raspravljao sa svojim igračem koji je tražio da mu doda loptu.

- Stojan Vranješ je iskusan igrač, neko ga je doveo. U prethodnim utakmicama je korektno odigrao protiv slabijih protivnika i čovjek se nada da jedan iskusan igrač to ponovi. No, šta je tu je. To što je uradio je za svaku osudu i vidjećemo u klubu kako ćemo reagovati po tom pitanju. On je nervozan bezrazložno, a što se tiče Krpića imamo tu u vidu da nam treba jedan igrač. Hajdarević je pokazao dobar pristup bez obzira što je mlad. Neke sjajne situacije iskusniji igrači su trebali prevesti u šanse, a bilo je takvih situacija gdje se ti iskusni igrači ne snađu. Moramo izvući pouke iz ove utakmice. Pokušaćemo reagovati. Imamo dovoljno igrača, ali kažem za nešto što bi bilo respektabilno i nešto što bi trebala biti Željina igra vjerovatno ćemo morati dovesti par igrača, a neke pustiti da idu

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 avg 2018, 22:51

"No, sta je tu je."
Evo ga ko Husref neuzubillah hahaahahahhahahah
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 avg 2018, 22:53

braco je napisao/la:
Odović je rekao da ga raduje što je najmlađi igrač u veznom redu Plavih bio daleko najbolji, misleći tom prilikom na Harisa Hajdarevića.

- Znali smo da je Krupa odlična ekipa, prvih pola sata smo bili korektni, a u nastavku smo imali mnogo problema. U drugom dijelu do gola smo odlično parirali na sredini terena, nije bilo nijedne šanse, a prvi put kad smo pustili, Koljić je postigao gol. Bilo je tu niz grešaka. Možda je i do mene jer sam mislio da neki igrači mogu, a definitivno sada je situacija mnogo jasnija. Vidjećemo. Raduje me to što je najmlađi igrač u veznom redu daleko najbolji i najborbeniji i tako se bori za Željezničar. Odredit ću se u odnosu na ostale. Malo me brine što smo opet počeli da igramo dugim loptama, pobjegli smo od igre, bekovi previše visoko stoje. Imali smo mi šanse, to je u redu, ali za nešto više ovo je nedovoljno, istakao je Odović koji je zatim dodao:

- U veznom redu smo imali umornog Blagojevića i kreativnog Ivana Čurjurića koji su odigrali sve utakmice, trebali su ih zamijeniti igrači sa renomenom. Vidjećemo u sljedećem periodu šta znači to za ove igrače. Nisu zadovoljili kada je najviše trebali. Što se tiče same utakmice, bilo je tu u prvom dijelu da smo mogli riješiti utakmicu u prvih pola sata, bilo je dobrih stvari, no definitivno razočaran sam što smo odustali od igre i podigli se visoko, te naravno da golman nakon toga mora ispucavati loptu.

Potom je bilo riječi o Stojanu Vranješu i njegovoj reakciji kada se prilikom negativnog rezultata za Plave raspravljao sa svojim igračem koji je tražio da mu doda loptu.

- Stojan Vranješ je iskusan igrač, neko ga je doveo. U prethodnim utakmicama je korektno odigrao protiv slabijih protivnika i čovjek se nada da jedan iskusan igrač to ponovi. No, šta je tu je. To što je uradio je za svaku osudu i vidjećemo u klubu kako ćemo reagovati po tom pitanju. On je nervozan bezrazložno, a što se tiče Krpića imamo tu u vidu da nam treba jedan igrač. Hajdarević je pokazao dobar pristup bez obzira što je mlad. Neke sjajne situacije iskusniji igrači su trebali prevesti u šanse, a bilo je takvih situacija gdje se ti iskusni igrači ne snađu. Moramo izvući pouke iz ove utakmice. Pokušaćemo reagovati. Imamo dovoljno igrača, ali kažem za nešto što bi bilo respektabilno i nešto što bi trebala biti Željina igra vjerovatno ćemo morati dovesti par igrača, a neke pustiti da idu
Sa ovim izjavama gubi ekipu. Zlatno pravilo broj jedan. Sa igracima rjesavas probleme u cetri oka, ne preko novina.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2018, 22:54

Čudna utakmica skroz, nekako mi gorak okus osta, na stranu rezultat, ali atmosfera zbog rahmetli Irema, sve je nekako bilo usporeno i tiho, imao sam loš predosjećaj od početka...

Što se tiče same tekme, kako već rekoh skroz čudna, utakmica u kojoj si 80 minuta bolji protivnik i diktiraš igru, a na kraju moraš biti zadovoljan sa bodom jer si vrlo lako mogao ostati i bez njega.

Tekmu smo otvorili dobro, dali gol na vrijeme, igrali još poslije gola dobro do neke 25-30 minute, onda smo se uspavali mada činjenica je da je i Krupa u prvom bila loša i nisu iskoristili tu našu usporenost.

Drugo smo otvorili solidno, krenuli po taj drugi gol al' sve je to bilo nedorečeno, na kraju oni dadoše gol iz kontre koja je nekada morala doći plus još imali dvije odlične šanse da povedu, al' eto na našu sreću nisu i to je to.

Naš problem, odnosno problem Odine igre je što igrači po automatizmu stoje visoko, skoro svi osim stopera su na protivničkoj polovini, i to daje lijepu igru i rezultat al' onda kada su rastrčani i željni igre. A ovo večeras je bilo harakiri taktika, izašli previsoko a svi nekako tromi i usporeni, i normalno je da će sjevnuti neka opasna kontra kada stojiš visoko a u suštini ne pritišćeš protivnika, bili smo previše opušteni na njihovoj polovini jednostavno.

Što se tiče igrača, ne bih sad nešto specijalno analizirao, al' reći ću da je Bogičević katastrofa, kako ispade kod gola majko moja, kao nešto krenu da izađe na protivničkog igrača, stade, zaobiđe ga protivnik kao da ga nema, strašno, plus ono retardirano postavljanje pred kraj prvog poluvremena kada je napravio čist penal igrajući rukom, to je bila epska budalaština. Bakrač je bio dobar, mada je i on ispao na varku tijela protivničkog igrača kod gola Krupe al' helem nije to neka velika greška kada je u pitanju kontranapad, tri puta je gore ono Bogičevićevo hoću-ne mogu izaći na protivnika.

Siniša i Pavić ok, mada kako već rekoh previsoko stoje a skoro nikako nisu bili uključeni u igru. Blagi onako u njegovom fazonu toplo-hladno, Hajdarević i Zec nedorečeni, Čuki se stvarno trudio, pretpostavljam da je ostao bez snage pa ga je zato Oda vadio, inače izmjena nije imala nikakve logike. Zaim je onako standardno pokušavao probijati po strani (nekada uspije, nekada ne) sve u svemu solidan, Krpić borben kao i inače mada treba reći da su ga stoperi Krupe baš dobro zatvorili i limitirali, pogotovo u duel i skok igri gdje je on poprilično jak.

Sve u svemu, yebiga, glup kiks, ovakve utakmice bi morali dobijati ako mislimo uzeti titulu, normalno ne treba sad nešto "rezati glave" zbog ovog kiksa al' u neku ruku dobro je da se i ovo desilo, da vidi Oda gdje to škripi i šta treba popraviti, pošto smo pod njegovom palicom do sada igrali stvarno odlično, a i sve to je bilo pokriveno rezultatima (izuzev Apollona, al' njih ni ne računam), na red je došao i jedan kiks koji će nam, nadam se, biti od koristi u budućnosti.

VTŽ!
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 26 avg 2018, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 26 avg 2018, 22:55

Ko ne moze da trci, taj ne moze da igra. (Ivica Osim).

To je osnova svega. Zeljeznicar ima snage za 70 minuta lige BiH. Tako se "radilo" na pripremama. Svaka utakmica - fizicki raspad zadnjih 20 minuta.
Uz poslovocnu takticku nezrelost timova u BiH, pa i u Zelji - imamo to sto imamo. Krupa je zasluzila 3 boda, bez obzora na valjanje po terenu. Pretrcavali su plave igrace u finisu kao da igraju seniori protiv pionira. Jako je tuzno izgledalo.

Odovic mora da obavijesti bekove Stevanovica i Pavica da oni nisu krila i da imaju i odbrambene obaveze koje izvrsavaju lose. Lose se postavljaju u kontrama protivnika , lagano ispadaju i promaja puse na sve strane. O sporom Bogicevicu je sve receno. U vezi imamo samo da kreativna covjeka sposobna da predaju loptu - Ćurjurica i Blagojevica. Arezina je igrac za mali fudbal, a Vranes je jedan nezadovojni i bezobrazni flegman koji uzima lovu,a na terenu izgleda kao da je pao sa Marsa. Mnogo su bolja oba domaca igraca na toj poziciji.

Zec. Vjerovatno se mnogi nece sloziti ali ja tako mislim. To je igrac sa dvije lijeve noge. Do one sanse u zadnjim minutama SVE, ali bukvalno SVE duele ie pogubio, davao prejake forove, a predaja lopte mu je strahota jedna. To je igrac koji se bori za posjed lopte i kada je ima u nogama. Niko ziv na terenu ne zna (a ni on sam) sta ce se desiti kada je dobije . Ne vraca se u pomoc bekovima.Da li je brzina dovoljna? Nije. Mora vise. A ni on nema snage. Sjetite se kada mu je Ćurjuric dao lpptu u drugom poluvremnu u prostor da izadje pred golmana. Nije imao snage da je pokupi, pa je trcao za njom do aut linije. A onda se sjetite kako je takvu loptu iskoristio Koljic. Nebo i zemlja.

Zajmovica je mnogo opasniji od Zeca, ali isto tako tanak nazad. Krpic je ispustio dusu, a nema ko da ga mijenja.

Odovic nema dovoljno pristojnih igravca za tu tz. rotaciju. Mora da po hitno opismeni igrace na taktickom planu, jer je to grupa zapustenih pojedinaca, koji nikada nisu culi za: obaveznu igru, markaciju,potrebu da linije budu jedna uz drugu (odbrana, vezn red, špic) a ne da izmedju njih ima po 20 metara prostora. Znam da je glupo da profesionalce koji igraju lopte vec godinama neko treba da uputi u te stvari, ali (Hajdarevic igra tu obaveznu igru) ali oni dobar dio njih izgleda potpuno neobaviješteno.

Mene titula ne intersuje toliko.Mene intersuje da vidim pomak na planu moderene igre, da vidim igru koja ima glavu i rep , da vidim tendenciju da se IGRA LOPTE. A onda rezultati sami dođu.

Špic pod hitno. Mjesto Arezeine i Vranjesa dovesti jednog solidnog kreativca. Nabaviti nekoga ko zna da kondiciono popravi svakog igraca bar 20 odsto. Ima ih. Pustiti trenera da radi cijelu sezonu i dati do znanja timu tu nece biti nikakvih promjena.

Brzi smo nego poteklih godina, ali nedovoljno. Narocito pozadi.Ne moze se do titule ako svaka linija tima igra sebe i ako ne pomazu jedan drugoj. Kakve je "stručne štabove" Zeljo imao zadnjih nekoliko godina vidimo i danas. Jako je tesko promijeniti psihu igraca i od provincijskih racundzija napraviti 11 momaka koji igraju na pobjedu od 1. do 90. minute. E kada to rijesi trener, onda ce tim poput Krupe dobiti (rutinski) tri komada. Do tada, bicemo zadovoljni bodom.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 avg 2018, 22:57

samoposmatram je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Stric prolupao ili nesmije raditi kako on misli. Svima je poznato ogranicenost pojedinaca u ekipi, a on ih nesmije ostaviti na klupi ili im u oci reci da nisu vise za ozbiljnog fudbala ili da nerazumiju sta se od njih trazi.

Prije ce niz losih rezultata otjerati njega, nego pojedine igrace.
I meni ne lici na Odu. Ne mirise meni od povratka. Ne osudjujem ga jer znam koliko voli Zelju, ali moras i karaktera imati. Otjera ga Misimovic ko kera pa mu da da vidi neki izmisljeni drugi tim i sad ga vraca. Cini se kao da mu je jedino bitno voditi Zelju, a nije to dobro. Izmjena veceras kriminal.
Uvjeren sam da nema slobodu u izboru, inace nebi u javnosti ovakve izjave davao, nego vec sad nebi gledali pojedince u ekipi. I Krcmarevic je stavljao pritisak na klub preko javnosti, pa je letio.

Izmjenama u ekipi je totalno pokvario momentum. Bogicevic se garant zalio, pa ga je morao vratiti u ekipu. I sad evo nam nepotrebne krize. Svaki put isti krug pravimo.
Ali onda ne ostajes na klupi. Prvi put kad ti gazda u nasem slucaju Misimovic nametne igraca i vidi da to moze, ti si izgubio sve. Ne mozes biti trener sve da si i Najdrazi.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 avg 2018, 23:00

nekadafanatik je napisao/la:Ko ne moze da trci, taj ne moze da igra. (Ivica Osim).

To je osnova svega. Zeljeznicar ima snage za 70 minuta lige BiH. Tako se "radilo" na pripremama. Svaka utakmica - fizicki raspad zadnjih 20 minuta.
Uz poslovocnu takticku nezrelost timova u BiH, pa i u Zelji - imamo to sto imamo. Krupa je zasluzila 3 boda, bez obzora na valjanje po terenu. Pretrcavali su plave igrace u finisu kao da igraju seniori protiv pionira. Jako je tuzno izgledalo.

Odovic mora da obavijesti bekove Stevanovica i Pavica da oni nisu krila i da imaju i odbrambene obaveze koje izvrsavaju lose. Lose se postavljaju u kontrama protivnika , lagano ispadaju i promaja puse na sve strane. O sporom Bogicevicu je sve receno. U vezi imamo samo da kreativna covjeka sposobna da predaju loptu - Ćurjurica i Blagojevica. Arezina je igrac za mali fudbal, a Vranes je jedan nezadovojni i bezobrazni flegman koji uzima lovu,a na terenu izgleda kao da je pao sa Marsa. Mnogo su bolja oba domaca igraca na toj poziciji.

Zec. Vjerovatno se mnogi nece sloziti ali ja tako mislim. To je igrac sa dvije lijeve noge. Do one sanse u zadnjim minutama SVE, ali bukvalno SVE duele ie pogubio, davao prejake forove, a predaja lopte mu je strahota jedna. To je igrac koji se bori za posjed lopte i kada je ima u nogama. Niko ziv na terenu ne zna (a ni on sam) sta ce se desiti kada je dobije . Ne vraca se u pomoc bekovima.Da li je brzina dovoljna? Nije. Mora vise. A ni on nema snage. Sjetite se kada mu je Ćurjuric dao lpptu u drugom poluvremnu u prostor da izadje pred golmana. Nije imao snage da je pokupi, pa je trcao za njom do aut linije. A onda se sjetite kako je takvu loptu iskoristio Koljic. Nebo i zemlja.

Zajmovica je mnogo opasniji od Zeca, ali isto tako tanak nazad. Krpic je ispustio dusu, a nema ko da ga mijenja.

Odovic nema dovoljno pristojnih igravca za tu tz. rotaciju. Mora da po hitno opismeni igrace na taktickom planu, jer je to grupa zapustenih pojedinaca, koji nikada nisu culi za: obaveznu igru, markaciju,potrebu da linije budu jedna uz drugu (odbrana, vezn red, špic) a ne da izmedju njih ima po 20 metara prostora. Znam da je glupo da profesionalce koji igraju lopte vec godinama neko treba da uputi u te stvari, ali (Hajdarevic igra tu obaveznu igru) ali oni dobar dio njih izgleda potpuno neobaviješteno.

Mene titula ne intersuje toliko.Mene intersuje da vidim pomak na planu moderene igre, da vidim igru koja ima glavu i rep , da vidim tendenciju da se IGRA LOPTE. A onda rezultati sami dođu.

Špic pod hitno. Mjesto Arezeine i Vranjesa dovesti jednog solidnog kreativca. Nabaviti nekoga ko zna da kondiciono popravi svakog igraca bar 20 odsto. Ima ih. Pustiti trenera da radi cijelu sezonu i dati do znanja timu tu nece biti nikakvih promjena.

Brzi smo nego poteklih godina, ali nedovoljno. Narocito pozadi.Ne moze se do titule ako svaka linija tima igra sebe i ako ne pomazu jedan drugoj. Kakve je "stručne štabove" Zeljo imao zadnjih nekoliko godina vidimo i danas. Jako je tesko promijeniti psihu igraca i od provincijskih racundzija napraviti 11 momaka koji igraju na pobjedu od 1. do 90. minute. E kada to rijesi trener, onda ce tim poput Krupe dobiti (rutinski) tri komada. Do tada, bicemo zadovoljni bodom.
Dobro zapazanje. Igrao si nekad ili si u trenerskim vodama?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 avg 2018, 23:03

plavousrcu je napisao/la: Ali onda ne ostajes na klupi. Prvi put kad ti gazda u nasem slucaju Misimovic nametne igraca i vidi da to moze, ti si izgubio sve. Ne mozes biti trener sve da si i Najdrazi.
Do ovoga nije smjelo doci, ako je mislio praviti razliku od predhodnika. Nije bio u stanju da stane na loptu, i sad ce svaki sljedeci kiks ici na njega. Samo ga rezultati mogu ostaviti, a ako dodju bit ce vise sretno nego spretno. Bogicevic nema vise sta traziti u ekipi koja ide na titulu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2018, 23:10

Još jedna stvar, povodom ove Odine izjave, evidentno je vidljivo da neki igrači prosto ne mogu igrati, čak ni na novom nivou naše lige, i to se podhitno mora promijeniti.

Jedina stvar koja Bogičevića može držati u prvih 11 (da se tiče fudbalske igre, da ne ulazim u mahalanja "mora igrati" i sl) je to njegovo iskustvo, što može komandovati odbranom i što se skoro uvijek vrlo kvalitetno postavlja u duelima. Al' sve to prosto nije vrijedno trpljenja njegovih evidentnih nedostataka, prije svega mislim na brzinu reagovanja, on jednostavno ispada u sekundi jer je prosto star i ne može trkački parirati protivnicima, a druga stvar je što pravi neke kardinalne i glupe poteze koje ne bi napravio junior, tipa ona pružena ruka večeras. On jednostavno ne smije igrati!

Vranješ, ja bih mu još u aprilu prošle sezone dao slobodne papire. Pa brate moj, da si ti Hajdarević ili Šaban pa da se trpe tvoje greške, al' ti si brate nekakav "kapitalac" koji uzima 10+ milja, a na terenu si konstantno među najgorima od kako si došao u Želju, a svi dobro znamo koliko je Željo znao loše izgledati u zadnjih pola godine.

Eh kada kao klub krenemo ovako postupati prema pojedincima, onda će biti i pobjeda i titula, do tada ćemo ovako tapkati u praznom. Znači ne da ih Oda odstrani i da se sutra kola slome na Odi, nego da čitav klub stane iza Odovića i postupe onako kako bi trebali postupiti, jer prosto je nemoguće da oni ne vide neke stvari koje vidimo mi obični navijači.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 avg 2018, 23:13

Oda je kriv veceras za izmjene i sto je vjerovao dvojici bogalja koji nisu ni za sta. Nema covjek ekipu, sirinu tacnije. Imas 11 najboljih i 1-2 na klupi i to je to. Nemas nekog za plan B ili nesto. U ova dva kola trebala su nam 4 boda, a sad cemo ostati na 1 ili eventualno na 2. Rijetko kad meda mozemo na Pecari.

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 26 avg 2018, 23:14

Drago mi je vidit da je S.Jahić podržo momke na instagramu

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 26 avg 2018, 23:16

Cevap je napisao/la:Drago mi je vidit da je S.Jahić podržo momke na instagramu
Cesto je i na utakmicama. Protiv Zrinjskog je bio na istoku.

Odine izmjene katastrofalne. Otkako su izasli blagojevic i curjuric mi se nismo sastavili sa loptom

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 26 avg 2018, 23:17

al nas je i profa spremio, bolje bi nastavnik fizickog
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 26 avg 2018, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2018, 23:19

LjoZee je napisao/la:Oda je kriv veceras za izmjene i sto je vjerovao dvojici bogalja koji nisu ni za sta. Nema covjek ekipu, sirinu tacnije. Imas 11 najboljih i 1-2 na klupi i to je to. Nemas nekog za plan B ili nesto. U ova dva kola trebala su nam 4 boda, a sad cemo ostati na 1 ili eventualno na 2. Rijetko kad meda mozemo na Pecari.
Ma ima on ekipu, odličnu za ove uslove, al' nažalost ima dva igrača koja su totalno nepotrebna (Vranješ i Bogi), a koji se iz nekog razloga vrte oko prvog tima.

Smiješno je da Rodin ili Bakrač griju klupu Bogiju, pa čak i Kemo. Bezveze je ubacivati mrtvog Vranješa, vjeruj mi da je bolje ubaciti Šabanadžovića nego njega.

Kada se aBd vrati Ramović, uz možda nekog špica kojeg bi bilo dobro imati kao plan B, ova ekipa je ofanzivno premoćna za ovu ligu, na svakoj ofanzivnoj poziciji imaš bar dva igrača sličnih kvaliteta.

Izbaciti Vranješa i Bogija iz kombinacija, riješit ćeš se ogromnih problema.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 26 avg 2018, 23:24

Možemo biti zadovoljni bodom s obzirom da je Krupa trebala pobjediti 2 razlike minimum.Večerašnji poraz pripisujem Odi zbog katastrofalnih izmjena, sve tri su bile očajne.Sreća pa su pustili nas na sjever s kartama za istok, inače bi izašao u 60' minuti jer mi se ovo večeras zgadilo i podsjetilo me na bezidejnu igru iz prošlih sezona.Bogičević, Vranješ i Arežina su igrači za kantonalne lige u vrh glave.
1921

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 26 avg 2018, 23:26

Za Plavousrcu.

Nisam trener, samo sam potrosio nekada 25 godina na stadionu i gledao normalne igrace kada je Bog hodao po zemlji.Mogu da prepoznam folera i poluigraca, a i ozbiljnog igraca.

VIdim da navijaci opet padaju u istu zamku i vise pricaju o treneru nego o kvaliteti igraca i odnosu prema igri. NIje Zeljo Mancester sa masom milionera pa, kao, ne zna trener da ih slozi. Mi imamo igraca koji su tehnicki i takticki neobuceni i nisu u stanju da igraju moderan fudbal. Mogu da igraju ono sto su igrali pod Petrovicem, Adzemom, onim Slovencem itd. Odovicu apsolutna podrska naredne dvije godine, da ne bi nekim igracima palo na pamet da sabotiraju. Nemamo mi boljeg rjesenja (od Osima nema nista). Sve drugo je povratak na staro. Na vec odgledani film. Bez obzira kako ce proci na Pecari.

Ovo je bolje nego ono od prošle, pretprošle i zakprošle sezone. Jer ono nije ličilo ni na sta.Navijaci treba da posalju jasnu poruku upravi da su na strani trenera, tada i trener moze da utice na ono na sta treneri u Zelji, mozda, odavno ne uticu. Svako ko misli da ima neko drugo rjesenje neke ga saopsti. KONTINUITET nam treba. Posjed i brza igra. To se napokon i trazi od igraca. Ko je visak neka ide.Stvarno mislim da je to vaznije od titule. Zamislite da je Petrovic uzeo titulu sa obakvim fudbalom?! Pa jos bi drijemali od dosade na utakmicama i cekali neku sansu kao ozeblo sunce.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 avg 2018, 23:26

Da ima odlicnu ekipu ovakve stvari se ne bi desavale. Treba nam 100 sansi da gol zabijemo, a nazad sa Bogicevicem suplji ko sir. Vezni igraci dodaju loptu protivnicima ko da su daltonisti pa ne razlikuju boje.

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 26 avg 2018, 23:32

Bunite se na Odu i njegove izmjene i ja mislim da su bile loše al zamislite da je na klupi Krčma na šta bi to ličilo.
PUNA PODRŠKA ODI ODA MAJSTORE IDEMO DO POBJEDE TRADICIJA JE DA SE RUŠI BAŠ KAO I KRUPA PROTIV NAS

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 avg 2018, 23:33

Ma ovo je bilo od Krupe borba kakva se malo kad vida
Oni nisu smjeli izgubit

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 29 gostiju.