Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tutankamon1905
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tutankamon1905 » 27 avg 2018, 00:37

bhpremierliga12 je napisao/la:Sta je to Pavic uradio danas?
Zapljesko na skandiranje "pavicu odlazi", uvijek realnih navijaca
Ima li sirokobrijezana, bas me zanima sta je u pitanju..jer ne mogu vjerovat da neko moze bit nezadovoljan da s ovom ekipom jos nema poraza

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 27 avg 2018, 00:40

Hans je napisao/la:Jel samo ja mislim da nam je, po prikazanom u ovih 7 kola, liga kvalitetom igre strasno stagnirala?
Pravilo 4 stranca (koje ponajvise krivim za ovo) klubove dovodi u jako tesku situaciju po pitanju pojacanja, pa je rezultat toga da se u Zrinjskom, Zelji i Sirokom zale na lose odradjen prijelazni rok.
Tablica je jako izjednacena, sto zapravo jako povecava zanimljivost same lige, ali sto nam to vrijedi kad je kvaliteta igre u slobodnom padu, a u Europi smo totalno nekonkurentni.
Kad smo to u Evropi bilo konkurentni? Liga stagnira vec dugo i stagnirati ce dok se ne dozovemo svi i počnemo praviti domaće igrače kako je bilo prije rata. Znači od škola redovnih da krece i da se djeca usmjeravaju u sportove za koje su nadarena a ne da roditelji procjenjuju koji je to sport za njihovo dijete. Znaci strucni ljudi i da se omoguci masovnost treniranja. Nemaju svi da plate djetetu treninge i sve sto treba a tako izgubimo brdo talenata u svakom sportu.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 avg 2018, 00:42

tutankamon1905 je napisao/la:
Ima li sirokobrijezana, bas me zanima sta je u pitanju..jer ne mogu vjerovat da neko moze bit nezadovoljan da s ovom ekipom jos nema poraza
1 gol u zadnje 4 utakmice, 2 remija kući, bez datog gola.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 27 avg 2018, 00:45

sviunapad1010 je napisao/la:
Hans je napisao/la:Jel samo ja mislim da nam je, po prikazanom u ovih 7 kola, liga kvalitetom igre strasno stagnirala?
Pravilo 4 stranca (koje ponajvise krivim za ovo) klubove dovodi u jako tesku situaciju po pitanju pojacanja, pa je rezultat toga da se u Zrinjskom, Zelji i Sirokom zale na lose odradjen prijelazni rok.
Tablica je jako izjednacena, sto zapravo jako povecava zanimljivost same lige, ali sto nam to vrijedi kad je kvaliteta igre u slobodnom padu, a u Europi smo totalno nekonkurentni.
Kad smo to u Evropi bilo konkurentni? Liga stagnira vec dugo i stagnirati ce dok se ne dozovemo svi i počnemo praviti domaće igrače kako je bilo prije rata. Znači od škola redovnih da krece i da se djeca usmjeravaju u sportove za koje su nadarena a ne da roditelji procjenjuju koji je to sport za njihovo dijete. Znaci strucni ljudi i da se omoguci masovnost treniranja. Nemaju svi da plate djetetu treninge i sve sto treba a tako izgubimo brdo talenata u svakom sportu.
Nekad su klubovi igrali u trecem pretkolu EL, za razliku od ove godine (ne racunajuci Zrinju, kojem je pomogla nova varijanta pretkola).
Liga je isla prema gore kroz odredjeno razdoblje, ali ove godine imamo situaciju da svak svakom oduzima bodove, a koliko god to bilo zanimljivo, nije dobro da klub koji je ispao prosle godine uzima bodove prvaku i doprvaku, i sl.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 avg 2018, 00:46

Ma koga boli ona stvar jel stagniramo, samo nek je cašpija na bejha pašnjacima. :opaopa: Ja sam se davno pomirio sa tim da u evropskim okvirima nema napretka, svako nekoliko godina neki incidentni playoff i to je to.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 27 avg 2018, 00:51

pusi kitu ko te yebe, moze bosna i bez tebe..europo europooo

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 avg 2018, 00:56

Zeljeznicar ostao bez Zakarica koji im je redovno uzimao bodove i kada su bili uzasni. Njihov problem je druge prirode, a to je da postave visoka ocekivanja i onda dovode igrace koji su besplatni. I normalno ne pogode uvijek kao sa Zakaricem i Lendricem koji ti izvuku bodove majstorijama. Drugo njihova uprava se igra managera i svaku sezonu ovako stvori situaciju jer ne znaju sklopiti ekipu pa onda sokovima i promjenama trenera pokusavaju vaditi sezonu.

Zrinjski je pokazao da u miru ne zna raditi vec isto sok terapijama. Uvijek kada razmisljaju o kojem treneru i idu laganim tempom pogrijese, tako su i u ovom slucaju pogrijesili sa trenerom i planom priprema. Uopste nisu spremni usli u sezonu, a uz to ne mogu igrati 2 utakmice u jednoj sedmici tj. Evropu uz ligu. Druga stvar je sto im glavni igraci Bilbija, Filipovic, Todorovic, Jakovljevic, Stojkic nisu gladni kao proslih sezona, a umjesto da njih zamjene i krenu od 0 jer je ekipa dostigla prosle godine svoj vrhunac oni su ostavili njih, a rjesavaju se igraca kao sto su Cavar, Mulahusejnovic, Hajdarevic ..

Siroki je kao i proslih godina samo sto vise nema genijalnog trenera. Na njih ovo pravilo nije previse ni uticalo koliko to da trener ne zna voditi ove igrace i izvuci maksimum iz njih. Oni opet imaju u ekipi tonu igraca kojima je lako naci i to da imaju BIH pasos, a i za ovu ligu imaju respektabilan roster.

Ali sada da je to losije od standarda BIH nije, to je ono isto. Koliko para toliko i muzike, da ekipe dovedu 4 prava strana igraca prekucale bi ligu. Ali ekipe stalno dovode 10 igraca pa onda ako se od njih 3-4 pokazu kao pojacanja i dobro je i takvu logiku koriste jer nemaju novca da kupuju.
Sa 10 stranih igraca bi mozda jedina promjena bila ta sto bi Zrinjski i Siroki imali nesto bolje rezultate jer imaju vise novca za igrace iz regije koji bi igrali ovu ligu, a besplatni su. U Evropi ni sa njima ne bi nesto vise napravili..Ova zabrana nije uticala vec su klubovi nastavili po istom sve, a to je dovodjenje tog nekog srednjeg ranga HNL-a i Superlige.

Druga je stvar sto su druge lige napredovale kompletno sa terenima i sudijskim organizacijama. Igraju fudbal pa sta bude, dok je kod nas fudbal odraz cjelokupnog drustva.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 27 avg 2018, 01:05

Daleko smo mi jos od Evrope, ali liga je zanimljiva. Ova era ekipa tipa Sloge, Mladosti, Krupe, Zvijezde09 itd. kada se zavrsi bice to jos zanimljivije. To ce sigurno nestati sa scene samo treba vremena. Nista dobro ti projekti ne donose fudbalu u BiH, barem ja ne vidim nikakvu korist od toga.
Sudije takođe unistavaju ligu ali to je do saveza i može se riješiti brzo ali izgleda i to ce da potraje.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 27 avg 2018, 01:18

tuzlak1987 je napisao/la:
Zeljeznicar ostao bez Zakarica koji im je redovno uzimao bodove i kada su bili uzasni. Njihov problem je druge prirode, a to je da postave visoka ocekivanja i onda dovode igrace koji su besplatni. I normalno ne pogode uvijek kao sa Zakaricem i Lendricem koji ti izvuku bodove majstorijama. Drugo njihova uprava se igra managera i svaku sezonu ovako stvori situaciju jer ne znaju sklopiti ekipu pa onda sokovima i promjenama trenera pokusavaju vaditi sezonu.

Zrinjski je pokazao da u miru ne zna raditi vec isto sok terapijama. Uvijek kada razmisljaju o kojem treneru i idu laganim tempom pogrijese, tako su i u ovom slucaju pogrijesili sa trenerom i planom priprema. Uopste nisu spremni usli u sezonu, a uz to ne mogu igrati 2 utakmice u jednoj sedmici tj. Evropu uz ligu. Druga stvar je sto im glavni igraci Bilbija, Filipovic, Todorovic, Jakovljevic, Stojkic nisu gladni kao proslih sezona, a umjesto da njih zamjene i krenu od 0 jer je ekipa dostigla prosle godine svoj vrhunac oni su ostavili njih, a rjesavaju se igraca kao sto su Cavar, Mulahusejnovic, Hajdarevic ..

Siroki je kao i proslih godina samo sto vise nema genijalnog trenera. Na njih ovo pravilo nije previse ni uticalo koliko to da trener ne zna voditi ove igrace i izvuci maksimum iz njih. Oni opet imaju u ekipi tonu igraca kojima je lako naci i to da imaju BIH pasos, a i za ovu ligu imaju respektabilan roster.

Ali sada da je to losije od standarda BIH nije, to je ono isto. Koliko para toliko i muzike, da ekipe dovedu 4 prava strana igraca prekucale bi ligu. Ali ekipe stalno dovode 10 igraca pa onda ako se od njih 3-4 pokazu kao pojacanja i dobro je i takvu logiku koriste jer nemaju novca da kupuju.
Sa 10 stranih igraca bi mozda jedina promjena bila ta sto bi Zrinjski i Siroki imali nesto bolje rezultate jer imaju vise novca za igrace iz regije koji bi igrali ovu ligu, a besplatni su. U Evropi ni sa njima ne bi nesto vise napravili..Ova zabrana nije uticala vec su klubovi nastavili po istom sve, a to je dovodjenje tog nekog srednjeg ranga HNL-a i Superlige.

Druga je stvar sto su druge lige napredovale kompletno sa terenima i sudijskim organizacijama. Igraju fudbal pa sta bude, dok je kod nas fudbal odraz cjelokupnog drustva.
Dobro si sve rekao, ali mislim da upravo u tom pravilu lezi srz problema za OVU sezonu, jer, tesko je sastaviti postavu od 7 domacih igraca, a da bude kvalitetno. Jednostavno kod nas nisu skole toliko dobre, a svojim talentom iskoci jedan u milion (Dzeko).
Kljucno je to sto se u ovu ligu vise ne mogu u tolikoj mjeri dovoditi niti otpadi iz 1. HNL ili JSL, nitko ne zeli riskirati da ih dovede 6, ocekujuci da netko iskoci, pa gleda kako ce dvojicu ostavljat na tribinama i davat im placu za nista.
Kamo srece da se potpuno ukinu bilo kakva pravila koja se ticu sastavljanja ekipe za utakmicu. Ako je netko dobar, probit ce se i medju strancima, pa barem kod nas ne dolaze svjetske klase igrati pa da se netko sa 20 godina mora boriti sa Maradonama :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 avg 2018, 01:31

sviunapad1010 je napisao/la:Daleko smo mi jos od Evrope, ali liga je zanimljiva. Ova era ekipa tipa Sloge, Mladosti, Krupe, Zvijezde09 itd. kada se zavrsi bice to jos zanimljivije. To ce sigurno nestati sa scene samo treba vremena. Nista dobro ti projekti ne donose fudbalu u BiH, barem ja ne vidim nikakvu korist od toga.
Sudije takođe unistavaju ligu ali to je do saveza i može se riješiti brzo ali izgleda i to ce da potraje.
Gdje ce takvi klubovi donosit sta dobro za ligu kad u jednom kolu ta 4 kluba gleda ukupno 1000 ljudi
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 avg 2018, 06:53

Dok mi tavorimo u blatu Dudelange za koji dan ovjerava jesen u Evropi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 avg 2018, 07:11

Ne igraju oni nešto pretjerano dobro ali su jedina ekipa bez poraza u ligi. Sljedeća utakmica im je sa Željezničarom pa možda hoće taj efekt pozitivnog šoka sa novim trenerom..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 27 avg 2018, 08:44

Niste gledali nase utakmice pa ne znate. Od europe,znaci od domzala igra je potpuno bezidejna,imali smo srece sto protiv njih nismo ispali da nas nakantaju nego je ispalo nesretno a zapravo ljudi odigrali 6x bolje. Dalje Tuzla City. Sretan penal i nadaj se da ne primis gol. Celik jedina dobra utakmica,poslije toga Radnik nista,Mladost sretan gol u 90.,Sloboda bez prilike,GOŠK tragedija od utakmice. Potpuno smo bez ideje u napadu. Nismo primili gol,ali nismo ni igrali nijedan derbi. Ko ocekuje da primis gol od GOSK-a jbt. Uglavnom igra kao da se borimo za opstanak a ne za vrh. A mislim da je Pavic upravo takav trener,za opstanak
SAMO ŠIROKI!

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 27 avg 2018, 08:53

Mi jedino mozemo napredovat da nam se desi Ludogorec ili tako neki klub.
A sa ovim nasim nadama nema nas niđe,jer svaki decko koji se pokaze ode on vani nece ti on ovde ostat 3 sezone koliko bi bar minimalno trebalo da se to sve uklopi.

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 27 avg 2018, 09:09

High je napisao/la:
since1948 je napisao/la:Ma nismo mi u poziciji sad nesto upravu prozivat.
Jesu kakvi jesu,moglo bi im se svasta dokazat,al koga bi drugog doveli. Da ih nebi otjerali pa da NK zavrsi ko HKK
Ma **** mi te hrvate i bosnjake i srbe i siptate i nigerijce vise. Boli me bolan qrac. Ocu vidjet da ginu za dres a ne kojem se bogu mole. Akp ti ne pasu Srbi i muslimani dovedi Makedonca,Siptara,Bugara,nekog se moze nac.

Antologijski! Svaka čast za hrabrost! Valjda mu ne dođu na vrata ovi fašisti iz kluba!
Isto kako su dolazili osnivaci sarajeva tj.UDBA na vrata Zeljinih igraca pod okriljem noci, da predju, te je Domorocki rekao "lopta je igra ČASTI. To je metoda bordo prijatelja, Siroki je ipak razina vise od manjeg kluba iz glavnog nam grada. S tebe nigdar, original!
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 27 avg 2018, 09:41

Igra li ova Krupa i dalje na plastici? Cak i najbolje plasticne podloge unistavaju koljena a ono sto sam vidio kod njih je daleko od najboljeg. Mnogo je vrhunskih igraca koji imaju u ugovoru da nece igrati na plastici, dok se kod nas ista forsira pogotovo za pomocne terene. Unistavamo zdravlje nase omladine i buducnost naseg fudbala.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 27 avg 2018, 09:54

DRHAUSE je napisao/la:Igra li ova Krupa i dalje na plastici? Cak i najbolje plasticne podloge unistavaju koljena a ono sto sam vidio kod njih je daleko od najboljeg. Mnogo je vrhunskih igraca koji imaju u ugovoru da nece igrati na plastici, dok se kod nas ista forsira pogotovo za pomocne terene. Unistavamo zdravlje nase omladine i buducnost naseg fudbala.
To je najveci problem nase lige !

Ali ovo je ok

slika

slika

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 27 avg 2018, 09:59

tale07 je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:Igra li ova Krupa i dalje na plastici? Cak i najbolje plasticne podloge unistavaju koljena a ono sto sam vidio kod njih je daleko od najboljeg. Mnogo je vrhunskih igraca koji imaju u ugovoru da nece igrati na plastici, dok se kod nas ista forsira pogotovo za pomocne terene. Unistavamo zdravlje nase omladine i buducnost naseg fudbala.

Ali ovo je ok

slika

slika
Neki od najboljih ikada su poceli na blatu. Blato ce te isprljati sto je ako si maneken problem ali ce ti plastika unistiti koljena pa i ledja. Sta je gore!?
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 27 avg 2018, 10:02

DRHAUSE je napisao/la:
tale07 je napisao/la:

Ali ovo je ok

slika

slika
Neki od najboljih ikada su poceli na blatu. Blato ce te isprljati sto je ako si maneken problem ali ce ti plastika unistiti koljena pa i ledja. Sta je gore!?
**** koljena, kad ti ove oranice izvaljuju kukove.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 avg 2018, 10:03

MortemHz je napisao/la:
Ne igraju oni nešto pretjerano dobro ali su jedina ekipa bez poraza u ligi. Sljedeća utakmica im je sa Željezničarom pa možda hoće taj efekt pozitivnog šoka sa novim trenerom..
Mogu oni nas dobit i bez tog efekta. Redovna smo musterija Sirokom na Pecari.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.