FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

robertkosar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la robertkosar » 27 avg 2018, 12:54

Samozdravlje je napisao/la:
paulus je napisao/la:
High je napisao/la:Samo bi bila šteta da tamo ne pobijedimo zbog greške Kovačevića, kao na derbiju. Zato bih uveo Džafića, vakat mu je.
Cudi me da ga Husref vec protiv Zvjrzde nije posadio , Kovacevic moze bit ekstra golman , vec sad je space shuttle za Ostrakovica npr.
Izvinite ,mora da se salite.Momak branio 5 utakmica,od toga 3 "derbija",4 dobra rezultata,jedan los(za koje je kriva losa realizacija).Po vama kriv za 1 go.Da je Delac dosao ne bih mijenjao Vladana.Dok god smo prvi na tabeli,ne bih mijenjao Vladanabez razlike na njegov doprinos,jer ocito ima potencijala.U ovoj situaciji ga skinuti sa gola,bilo bi nepedagoski.Medjutim ,ako bude pogubljen,onda ok.Ako dobijemo u Zenici on bi po meni trebao braniti do proljeca.
100% si upravu :thumbup:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 avg 2018, 13:00

Sturm prati Rahmanovica. 2017 Duljevic 2018 Saric 2019 Rahmanovic? sada treba novi ugovor ili zimus nek ide ili klupa.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 avg 2018, 13:09

Memara je napisao/la:Čelik 1 - 0 Željezničar
Čelik 1 - 0 Zrinjski
Čelik 2 - 0 Zvijezda 09

Ajmo' malo više poštovanja prema Čeliku molim vas.
Od Zvijezde su jači sigurno, a Želju i Zrinjskog su otresli za vrijeme starih trenera. Da je Krčma bio na derbiju uzeli bismo ih dva razlike. Zrinjski je fasov'o i od nas i od kona, Tuzla ih ubila u Mostaru, nije to ona ekipa. Ne treba ih se ni bojat jer su uvezali tri dobra rezultata, ne trebamo bježat od uloge favorita.
Mislim da je Čičkovo ulje zadnji koji je izdržao godinu dana. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 27 avg 2018, 13:13

skoroalen je napisao/la: Čičkovo ulje
:lol: :lol: :lol: :lol: :rol: :rol: :rol:
I am coming

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 avg 2018, 13:20

paulus je napisao/la:
High je napisao/la:Samo bi bila šteta da tamo ne pobijedimo zbog greške Kovačevića, kao na derbiju. Zato bih uveo Džafića, vakat mu je.
Cudi me da ga Husref vec protiv Zvjrzde nije posadio , Kovacevic moze bit ekstra golman , vec sad je space shuttle za Ostrakovica npr.
Izvinite ,mora da se salite.Momak branio 5 utakmica,od toga 3 "derbija",4 dobra rezultata,jedan los(za koje je kriva losa realizacija).Po vama kriv za 1 go.Da je Delac dosao ne bih mijenjao Vladana.Dok god smo prvi na tabeli,ne bih mijenjao Vladanabez razlike na njegov doprinos,jer ocito ima potencijala.U ovoj situaciji ga skinuti sa gola,bilo bi nepedagoski.Medjutim ,ako bude pogubljen,onda ok.Ako dobijemo u Zenici on bi po meni trebao braniti do proljeca.
Ja i svom komentaru se nigdje ne zalazem da ga zamjenimo , koliko ja vidim hvalim ga i da je vec bolji od golmana koji brani kolko oces , rekao sam da me cudi sto Husref nije Dzafica stavio br 1 zato sto smo ga doveli, da smo htjeli nac zamjenu za Kovacevica , vjerovatno bi nasli nesta odavde a i zbog toga sto Husref preferira iskustvo i moram rec iako bi ja licno istrpio Kovacevica , golman je kljucno mjesto u ekipi koji moze donjet i odnjet bodove ko nijedan igrac u 11, pa tako da bi tu odluku podrzao, al ako Dzafic pokaze na treningu da je stvarno siguran golman koji iskustvom kupi ono sto bi mozda Lova pogrjesio , sa tim da bi u kupu stavio Kovu i sljedece sezone bi bio keca
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 avg 2018, 13:27

Zukanovic je napisao/la:Sturm prati Rahmanovica. 2017 Duljevic 2018 Saric 2019 Rahmanovic? sada treba novi ugovor ili zimus nek ide ili klupa.
Ako je cifra slicna kao Cimirot , ja bih sad prodao(produzio Adukora,sve Akademce na 5 godina).Bio bi gubitak tempa , ali bar se ne bi desio najgori scenario.Ako nije adekvatna cifra pustio bi ga da igra do kraja.Nekako vidim ovu ekipu kao SAMPIONE.Titula bi znacila puno prije svega navijacima,FKS,Akademcima,a i pare od Evrope(kvale LP)mogu se uloziti u ozbiljna pojacanja.Imamo Velkoskog,kojeg mnogi gotive,moze igrati iza Merse.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 avg 2018, 13:30

paulus je napisao/la:
Ja i svom komentaru se nigdje ne zalazem da ga zamjenimo , koliko ja vidim hvalim ga i da je vec bolji od golmana koji brani kolko oces , rekao sam da me cudi sto Husref nije Dzafica stavio br 1 zato sto smo ga doveli, da smo htjeli nac zamjenu za Kovacevica , vjerovatno bi nasli nesta odavde a i zbog toga sto Husref preferira iskustvo i moram rec iako bi ja licno istrpio Kovacevica , golman je kljucno mjesto u ekipi koji moze donjet i odnjet bodove ko nijedan igrac u 11, pa tako da bi tu odluku podrzao, al ako Dzafic pokaze na treningu da je stvarno siguran golman koji oskustvom kupi ono sto bi mozda Lova pogrjesio , sa tim da bi u kupu stavio Kobu i sljedece sezone bi bio keca
Obadvojica ste u pravu. Ali Musemić je onaj koji ih prati na treningu, i on će odlućiti ko će braniti. Ja ću apsolutno podržati njegove odluke, dok god nam to donosi rezultate. Gurati Kovačevića, sve dok nam ne ugrozi rezultate, ali bitno je da imamo solidnu zamjenu.
Ako treba da biram između afirmacije, jednog igrača i titule, jasno je šta ću izabrati.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 avg 2018, 13:30

skoroalen je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:E da nismo kiksali na golubarniku i na Hasetu protiv goska sad bi imali finu prednsot
A jbg roki, da su babi muda. :mrgreen:
Kiks ba kako god :kafa: Vidis da je na golubarniku najlakse remi izvuc :mrgreen:

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 27 avg 2018, 13:37

Ne znam što, možda sam jedini, ali sam skeptičan po pitanju Kovačevića.
Ne ulijeva mi povjerenje neko, nije ni imao nekih intervencija osim one protiv Slobode na početku (bar kako me sječanje služi). Ima sve predispozicije za dobrog golmana, ali ne znam eto, ne ulijeva mi neko povjerenje, AMIN DA MI SE POSERE USTA.
Čelika treba respektovati, ali oni uzimaju na atmosferu a anamo njih su uzeli na grešku Dacića, lažne iz prekida i nemaju neku igru. Treba ih napasti u prvih 20 min i probati zabit taj gol, ako se ne uspije stati malo na loptu, imamo ekipu koja može izvuči dobru kontru (samo u slučaju ako budu krila heba i Tatar, a Rahmanović iza Merse, što znači početi bez Velkoskog u što čisto sumnjam).
Ne praviti puno prekida, zayebani su zeničani baš iz toga.

ps : je li rahmanović ljevak il dešnjak, ako je dešnjak, fkt me iznenadio onakvim šutevima lijevom u ugljeviku i na grbavici jer momak fkt lijepo je plasira
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 avg 2018, 13:39

Esport je napisao/la: Obadvojica ste u pravu. Ali Musemić je onaj koji ih prati na treningu, i on će odlućiti ko će braniti. Ja ću apsolutno podržati njegove odluke, dok god nam to donosi rezultate. Gurati Kovačevića, sve dok nam ne ugrozi rezultate, ali bitno je da imamo solidnu zamjenu.
Ako treba da biram između afirmacije, jednog igrača i titule, jasno je šta ću izabrati.
Diplomaski nema sta "Esport", jasno inters FKS iznad svakog pojedinca.Kovacevic djeluje kao talentovan golman(bez utakmica,nista od talenta),ja bih ga trpio dok su pozitivni rezultati.I za Djafica vazi inters FKS iznad svakog pojedinca.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 avg 2018, 13:44

Na današnji dan prije 9 godina FK Sarajevo je u revanš susretu play-ofa UEFA Evropske lige poražen od rumunskog Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA rezultatom 2:1.
Nakon što je Sarajevo u meču odigranom na Koševu pokazalo da može parirati Cluju, fudbaleri Mehmeda Janjoša su u Rumuniju otputovali sa mnogo optimizma i vjere u uspjeh i historijski plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Uvodnih dvadeset minuta utakmice pripalo je fudbalerima Sarajeva koji su kreirali mnoštvo lijepih akcija, a iz dvije takve i zaprijetili golmanu domaćih. Najprije je Milan Muminović pokušao udarcem sa distance u 12. minuti, da bi šest minuta kasnije šut Adisa Jahovića glavom otišao pored gola. Tek nakon toga budi se i domaći tim, a pet minuta prije odlaska na odmor Yssouf Kone koristi jednu dubinsku loptu i pogađa za 1:0.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a prve minute drugog poluvremena ponovo su pripale Rumunima. Svoju najbolju priliku za izjednačenje i povratak ukupnog rezultata u egal, Sarajevo je propustilo u 64. minuti. Adis Jahovic je sjajnim pasom izbacio Damira Hadžića koji je izašao sam pred Clara. Golman Cluja je zaustavio njegov udarac, ali lopta ponovo dolazi do Hadžića koji iskosa sa pet metara umjesto prazne mreže pogađa stativu.

Kazna za promašaj stigla je samo pet minuta kasnije. Domaći su izveli korner sa lijeve strane, a najviši u skoku je Gabriel Muresan koji pogađa za 2:0. Nakon drugog primljenog gola Sarajevo kreće na sve ili ništa. Domaći tim je uglavnom prijetio iz kontri, a utješni pogodak za bordo tim postigao je Alen Avdic deset minuta prije kraja, kada se najbolje snalazi u gužvi u šesnaestercu i pogađa za 2:1. Iako je bordo timu u posljednjih deset minuta nedostajao još samo jedan pogodak za ostvarenje sna, fudbaleri Cluja su uspjeli iskusno privesti utakmicu kraju i ostvariti plasman u grupnu fazu Evropske lige.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

High

Post Postao/la High » 27 avg 2018, 13:47

Kovačevića niko ne pljuje. Svi ga mi podržavamo, ali postoji strah da zbog njegovog straha ili nespretnosti propustimo priliku da osvojimo važnu pobjedu i odlijepimo se, bar malo, na vrhu tabele. Uvijek smo mi ganjali zaostatke, a sad, kad konkurenti kiksaju, imamo šansu da mi njima pobjegnemo. Jazuk bi bio da zbog neke tričarije, njegovog nerezonskog izlijetanja ili čega već, to ne učinimo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 avg 2018, 13:49

@sedrenik Rahmanović je ljevak, lijevom je i kreč pucao protiv Želje kad mu je Kjosevski odbranio. A za Kovačevića, nije imao neke aman odbrane al momak dobro radi na prekidima, istrčavanjima, apsolutni je gospodar svog prostora. Nije imao puno odbrana u zadnjih par utakmica jer dobro radi ja tom da nema potrebe za paradom, boksuje loptu iz kornera, izlijeće, zatvara... Nisu mu ni ošutali sve ukupno 6-7 puta od derbija.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 avg 2018, 13:49

U prvom poluvremenu moramo zabiti gol!
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

High

Post Postao/la High » 27 avg 2018, 13:51

P. S.

Kako već sinoć rekoh, dosta smo iskusniji od Zeničana. Za igrače gostovanje tamo nikako ne može biti gore i opasnije od derbija na Grbavici. Bar se ne sekiram za taj pritisak, tako da sam siguran da nećemo izgubiti.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 27 avg 2018, 13:53

Treba momku vjerovati. De Gea je najbolji golman pa mu se desi nekad greška. On je mlad, desit će se greška sigurno al ako mu budemo gledali, čekali, grešku onda neće dugo biti kod nas.
I am coming

High

Post Postao/la High » 27 avg 2018, 14:04

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 avg 2018, 14:11

Neka se ne ponovi gostovanje gdje je pola momaka fasovalo upalu pluća poslije tekme! :D
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 27 avg 2018, 14:18

Anonjimus je napisao/la:Treba momku vjerovati. De Gea je najbolji golman pa mu se desi nekad greška. On je mlad, desit će se greška sigurno al ako mu budemo gledali, čekali, grešku onda neće dugo biti kod nas.
De Gea je miljama daleko od najboljeg golmana

ostalo vrijednujem kao tvoje mišljenje/stav :salut:

SP
slika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 avg 2018, 14:22

uNbx je napisao/la:
Neka se ne ponovi gostovanje gdje je pola momaka fasovalo upalu pluća poslije tekme! :D

Ako bog da :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL i 11 gostiju.