Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Believe
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Believe » 28 avg 2018, 14:41

Aerials je napisao/la:Sad nešto čitam i par stvari mi zapalo za oko. Prvo ovaj što kaže da treba i da se može ići u Graz da se studira. Jednostavno je, treba ti 800€ za semestar od čega vrate dio (to je hajde i nekako okej) i onda doda da ti treba 6000€ da pokažeš da imaš da bi ti se izdala viza.. ono, stvarno je jednostavno imati više od 10.000 KM onako, radi reda.
Klasičan primjer kad neko pročita onako kako njemu odgovara.
Uplata po semestru je 746eura, od čega vratiš 727eura. Dakle ne "dio" :lol: nego 97% uplaćenog novca.
Rekao sam da trebaš imati 6000eura da pokazes, ne znam gdje tu piše da pare moraju biti tvoje. Doslovno mozes da posudiš pare i lako napraviš izjavu roditelja da je on za tebe uštedio te pare i platne liste se također lako mogu srediti, čim dobiješ prvu vizu, vratiš pare, nađeš posao i udri.
Za produzenje vize treba pokazat 800eura na računu.
You'll never walk alone.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 avg 2018, 14:48

Believe je napisao/la: Klasičan primjer kad neko pročita onako kako njemu odgovara.
Uplata po semestru je 746eura, od čega vratiš 727eura. Dakle ne "dio" :lol: nego 97% uplaćenog novca.
Rekao sam da trebaš imati 6000eura da pokazes, ne znam gdje tu piše da pare moraju biti tvoje. Doslovno mozes da posudiš pare i lako napraviš izjavu roditelja da je on za tebe uštedio te pare i platne liste se također lako mogu srediti, čim dobiješ prvu vizu, vratiš pare, nađeš posao i udri.
To je opet dio. Veliki dio, ali je opet dio i ništa pogrešno nisam rekla, pročitala sam ja sve dobro. Te pare za semestar se mogu nabaviti na neke načine, može se uštediti, zaraditi, to je okej, ali ovo ostalo je po meni previše. Prvo, neko ko živi kao tzv. srednji stalež nema 6000€ u šteku, a ne znam da postoji neko ko će ti posuditi 12.000 maraka, pa taman da ih pronosaš onako u torbici na par sati.
Studiranje u inostranstvu je privilegija za mnoge. Taj prvi korak i jeste najteži, i mnogi nisu u mogućnosti da urade sve što si rekao. Jednom kad se već ode gore, to sve ide lakše.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2018, 14:54

Believe je napisao/la:.
Sta ono ti rece da studiras?
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 28 avg 2018, 15:01

bega_afc je napisao/la:
ETF.
You'll never walk alone.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2018, 15:07

Believe je napisao/la:
bega_afc je napisao/la:
ETF.
Tamo je i jedan momak iz Zenice, pravo studira...Amar M., kontam mozda ti je poznato.

Htio sam uglavnom da kazem Aerials da ipak i nije toliko crno sto se tice tog odlaska. Momak je radio dva posla dok je ucio jezik, zaradio tri puta te pare. Cak i penzioneri mogu danas 12 milja kredita dici, nije to tolika prepreka.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 avg 2018, 16:42

rio_Ferdy88 je napisao/la: Bio konkurs u Sa, mislim hotel Evropa ili tako nešto da su oni bili, jedini uslov bila visina i engleski.
Mogao sam to koju godinu kad zavrsim fax. Valjda je 180+ dosta. Engleski je perfektan.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2018, 17:26

Believe je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Sad nešto čitam i par stvari mi zapalo za oko. Prvo ovaj što kaže da treba i da se može ići u Graz da se studira. Jednostavno je, treba ti 800€ za semestar od čega vrate dio (to je hajde i nekako okej) i onda doda da ti treba 6000€ da pokažeš da imaš da bi ti se izdala viza.. ono, stvarno je jednostavno imati više od 10.000 KM onako, radi reda.
Klasičan primjer kad neko pročita onako kako njemu odgovara.
Koliko se ceka ta viza?
Koliko placas smjestaj?
Koji nivo jezika se treba poloziti da bi se studiralo u Austriji?
Na koji nacin trazis posao tamo, da li postoji nesto kao studentski biro?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 avg 2018, 17:53

Kanye je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Bio konkurs u Sa, mislim hotel Evropa ili tako nešto da su oni bili, jedini uslov bila visina i engleski.
Mogao sam to koju godinu kad zavrsim fax. Valjda je 180+ dosta. Engleski je perfektan.
Mislim da moraš moći dohvatiti dva metra bez problema.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 avg 2018, 17:55

Znam jednu curu, stjuardesa, a niža od mene. Za ove neupućene, nisam bog zna visoka. :lol:
Tako da ako se iko brine zbog visine, ne brinite. :D
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2018, 18:03

Penaltiky je napisao/la:
Kanye je napisao/la:
Ja koliko sam upucen moras biti visine centra u kosarci.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 avg 2018, 18:13

ASD je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
Kanye je napisao/la: Mogao sam to koju godinu kad zavrsim fax. Valjda je 180+ dosta. Engleski je perfektan.
Ja koliko sam upucen moras biti visine centra u kosarci.
znam dvije hobiti, al kad se propneš na prste moraš dohvatiti dva metra ne biti dva metra

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2018, 18:22

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 avg 2018, 18:25

bega_afc je napisao/la:https://www.biznisinfo.ba/velika-kladus ... ih-mjesta/

Sta kaze omladina, mozemo li?
Mora da je sve od kapitala 2000 KM. :mrgreen:

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2018, 18:35

Penaltiky je napisao/la:
bega_afc je napisao/la:https://www.biznisinfo.ba/velika-kladus ... ih-mjesta/

Sta kaze omladina, mozemo li?
Mora da je sve od kapitala 2000 KM. :mrgreen:
Znao sam. :mrgreen: :rol:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 avg 2018, 18:53

Kanye je napisao/la:
Pa nije baš samo uslov da budes primljen engleski i visina. Možda u nekim divljim kompanijama.
Prijavi se oko 200 ljudi i bude primljeno 5-6.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 avg 2018, 19:19

Zakon kaze ovo:
Bezvizni režim omogućava vam da u zemljama Šengena provedete najviše 90 dana tokom 6 mjeseci.

Šestomjesečni periodi računaju se od dana prvog ulaska u zemlje Šengena. Naprimjer, ukoliko je vaš prvi ulazak bio 1. februara, onda možete, tokom narednih 6 mjeseci, sve do 31. jula, provesti ukupno 90 dana u zemljama Šengena.

Ovih 90 dana možete iskoristiti tokom jedne posjete ili u sklopu više putovanja, ali je bitno da vodite računa o broju dana koje ste proveli u zemljama Šengena. Važno je da nakon 90 dana boravka obavezno napustite zonu Šengena sve dok ne prođe period od 6 mjeseci od vašeg prvog ulaska. Kada tih 6 mjeseci prođe, tada za vas počinje naredni šestomjesečni ciklus u kojem ponovo možete provesti 90 dana u zemljama Šengena.
Sad, on što mene zanima kad nakon 31. jula mogu opet putovati i biti 90 dana?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 avg 2018, 19:30

Pa odmah od 1. augusta.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 avg 2018, 23:10

jasmin10 je napisao/la:
Kanye je napisao/la:
Pa nije baš samo uslov da budes primljen engleski i visina. Možda u nekim divljim kompanijama.
Prijavi se oko 200 ljudi i bude primljeno 5-6.
U Fly Emiratesu tako bilo, jer ovaj moj jaran tu je radio, to osnovni uslovi bili, normalno bude kasnije nekih razgovora sa njima i još nekih zafrkancija, zaboravio sam tačno šta.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 avg 2018, 23:13

rio_Ferdy88 je napisao/la: U Fly Emiratesu tako bilo, jer ovaj moj jaran tu je radio, to osnovni uslovi bili, normalno bude kasnije nekih razgovora sa njima i još nekih zafrkancija, zaboravio sam tačno šta.
Jos Madrid sponzorisu. :ljepota:
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 28 avg 2018, 23:16

ASD je napisao/la: Koliko se ceka ta viza?
Koliko placas smjestaj?
Koji nivo jezika se treba poloziti da bi se studiralo u Austriji?
Na koji nacin trazis posao tamo, da li postoji nesto kao studentski biro?
2-3 sedmice se čeka viza. Obično dvije sedmice su dovoljne ako su svi papiri uredni.
Smještaj plaćaš od 200 do 350eura u zavisnosti da li zelis biti saam u sobi ili ti je svejedno da imaš cimera.
Da imaš svoju sobu, mozes naci oko 280eura.
Dvokrevetne sobe mozes naći čak i po 180-200eura.
Treba ti C1 Goethe ili OSD.
Ne postoji nešto kao studentski biro, ali postoji par grupa na fb gdje ljudi masovno, skoro svaki dan postavljaju oglase i naprosto je nemoguće ne naći nešto što ti odgovara.

@otelo
Zadnja rečenica citiranog teksta ti je odgovorila na pitanje.
You'll never walk alone.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []