a to za hranu, sve se može hranom unijeti, za proteine fino imaš jaja, meso, mliječni proizvodi pa bujrum

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
dodat sardini i tune jos i to je dobar prihod..Jos svaki dan mlijeka pit.FoSte95 je napisao/la:sada krenut u teretanu i ozbiljno na masi poraditi. Ide jesen i jača hrana a gurman sam pa ne vrijedi raditi definiciju, unaprijed izgubljena borba hahahha
a to za hranu, sve se može hranom unijeti, za proteine fino imaš jaja, meso, mliječni proizvodi pa bujrum
e da da tune, prošle godine majka kupovala neke tune meni se čini 2-3g proteina da su imale.xinxee je napisao/la:dodat sardini i tune jos i to je dobar prihod..Jos svaki dan mlijeka pit.FoSte95 je napisao/la:sada krenut u teretanu i ozbiljno na masi poraditi. Ide jesen i jača hrana a gurman sam pa ne vrijedi raditi definiciju, unaprijed izgubljena borba hahahha
Hajde nabroji mi ti kako unosis npr 160g proteina na dan, da vidim kako tebi izgleda ishrana..Oikamid je napisao/la:To da je nešto nemoguće unijeti pričaju samo oni koji ujutro jedu pola hljeba i paštetu. Apsolutno isto će vam reći svi oni koji godinama treniraju i nije im jedini cilj da vam uvale suplemente od kojih i sami žive. Zaboravih na Omega 3, jedini koristan suplement pored proteina.![]()
Ko hoće da izgleda odlično imat će isplaniran plan prehrane i kvalitetan trening, ko neće kupovat će kreatine i ostale kurce i žaliti se kako nikako da napreduje.
Ovo sam nabrzinu našao jer sada ne treniram nemam vremena sada za to al otprilike sam ovako koristio. Možda malo manje grama stavljao mesa al et tu je to negdje.sagitarius je napisao/la:
Hajde nabroji mi ti kako unosis npr 160g proteina na dan, da vidim kako tebi izgleda ishrana..
sagitarius je napisao/la: Cuj omega 3 pored proteina jedini koristan, ti onda ne znas pravilno koristiti kreatin il imas prevelika ocekivanja od kreatina..naucno dokazano da kreatin poboljsava performenc tokom treninga
pitaj svakog natural bb koji su redoslijedi vaznosti suplemenata svi ce ti reci prvo bcaa pa kreatin i onda ostali vitamini kai omega 3 i onda dolazi protein...
Anonjimus je napisao/la:Ovo sam nabrzinu našao jer sada ne treniram nemam vremena sada za to al otprilike sam ovako koristio. Možda malo manje grama stavljao mesa al et tu je to negdje.sagitarius je napisao/la:
Hajde nabroji mi ti kako unosis npr 160g proteina na dan, da vidim kako tebi izgleda ishrana..sagitarius je napisao/la: Cuj omega 3 pored proteina jedini koristan, ti onda ne znas pravilno koristiti kreatin il imas prevelika ocekivanja od kreatina..naucno dokazano da kreatin poboljsava performenc tokom treninga
pitaj svakog natural bb koji su redoslijedi vaznosti suplemenata svi ce ti reci prvo bcaa pa kreatin i onda ostali vitamini kai omega 3 i onda dolazi protein...itd itd itd... gdje god vidiš, omega 3 il je na prvom mjestu ili je među prvima preporučenim suplementima koji svaki rekreativac treba da uzima. Nije škodno da malo google upališ i provjeriš šta znače omega 3 kiseline. Najbolje bi bilo uzet ih kroz hranu al, veliko al
Cuj nasao na netu i objavio, ja sam trazio da ti meni pokazes sta si jeo, 1,5kg mesa na dan pojest ni Arnold nije mogao, sto je jaja tice moze se pet kuhani i ja ih sam pojedem al to je 25g proteina...Anonjimus je napisao/la:Rekoh da sam ovo našao na netu na brzinu. Drugo ja sada kada ne treniram za doručak pojedem 4 jaja s hljebom. 5 jaja onako, suho nije teško pojest. Možeš i kuhana čak
Slažem se da je ovo puno al ako hoćeš napredovati ne možeš bez ishrana. Suplemente su samo DODATCI prehrani.
Ti ako jedeš ovo na treneriras normalno da ces imati kalorijska deficit i da ces se debljati al ako trenira to se troši kako i gdje treba.
Nemam ja šta a tobom raspravljati jer čim poredis mene, rekreativaca, s legendom bb-a tu je kraj. Da ja tebi napišem šta sam ja jeo ? Hoćeš da jedem za tebe ? Al pošto ja vidim da ti voliš boce i prasak onda uzmi napolon i testosteron i bubni se jer hrana po tebi ništa ne pomažesagitarius je napisao/la:Cuj nasao na netu i objavio, ja sam trazio da ti meni pokazes sta si jeo, 1,5kg mesa na dan pojest ni Arnold nije mogao, sto je jaja tice moze se pet kuhani i ja ih sam pojedem al to je 25g proteina...Anonjimus je napisao/la:Rekoh da sam ovo našao na netu na brzinu. Drugo ja sada kada ne treniram za doručak pojedem 4 jaja s hljebom. 5 jaja onako, suho nije teško pojest. Možeš i kuhana čak
Slažem se da je ovo puno al ako hoćeš napredovati ne možeš bez ishrana. Suplemente su samo DODATCI prehrani.
Ti ako jedeš ovo na treneriras normalno da ces imati kalorijska deficit i da ces se debljati al ako trenira to se troši kako i gdje treba.
Cuj kalorijski defici i debljas se, valjda moras imati suficit da se debljas
Budući da sam u istoj situaciji a krenuo sam prije 2 mjeseca aktivno u teretanu napisat cu ti otprilike princip rada koji ja primjenjujem a i koji mislim da je ispravan po onome sto sam procitao, pogledao na internetu. Prije svega samo da ti naglasim da nisam nikakav samoprozvani strucnjak za teretanu niti fitness trener, samouki sam pocetnik pa sve ovo opet uzmi sa zadrskom a i najbolje je da sam sprovedes svoje istrazivanje i isprobas pa vidis sta tebi najbolje godi. Mozda bude malo duzi post ali pokusat cu da to ukratko objasnimNitro je napisao/la:Zna li neko kakav pristup treningu u teretani i ishrani treba osoba koja je "skinny fat". Znači salo u donjem dijelu stomaka, a ostatak je tijela je sasvim ok, bez sala itd.
Drape je napisao/la:Neke široko prihvaćene stvari koje su se meni lično praktično pokazale ne baš korisnim:
1. "Uvijek radi noge "
Izbjegavanje vježbi za noge se uglavnom ističe kao jedna od najvećih greški u teretani. Neki idu tako daleko da predlažu trening nogu kao osnova programa treniranja. Ja sam radio noge, i radio, i radio...i vidio da samo gubim vrijeme. Moje noge su dva balvana, bile su takve prije nego što sam i jednom kročio u teretanu. To je uvijeka bila jedna od prvih stvari koje ljudi primjete kod mene, "druže kolike su ti noge".
Nipošto ne kažem da ne treba raditi noge, onaj čije nisu prirodno mišićave, a mi što smo "obdareni" nogama kao i što neko ima prirodno naprimjer ogromne podlaktice, nama to zaista i nije toliko neophodno.
2. "Pij dekstrozu poslije treninga sa whey proteinom"
Dekstroza je beskorisna. Bolje uzmi neko voće umjesto nje. I imati ćeš iste rezultate ako popiješ whey nakon treninga ili pet sati poslije.
3. "Pronađi plan treninga i ishrane"
I dok se može naići na zaista dobre planove, većina njih je predviđena za profesionalne bodybuildere ili fitness modele, a to nije kako treba trenirati, živjeti i hraniti se srednjoškolac, student ili radnik koji ide u teretanu "amaterski".
Napravi svoj vlastiti plan treninga i ishrane, to je najbolje.
Nije mu to trebalo.enobarca je napisao/la:I ovaj nixa zizu kreno sa steroidima, pravda se sa tim kako je tesko napredovati kad udjes u 30. pa moras uzimati hemiju.Kakva glupost, liku je izgleda bodi bilding jedini cilj u zivotu, po meni nema opravdanja za ta sranja, sta misle ovi iskusniji sa teme, bas me zanima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.